Gde je zapelo u sukobu Rusije i Ukrajine

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tu je zapelo....

Sami se pobijte. Štapovima...

@Slavenska

Prilozi

• Screenshot_20220301-113601_Firefox.jpg
    Screenshot_20220301-113601_Firefox.jpg
    94,4 KB · Pregleda: 21
Zapelo je jer Putin nije očekivao tako fanatičan otpor Ukrajinaca, i još fanatičniju mržnju i blokadu celog sveta. Ovo se ne pamti, mnogo instagram profila mladih ljudi u Srbiji sam čekirao, baš mnogo, i skoro svi su za Ukrajinu. Imidž mu je žestoko pao, sada je najomraženiji čovek na planeti. A u rat su prvo poslati konskripti (mobilisani mladići bez iskustva), uz dosta logističkih problema i nešto slabiju tehniku.

Sad sve zavisi od tog drugog vala borbi, postoje indikacije da se Rusi utvrdjuju, prilagodjavaju situaciji kroz novu strategiju, moguće je da tek pripremaju pravi napad sa dosta jačim i organizovanijim snagama. Bitno za njih je da se slomi gro ukrajinske vojske, osamdeset posto ih je skoncentrisano u Donbasu. I da se zauzmu neki veći gradovi. U narednih par meseci ćemo otprilike znati šta je ishod. A možda i pregovori uspeju, ko zna.

Što svojim učešćem ne pojačaš te naciste lakše bi porazili Ruse, jer tvoja mržnja prema njima je jaka?

Ne znam šta ti znači ovo, kakva mržnja? Istina je doduše da ne volim ratove jer sam siromašan, i smatram da se u mom životu ništa neće promeniti ko god da pobedi, samo će biti gore. Zato i posmatram situaciju objektivno, najlakše je biti navijački raspoložen.

Zapelo je jer su Rusi poslali djecu da ratuju, a nikome se ne gine.

A u rat su prvo poslati konskripti (mobilisani mladići bez iskustva), uz dosta logističkih problema i nešto slabiju tehniku.

Odakle vi vadite ove gluposti?

Rusija godinama, još od pre Gruzije 2008-me, u borbene operacije šalje isključivo profesionalne vojnike.

Glavne snage za intervencije, kao što su VDV, Mornarička pešadija, SPECNAZ su 100% dobrovoljačke i profesionalne.

Sad...iskustvo ili ne, niko se sa borbenim iskustvom nije rodio, stiče se pre ili kasnije.

Ne znam šta ti znači ovo, kakva mržnja? Istina je doduše da ne volim ratove jer sam siromašan, i smatram da se u mom životu ništa neće promeniti ko god da pobedi, samo će biti gore. Zato i posmatram situaciju objektivno, najlakše je biti navijački raspoložen.
Ako si ti siromašan ja sam petlić.

Kako je počelo tako se i završava. Ne bio ja car svih careva....

:fdlan:

Не зна да стави оквир без гледања !

Покушао је наопако да га стави

Мучио се укупно 10мин...

Да, да. То је тај "Дух Кијева", обори шест руских ловаца док кажеш "пиксла".

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Ono sto me zanim sa ovom temom je postoiji li rešenje za ovaj sukob i koje je ?

У виртуелном свету Украјина је непобедива, јер има Запад уз себе и само је питање сата када ће

Руси да се предају, па само на Крсти Руси изгубише више људства и технике него што су изгубили у лето ``41.

У реалном свету, у Украјини, украјинска војска губи положај по положај, јединицу по јединицу, место по место.

Када се распао СССР Украјина је била респективна војна сила у светским оквирима.

1992. године имали су 6.500 тенкова, 1.500 авиона, 900 хеликоптера и више од 350 бродова и комплетну војну инфраструктуру за све то.

Данас, то јест до пре неколико дана имали су око 2600 тенкова, 300 авиона, 150 хеликоптера, 10-ак бродова.

И скоро све то је још из СССР-а.

Тако да не мораш бити генерал да би видео да ту нешто дебело није у реду.

Не мораш бити ни неки бајни аналитичар да би схватио како Украјинцима ништа неће помоћи ни парцијално избацивање Русије

из СВИФТ-а, ни одузимање црног појаса Путину, ни избацивање Русије са Евровизије, нити избацивање руских клубова и репрезентације са

којекаквих такмичења нити остале сличне глупости.

Украјини треба озбиљна, врло озбиљна и војна и економска помоћ. Теоретски има од кога да је добије.

У пракси неће добити ништа.

И још кад узмемо у обзир да транзит гаса из Русије на Запад преко Украјине иде у свом пуном обиму и да тај гас

исти тај Запад уредно плаћа Русији, а Русија плаћа транзит Украјини остаје нам само да се као Жаба запитамо:"Ко је овде луд?".

Запело је у наслову, у самом сукобу.

Држава и друшво је толико пропало да им није на одмет мало промена !

Све ће то морати Украјински народ да позлаћује поново, али Украјина има велике потенцијале, ако буде имала своју елиту.

Да, да. То је тај "Дух Кијева", обори шест руских ловаца док кажеш "пиксла".

У виртуелном свету Украјина је непобедива, јер има Запад уз себе и само је питање сата када ће

Руси да се предају, па само на Крсти Руси изгубише више људства и технике него што су изгубили у лето ``41.

У реалном свету, у Украјини, украјинска војска губи положај по положај, јединицу по јединицу, место по место.

Када се распао СССР Украјина је била респективна војна сила у светским оквирима.

1992. године имали су 6.500 тенкова, 1.500 авиона, 900 хеликоптера и више од 350 бродова и комплетну војну инфраструктуру за све то.

Данас, то јест до пре неколико дана имали су око 2600 тенкова, 300 авиона, 150 хеликоптера, 10-ак бродова.

И скоро све то је још из СССР-а.

Тако да не мораш бити генерал да би видео да ту нешто дебело није у реду.

Не мораш бити ни неки бајни аналитичар да би схватио како Украјинцима ништа неће помоћи ни парцијално избацивање Русије

из СВИФТ-а, ни одузимање црног појаса Путину, ни избацивање Русије са Евровизије, нити избацивање руских клубова и репрезентације са

којекаквих такмичења нити остале сличне глупости.

Украјини треба озбиљна, врло озбиљна и војна и економска помоћ. Теоретски има од кога да је добије.

У пракси неће добити ништа.

И још кад узмемо у обзир да транзит гаса из Русије на Запад преко Украјине иде у свом пуном обиму и да тај гас

исти тај Запад уредно плаћа Русији, а Русија плаћа транзит Украјини остаје нам само да се као Жаба запитамо:"Ко је овде луд?".
Realno. Ukrajina nema ništa, nego staro gvožđe iz vremena Sovjetskog saveza, jer je EU i NATO nisu naoružavali, niti bi je ikada prihvatili u savez. Ruska invazija je pokrenuta sa namjerom instalacije proruskog režima u Kijevu, i velika je verovatnoća, da će im to i uspjeti. Svaki rat je nepredvidljiv i može se odužiti i završiti bez ostvarenih ciljeva, što je isto moguće. U glavnom, ne znamo, ko će pobediti, ali znamo ko je gubitnik. Obična raja.

Држава и друшво је толико пропало да им није на одмет мало промена !

Све ће то морати Украјински народ да позлаћује поново, али Украјина има велике потенцијале, ако буде имала своју елиту.
Сви имају своју елиту, само је питање колико је њихова.

jer je EU i NATO nisu naoružavali, niti bi je ikada prihvatili u savez
pa zasto im to nije receno pre ''rata''?

oni su ocekivali da cete da ih branite i sada, pa do juce su se nadali
kako sad odjednom nema nato, kada sam ja licno cuo stoltenberga da rusija sanja, mogu da je prime

zasto su jadne ukre slagane?

juce citam place i kukumavci zelenski kako ga je zapad izdao, nece da ih brane - kako to?

ja kazem da se radi o zaveri, da nista nije onako kako mas mediji kazu

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Ono sto me zanim sa ovom temom je postoiji li rešenje za ovaj sukob i koje je ?
Putin nije iznenadjen nicim niti Rusija ,zapelo je kod toga sto zbog civila nije sravnjena Ukrajina i njihovi fasisti.

pa zasto im to nije receno pre ''rata''?

oni su ocekivali da cete da ih branite i sada, pa do juce su se nadali
kako sad odjednom nema nato, kada sam ja licno cuo stoltenberga da rusija sanja, mogu da je prime

zasto su jadne ukre slagane?

juce citam place i kukumavci zelenski kako ga je zapad izdao, nece da ih brane - kako to?

ja kazem da se radi o zaveri, da nista nije onako kako mas mediji kazu
Pa pismen si, potraži koliko puta su im to rekli, ali su im isto tako rekli, da ih podržavaju na pro EU putu i reformama, sve što su dobili su sporazum o suradnji. Ali takve slične sporazume je imala i Rusija. Ovo o naoružavanju i primanju u NATO je više njihova propaganda za unutrašnju upotrebu, kao i propaganda Rusije, da ima izliku za promjenu vlasti u Kijevu. Sam znaš, kako ide članstvo u EU, prvo sporazum o suradnji, pa sporazum o pridruživanju, nakon toga idu pregovori, tek nakon toga sporazum o pristupanju, i još tek nakon toga potvrda primanja u savez. Neke zemlje to odrade brzo, jer imaju interes i jaku ekonomiju, neke sporo, primjerice Srbija, gdje isto se vodi propaganda za unutrašnju upotrebu o stalno novim uslovima sa strane EU, iako se znaju uslovi od prvog dana, ali vlada ne želi, da Srbija uđe u EU jer se onda ne može više hvatati u mutnom.
p.s. rat u Ukrajini traje od 2014, ne od pre par dana, kada su Rusi oformili separatističke LNR i DNR te aneksirali Krim. Sve to na prethodna politička ucjenjivanja iz Moskve, koja nisu bila uspješna.

Poslednja izmena:
Pa pismen si, potraži koliko puta su im to rekli, ali su im isto tako rekli, da ih podržavaju na pro EU putu i reformama
ma podrzavali su i tursku, i nas... ali vecini je bar sada jasno da su lagali
Ovo o naoružavanju i primanju u NATO je više njihova propaganda za unutrašnju upotrebu, kao i propaganda Rusije,
gensek natoa je to rekao pa neki dan pre pocetka ovog sranja, nemoj da se pravis tosa, bukvalno je odgovorio da svaka zemlja ima pravo da udje u nato, aludirajuci na ukrajinu, odgovarajuci na krizu, rusko priznavanje 2 secesionisticke oblasti
Sam znaš, kako ide članstvo u EU, prvo sporazum o suradnji, pa sporazum o pridruživanju, nakon toga idu pregovori, tek nakon toga sporazum o pristupanju, i još tek nakon toga potvrda primanja u savez.
i to, - pa kako onda sad zelenski trazi na brzinu? a za nato nisu u pravu - tek kada je pocela invazija njima se vise ne nudi nato, u fazonu, izvinite sto smo vas navukli na tanak led, u ukre su se nasle u cudu, i kazu nece niko da nas brani od zapadnih zemalja, moramo sami

demagogije me mani, samo fakte

Ali takve slične sporazume je imala i Rusija. Ovo o naoružavanju i primanju u NATO je više njihova propaganda za unutrašnju upotrebu, kao i propaganda Rusije, da ima izliku za promjenu vlasti u Kijevu.
secamo se kada je rusija pitala da udje u nato
naravno ovde se radi o tome da nato ima obavezu da brani samo svoje clanice, ukrajina je gurnuta da se satre

a promena vlasti? pa ta vlast treba posle da funkcionise, kako mislis da rusi instaliraju svoju vlast - OKUPATORSKU? pa od toga nema nista, opet mastas

satiranje ukrajine prestaje samo ako rusi predju na novu zrtvu, tursku na primer

budimo realni, od samozavaravanja nema koristi ruski medved se probudio, i sada je spreman da satire - bosnje i sipci napunise gace

mi ameri jos uvek samo posmatramo, malo ste odvajali za nato, a tramp vas je opomenuo, da se mi ameri sada ukljucujemo na poccetku... posle se spremamo

eu robija pod hitno da uplati sve dugovanja natou, da se ne igra glavom! inace ce da kuka kao zelenski kada je rus opauci - ustrojice ga rusi

eu samo neka gleda, i neka plati posteno, jer idu crni dani!

Poslednja izmena:

Back