Gde je zapelo u sukobu Rusije i Ukrajine

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ono sto me zanim sa ovom temom je postoiji li rešenje za ovaj sukob i koje je ?
Ocigledno je da imamo preslikanu situaciju iz Gruzije 2008. samo je Ukrajina veca pa se vise o tome prica.
Tada Rusi nisu isli do Tbilsija ali je rezim kasnije promenjen i pre nekoliko meseci Sakasvili uhapsen po povratku u zemlju. Gruzija sada nije uvela sankcije Rusiji iako je pretrpela isti scenario...

Tako da se Putin vodio tim modelom, ide se na smenu rezima, odmah ili uskoro

Sto se tice vojne a i politicke strategije greska je sto kopnena operacija nije ogranicena samo na Donbas a ostatak zemlje bombardovan kao sto bi uradili Amerikanci.

Gdјe јe zapelo.....

"Potvrđeno je. Obranili smo grad! Opet je naš. Nešto Rusa bježi pješice, neka safari počne", napisao je bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba na Twitteru.

Na što su Rusi spali, da ih love ko gazele po savani...:(
Не морате сваку тему да усерете са каунтер страјк постовима.

1. Putin nije ocekivao ukrajinski otpor, i poceo je rat sa nedovoljnim snagama.Sada ce dovuci vise ljudi,pojacati svoju liniju snabdjevanja, i traziti od Belorusije da i ona vojno ucestvuje. Putin igra hibridni rat (specijalne snage, regularne trupe, i placenici ) .Placenici ce mu trebati za prljavi deo posla, a akcije specijalnih snaga uvek moze negirati , ako dodje do optuzivanja.

2. Borba u naseljenom mestu daje prednost braniocu (zbog izmenjene geografije , ako je napadac razrusio grad bombarovanjem, ili artiljerijom). Rusevine onemogucuju upotrebu tenkova, i nepijateljski vojnici ce biti izlozeni snajperima, lakom pesadijskom naoruzanju i bacacima plamena

3. Napad na naseljeno mesto neminovno vodi do velikih zrtava medju civilima, sto Putin pokusava da izbegne, posto mu je imidz ionako nizak

4. Sankcije ce naskoditi Rusiji, i izazvati nezadovoljstvo ruskog stanovnistva, koje ionako ne zivi bas najbolje

5. Sukob nema resenja. Sto bude dulje trajao , bit ce gore za Rusiju, i postoji opasnost od svetskog rata.Ako se Putin povuce, morat ce placati odstetu za napad na suverenu drzavu, sto ce ga unistiti politicki
Licno ne verujem u varijantu da se Putin povuce ..Ne bi ulazio u ovu vojnu operaciju a da nije razmotrio sve varijante
Jedino ne znam da li je ocekivao ovakav odgovor Evropske unije

Gdјe јe zapelo.....

"Potvrđeno je. Obranili smo grad! Opet je naš. Nešto Rusa bježi pješice, neka safari počne", napisao je bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba na Twitteru.

Na što su Rusi spali, da ih love ko gazele po savani...:(
Pa love ih na Twitteru... sta bi drugo napisao veleposlanik u Austriji, sa lica mesta, nego to :lol:

da su hteli da ih zgaze ko bubasvabe mislis da nisu mogli do sad? :lol:

kamen na kamenu ne bi ostao...

Наравно, али неће свој културни простор (животе+имовину) да уништавају.

Само Ашкеназе расисте и Украјинце нацисте - само олош за којим кука Запад

Licno ne verujem u varijantu da se Putin povuce ..Ne bi ulazio u ovu vojnu operaciju a da nije razmotrio sve varijante
Jedino ne znam da li je ocekivao ovakav odgovor Evropske unije
a odgovor je kakav? :lol:
brutalan a? :rotf:

Наравно, али неће свој културни простор (животе+имовину) да уништавају.

Само Ашкеназе расисте и Украјинце нацисте - само олош за којим кука Запад
ma ne brinem ja za putina
brinem samo za nemce i eu sto ce da za tri frtalja godine postanu pingvini :sad2:

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Rusi jako dobro napreduju Ukrajina je ogromna i ne moze brze cilj je unistenje NATO snaga na teritoriji Ukrajine i denacifikacija
Nato je u strahu da bi Nato snage u Ukrajini mogle brzo da se raspadnu zato nato propaganda plasira neistine kako bi podigla borbeni moral svojih trupa na terenu

Nije to nista specificno za ovaj rat tako se radi u svakom ratu ,vodi se propagandi rat

Pogledaj ovaj izvjestaj HTV tokom u BIH
Unistili su pola efektiva Vojske Republike Srpske stotine tenkova ,artiljerije i likvidirali stotine srbo komunistickih jugo cetnickih agresora

a odgovor je kakav? :lol:
brutalan a? :rotf:

ma ne brinem ja za putina
brinem samo za nemce i eu sto ce da za tri frtalja godine postanu pingvini :sad2:

Када оде гас у ЕУ са 270 на 2500е и Русија ће свој за 270е повећати на 500е.

Биће и Руси и Амери у плусу, а ЕУ у минусу

rece ursula fon lajen...moramo ukrajinu primiti u eu i nato...oni su NASI :lol:
... б у д а л а ... :kafa:

Када оде гас у ЕУ са 270 на 2500е и Русија ће свој за 270е повећати на 500е.

Биће и Руси и Амери у плусу, а ЕУ у минусу
a ono idu tankeri iz usa.... jedan sa ajfonovima i 22 sa tecnim gasom :hahaha:

a mi u srbiji svi u sobama imamo 33 stepena i idemo goli pored otvorenih prozora :hahaha:

И ја верујем да је ушао тотално спреман на све.
Није Путин тамо неки леви пацер.
Запад се поиграва са својом судбином, уствари, ЕУ. Америка је довољно далеко, као и обично.

... б у д а л а ... :kafa:
sto budala...pa svako ko je sumnjao da postoje njihovi i nasi sada je siguran.
i drago mi je da moji nisu njihovi, jer nasi nikad nece moci da budu njihovi osim ako nisu prodane duse
ma koliko da imao bdp, love, luksuza jer ono sto moji i tvoji imaju to se vrednuje drugacije za razliku od njihovog

Pominje se cifra od "cca 5000 poginulih" ruskih vojnika za 5 dana a Rusija ne kontroliše ni jedan veliki ukrajinski grad.
Da li je Putin iznenadjen ,odlukama EU,Saveta bezbednosti ,otporom Ukrajine i ovakvim razvojem dogadjaja.

Resenje je da se Rusi povuku a Ukrajina potpise da nece u NATO pakt npr. u narednih 10-20 godina i slicno.

И ја верујем да је ушао тотално спреман на све.
Није Путин тамо неки леви пацер.
Запад се поиграва са својом судбином, уствари, ЕУ. Америка је довољно далеко, као и обично.

Не влада Путин, већ стратешка аристократија. Он је само њихов експонент.

Не може ни Вучић сам да влада овом патуљастом државом, а када влада, онда видимо какав је то циркус и аматеризам

Back