Gde ima da se kupi...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se ne zovu TSV - ToStvarnoVredi? Imaju diskonte u Žarkovu i Belim vodama, nema nigde drugde u gradu.

Imaju diskont u Pećincima, i viđala sam to za buđ, ali nije bref sigurno.

...da, da, to je to......ima i na Pevcu diskont, videla ja pred sam polazak ovamo otvarali su...ima i u Bogaticu :)
...ja nisam shvatila da mora da bude bref, vec da joj treba ta tecnost da odradi posao...sto da placa skupi bref kad postoji jeftinija varijanta...

uzmi kremisimo..sta ce ti sladoled torta :D

ili nirvanu..die beste :D

5_nirvana_pralinescream047lt.jpg

Da li neko zna gde ima da se kupi dobra sladoled torta? Nesto poput one Karmen iz proslog veka :). Znam da ima neka u Slatkoj kuci, ali mi ne deluje obecavajuce.

Jao, da, Karmen. Bila jedna ali vredna. Ili nismo znali za drugačije pa nam bila dobra. Ja sam tu muku sa traženjem sladoled torte mučila godinama. Moj sin je za rodjendan (5. jula) hteo tortu, a nekako se dešavalo da ih u to vreme još nema po svim supermarketima, pa sam stalno bila u potrazi i tu se kao najpouzdaniji pokazao Merkator. Posle ih bude u Maxiju dobar izbor. Sad odavno nisam kupovala sladoled tortu pa ne bih znala da kažem koja je dobra, ali eto u Maxiju je velik izbor. I to, po mom iskustvu, najbolje je snabdeven onaj u Delta sitiju. Ne znam kako oni hipermarketi Tempo i slični stoje s tim.

Vragana verovatno misli na Čika Ljubinu jer u Knezu nema nijedna normalna prodavnica prehrambenih proizvoda, a taj baš i nije naročito snabdeven. Kao nešto je ekskluzivan, pa ima nekih skupih stvari koje nema po periferijskim marketima. Bolji je (veći) onaj na Cvetnom trgu, ali u odnosu na Deltu, sve su to mala deca. Zavisi u kom si kraju grada i šta ti je bliže. Sladoled tortu baš nije zgodno nositi daleko.

@Mrs.Bi
Da u Cika Ljubinoj, nekada je tu bio Centroprom. Razmisljala sam i o onom Maxiju u Sarajevskoj, ali verujem da je u Delti izbor najveci jer je i prostor najveci. Maxi na Cvetnom trgu mi ide na zivce, ne znam zasto, izbegavam ga :). Znam da Metro nema nista pametno od tih torti u ponudi, proverila danas.
Hvala ti na savetu :).

mislim da nema u cika ljubinoj
tamo ima frizider sa malo bljak torti par komada i sladoledima, i drugi veci sa puno fensi skupljih torti al ni jedna nije sladoled, barem ono sto ja vidjam, a vala parim oci cesto na taj frizider :lol:
al ti proveri, ko zna mozda iskoci neka
mislim da to imas u mnogo vecim radnjama, a cika ljubina nije veliki i nema sve u njemu, nije on super market, on je excluziv maxi za proseratorski meni

a poslasticarnice?

@Metla na vestici
Ne treba mi proseratorski meni vec nesto konkretno da nahranim gladne i siroke narodne mase. Obisla sam danas jedan deo poslasticarnica, doduse samo u Zemunu i nemaju. Sve sama klasika. Cak sam probala i neku Kinder, nije losa ali me je secer opalio u glavu zesce. Ipak je leto, vrucine, nekako bi najbolje cucnula sladoled torta sto su i trazili. Probacu u Delta city-ju, pa ako tamo nema bice quattro i nirvana. Sta da radim :)
Hvala svima na pomoci :D

pa zato i kazem da maksi u cika ljubinoj nije za tebe, to tamo nije bilo, do sad (a to sad je pre neki dan kad sam bila) ako vidim ja ti javljam tamo sam cesto

a sto ne napravis sama?
piskote i sladoled i u zamrzivac i mirna si

sladoled furas slatka pavlaka prah secer jaje i neki ukus koji oces (cokolada, voce...) i preko piskota nalijes i gotova si
ili kupis gotovu sladoled masu pa bacis preko piskota/keksa...da se ne drndas sa patispanjom

pa zato i kazem da maksi u cika ljubinoj nije za tebe, to tamo nije bilo, do sad (a to sad je pre neki dan kad sam bila) ako vidim ja ti javljam tamo sam cesto

a sto ne napravis sama?
piskote i sladoled i u zamrzivac i mirna si

sladoled furas slatka pavlaka prah secer jaje i neki ukus koji oces (cokolada, voce...) i preko piskota nalijes i gotova si
ili kupis gotovu sladoled masu pa bacis preko piskota/keksa...da se ne drndas sa patispanjom
Odlučila sam, pravim onu klasičnu tortu sa malinama. Piškote, maline, kisela pavlaka, slatka pavlaka, sve dobro ohlađeno i bolje je nego sladoled. E sada za ove baš tvrdoglave nabaviću i sladoled.
Hvala svima na pomoći :)

mislim da nema u cika ljubinoj
tamo ima frizider sa malo bljak torti par komada i sladoledima, i drugi veci sa puno fensi skupljih torti al ni jedna nije sladoled, barem ono sto ja vidjam, a vala parim oci cesto na taj frizider :lol:

slazem se. taj maxi treba izbegavati za stvari iz "friza" jer ima samo jedan malecni tako da je izbor dosta los.

moja preporuka je otici do alonsa ako se vec gledaju maxiji u centru.

on ima solidnu ponudu iz "friza"

a verujem da je i tempo isto dobar po tom pitanju.

ali sve je to pitanje kvaliteta. sa sladoledom se zna koji je kvalitetan....ako uzme nesto na bum od sladoled torti lako moze da uzme i nesto lose vodeno.

Odlučila sam, pravim onu klasičnu tortu sa malinama. Piškote, maline, kisela pavlaka, slatka pavlaka, sve dobro ohlađeno i bolje je nego sladoled. E sada za ove baš tvrdoglave nabaviću i sladoled.
Hvala svima na pomoći :)

joj ima jedan super rolat na tu foru s malinama
mislim da se merring zove
cek da ti nadjem recept

evo ga,
u zivotu nisam nesto jednostavnije, a bolje pravila
pravi ljetni kolac
i ispadne velik rolat
a fino se reze
http://www.coolinarika.com/recept/mering-rolat-sa-malinama/

Da li neko zna gde ima da se kupi dobra sladoled torta? Nesto poput one Karmen iz proslog veka :). Znam da ima neka u Slatkoj kuci, ali mi ne deluje obecavajuce.

Meni su od sladoleda najlepsi oni Strauss primerci, narocito vanila sa komadicima cokolade. Mnogo lepo izgleda kada se isece, kao tortica.
Parcici nisu glomazni, cokolada je krckava a vanila klasican ukus na koji smo navikli.

Ups. Greškom poslah odgovor u repki Metli:lol:

Elem, imaš ledene torte u Mercatoru i Maxi supermarketima. Ne znam cenu. Mislim da su austrijske ili nemačke. Fino izgledaju onako u kutiji. Kakav im je ukus, ne znam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back