GDE da kupim...

Ne znam gde živiš, ali preko interneta kontaktiraj "Avis" iz Kragujevca. Oni će te uputiti na svog prodavca u tvom kraju, i od njega možeš da kupiš korpice. Bili su baš povoljni, dok sam radila kolače, stalno sam tako kupovala. Ako pričamo o papirnim korpicama. :D

Ove srebrne podmetace za torte sto koristite to je umesto tacne zar ne? Nije mi bas najjasnije, vidim da stavljate na njih i torte na sprat, znaci mogu one da podnesu odredjenu tezinu, da prenosite tortu na njima,, to su katonske zar ne?

drage moje gde kupujete korpice za kolace,u nekim specijalnim prodavnicama ,po marketima ili negde narucujete ja ih ovde teze nalazim a i budu mu dosta skupe a i brate ima malo u njima inace ih kupujem na komad i u njima bi kao navodno trebalo biti 15 kom ali u ni jednom nema svih 15 :( a placam ih 30 din
Ja kupujem u Metrou,ali su to veća pakovanja.U Jablanici ih takodje ima.Pogledaću pa ću ti javnem cenu.Ako ti odgovara ja ću ti ih poslati

Sto se tice te austrijske cokolade, samo da se nadovezem sa svojim iskustvom, jeste ona meni ukusna, ali mi je nekako blijeda, nema onu cokoladnu boju. Kad sam pravila tu Romanov i Lud-lab tortu fil mi je bio mnogo bljedji nego sto pamtim iz slasticarni, ili negdje po rodjendanima kad ih neko drugi pravi. Od musterije za Romanov tortu sam i dobila tu zamjerku da fil nije dovoljno cokoladan, ja kazem koliko sam cokolade potrosila, ali izgleda da kod tih torti to mora biti ona sa 70% kakaa ili vec kako u tim slasticarnama dobijaju tako crni fil. Tako da za takve stvari koristim pola-pola tu austrijsku i Menaz, ali opet nije tako bas-bas crno i cokoladisano

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je ta austrijska super, mada stvarno ne mogu da se setim da li ima razlike u boji kad se koriste ...ipak cini mi se da je menaz malo tamnija...ne znam kako jer sam bas proveravala austrijska ima za nekoliko procenata vise kakaa...E sad kupovala sam i razne kakaae, i ima svetlijih i tamnijih, tako da je mozda do toga, razlika u kakau koji koriste...

Ja sam isto tako htela da kažem da mi je ta austrijska crvena savršena i po ukusu i po boji, al' rekoh neću, ispašće da samo ZD nešto mrači, i tera kontru...Pa sam prećutala, ali teškom mukom. :rotf:

:zcepanje: :zcepanje: E ZD nasmija me samo tako, a ja mislila da sam samo ja vjecni kontras!!!

Da, stvarno sam imala zamjerku za romanov tortu da nije dovoljno crn fil a stavila sam bas tu austrijsku, prvi put samu, a drugi put mjesala sa menaz. Prva musterija je godinama u jednoj slasticarni pravila torte i sad je htjela kod mene (i eto kako se ja pokazah :dash: :dash:) a druga je prvi put i kupovala fondan tortu pa je mozda zbog toga bila extra zadovoljna

Zna li neko šta se dešava sa Manner čokoladom.Nekad sam ih nalazila u Metrou.Ja sam njima bila prezadovoljna.A onda su najednom nestale i nigde ih više nema.Zato ako neko negde vidi, bila bih jako zahvalna da mi kaže.
Ja koristim austrijsku, kao nužno zlo.Nije mi nešto,ali prolazi...To kažem najiskrenije, bez da nekom se pravdam ili da teram kontru.

Dal' da kažem, ili da prećutim? :think:

Meni se ta "manner" čokolada uopšte ne dopada. Kupila sam je, čini mi se prošle godine, za mamine kolače za Sv. Nikolu, i nije mi se dopala, ali baš ni malo. Eto, što je princezi nužno zlo, austrijska crvena, meni je savršenstvo bez mane. :D

Kad smo kod austijske cokolade,ja sam je kupovala na kalenicu i ok je.Pre nekih dva meseca smo bili u Becu i ja vidim tu cokoladu,ima je u svim marketima i kosta1,20 isto pakovanje kao sto kupujemo ovde samo sto omot nije papirni vec najlon,naravno kupim i posto sam imala kuci cokoladu sto sam ovde kupovala otvorim i jednu i drugu da ih uporedim upravo zbog omota koji je ista boja,stampa sve isto pise samo je jedan papir jedan najlon i slogiram koliko je ova koju sam kupila u Becu tamnija,koliko se teze lomi i drugaciji ukus.Nista mi i dalje nije jasno da li to neko pravi ovde i skida omot i prodaje kao austrijsku nemam pojma.....ali je razlika bas,bas.

Back