GDE da kupim...

Moram nesto da prokomentarisem. Znam ja da svi (pa cak i ja) imamo predrasude o kineskoj proizvodnji, ali...ono sto sam ja naucila, citala, a pravo da Vam kazem dok sam isla u skolu radila sam kod nekih kineza u mom mestu, sprijateljim se snjima (i na svadbi su mi bili hihiii) i onda su me oni "vodali" sa njima, pa sam pohvatala to sto mi je bilo potrebno da potvrdilm to neko moje znanje i raspitivanje o svemu tome! Kinezi imaju radnu snagu i naravno da se malte ne sve sad tamo pakuje i sklapa, ali ni 10% toga nije njihova proizvodnja. npr, Nemcima je skup rad njihovih ljudi, a kinescica mnogo pa prihvataju poslove samo da rade! Svoje alate, masine, materijal sve posalju tamo i tamo se to proizvede! Samo da vam kazem a vecina Vas sigurno i zna, da Kinezi imaju mnogooooo kvalitetnih stvari. U svakom smislu i pogledu! Kineskinja sa kojom sam se druzila je imala preleu gardarobu, obucu, sto sam samo vidjala na holivudskim filmovima. Takodje isto i za zlato imaju lepo i kvalitetno, pa ne znam, npr mobilni telefoni, ma svasta nesto kod njih sam vidjala jako kvalitetno! Cesto sam isla i u blok i tamo ima jedan butik gde se prodaje njihova ekskluzivna roba. Lupicu sad, npr jedna tasna kosta 200, 300e. Znaci, imaju i oni kvalitetno samo sto nama salju skart, zato su kao i jeftini (nekad bili osilili se i oni!!!) :)
Da dodam jos i ovo, frapirala sam se prosle godine kada sam narucila lap top na kucnu adresu preko interneta! Donela mi kurirska sluzba City, mm izasao platio 44 0000din, preuzeo paket, i dovidjenja. Mi poceli da ga raspakujemo, na kutiji kineska slova, ja u soku! Baterija zamota, mi odmotamo nalepnica na kineskom! Zvala sam firmu, i lepo mi objasnili, da je to ta serija e-mashines, inace ACER-ova marka, tj proizvodnja koji je sklopljen u Kini i po pristupacnijoj je ceni iz tog razloga! I ja sam mojim lap top-om prezadovoljna! :)
Nego,,, sad se izgubim sto se tice ovih miksera!! Pa sta sad, taman sam videla da lepo hvalite gorenje i pomislih da bih mogla jednog da udomim, kad sad ovi prethodni postovi me totalno pomutili?!!!

Ma meni nije problem sto je sklapan u Kini, nego sto ovaj star osam godina bolje radi od njega.

potpisujem... i moj stari gorenje od pre sedam osam godina je mnoogo bolje gurao neko ovaj novi... a već sam pisala o mojim mukama sa mixerima goreje, ne bih da se ponavljam. Samo da napomenem, nove mutilice sam poručila 12.10. a dobila sam ih posle puna dva meseca, i čak nisu ni isti kao oni prvi. Ali bar pašu na mixer .

peki ima Gorenje proizvodnju u Valjevu ali ne rade miksere vec krupnije stvari tipa frizidere ,rerne,sporete itd

Ja znam da su kad se otvorila fabrika radili bojlere i one skrinje, tj. zamrzivace ali ne one stojece, a eto sad vidim da su prosirili prozvodnju, u svakom slucaju mixere i slicne male kucne aparate kod nas ne proizvode. A i to sto ovjde rade uopste ne proizvode dijelove, odnosno komponente tog uredjaja, motor i ostalo, sve se to dovozi, ovdje se samo montira, najprostiji i najmanje placeni poslovi, na zalost

Poslednja izmena:
Iskustva su bas razlicita,ono sto sigurno znam je da gorenje i simens imaju unutra identicne delove cak i mutilice od jednog pasu na drugi,od oba proizvodjaca su mi crkavala na nedugo mucenje slaga i to ne neki jeftini vec oni srednji od 4000 din,bosh mi je zakon stalno uzimam jedan te isti za 5 god promenila sam 4 jedan je uvek u rezervi a mutilica imam u rezervi :)pre godinu dana sam nabavila dva firstova neki austrijski valjda kostali su oko 2500 din i odlicni su sa debelim i dugackim mutilicama i imaju snagu...toliko o rucnim radnjama u mojoj kuhinji:))

Da li zna neka od vas gde mogu u NS ili ZR da se kupe oni kao kamencici u raznim bojama sto stavljate kao dekoraciju uz torte? Videla sam jednom u Pancevu na buvljaku, ali nisam kupila, a sada mi trebaju.....

Da li zna neka od vas gde mogu u NS ili ZR da se kupe oni kao kamencici u raznim bojama sto stavljate kao dekoraciju uz torte? Videla sam jednom u Pancevu na buvljaku, ali nisam kupila, a sada mi trebaju.....

Tortijada tikamencici su ustvari ROKI BONBONE iimas ih skoro u svakoj prodavnicizdrave hrane. Ja sam ih svojevremeno toliko trazila da sam htela da svisnem, a onda sasvim slucajno vidim u prodavnici zdrave hrane i to na kilo. Doslo mi da se ubijem. sada ih vidjam svugde cakiu Liliju pakovaniu kasicama.

Sneki, mislim da si ti pomesala...verovatno mislis na one kamencice "prave" koje se stavljaju na torte tipa sa bagerom itd, one ljute bonbone. Ali tortijada misli na onaj ukras kao dijamanti, kristali, na sta vec lice...plasticni su u bojama, i stavljaju se na povrsine oko mladenackih torti uglavnom. Ja se izvinjavam unapred ako ja gresim nesto, ali tako sam shvatila i jednu i drugu a mislim da ne mislite na istu stvar :)

e te kamencice za dekoraciju za moju svadbu sam uzimala na spensu na spratu, balon centar se zove, imaju odlican izbor, dok u dekor basti u ns ne drze vise, samo one bas velike, oko 2 cm velicine...

Pozdrav svima,
ja sam cerka vlasnika C proizovdnje 06, zelela bih da sugerisem sledece stvari,
C proizvodnja 06 I C promet 99 su dve razlicite firme, u C proizvodnji tehnolog je covek koji je ceo svoj vek proveo u Takovu, tako da su proizvodi ove dve firme neuporedivo bolji, i slag koji se razvlaci je slag C prometa 99, pa molim zbog samog imidza firme da ih makar razlikujete, mi izvozimo za sve zemlje regiona, videla sam da je neko napisao odakle nam pravo zbog neke deklaracije ali pogresili ste jer je ta pogresna deklaracija na proizvodima C prometa 99 nas krem ima vise vrsta,ovim sam samo zelela da razjasnim sve prethodno napisano, jer nam je svima u cilju dobra saradnja.

Back