GDE da kupim...

Daco druže, jel to ovaj krem?

aoryj9.jpg

Ako jeste, kakvih 350 din/kg. Ja ga plaćam 150 din/kg. :cool:

u metrou menaz cokolada 200gr 106 din,secer u prahu nisam upamtila cenu,ali je izuzetno povoljno,sitan secer ako se kupuje na dzak 1 kg dodje oko 65 din,a inace je 73.
u tempu kesten pire 250gr 109 ddin,a margarin 37 din

nije to taj krem nemam ga sad u kuci ali kad ivica donese slikacu vam kanticu,ja se eurokrema nisam htela odreci dok ovaj nisam probala,
a da li znate da erikson ima i postan slag,meni dragi danas doneo

moram i javno da se zahvalim teta Iri i Minici na inforomacijama za cokoladu i puter..danas otisla na Bajlonijevu i kupila i jedno i drugo..eto da mi teta Ira nije rekla da je i bela "c proizvodnja" posna ja ne bih ni znala..nesto sam ja uvrtela bila u glavu da nije i posle nisam ni citala sastav!!!!hvala Vam puno :)

NIsam znala da postoji Kaca 1 i 2 ja kupujem u onoj na kraju kod jaja, Tu kraj nje na tezgi sa jajima kod Bilje kupujem i odlicne medene kore. Mogu se praviti kolaci i u posnoj i u mrsnoj varijanti i meni su jako lepi. Te kore mogu i da stoje neko vreme ne kvare se tako brzo kao recimo kore za Rozen tortu

ja sad ne umem da objasnim najbolje posto ne idem inace na tu pijacu..ali otprilike kad se sidje sa tramvaja pa se ode do kraja uz pijacu ali se ne ulazi jos u pijacu bas..spusti se ulicicom desno i bocno se udje na pijacu..tu je neka ribarnica a pored je ta radnja kaca, sa leve str se nalaze..i tu su u blizini i te tezge, cokolada je bila cini mi se na 2 teZge.nisam gledala ime radnje ali sam nasla racun, pise kaca2. svakako treba prosetati kroz pijacu, cim sam ja koja nije do sad bila nasla, onda nije problem ni ostalima :)

Da to je ta radnja nego ja nigde nisam videla tu 2 a tu stalno kupujem. Imaju i odlican kajmak,
U toj bocnoj ulici nalazi se i radnja Nutricija - radnja zdrave hrane koja je jako dobro snabdevena i cene su pristojne.

evo odmah :)
ja je kupila na Bajlonijevoj danas..kaze covek, on zvao proizvodnju da ih pita za svaki slucaj je l posna :)

Ma na kesi ne piše sastav za belu nego za crnu čokoladu (kakao delova...)
a i inače ona mora da se pravi sa mlekom u prahu to jest zamenom a ona nije possna jer sadrži mlečne proteine. Isto važi i za slatku pavlaku- sadrži kazein- mlečni protein kao i posni sirevi...

Kao neko ko posti redovno reci cu vam da mlecni proteini necenista znaciti i da ih nema ai da ih ima jer oni koji jedu kolace ne spremaju se za pricest pa da ih vi prevarite tako da je potpuno sve jedno za taj jedan dan u godini! Ni krem bananice nisu potpuno posne zbog zelatina, pa i hleb se u pekarama pece u najcesce mascu podmazanim plehovima i da ne nabrajam dalje

Majo ja sad ne razumem...kako ne pise za belu nego za crnu..pa ako pakuju u tu ambalazu mora da pise za taj prozivod koji je upakovan u ambalazi, ne moze da pise za neki drugi proizvod :)...valjda a?:think: ovde nema kazeina, a da, za slatku pavlaku znam...naravno, to sto kazes je sasvim logicno, i ima smisla...

edit: e ja sad nadjoh na faceu i ovu drugu firmu https://www.facebook.com/pages/Saba...!/pages/Sabac/C-PROMET-99/125487685820?v=wall - znaci oni su se razdvojili na "c proizvodnja i promet 06" i "C PROMET 99"?
Daca verovatno ima krem od ove druge firme, taj sto je naslicniji eurokremu kako kazu...e sad ja sam vidjala i tu njihovu cokoladu u crvenom pakovanju - mada vec duze vreme ne, ali belu sa ovim cikicom mislim da nisam ni videla....
e sad ko ce ga znati da li je posno..onda bolje ne koristiti? :(

Poslednja izmena:
Ja sam se raspitala kod nekog ko je vernik i posti svaki post i vrlo aktivno učestvuje u crkvenom životu - mlečni proteini u biljnoj pavlaci i posnoj beloj čokoladi nisu prirodni, već hemijski (nisu došli od krave, već iz laboratorije) Po meni je to mnogo strašnije, ali je to druga tema - poenta je da su mi rekli da sveštena lica i po manastirima jedu biljnu pavlaku, pa ne vidim zašto je ne bismo i mi koristili...

To je ista firma c promet sabac,ja njihov krem,cokoladu i slag koristim godinama.Bela cokolada je uvek u ovom pakovanju i uvek je dobra,dok crna cas je u belom cas u crvenom a cak jedno vreme je bila i u nekom oker omotu i kvalitet zaista varira.Nekad je super bas a nekad katastrofa i njihova je uvek znam sigurno da niko ne prepakuje .Ja sam ih zvala par puta ,to kad mi se desi da kupim i neverujem koja je razlika i u boji i u kvalitetu ,na to sam dobila odgovor da oni izvoze i da nije kvalitet za sve isti ali da ce uskoro ,posto im se zale ljudi prestati da rade tu losiju i da je pakuju u tri razlicite folije.Meni to uopste nije jasno kako cas dobra cas nije a kupujem na istom mestu.Imam telefon od komercijaliste za bg ali moze samo preko racuna,tako da je ja i dalje kupujem u sapcu pa kombinujem sa menaz,puratos,zavisi kako i za sta mi treba.A slag samo njihov koristim i stvarno sam zadovoljna uvek i placam ga 220 din kg,a krem 1kg 130 din i najcesce ga koristim u kinder tortu a ona mi je skoro svaka druga.

a vidis domacici rekose da je nekad bila jedna a sad su 2 firme..doduse i na netu kad se kuca "c proizvodnja i promet 06" izadje jedna adresa, a kad trazis "C PROMET 99" druga....pa sam sad gledala na fejsu slike od ove cpromet 99 i drugacija su pakovanja i za crnu cokoladu(crveno pakovanje) i za belu cokoladu(belo zuto pakovanje) od ovih fotografija sto smo domacica i ja postavile...a tu crnu cokoladu u crvenom omotu sam isto koristila, ali sam mislila da su samo promenili omot....pa posle sam nasla ovu drugu pa rekoh vidi ovi opet vratili na staro:)..i da, sto kazes desilo se i meni jednom doduse da sam primetila osetnu razilku u kvalitetu - na svu srecu samo 400g uzela i bacila.
e sad stvarno vise ne znam je l jedna ili 2 firme - nego me zanima sta bi sa ovom belom i crnom sto postavismo slike (jer trenutno takvu mogu da nadjem da kupim) da li neko zna, je l su posne ili ne?:)
moram da nabavim onda njihov tel pa da pitam :)

Da vama domaćica kaže. Nije sada bitno zašto sam ja zvala te ljude i Šabac, i zašto sam htela od njih da kupujem čokoladu i krem. Bitno je to da sam ja dobila ženu vlasnika ove firme 06, i da je prvo bila sumnjičava, no kada sam joj lepo objasnila da nisam nikakav insajder, nego mi treba njena pomoć ( u informacijama ) da prehranim porodicu, site smo se ispričale, kao da se znamo 100 godina. To nije jedna ista firma koja pakuje čokolade u različite omote. Jedno je 99, drugo je 06.Oni su do 2006. godine bili jedna firma, ali tada su se razišli, i njen muž je osnovao ovu firmu 06. Ja sam taj njihov krem kupovala i ranije, i u jednom trenutku sam primetila da je drugačiji, znatno ukusniji, pa sam mislila da su promenili tehnologa, što verovatno i jesu, jer su se odvojili. Ja na ovom terenu mogu da kupim i krem i čokoladu tih 99, ali za moj ukus su mnogo lepši proizvodi ovih 06. Ovi o kojima ja pričam rade za izvoz, i većinu toga izvoze u Sloveniju, sama žena mi je tako rekla. Ona nema pojma kako ti njihovi proizvodi dospevaju do pijaca, verovatno veleprodaje dozvljavaju fizičkim licima da kupuju veću količinu. Ja sigurno 3 godine kupujem euro krem kod istog čoveka, a taj čovek u Rumi na pijaci svaki dan prodaje na svojoj tezgi, i uvek ima njihovu čokoladu i krem.

U Staroj Pazovi na pijaci, neki drugi čovek prodaje čokoladu i krem ovih 99. Ja bih zamolila Dacu da slika kanticu, i da kaže šta piše ko proizvodi taj krem što ona kupuje, jer u Pazovi je isto 150 din/kg tog krema. Mislim da je u pitanju neki treći krem i neka treća firma, jer je razlika u ceni zaista prevelika.

deklaracija mora da odgovara proizvodu kao prvo koliko ja vidim na ovoj beloj cokoladi je pogresan omot cikolade:dontunderstand: sto je neprihvatljivo za firmu koja se bavi izvozom konditorskih proizvoda sto se tice dodavanja nekih emulgatora stabilizatora i koagulanata u posne proizvode oni su sasvim dozvoljeni jer se bas u te svrhe i proizvode kazein jeste mlecnig porekla i tacno je da se dobija u labaratoriji ali ima i hemijski stvorenih supstanci za koje mislite da nisu posne kao npr zelatin koji sam ja koristila npr za sejanja podloga u mikrobiologiji i on je postan i naziv mu je agar agar tako da imate posne bananice samo da nesadrze belance u prahu a da postoji bela cokolada postoji to znam najbolje bi bilo unchi da pozoves distributera ili proizvodnju pa da se raspitas za sastav ili da nadjes belu cokoladu u originalnom pakovanju:manikir: inace kazein je otpadni proizvod u industriji mleka i koristi se kao lepak za drvnu industriju to je onaj sastojak sto pomaze siru da se zgrudva laicki receno i ima ga oko 40 procenata u mleku koliko se ja secam

Poslednja izmena:
NIsam znala da postoji Kaca 1 i 2 ja kupujem u onoj na kraju kod jaja, Tu kraj nje na tezgi sa jajima kod Bilje kupujem i odlicne medene kore. Mogu se praviti kolaci i u posnoj i u mrsnoj varijanti i meni su jako lepi. Te kore mogu i da stoje neko vreme ne kvare se tako brzo kao recimo kore za Rozen tortu

Kod Bilje i ja pazarim i jaja i kore..Bas je dobra ona....

Back