Game Of Thrones

Ko ovde prica dal je rat mogao da bude zaustavljen ? Ja sam rekla da je zbog nje poceo ranije, kad su bili nepripremljeni.
A Ned nije rekao Robertu jer se plasio da ce Robert da ubije sve Lanistere i decu njihovu sto bi OPET dovelo do nekog rata. A ta cela stvar nema veze sa Kejtlininim stavom , ona tu nista nije ni dodala ni oduzela. Samo kod pocetka rata. I dala go Nedu
Da je Robert optuzio Sersi za podmestanje dece rat bi bio direktno izmedju Roberta i Tajvina, a ako bi Robert na primer imao zarobljene Sersi i Dzejmija Tajvin ne bi smeo da pisne.
Ne znam to sa nepripremljenoscu. Starkovi nisu ni trebali da se mesaju, a umesali su se tek kad je Dzofri odsekao glavu Nedu.
Da, ali dal se Rob manijacio ili nije mogao da dopusti da ga njegovi prozivaju da je slabic je pitanje za sebe ( Karsark ga je prozivao PRED DRUGIMA da je slabic i da nije kralj !!!!!!! i da nema hrabrosti ..rekao je " boy " i da nije kralj nikome sto je uvreda koju severnjaci nikad ne bi oprostili niti cenili nekoga ko oprosti a KAMOLI ga pratili u smrt. Seti se samo kako je onaj lik reagovao kad je Robov vuk mu odgrizao dva prsta. Od nepostovanja do obozavanja.Oni cene snagu. )
Opet se odsecanje glave pokazalo kao los potez. Nesto izmedju je bilo potrebno.
Dzon Snow- kad vec pominjemo stvari iz knjige , je bio znacajan kad je Rob ostao bez naslednika , kao potencijalni naslednik da bi Robova kruna bio manje ugrozen. Znaci nije bitan kao savetnik , vec kao naslednik Winterfela po Robovoj ideji. ( a pusti Dzon Snow nije vazan , cekaj do kraja knjige da vidimo kolko je vazan !! ) A i pitanje je dal bi Winterfel pao tako lako da je Dzon Snow ostao da ga cuva umesto Brena ,tj da nije oteran od strane Kejtlin. Znaci jos jedan debilizam njen.
Ako cemo kod kod savetnika , tesko je naci nekog kome ces da verujes kao familiji Sumnjam da bi ga Snow savetovao i zeznuo onako kao Kejtlin ,. koja mu je kao sto sam vec obrazlozila zabila noz u ledja.i to po nagovoru Little Fingera !!!
Okej, svemocni Snow bi spasao stvar.:deda:
Mogao je da padne i sa prozora, dobije gonoreju i rikne, da je Debeljko tako hteo, zar ne?:per:
Slazem se delimicno za Brijen ,ALI nasla je koga ce pod jedan ona ju je izabrala , ova JESTE ostala verna ,ne znam dal je iko toliko grizao za njene cerke.
A htela sam da kazem da se ni na kraju balade nije opametila. Nasla je koga ce. Brijen..pazi !
Gotivim i ja Brijen, ali osakaceno srce ne bira na kome ce iskaliti bes. Svaka muva postaje slon. Razumem je i to je logicno. Svi su je izdali, niko joj nije ostao, kakvo milosrdje, dobornamernost.
Isporucila je Dzejmija, a nije dovela Sansu i Ariju ona je to zakljucila kao da je radila za Lanistere, jos ima taj fensi mac Oathkeeper, sto znaci da je dobro nagradjena, jel da?:per:

Prvo - razlog zbog cega nije rekao Robertu je sto je bi on pobio celu familiju a ne drzao ih ko taoce. Tajvin bi onda sigurno krenuo u rat i ko zna jos ko .
Ned nije ni imao izbora nego da se mesa.

A sta izmedju svega ti ? Razmisli ko bi pratio kralja koji dopusti da mu se iko tako obraca. I dovodi njegov autoritet u pitanje. Na takav nacin.On ga je maltene izazvao. Nije mu Karstark ostavio veliki prostor svojim ponasanjem

Snow ?? Daaaaa :) :D A verovatno Debeljko tako nesto i planira sudeci po sadasnjem razvoju dogadjaja ! hahaha

Brijen nagradjena ? Cime ?? Misijom u kojoj moze da izgubi zivot ? (ili mislis da to Kejtlin misli ?) MNa daj, od svih nasla Brijen da ubija, pa ona je mahnita i nepromisljena i pre i sad kao zombi. Samo nek ubije Brijen , klasican Kejtlin autogol .
Opravdanja te ne cine pametnijim zar ne ?? A poenta je da je bila i ostala glupa sa pogresnim potezima od pocetka do kraja. I rekla sam zasto. A ne da nije povredjena. Tamo su svi povredjeni ako cemo tako :D

Rat sa Grejdzojima je bio neminovan posle Nedove smrti. Jedva su cekali da raskinu vazalski odnos i krenu neku svoju pricu.

Da je Ket pametna mozda bi spojila Roba i Ashu. Mada bi to tesko proslo kod Grejdzoja, ali svakako bolja varijanta nego neka tamo leva Frejeva, a Rob sigurno ne bi imao primedbe. ;)

Odbila je Maloprstica. Mislim mogla je i ona malo da se zrtvuje za vise ciljeve, a ne da to namece Robu.

Ispustila je oba aduta iz ruku - Tiriona i Dzejmija.

Nista nije dogovorila sa Stanisom, kad vec nije mogla sa Renlijem. A bilo je tu prostora za neki savez uz na primer brak Brena/Rikona i Stanisove kcerke...

Ket je glavni krivac uz neiskusnog Roba za poraz severnjaka.

Znači, Grejdžojevi su imali sklopljeni plan za invaziju neovisno od toga je li Teon talac na dvoru kod njih ili ne? Nije ih zanimao ni tada, ništa više nego kad je izgubio polni ud?

Znači, Grejdžojevi su imali sklopljeni plan za invaziju neovisno od toga je li Teon talac na dvoru kod njih ili ne? Nije ih zanimao ni tada, ništa više nego kad je izgubio polni ud?

Grejdzojevski ustanak je propao. Nisu mogli nista da urade protiv jacih protivnika - Roberta, Neda i ostalih tada lojalnih Robertu. Ali kada su Robert i Ned zavrsili karijeru i poceo haos i rat to su morali da iskoriste. Grejdzoji ne seju, zna se od cega zive.

Kakve je sve planove imao Balon, ne znamo. Ali Euron je ocigledno imao plan da preuzme vlast i krene u neku novu pricu u kojoj sigurno nema mesta za Teona.

Grejdzojevski ustanak je propao. Nisu mogli nista da urade protiv jacih protivnika - Roberta, Neda i ostalih tada lojalnih Robertu. Ali kada su Robert i Ned zavrsili karijeru i poceo haos i rat to su morali da iskoriste. Grejdzoji ne seju, zna se od cega zive.

Kakve je sve planove imao Balon, ne znamo. Ali Euron je ocigledno imao plan da preuzme vlast i krene u neku novu pricu u kojoj sigurno nema mesta za Teona.

Govorimo o ovom konkretnom momentu; Rob jurisa sa Teonom na jug i Bejlon svejedno pokrece invaziju?

Grejdzoj je hteo priobalske gradove. Nije ni hteo Winterfel niti sever , oni se tamo osecaju nesigurno.

A Rob ne bi nikada poslao Teonovu glavu, to je netacno. Sigurno ne pre nego sto ga je izdao, a posto pricas o momentu pre toga, ne bi nikako.

Grejdzoj je hteo priobalske gradove. Nije ni hteo Winterfel niti sever , oni se tamo osecaju nesigurno.

A Rob ne bi nikada poslao Teonovu glavu, to je netacno. Sigurno ne pre nego sto ga je izdao, a posto pricas o momentu pre toga, ne bi nikako.

Znaci treba da sece najvernijim saveznicima zbog prekorevanja i sitne uvrede, a ne treba da sece glavu sinu coveka koji mu je napao zamak i zeli da ubije njega i njegovu porodicu?:kafa:

- - - - - - - - - -

I u filmu ako se secam Grejdzoj je govorio da ce lako zauzeti Vinterfel, zar ne?

- - - - - - - - - -

A da ne pominjem da je Dzejmi ubio Karstarkovog sina.

- - - - - - - - - -

Zbog cega i jeste bio ljut sto je Dzejmi oslobodjen, a Rob zabranio ubistvo nekih daljih rodjaka Lanistera.

Znaci treba da sece najvernijim saveznicima zbog prekorevanja i sitne uvrede, a ne treba da sece glavu sinu coveka koji mu je napao zamak i zeli da ubije njega i njegovu porodicu?:kafa:

- - - - - - - - - -

I u filmu ako se secam Grejdzoj je govorio da ce lako zauzeti Vinterfel, zar ne?

- - - - - - - - - -

A da ne pominjem da je Dzejmi ubio Karstarkovog sina.

- - - - - - - - - -

Zbog cega i jeste bio ljut sto je Dzejmi oslobodjen, a Rob zabranio ubistvo nekih daljih rodjaka Lanistera.

Ja stvarno pocinjem da mislim da ne citas ?? Ja rekoh lepo ne bi mu odsekao glavu PRE nego sto je spalio Winterfell !

A posle i jeste planirao da ga dovuku zivog da ga on licno ubije.

Sitna uvreda ??
Sad kao da nisi ni citao ni gledao.
Vec sam ti objasnila potanko sta je sve rekao i uradio (da se ne ponavljam da nije kralj pred svima, ubio njegove taoce, izblamirao ga pred drugim kuca , nazvao "boy" , rekao da moze da radi sta hoce i nece biti kaznjen iiii "You are NO king of mine " ) A motivi Karstarkovih za ubijanke Lanistera su jasni to ni nije pitanje..Samo se vracamo na debila Kejtlin
ti ako mislis da je to malo..mislim ok :neutral:

A Yara je Theonu rekla da nemaju sta da traze u winterfellu.

na www.couchtuner.eu koliko vidim ima epizoda 5 a na http://www.tubeplus.is/player/2161416/Game_of_Thrones/season_5 imaju linkovi za epizode 5-6-7 ali samo se vidi naslov epizode i na linkovima nema video snimka ili meni ne radi java kako treba pa ne otvara

jel moze jos neko da utvrdi o cemu je rec pa da znam da li da reinstaliram program?

4 su leakovane, ovo sto ti mislis da je peta na couchtuneru je neki behind the scenes, a ne prava epizoda..
Ne znam sta je na tubeplus, ali da ima vise epizoda bile bi na couchtuneru..

Verski fanatik, kao i svaki crveni svestenik.. Ali moras priznati da je njen bog ubedljivo najrealniji u tom svetu..

Je li prevarantkinja koja posjeduje sposobnosti iluzije i glumi nešto, obični oportunista (samo čarobnica - znamo za sjenkoubice kao pravu moć, koja nije kojekakva alhemija kojoj je vičan svako)? Ili je daleko moćnija nego što se to odaje? Ako sam dobro čuo, ne mora da jede, a nikada joj nije ni hladno...na otrov je imuna. Jedan poznanik koji je daleko veći fan Martinovog svijeta od mene mi je rekao da je ona nemrtva, što bi objasnilo njenu besmrtnost, a da se sve što se vidi, pa i njena velika ljepota, krije pod velom iluzije.

Meni bolje zvuči priča o prevarantkinji. Moja zamisao je da će doći do obračuna između Stanisa i nje, kada, recimo, zatraži žrtvovanje njegove kćeri. Neke scene iz trailera su odale da će mu žena biti stravično osujećena...pretpostavljam da će mu možda stradati a Melisandra ili biti ubijena ili pobjeći...

Poslednja izmena:
Je li prevarantkinja koja posjeduje sposobnosti iluzije i glumi nešto, obični oportunista (samo čarobnica - znamo za sjenkoubice kao pravu moć, koja nije kojekakva alhemija kojoj je vičan svako)? Ili je daleko moćnija nego što se to odaje? Ako sam dobro čuo, ne mora da jede, a nikada joj nije ni hladno...na otrov je imuna. Jedan poznanik koji je daleko veći fan Martinovog svijeta od mene mi je rekao da je ona nemrtva, što bi objasnilo njenu besmrtnost, a da se sve što se vidi, pa i njena velika ljepota, krije pod velom iluzije.

Meni bolje zvuči priča o prevarantkinji. Moja zamisao je da će doći do obračuna između Stanisa i nje, kada, recimo, zatraži žrtvovanje njegove kćeri. Neke scene iz trailera su odale da će mu žena biti stravično osujećena...pretpostavljam da će mu možda stradati a Melisandra ili biti ubijena ili pobjeći...

Nije prevarantkinja, posto smo videli i druge crvene svestenike kako izvode ista dela :) Govorim o knjigama.. Neverujem da je besmrtna ali sigurno moze da vraca iz mrtvih kao i ostali svestenici. I ona ce verovatno vratiti Snowa iz mrtvih.
Zato sam rekao da je njihov bog najrealniji, jedino njegove svestenike vidis sa mocima.

Nije prevarantkinja, posto smo videli i druge crvene svestenike kako izvode ista dela :) Govorim o knjigama.. Neverujem da je besmrtna ali sigurno moze da vraca iz mrtvih kao i ostali svestenici. I ona ce verovatno vratiti Snowa iz mrtvih.
Zato sam rekao da je njihov bog najrealniji, jedino njegove svestenike vidis sa mocima.

Pa to je to, jedna od njih i čarobnica, ali suštini prevarantkinja. Mislim da serija ide jasnije u tom smjeru...sjetimo se scene u kojoj ona glumi pred Stanisom snagu a kada okrene leđa vidimo da se zapravo usrala od straha i da nema pojma da li joj fazon prolazi.

Ima sposobnost da vidi u vatri vizije. Da li ih dobro interpretira i da li je pogodila da je Stanis izabrani..? Drugo pitanje sasvim. Kada je vidjela Torosa bila je šokirana što on ima toliku moć...tako da mi više djeluje kao da je između prevarantkinje i umišljenog fanatika.

Ako sam dobro razumio, žrtvovanje Stanisa je navodno trebalo da pokrene čudovišne zmajeve sa Zmajevog ostrva? To je u seriji svjesno izostavljeno.

Pa to je to, jedna od njih i čarobnica, ali suštini prevarantkinja. Mislim da serija ide jasnije u tom smjeru...sjetimo se scene u kojoj ona glumi pred Stanisom snagu a kada okrene leđa vidimo da se zapravo usrala od straha i da nema pojma da li joj fazon prolazi.

Ima sposobnost da vidi u vatri vizije. Da li ih dobro interpretira i da li je pogodila da je Stanis izabrani..? Drugo pitanje sasvim. Kada je vidjela Torosa bila je šokirana što on ima toliku moć...tako da mi više djeluje kao da je između prevarantkinje i umišljenog fanatika.

Ako sam dobro razumio, žrtvovanje Stanisa je navodno trebalo da pokrene čudovišne zmajeve sa Zmajevog ostrva? To je u seriji svjesno izostavljeno.
Valjda Gendry-ja su trebali da zrtvuju? On je kopile kralja Roberta.

- - - - - - - - - -

Nije to izostavljeno u seriji. Ser Davos mu je pomogao da pobegne.

Pazi ona koristi Stanisa za svoju igru, mislim da cak ni ne skriva to toliko, tako da je ne mozes zvati bas prevarantkinjom, pogotovo zato sto je ocigledno demonstrirala moc. Ne secam se vise svih detalja iz knjiga, davno sam ih procitao, ali ne verujem da zeli zrtvovati Stanisa.. Valjda je citava prica oko toga da je on azor ahai (barem tako ona govori za javnost), mozda je Snow taj, mozda je sve to prica fanatika koji znaju magiju :D
U svakom slucaju postoje samo 3 relevantne strane u serijalu, sila koja pokrece white walkerse (sto melisandra zove onim drugim, mracnim bogom), bog svetla i stari bogovi..
Sve ostalo je boranija

Back