Game Of Thrones

Tajvin je morao da skikne, jer je nesto trebalo da se desi sa Tirionom, da ode na Istok.
I sada nakon Tajvinove smrti Dzejmi preuzima glavnu vlast kod Lanistera. Pitanje je sta ce biti sa Sersi, verovatno ce nesto da joj se desi, jer mi nekako ne ide uz Dzejmija, samo ga koci i kvari sliku.
Dzejmi je briljirao dok je bio razdvojen od nje.
Kralj Tomen, pa mislim i da ce i njemu nesto da se desi tokom pobune Targerijana u King's landing-u.

- - - - - - - - - -

reci to milionima fanova !! :zcepanje: hehe
Pa nije to poenta, nego mislim da neki likovi ne treba da budu ubijeni. Na primer, Dzejmi ne bi trebao da bude ubijen, jer se onda Lanisteri bukvalno gube sa scene, a Sersi je dosadna ubi boze.:roll:

Razumes? Logicnije mi da ce Sersi da strada nego Dzejmi. Takodje logicnije je da ce mali Tomen da strada nego Dzejmi.

- - - - - - - - - -

I ja sam fan takodje, ne zaboravi.:plez:

Deneris je mnogo kvalitetniji lik u knjizi nego sto je to u seriji.
Ne mogu da procijenim da li je to jer je Emili prosjecna glumica ili jer bi bilo apsloutno nemoguce oslikati muke kroz koje prolazi bez ubacivanja monologa, sto je besmisleno u seriji.
U knjizi je odlicno opisano to ludilo kojem je genetski sklona.

Osim nje, Dzejmijev lik nije u potpunosti docaran kao u knjigama, gdje je jos dopadljiviji:lol:
dok je Sersein gadni karakter prilicno ublazen u seriji,

Nekako se vise ide na to da Sersei bude draga publici pa i po cijenu toga da im izmijene karaktere.

Nije mi jasno samo zasto su promijenili prorocanstvo ove vjestice u prvoj epizodi ove sezone.

Nekako mi se uopste ne dopada odabir glumica u seriji, moram to ovako javno da izjavim, da maknem teret sa duse :lol:

Poslednja izmena:
A pogledaj malo Starkove. Oni su svi stradali, a skoro svi su zivi, zar ne?
Kejtlin Stark je mogla da ostane mrtva, ali je ozivela :deda:, jer valjda nije zanimljivo bez nje.
Bran i Rickon su trebali nesto da urade, jer nije bilo smisla da samo sede u Winterfell-u, pa se ispostavilo da je Bran greenseer, a sta ce biti sa Rickonom je pitanje, nesto mora, ali mislim da nece biti bas dobro. Verovatno ce da postane neki surovi ubica, krvnik.

Sansa je u Vejlu, doduse na TV-u su je velikom brzinom prebacili na Sever.

Pa nije to poenta, nego mislim da neki likovi ne treba da budu ubijeni. Na primer, Dzejmi ne bi trebao da bude ubijen, jer se onda Lanisteri bukvalno gube sa scene, a Sersi je dosadna ubi boze.:roll:

Razumes? Logicnije mi da ce Sersi da strada nego Dzejmi. Takodje logicnije je da ce mali Tomen da strada nego Dzejmi.

- - - - - - - - - -

I ja sam fan takodje, ne zaboravi.:plez:

Pa pazi nije da se ne slazem uopste , ali ti kazem knjiga je takva da je sve moguce :) na kraju krajeva Dzordzi je rekao bese da samo fanovi Deneris mogu da odahnu jer ona nece capnuti :P

Pa i ja sam fan nego se salim ;)
Kazem ti da je lepota Song of Ice and Fire u tome sto je realan u tom delu... Nema garancije ni za koga... Ni za ciji zivot .

- - - - - - - - - -

Deneris je mnogo kvalitetniji lik u knjizi nego sto je to u seriji.
Ne mogu da procijenim da li je to jer je Emili prosjecna glumica ili jer bi bilo apsloutno nemoguce oslikati muke kroz koje prolazi bez ubacivanja monologa, sto je besmisleno u seriji.
U knjizi je odlicno opisano to ludilo kojem je genetski sklona.

Osim nje, Dzejmijev lik nije u potpunosti docaran kao u knjigama, gdje je jos dopadljiviji:lol:
dok je Sersein gadni karakter prilicno ublazen u seriji,

Nekako se vise ide na to da Sersei bude draga publici pa i po cijenu toga da im izmijene karaktere.

Nije mi jasno samo zasto su promijenili prorocanstvo ove vjestice u prvoj epizodi ove sezone.

Nekako mi se uopste ne dopada odabir glumica u seriji, moram to ovako javno da izjavim, da maknem teret sa duse :lol:

Ne zaboravi da su punooo njih NOVI skroz novi, neiskusni glumci.
Ne znam kome je pa Sersei simpaticna osim kao "dobar je lik" , dobro odradjen.
Dzejmi mi je NAJ antiheroj . Nije villain nego anti heroj

Deneris...necu ni da komentarisem jer se ponavljam ...Ona je UZAS . Posebno u seriji.

Nego bilo bi bezveze da je Dzon Snou Targerijan, jer su po pravilu svi Targerijani plavusani, cak i kopilad poput Bryndana Riversa itd. itd.
Dok sa druge strane Sersi i Dzejmi jesu plavusani, ali je njihov sin bio poprilican ludak, zar ne?;)

Nisu plavusani, nego srebrnkastu kosu imaju.. A lanisteri su plavusani i njihov sin je prso zbog incesta (sto su targarijeni praktikovali uveliko)..

odgledao prvu epizodu nove sezone... i opet najveci deo serije ode na bespotrebne dijaloge i opet se spominju veliki ratovi koji dolaze jos od prve epizode prve sezone

radnja kao smestena u srednjem veku, ocekujes bitke, ratove, osvajanja... ako su bile tek 3 ratne scene, al zato je bilo 1003 erotskih

a stalno promovisanje homoseksualizma i incesta da ne spominjem

Ne zaboravi da su punooo njih NOVI skroz novi, neiskusni glumci.
Ne znam kome je pa Sersei simpaticna osim kao "dobar je lik" , dobro odradjen.
Dzejmi mi je NAJ antiheroj . Nije villain nego anti heroj

Deneris...necu ni da komentarisem jer se ponavljam ...Ona je UZAS . Posebno u seriji.

Da li ti je i u knjigama u toj mjeri antipaticna?

Najvise mi smeta to sto Dzejmijev lik trpi zbog pokusaja/namjere rezisera da od Sersei naprave zenu mucenicu,
dok je u sustini sociopata i ne moze da preboli sto nije musko. Sto se glumice tice, ona nije neiskusna, za razliku od Emili,
ali mi se ne svidja sto su izmjijenili lik. Mada da budem iskrena, ni vizuelno mi nisu pravi odabir, ali bi to bilo manje bitno.
Oberinove cerke su isto razocarenje, pogotovu Nimerija.

Ne znam zasto konstantno biraju zene sa licem djeteta, jos kako su niske ne mogu da ih shvatim ozbiljno.

haha pa dobro imas svoj ukus i zamisljas ih na neki drugi nacion to je sasvim ok :) !
Ja volim glumicu koja glumi Cersei ,LEna ili kako vec,ali se slazem za Emili...grozna mi je, unistava i ono malo od lika sto mogu da podnesem.
Ne mislim da od Cersei prave mucenicu , mislim da izgleda kao sociopata i u seriji, sa iluzijom grandioznosti
Dzejmi mi je super.. Ja ga gotivim kao lika.. Anti Heroj je,i to je ok.

I da, da ti odgovorim, nije mi toliko antipaticna u knjigama..u seriji me nervira neopisivo :)

A pogledaj malo Starkove. Oni su svi stradali, a skoro svi su zivi, zar ne?
Kejtlin Stark je mogla da ostane mrtva, ali je ozivela :deda:, jer valjda nije zanimljivo bez nje.
Bran i Rickon su trebali nesto da urade, jer nije bilo smisla da samo sede u Winterfell-u, pa se ispostavilo da je Bran greenseer, a sta ce biti sa Rickonom je pitanje, nesto mora, ali mislim da nece biti bas dobro. Verovatno ce da postane neki surovi ubica, krvnik.

Sansa je u Vejlu, doduse na TV-u su je velikom brzinom prebacili na Sever.
Meni je recimo, Kejtlin smor, i ne znam zasto su je vracali :lol:
A iskrena da budem, ova promjena Sansinog odlaska iz Vejla u Vinterfel je jako dobra, jer ovako mogu da naprave nesto od nje,
Mada Arja bi bolje podnijela Remzija :lol: I ovim zaobilaze citavu famu oko lazne Arije.

Poslednja izmena:
A iskrena da budem, ova promjena Sansinog odlaska iz Vejla u Vinterfel je jako dobra, jer ovako mogu da naprave nesto od nje,
Mada Arja bi bolje podnijela Remzija :lol: I ovim zaobilaze citavu famu oko lazne Arije.

Pa u knjizi je tako. Motiv zene-majke koja je izgubila sve i krece da se krvnicki sveti je mocan, ali uvek je pitanje kako ce glumci to da sprovedu.

Jeste da ce biti zanimljivije, ali ono sto ja licno mrzim su te nelogicnosti koje se mogu desiti u serijama da bi bilo zanimljivije, a koje se kose sa logikom i zdravim razumom.

Ovako ispada da se Littlefinger zamerio sa Lanisterima da bi pomogao Boltonovima, a sasvim je realno da bi Boltonovi poslali Sansu natrag u King's Landing, da se ne bi zamerali sa Lanisterima, jer Lanisteri zele Sever za sebe, a ne treba zaboraviti ni da je Sansa optuzena da je ubila Dzofrija te na duze staze drzanje Sanse kod Boltonovih cini Boltonove saucesnike u ubistvu Dzofrija na neki nacin, jer fakticki skrivaju "ubicu", zar ne?

Pa Kejtlin sada upravlja vojskom koja ce sigurno imati jednu od vecih uloga u predstojecim bitkama. A i verovatno ce postati fanatik boga Svetla, posto je jelte oziveo..
Sto se tice Deneris, ona je u knjigama katastrofa po pitanju poteza koje pravi, ali u knjigama ima 14 godina i mozes razumeti njenu psihu. Tu je Martin odlicno odradio posao, napravio je veoma dubokog i slozenog lika, koju glumica Emilia nije umela da predstavi. U seriji je ona zgodna prazna lutka..
A Dzejmi mi je postao jedan od omiljenijih likova kada sam procitao da je spasio sve one ljude a da trpi sva sranja zbog toga.. Ali mi je jos uvek najomiljeniji lik iz knjige Stannis.

Arja ne bi podnela Remzija ona bi ga proburazila dok kazes piksla. Zato i ne podnosim Sansu odvartna je . Maksimalno..knjige,serija ..gde god.( vec sam to pricala)
Arja je neprikosnovena u odnosu na ostale Stark zene.

Kejtlin je debil isto... haha

Pa i Jon je klinac i Rob je klinac tek Arja..svi su klinci..Ali je Deneris ..Uzas u knjigama ali blazi uzas u odnosu na seriju gde je katastrofa. Arogancija, nula kritickog razmisljanja.. Samo mali zacetak neke pameti da bi se sve brzo urusilo sto se nje tice..A zgodna mi tek nije.Dorea je 100 puta bolja ako cemo o curama :D hahan Ali dobro svako ima svoj ukus :)

Pa i Jon je klinac i Rob je klinac tek Arja..svi su klinci..Ali je Deneris ..Uzas u knjigama ali blazi uzas u odnosu na seriju gde je katastrofa. Arogancija, nula kritickog razmisljanja.. Samo mali zacetak neke pameti da bi se sve brzo urusilo sto se nje tice..A zgodna mi tek nije.Dorea je 100 puta bolja ako cemo o curama :D hahan Ali dobro svako ima svoj ukus :)

tesko da ces naci muskarca kojem glumica Emilia nije privlacna. A u knjigama je dete koje je prozivelo sve i svasta, svi je koriste za svoje ciljeve i na kraju zavrsi u visokoj politici? Normalno da je zavrsilo kako je zavrsilo :lol:

Ovako ispada da se Littlefinger zamerio sa Lanisterima da bi pomogao Boltonovima, a sasvim je realno da bi Boltonovi poslali Sansu natrag u King's Landing, da se ne bi zamerali sa Lanisterima, jer Lanisteri zele Sever za sebe, a ne treba zaboraviti ni da je Sansa optuzena da je ubila Dzofrija te na duze staze drzanje Sanse kod Boltonovih cini Boltonove saucesnike u ubistvu Dzofrija na neki nacin, jer fakticki skrivaju "ubicu", zar ne?

Mislim da Boltonovi racunaju na to da se Lanisteri rasipuju , da su u velikoj frci oko raspada porodice, mali nesposobni kralj na prestolu , a Kings Landing je u rasulu....Plus mislim da ih boli uvo za sever dok primaju pretnje za Marselu.

E sad, ne sjecam se da je Kejtlin ubila nekog bitnog, mada mi je tada paznja vec popustala. U svakom slucaju mi je neinteresantna, ima dovoljno vojski i bez njene, ali ajde.
@Smorisa, lijepo je objasnjeno da bez Tivina Boltonovi gube podrsku Lanistera.
@Silvija, pri "bolje podnijela" sam i mislila da bi ga se brze i uz manje muke otarasila. Ne znam, meni je Deneris isto bila zamorna ali kapiram da je jako tesko biti pravedan, sto ona zeli, a praviti revolucije koje je zacrtala da napravi.
Dje su zene poput Charliz Theron, to bi bila i dobra Sersei i Deneris :lol:

tesko da ces naci muskarca kojem glumica Emilia nije privlacna. A u knjigama je dete koje je prozivelo sve i svasta, svi je koriste za svoje ciljeve i na kraju zavrsi u visokoj politici? Normalno da je zavrsilo kako je zavrsilo :lol:

Ma daj, jos gore su preziveli Starkovi, Grejdzoj isto a posle ce isto imati neke ok momente, dok je ona jedno arogantno razmazeno deriste.
A Emili je privlacna zbog konteksta..Ne postoji ikakva sumnja da je Dorea recimo, 5 puta zgodnija, a da ne govorim one cure iz bordela...
Da su Emili videli kao Saru Konor ne bi se ni 5 % te popularnosti o kojoj pricas pojavilo.

@Silvija, pri "bolje podnijela" sam i mislila da bi ga se brze i uz manje muke otarasila. Ne znam, meni je Deneris isto bila zamorna ali kapiram da je jako tesko biti pravedan, sto ona zeli, a praviti revolucije koje je zacrtala da napravi.
Dje su zene poput Charliz Theron, to bi bila i dobra Sersei i Deneris :lol:

Pa da, brze bi ga se resila sigurno ! hahaha
Ne mislim da Deneris ima blage sta radi ( posebno u seriji , ko upropasti taj lik u seriji jos vise nije mi jasno)

Slazem se Charlize je ludilo , ali mislim da HBO voli da koristi nepoznate glumce :)
Inace jel si videla mozda ko je trebao da glumi Deneris ( i valjda jeste u nekom neobjavljenom pilotu )...Ona je sada jedan od glavnih likova u "Salemu "

Mislim da Boltonovi racunaju na to da se Lanisteri rasipuju , da su u velikoj frci oko raspada porodice, mali nesposobni kralj na prestolu , a Kings Landing je u rasulu....Plus mislim da ih boli uvo za sever dok primaju pretnje za Marselu.

Pametni diplomata se ne sme zamerati bez adekvatnog razloga. Boltonovima su svakako potrebni saveznici. Starkovi takodje imaju rodjake Karstarkove i jos ih podrzava vecina severnjackih lordova. Preuzeti Sever Boltonovima nece biti lako to je sigurno. A i Lanisteri imaju rodjake tako da sve i da svi budu pobijeni nasledice ih dalji Lanisteri.

Boltonovima ima smisla da zayebu Lanistere samo ako bi presli na stranu Stanisa, ali prelazak na Stanisovu stranu nema smisla, jer je Stanis dosta slab sada.

- - - - - - - - - -

Inace jel si videla mozda ko je trebao da glumi Deneris ( i valjda jeste u nekom neobjavljenom pilotu )...Ona je sada jedan od glavnih likova u "Salemu "
Ko je trebao da glumi Deneris?

Back