Dalić je trenirao klubove u prvoj HNL pa otišao u Aziju. Tamo je napravio trenersko ime. Nešto kao Piksi. Samo puno uspješniji naravno.
Znači maknuli ste majmuna s mjesta pilota i postavili amebu. Ne znam kako je to dobar potez, al ajde.
Dalic naprimer nije bolji od Paunovica, Ivica, Mihajlovica,...Jedini dobar vas trener je Bilic, i donekle Kovac (mada mi vise lici na "one hit wonder"
e sada, vama kada ode modric, izgubicete 70% snage, jer je on znao (i dalje zna) da igra, da povede, da drekne i tako dalje. nama takav igrac fali (ne igracke sposobnosti, nego ljudske)
kao sto je neko rekao, ne vole hrvati hrvatsku vise nego srbi srbiju, niti su "talentovaniji" nego mi, nego jednostavno su ozbiljni, i to mnogo vise.
zar su pletikosa, corluka, ili srna bili bolji tada od stojkovica, subotica ili ivanovica? ne. modric i mandzukic su bolji od nasih gudelja ili mitrovica, to da, ali to je to.
e sada, kada gledamo druge komsije, bosna se digla u zadnjih par godina, kao da su oni neka sila. a sta su uspeli? nista. osim pjanica i dzeku nemaju igrace, niti ce imati (srbija i hrvatska makar talente imaju, koji mogu jos dostici nesto, ali bosna suva ko rijeka ukrina u posavini)
makedonija, slovenija, crna gora itd ne ubrajama u ozbiljne ekipe, jer slovenija ima 2 golmana, crna gora, jovetica i makedonci po neki talenat i pandeva, to je to.
e sad do kljucnog aspekta, hrvatska je izvukla maksimum od svojih igraca i mogucnosti, srbija nije, to je to.
kazem, niti puno bolje igrace (osim modrica) niti bolje trenere, niti bolji savez (mislim da je suker veci lopov od kokeze) niti su veci patrioti.