Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je, to je isto Brazil. Slažeš momčad od igrača koje imaš. 2002. su igrali drugačije. A i nogomet se puno promijenio od 82. To što ljudi imaju neku svoju viziju i očekivanja kako bi Brazil trebao izgledati to je druga stvar. Siguran sam i da bi Mađari htjeli da im reprezentacija igra ko Laka konjica.
I nije baš da uspijevaju samo Brazilci iz Šahtjora. Neymar, Firmino, Gabriel Jesus, Marcelo, Thiago Silva, Coutinho, Richarlison, Marquinos, Danilo, Alisson.... Ne znam da li im u prvoj postavi igra i jedan koji je prošao kroz Šahtjor.
Pa govorio sam za 2014tu...i da je tad bilo legitimno pitanje...tada
Pa nece biti da je isto Madjarska i Brazil i nije to fix ideja nekih ljudi kako bi Brazil trebo da izgleda nego ih tako pa reciml svi dozivljavaju...zbog toga nema osobe da ne voli Brazil...a nismo ih sigurno zavolili zbog Dunge....
Kazem sad su na pola puta...nije to to ali imaju dobrih igraca i jeste se fudbal promjenio...ovo su sve porpilicno dobri igraci moglo bi se reci i vrhunski za neke ali sve sistemaski "serijski" jedini vanserijski je Nejmar ali on nas nervira

Poslednja izmena:
2014 David Luiz, Thiago Silva, Neymar, Oscar, Marcelo, Dani Alves, Hulk, Fred, Ramires, Julio Cesar..... nitko iz Šahtjora
E ****** tu imas 3 4 vrhunska igraca samo jednot ofanzivno...golmana ciji je zenit proso odavno...Jednog Vrhunskit talenta kojeg je Murinjo ukanalio...spica oskacenog povredama koji je zaista nekada bio top talenat....posle senka....
Shahtjor je metafora...da neki drugorazredni Brazilci prave karijere...a siguran sam da je bilo 3 4...ali pitanje gdje su oni pravi Brazilci majstori zbog kojih smo zavoleli fudbal...

Ovo sto Spanija stanjca u zadnje vreme su "brazilci"...pa jedan Luis Alberto i Suso su vise "Brazilci" iako su oni "B klasa" nego svi ovi Vilijani i Daglasi Koste Zesusi trkaci...Da nepricam o Isku pa i taj Sebaljos koji je toplo hladno...a jesi gledo malod Pedrija iz Barse fantazija od talenta tehnika lucidnost masta bruka talenat...takvi su nekad bili Brazilci znas o cemu pricam i sam...

E ****** tu imas 3 4 vrhunska igraca samo jednot ofanzivno...golmana ciji je zenit proso odavno...Jednog Vrhunskit talenta kojeg je Murinjo ukanalio...spica oskacenog povredama koji je zaista nekada bio top talenat....posle senka....
Shahtjor je metafora...da neki drugorazredni Brazilci prave karijere...a siguran sam da je bilo 3 4...ali pitanje gdje su oni pravi Brazilci majstori zbog kojih smo zavoleli fudbal...
Bio je Willian tada u Chelseau. I nije igrao u prvih 11 koliko se sjećam. Neymar je takav Brazilac. I ne uspijevaju drugorazredni Brazilci. Uspijevaju oni koji se mogu prilagoditi modernom nogometu koji je 10x brži nego prije samo 15 godina, a kamoli dulje. Masu ih dolazi u Europu, ne uspiju, pa se vrate u Brazil. Gabigol npr. Nije uspio u Interu, vratio se u Brazil, igra u Flamengu i tamo je car. Ima para, boli ga ******. Ne znam jel gledaš kada brazilsku ligu i na šta to liči i koliko je to sporo. Današnji Brazil je po meni prilično jak. Top 5 na svijetu, Francuska, Španjolska, Portugal, Belgija, Brazil.
Talenta im ne manjka, ali se nogomet promijenio i taj Brazil o kojem ljudi pričaju kojeg nikad nisu gledali se neće ponovit. Možda i se i pojave još koji put sa sličnom idejom i otići će doma čim sretnu prvu jaču europsku momčad.

Ovo sto Spanija stanjca u zadnje vreme su "brazilci"...pa jedan Luis Alberto i Suso su vise "Brazilci" iako su oni "B klasa" nego svi ovi Vilijani i Daglasi Koste Zesusi trkaci...Da nepricam o Isku pa i taj Sebaljos koji je toplo hladno...a jesi gledo malod Pedrija iz Barse fantazija od talenta tehnika lucidnost masta bruka talenat...takvi su nekad bili Brazilci znas o cemu pricam i sam...
Pa eto, mijenja se nogomet. Neka naprave preustroj i rade takve igrače. To što Španjolci imaju hrpu talenata nije slučajno. Španjolci su do 2000tih bili goli kuratz. 2-3 dobra igrača i hrpa balvana, i tako iz prvenstva u prvenstvo. 2006. sam prvi put od njih vidio nešto što liči na tehnički moćan nogomet(makar je bilo par majstora i 2002). Mislio sam da će oni osvojit to SP i po meni su igrali najbolje na prvenstvu. Jbg, izbacili ih Francuzi kao i Brazilce.

Ok a napisah to kako moze Spanija?
Sta ce otici kuci samo ocekujem Brazil koji ce imati najvece majstore i da imaju posed koja je to ideja nerealna? Sta je tu tako utopijski ili nesto cudno nerealno?
Brazil koji će igrati ko Pepova Barcelona? Koja je također naišla na jedan Chelsea, pa jedan Inter, pa opet jedan Chelsea. Ma nije nerealno. Misliš da ne bi to oni da mogu?

Ne gledam Brazilsku ligu naveo si razloge...
Pa eto, mijenja se nogomet. Neka naprave preustroj i rade takve igrače. To što Španjolci imaju hrpu talenata nije slučajno. Španjolci su do 2000tih bili goli kuratz. 2-3 dobra igrača i hrpa balvana, i tako iz prvenstva u prvenstvo. 2006. sam prvi put od njih vidio nešto što liči na tehnički moćan nogomet(makar je bilo par majstora i 2002). Mislio sam da će oni osvojit to SP i po meni su igrali najbolje na prvenstvu. Jbg, izbacili ih Francuzi kao i Brazilce.

Pa to ja i celo vrjeme govorim...i nestanjcaju ni oni slucajno ove fizicki dominante igrace Brazil...nego vide da ti lakse i brze prolaze u evropskom fudbalu...okrenuli su se takvoj selekciji...a spanci se okrenuli izvornom talentu...e to je po meni greska Brazila celo vreme govorim...

Ne gledam Brazilsku ligu naveo si razloge...

Pa to ja i celo vrjeme govorim...i nestanjcaju ni oni slucajno ove fizicki dominante igrace Brazil...nego vide da ti lakse i brze prolaze u evropskom fudbalu...okrenuli su se takvoj selekciji...a spanci se okrenuli izvornom talentu...e to je po meni greska Brazila celo vreme govorim...
Al kad im pogledaš trenutni sastav nije baš tako. I Firmino, i Coutinho, i Neymar, i Gabriel Jesus, i Arthur su sve znalci a nisu nešto fizički jaki. Jednostavno danas je konkurencija puno veća, većina momčadi za SP uigrava obranu i prekide i jbg. naletiš na minu. Talent nikad nije bio problem njima niti će biti. Samo ne može svaka generacija biti Ronaldo, Ronaldinho, Cafu, Roberto Carlos, Rivaldo, Kaka, Juninho.
Ja jedino što sam primijetio di su pali su u proizvodnji špiceva. Prije jedan Jardel nije mogao do reprezentacije, pa jedan Geovanni, pa Giovane Elber koji je bio 5,6 opcija s trpao je za Bayern.

Al kad im pogledaš trenutni sastav nije baš tako. I Firmino, i Coutinho, i Neymar, i Gabriel Jesus, i Arthur su sve znalci a nisu nešto fizički jaki. Jednostavno danas je konkurencija puno veća, većina momčadi za SP uigrava obranu i prekide i jbg. naletiš na minu. Talent nikad nije bio problem njima niti će biti. Samo ne može svaka generacija biti Ronaldo, Ronaldinho, Cafu, Roberto Carlos, Rivaldo, Kaka, Juninho.
Ja jedino što sam primijetio di su pali su u proizvodnji špiceva. Prije jedan Jardel nije mogao do reprezentacije, pa jedan Geovanni, pa Giovane Elber koji je bio 5,6 opcija s trpao je za Bayern.
Pa zato kazem sad su na "po puta" bili su duboko zastranili jedno vreme sad imaju kvaliteta u napadu ne kazem....ali opet se vracam na ono sve su to odlicni igraci ali sistemski mozda Firmino ima najvise maste i najblize je necemu ono od pre...Kutinjo opasan igrac ali ne preterano mastovit dobro se ubacuje izmedju linija ima onaj svoj lazanjak i kad je zavrne ko na PESu kad gadja drugi ugao fin igrac ali isto sistemski nema igru 1 na 1 u izloaciji nema mastu neku itd....Artur moze biti igrac odlican sad da li ce biti top veznjak ili samo obicn sraf u masini na rubu alibi igre ne znam...Zesus je meni bezveze igrac kasacko grlo moze igrai presing ima nesto brzine na postavljenu odbranu ne moze nista zato i najvise sto ce dobaciti je da bude dzoker u nekoj top ekipi zbog brzine itd kad protiviku ponestane snage pa onda on udje...Kazem nema Brazil vanserijskog majstora sem Nejmara sve tu do jako dobri igraci cak i vrhunski mogu igrati u odredjenom sistemu ali fali Brazilu jos jedan pokraj Nejmara takvog kova...Mozda ovaj iz Evertona bude najblizi tome da puno sam moze videcemo...stim sto je i on za sada zesce izhajpovan a zna da izgori kao sibica...a nekad mi se cini da guli samo na brzinu i na silu nisam bas nacisto za njega...

Ma pusti me sa klipovima brate to je najbolje od njega nikada on nedominira terenom tako u jednoj tekmi pogotivo jacoj tekmi to je njegova kompliacija...kod vecine boljih igraca bi mogo slicno napraviti...ovde bi cojek reko da je prodorom nedje ko robben il rorberi :) reko sam da je odlican igrac i da u sistemu pravom moze puno...
Naravno da je najbolje od njega. Ali ako pola klipa prolazi 1 na 1, valjda i u utakmici prolazi 1 na 1. Nije klip s treninga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back