Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Branilac titule u Formuli 1, Luis Hamilton trijumfovao je u prvoj trci sezone, u Štajerskoj, što ga je posebno obradovalo.

2020-07-12t154200z_1916717846_rc2rrh9ovzxu_rtrmadp_3_motor-f1-styria.jpg

- Zahvalan sam što sam ponovo na prvom mestu. Imam utisak da je prošlo mnogo vremena otkako sam pobedio u trci prošle sezone i vratiti se ovako posle teškog prošlog vikenda je sjajno, veliki korak napred - rekao je Hamilton posle trke.

Aktuelni šampion je danas ostvario prvu pobedu u sezoni, obzirom da je prošle nedelje u prvoj trci u Austriji zauzeo četvrto mesto. Britanac trenutno ima 85. pobeda u karijeri, samo šest manje od rekordera legendarnog Nemca i bivšeg vozača Ferarija Mihaela Šumahera.

- Moram da zahvalim mom timu i svima u fabrici. Ovo je čudna godina, ali sjajno je vratiti se, voziti i voziti na ovakav način. Ekipa je obavila fantastičan posao strategijom i na meni je samo bilo da sve to sačuvam, da izbegavam ivičnjake i da pobedim - istakao je Luis Hamilton.

Naredna trka Formule 1 vozi se sledeće nedelje, za Veliku nagradu Mađarske, na čuvenoj stazi Hungaroring, a šampion je naglasio da ga to posebno raduje.

- Volim trke koje se voze svake nedelje. Da li možemo tako cele godine? - našalio se Hamilton i izazvao smeh pristunih.

Drugo mesto zauzeo je Luisov timski kolega Valteri Botas, koji je pobedio prošle nedelje na Špilbergu.

- Luis je krenuo sa pol pozicije, imao je dobar start, kontrolisao je trku i nije se dogodilo mnogo toga. Počeo sam sa četvrtog mesta i ovo je, što se mene tiče, ograničavanje štete. Ovo je i dalje dobar broj bodova i dalje vodim u šampionatu pa i nije toliko loše. U kvalifikacijama nije bilo idealno. Radujem se sledećoj nedelji - kaže Botas.

On je nekoliko krugova pre kraja obišao Maksa Verstapena za drugo mesto.

- To je bila dobra borba. Imao sam bolji tempo na kraju, pošto sam kasnije išao u boks na zamenu guma. Bliska borba je uvek zabavna - naglasio je finski vozač.

SD

Grozan udes Grožana za vikend i pokazatelj koliko je Formula 1 napredovala na polju bezbednosti vozača. Svi bezbednosni sistemi su uradili svoj posao, pogotovo Halo oko kog je bilo dosta kontroverzi kad je prvobitno uveden ali sada je jasno da štiti živote vozača a to je najvažnije.

RB ove godine ima dobru sansu da skine Mercedes sa trona. .. ako startuju bez nekog velikog zaostatka a ja mislim da hoce . Ova godina bi mogla biti jedna od neizvesnijih sto se tice sampionata ... Ferrari sa druge strane bi trebao da se digne na 3 poziciju i da se fokusira na 2022 ... nesto vise od toga tesko da ce moci..
.

Interesatna ova donja dva i resenje prednje dela.. Sa dosta down force tj celom duzinom nesto slicno RB ali to nije sigirno da ce ostali videcemo na treninzima .... čekamo jos koji dan da i Ferrari izbaci svoj ..:)

Interesatna ova donja dva i resenje prednje dela.. Sa dosta down force tj celom duzinom nesto slicno RB ali to nije sigirno da ce ostali videcemo na treninzima .... čekamo jos koji dan da i Ferrari izbaci svoj ..:)

Da :D mislim ja se ne razumem bas u aerodinamiku ali znam da je prosle sezone bilo prica da je Racing Point (ovogodisnji Aston Martin) prakticno iskopirao proslogodisnji bolid Mercedesa. Ove sezone svakako ima nekih promena pravila sto se tice aerodinamike pa je moguce da ce RB tu pokusati da nadoknadi zaostatak za Mercedesom :)

Da :D mislim ja se ne razumem bas u aerodinamiku ali znam da je prosle sezone bilo prica da je Racing Point (ovogodisnji Aston Martin) prakticno iskopirao proslogodisnji bolid Mercedesa. Ove sezone svakako ima nekih promena pravila sto se tice aerodinamike pa je moguce da ce RB tu pokusati da nadoknadi zaostatak za Mercedesom :)
Mozda.... ali bi mogli i da dobro osete to skracenje poda jer su najagesivniji sto se tice graund efekta.. vidis to po zadnjem delu koji im je extremno dignut u odnosu na ostale a tu cm2 poda igraju veliku ulogu.. Bitka ce se voditi oko protoka zraka ka diffuseru.... videcemo ja mislim da bi mogli da budu dobri ali opet zavisi koliko je Mercedes napredovao

Tesko sa dve promene .. sigurno je bilo vise od 2 problema ,,, Ferrari je odlucio da potrosi jedan tokken na menjac i zanji deo da bi dobio bolji protok .. Zavisi od tog motora ako ne urade nesto revolucijanarano tesko da ce biti i br3

Misliš li da je više problem u autu ili vozačima? Ferari je nekad bio prvi, a sad je znači pitanje da li će biti i treći.
U autu i pravilima .. Ne mogu mnogo menjati a trebabali bi .. imaju dva tokena tj dve promene konstrukcije a to im nije dovoljno da se problize Mercedesu.. jedino da izvuku 100ks extra u odnosu na proslu godinu pa da kæmpezuju tu razliku snagom motora a to cisto sumljam..

Ma da ali su tad pravila bila dosta liberalnija a I budzet cap nije.postojao i razborazne restrikcije .. sad moraju ganjati mercedes sa ogranicenim budzetom sa istom sasijom i bez puno promena .. Nemoguce je to dostici jedino sto mogu je sa čekaju 2022 gde svi krecu od 0

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back