Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesntna trka kao i obično :) pohvale Botasu i Rikiardu i Kimiju i Magnusenu, pohvale I Zebastijanu - uzeo je lopatom Rozberga kad ga je navukao na preticanje, a onda prekočenjepa zamjena guma :lol:
Nije mi jasno što su javili da Luis ima oštećenje poda bolide, a držali ga onako dugo na stazi. Bilo je evidentno da nije mogao nadoknaditi ništa, u ovj priči oko pet motora mislim da je bilo bolje da se ranije parkirao.

Rozberg smrda jedan. Verujem da taj incident otvara vrata Rikardu mozda i za titulu, jer nije realno za ocekivati da ce Hamilton voziti ko ovcica iza Rozberga do kraja sezone da ispostuje timska naredjenja koja ce svakako biti u Rozbergovu korist. Bice tu jos udaranja, razvlacenja po medijima, a ne bi me cudilo da dodje i do tuce. Zasto crnac uvek mora biti zrtva? Tesko ce mu biti da se izbori sa celim timom ali valjda ce toliko mrznje nakupiti da ce im se dostojno osvetiti. Pa dogodine u Red Bull mesto Vettela koji ce u Ferrari jer ce Kimija opet izbaciti.

- - - - - - - - - -

Magnusen ko Truli nekada :) , pravi vozice

Ne znam ali meni ovde nisu baš čista posla...počev od zaštitničkog stava Mercedesa prema Rosbergu,ne puštanja sejfti kara u Nemačkoj kada je Rosberg vodio trku do ovog u Spa i raznih tzv.kuolarskih priča oko dešavanja unutar tima.

Ne znam ali meni ovde nisu baš čista posla...počev od zaštitničkog stava Mercedesa prema Rosbergu,ne puštanja sejfti kara u Nemačkoj kada je Rosberg vodio trku do ovog u Spa i raznih tzv.kuolarskih priča oko dešavanja unutar tima.

Druže,ma ko ih šiša.
U njihovom "građanskom" ratu, navijamo za Lewisa,a sve čekajući da se ponovo uspostavi prirodna simbioza McLarena i Honde,kao i dolazak jednog mladog lava,poput Ricciarda u naš tim(eventualno povratak Lewisa) i vozi,Miško :lol:
Valja l' ova ?

Druže,ma ko ih šiša.
U njihovom "građanskom" ratu, navijamo za Lewisa,a sve čekajući da se ponovo uspostavi prirodna simbioza McLarena i Honde,kao i dolazak jednog mladog lava,poput Ricciarda u naš tim(eventualno povratak Lewisa) i vozi,Miško :lol:
Valja l' ova ?

Flanders.jpg

Dobar je Toto Wolf. Ostro ce ukoriti ljubimca Nica, ali u sebi. S*ebali su Luisa u Monacu, Spa , Australiji...
Lepo sam napisao jos mnogo ranije da ce tesko bit Englezu da dodje u posed titule u nemackoj ekipi.

@RaceMaster: nemoj taj stav, to je previse pasivno, i moci ces samo da ih mrzis kad Rozberg postane sampion. Ne, nego treba na sav glas tuci po mercedesu po svim forumima stranim i domacim kako favorizuju otvoreno svog vozaca na stetu mozda i najbrzeg vozaca danasnjice. To je jedini nacin da se neko zabrine. I treba da se zvizdi Rozbergu a i Mercedesu kad god moze.

@RaceMaster: nemoj taj stav, to je previse pasivno, i moci ces samo da ih mrzis kad Rozberg postane sampion. Ne, nego treba na sav glas tuci po mercedesu po svim forumima stranim i domacim kako favorizuju otvoreno svog vozaca na stetu mozda i najbrzeg vozaca danasnjice. To je jedini nacin da se neko zabrine. I treba da se zvizdi Rozbergu a i Mercedesu kad god moze.

Samo sam zvučao pasivno,ali....rekao sam da navijamo za Lewisa,a to će u narednim trkama značiti otvoreno napadanje Mercedesa i Rosberga za svaku sitnicu.
Ovo veštačko stvaranje dovoljne bodovne razlike da se Švaba proglasi prvim vozačem i racionalizuje "ulaganje" u njega ne znači da smo mi ovce. Uz sve pehove koje je imao i direktno izbacivanje iz plasmana u blegiji od strane Rosberga,pravi od Lewisa vozača koji postaje simpatičan i navijačima koje nikad nije fascinirao.
Naročito ne možemo biti ravnodušni mi iz McLarenovog tabora,jer smo maštali da će nam doneti još koju titulu.
Na kraju dana,što bi rekao jedan od one dvojice na SK,ne može se prenebregnuti i činjenica da nam je Lewis priređivao prave bravure,kada je sa začelja napredovao ka podijumu na dve trke.Oplemenio je trke agresivnom i efikasnom vožnjom.Kad to vidimo od Rosberga,možda budemo malo blaži prema njemu.

Kad to vidimo od Rosberga,možda budemo malo blaži prema njemu.

Tesko, on nije taj tip, mislim da nema taj mentalitet i gotovo. Rozberg je dobar vozac sa takticke strane gledista, pobedjuje na strategiju, boks, gume, ceka tudju gresku, ali sto se tice cistog trkanja mozda nema "zicu" za to kao Hamilton. Zato verovatno nikad i nece biti toliko omiljen kod navijaca, bilo koje ekipe, ne samo Mercedesa.

Tesko, on nije taj tip, mislim da nema taj mentalitet i gotovo. Rozberg je dobar vozac sa takticke strane gledista, pobedjuje na strategiju, boks, gume, ceka tudju gresku, ali sto se tice cistog trkanja mozda nema "zicu" za to kao Hamilton. Zato verovatno nikad i nece biti toliko omiljen kod navijaca, bilo koje ekipe, ne samo Mercedesa.

Ne znam za vas, ali meni fali stara formula. Jesam bio klinac, al' tad je makar bilo uzbudljivo i puno preticanja

Sad sam ponovo pogledao u stare brojeve časopisa f1. Prvi je iz 2006 kada je Rosberg bio debitant u Williamsu sa Webberom, na prvoj trci je osvojio 2 boda (imao je sudar sa Heidfeldom ali je preživio), a zatim se odmah na drugoj gurao sa Webberom i tako napravio prostor Alonsu da prođe naprijed. Usljedio je "razgovor" nakon koga je on morao izjaviti da je pogriješio i da se to tako ne radi.
Znači ima iskustva u ovim pasjalucima :) tako mlad a pokvaren
U drugom broju iz 2008 već je govorio arogantno da je brz I da se nikaog ne boji samo da mu treba bolji auto..
Pisano je i da ima x-factor kao Beckham koji se da unovčiti . Pisali su i o tome da je odluku o njegovom državljanstvu donjeo njegov otac iz pragmatičnih razloga ( ja bi upotrijebio neku drugu riječ ) jer je populacija Njemačke mnogo veća od finske, prisutnost njemačkih kompanija i novca velika itd.
Sve u svemu ako i bude svjetski prvak za mene sigurno neće biti neko ko je to zaslužio. Sve mi ovo liči na njemačku modu, humor i pop muziku bljutavo i odvratno - davno mi se zgadio i onaj dosadni njemački novinar koji vuče ljude za rukav u pit lane i prije starta.

Sad sam ponovo pogledao u stare brojeve časopisa f1. Prvi je iz 2006 kada je Rosberg bio debitant u Williamsu sa Webberom, na prvoj trci je osvojio 2 boda (imao je sudar sa Heidfeldom ali je preživio), a zatim se odmah na drugoj gurao sa Webberom i tako napravio prostor Alonsu da prođe naprijed. Usljedio je "razgovor" nakon koga je on morao izjaviti da je pogriješio i da se to tako ne radi.
Znači ima iskustva u ovim pasjalucima :) tako mlad a pokvaren
U drugom broju iz 2008 već je govorio arogantno da je brz I da se nikaog ne boji samo da mu treba bolji auto..
Pisano je i da ima x-factor kao Beckham koji se da unovčiti . Pisali su i o tome da je odluku o njegovom državljanstvu donjeo njegov otac iz pragmatičnih razloga ( ja bi upotrijebio neku drugu riječ ) jer je populacija Njemačke mnogo veća od finske, prisutnost njemačkih kompanija i novca velika itd.
Sve u svemu ako i bude svjetski prvak za mene sigurno neće biti neko ko je to zaslužio. Sve mi ovo liči na njemačku modu, humor i pop muziku bljutavo i odvratno - davno mi se zgadio i onaj dosadni njemački novinar koji vuče ljude za rukav u pit lane i prije starta.
:super:

Dobar clanak o kaznama koje ce uslediti kad timovi pocnu da prekoracuju broj dozvoljenih iskoriscenih komponenti agregata

http://www.f1fanatic.co.uk/2014/07/16/engine-penalties-shape-second-half-season/

Ukratko, agregat se sastoji od 6 komponenti, a to su Internal Combustion Engine (ICE), Motor Generator Unit-Kinetic (MGU-K), Motor Generator Unit-Heat (MGU-H), Energy Store (ES), Turbocharger (TC) i Control Electronics (CE). Svaki vozac ima pravo na 5 komada po sezoni od svake komponente, a ako (kad) prekoraci taj broj prvi put za bilo koju od komponenti, sledi kazna od 10 mesta na gridu, a svako sledece prekoracenje 5 mesta. Kazna je specificna i po tome sto moze da se prenese i u narednu trku, npr. ako se vozac kvalifikovao 20. a ima kaznu od 5 mesta, startovace 22. a za sledecu trku prenosi preostale 3 pozicije kazne. Kazna je prenosiva samo jednom, npr. ako vozac ima kaznu od 5 mesta i bude 20. pa 22. na trecoj trci nece imati nikakve penale.

U svakom slucaju, poenta je da ce pre ovo odluciti sampiona nego samo trkanje na stazi. Bice i kalkulisanja jer bolje je zameniti deo pred pretposlednju trku nego pred poslednju gde su dupli bodovi. A od sledece sezone broj dozvoljenih komponenti se smanjuje na 4.

Evo i tabele ko je koliko cega iskoristio

Bws6t1cIgAAv7Ew.png

Свака част Хамилтону и дружини али мене опет фасцинира Рикардо.
Колико је само добар на кочењу.
И како је нпр. лепо "навукао" Фетела. Кренуо је са спољне стране, па пустио гас како би се Фетел вратио на ту страну и онда га напао са унутрашње сране :worth:

Свака част Хамилтону и дружини али мене опет фасцинира Рикардо.
Колико је само добар на кочењу.
И како је нпр. лепо "навукао" Фетела. Кренуо је са спољне стране, па пустио гас како би се Фетел вратио на ту страну и онда га напао са унутрашње сране :worth:

Ja sam već sklon verovati da je Ricciardo bolji vozač od Vettela.Uostalom,dela govore dovoljno.Konstantno je ispred Vettela,a sada ga i direktno pretiče u velikom stilu.

Trka nam je pružila dovoljno uzbudjenja.Loš start Lewisa i Bottasa je doprineo tome.
Možda sam ovo olako ustvrdio,jer drugu polovinu trke nisam mogao pažljivo da pratim,već sam bacao pogled na svakih nekoliko minuta,ali mi je tako delovalo.
Lewis je izdominirao u Mercedesovom taboru.Nadvisio je Rosberga na čist vozački kvalitet.Nemac je vidno uzdrman,nakon dogadjaja na poslednje dve trke.Ovde je osvojio i previše bodova,ali šta da se radi,kad Mercedesovi motori daju prednost.
Massa je isto profitirao, ponajviše zbog motora,ali su i dugogodišnja vožnja za Ferrari i "domaći" teren značajni aduti.Lepo je to materijalizovao.
Za razliku od njega,Bottas je morao mnogo da se pomuči i zato ga smatram boljim vozačem od Masse.
Očekivao sam više od Kimija,ali u Italiji,za razliku od Belgije,ipak treba malo manje umeća,a više brzine,pa je ovo i realnost crvenih po svemu sudeći.
Magnussen postaje bezobrazan i mislim da je za McLaren najbolje da traži novi tandem za sledeću sezonu.
Perez i Button su se dobro "tukli",a i Kvyat je odlično terao danas.
U ostatku sezone će veću ulogu dobiti i menadžment motora i ostalih ograničenih komponenti,a tu će trebati i sreće.
Splasnuo mi je entuzijazam da se Ricciardo može umešati u borbu za titulu,pa ću navijati za Levisa i nadati se i dalje da će moji u Vokingu biti dovoljno pametni da na vreme angažuju pravog vozača za sledeću sezonu. Kvaliteta ima u ponudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back