Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema sumnje da bi to povećalo uzbudljivost,ali se rizikuje izazivanje novog SC-a,pri čemu bi baš taj prethodni mogao biti odmah nakon starta.

Ogradili su se od toga, pravilo kaze da ce se, u slucaju izlaska sejfti kara u prva dva kruga nakon starta ili restarta trke, primeniti leteci start, kao i u slucaju izlaska sejfti kara u momentu kad do kraja trke ima manje od 5 krugova.

Власник Формуле 1 Берни Еклстон најавио је вероватни крај једне од најпознатијих трка, на стази у Монци, због комерцијалне неисплативости.

Тренутни уговор који Монца има са Формулом 1 потписан је 2010. године и Еклстон верује да није вероватно да ће бити обновљен 2016, када буде истекао.
– Не верујем да ћемо направити нови аранжман, овај стари је био катастрофалан за нас са своје комерцијане стране. После 2016. растајемо се... – рекао је Еклстон у интервјуу Газети дело спорт.
Монца, на којој су одржане све трке за Велику награду Италије, осим 1980. када је домаћин била стаза у Имоли, једна је од најпознатијих стаза на свету.
A ja se nadam da ovog prepariranog neću gledati u narednoj sezoni !

Lewis dobi trku ali sumnjam da bi pobedio da nije bilo kvara na Rosberg-ovom menjaču, ćeraće se još... Mislim da je onaj jedan manevar Alonso-a u duelu sa Vettel-om bio pogibeljan ali se očigledno dobro poznaju i znaju dokle mogu da se kurtche, napraviše zanimljivom trku posle odustajanja Rosberg-a, Bottas i Button prijatna iznenađenja...
Nema vesti o Raikkonen-u, ono je moglo da bude još gore, nadam se da vozi sledeću trku, hramao je dok su ga izvlačili iz olupine...

Рајко опет прави глупости... Нека се испуца ове сезоне па да видимо следеће да ли је чему.
Хамилтон је дефинитивно имао бољи темпо али већ смо видели да Розберг уме да контролише ствари, било би занимљиво, штета.
Ове у Мерцедесу тек чекају муке са возачима.

Koliko je bilo zanimljivo moglo se najbolje ogledati u to što smo pola trke gledali borbe između Fetela i Alonsa...inače,vaš Alonso je juče izvlačio maksimum-maksimuma iz Ferarija.

Da prvo cestitam Meklarenovcima na zadovoljavajucoj trci. Navijao sam da se Baton popne na podijum, bas zbog oca i VB. Bilo je fino vidjeti Ferrari kako izgleda mocno, iako svi znamo kakva je ovo sezona za nas. Ona borba Alonso Fetl je nesto prejako, obojica kukaju kao zenice neke. I dalje su oni opasni vozaci.
Mali Britanac poceo sa nepotrebnim prozivanjem Nika, kako on ima finsko-njemacko-knezevinske krvi. Tako je pljunuo sam na sebe, da mislim da svi neutralni navijaci sada staju na Rozbergovu stranu.

Solidna trka.Odlična čak.
Neki od nas su imali prilike da se neopisivo raduju kraće vreme,dok su McLareni držali visok plasman i stajali jednom nogom na podijumu.Ipak i ovako je dobro ispalo.
Tim više što je "naš mali" pobedio i učinio borbu za šampionat neizvesnijom.
Alonso i Vetttel su smešno zvučali .ali su odlično izgledali na stazi.Okršaj titana.
Kimi je majstor da napravi nevolju kad se najmanje počekuje.Niti vidim zašto je morao onako da izleti,niti mi je jasno zašto je onako jurcao po livadi.Do duše,pravi je baksuz,jer onu rupetinu nije bilo lako "pronaći",a on je po sred srede pregazio.Dobro da su svi živi.Onako se može i poginuti.
Bilo bi lepo videti snimak sa njegovog bolida i proceniti da li je baš moralo onako ispasti.
Simptomatično je da Ricciardo redovno dobija Vettela.

Нови пнеуматици (18 инча):
BsGhSpcIgAEuJYs.jpg

...Alonso i Vetttel su smešno zvučali .ali su odlično izgledali na stazi...
Mislim da je Alonso zajunio da odbrani poziciju najviše zbog toga što je u pitanju bio S.V. onaj koji ga je ugrožavao, ipak su još uvek sveže neprežaljene (moguće) titule izgubljene u zadnjim trkama 2010 i 2012...
Inače, meni nekako Rosberg deluje kao favorit za titulu ove godine, vrlo ozbiljno je odvezao sve do sada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back