Football Manager 2008

Pa sto se tice treninga nema. Jedino sto se treneri ne ocenjuju vise sa 5 zvezdica vec sa 10. Sto me je u prvom trenutku zbunilo ali sam se sad nekako snasao. Kod taktika ja u Celsiju moram skoro svaku utakmicu da namestam markiranje i zatvaranje pojedinih protivnickih igraca da bi mogao da pobedim. Skoro svaka taktika koju sam koristio u Celsiju u 07 nema skoro uopste efekta u 08. Pa moram da izmisljam nove. :( I sto se tice treninga igraca primetio sam da se dosta vise umaraju nego u 07, pa samim tim moram nakon svake 2 utakmice da im dajem odmor od treninga.

idite na nash sajt vezan za fm...fm-serbia ili fm-srbija...tamo imash sve zivo

Moze neko da okachi neke fotke nekog tima koji trenutno igra...i zanima me ruster Zvezde,vidim da igra neko pa ako moze da okachi sa kojim igrachima pocinjes sezonu....hvala

Ae ljudi treba mi vas predlog. Moram nekog da prodam i ja ne znam koga. Koga bi vi prodali od ovih igraca? Joe Cole, Wesley Sneijder, Silva, Florent Malouda, Salomon Kalou? Moram barem dvojicu da prodam, al ne znam koga. Svi su dobri. Ima tu Cristiana Ronalda, ali njega sigurno necu. Verovatno necu ni Silvu, ali mozda i ocu. Izvolte, pa izlazite vasa misljenja.

...najvise mi se svidja novi scouting igraca...tu sam video najvece promene za sad...samo ko mi garantuje da scout dobro procenjuje cak iako ima" judging potential ability=20"...
...u fm 2007 sam im isuvise verovao...i onda kad sam pogledao pomocu "fm genia scout" ppzdsm...

...ja bih prodao Maloudu i Kalua...

Pa tako sam i ja razmisljao, ali Joe je vec neko vreme u Celiju i ne verujem da ce tek tako da ode, a i daje dobre rezultate. Maludu sam i planirao, al ajde da pitam, a Kalua nisam mnogo ni stavljao u igru, ali kada jesam davao je po 1 gol. Teska odluka. Ja skautima ne verujem puno. Uvek sam odem na player search i onda provedem tu jedno pola sata gledajuci potencijalne dodatke klubu i kada suzim izbor posaljem par skauta na svakog od njih i onda izaberem.

Nemoj da prodajes Cola. Kod mene je odlican. Znaci odlican. Bolje prodaj Kalua i Maludu. (mada i ovaj drugi je odlican). Kod mene na 7 utakmica 7 golova. Inace svidja mi se ovaj novi menadzer, samo jedina zamerka je sto preterali sa onim umaranjem. Posle dve utakmice igrac mi bude na 68%, a neki ne mogu da izdrze ni jednu celu utakmicu. Jedino Lamp, Terry i Cech nikad ne idu ispod 92%. Inace Klothius ako vodis Celzi promeni fitness coach, a i treneri su generalno losi u Celziju. Samo 2-3 World Class. Prvo sam to promenila. Inace dobro je i ono sto mozes da vidis confidence posle meca.
Sve u svemu genijalno.

Ma ja u koji god klub da odem prvo pootpustam sve trenere. Hehe. Stavio sam da su mi svi sada sa minimum 7 zvezdica. Inace to za umaranje se malo smanji nakon oktobra ili tako nesto. Ma ja ne bi ni prodavao, ali imam i Sneijdera i Silvu i Cristiana Ronalda, pa ne mogu svi da mi igraju

Ma ja u koji god klub da odem prvo pootpustam sve trenere. Hehe. Stavio sam da su mi svi sada sa minimum 7 zvezdica. Inace to za umaranje se malo smanji nakon oktobra ili tako nesto. Ma ja ne bi ni prodavao, ali imam i Sneijdera i Silvu i Cristiana Ronalda, pa ne mogu svi da mi igraju
Kad si pre uspeo da dovedes Kronalda??? Svaka cast. Nesto Roman skratio budzet, ja mu obecala PR ove sezone a on samo 75M. :lol: . Bio veci budzet na 07. Mene to umaranje ubija. Dovela sam Moutinha i ne moze da mi se tri dana posle utakmice oporavi. Mozda zato sto se jos nije privikao na klimu. Mada mi sve mirise na bacene pare. Sledece sezone dovodim Stivija i Kronalda.

Ma kod mene se Kronaldo posvadjo sa fergusonom i ja ga opusteno doveo....lol Ja moutinha ne bi dovodio u eng. Jedino u Italiju i mozda Spaniju. Kupio sam i Vincent Kompany-a. Pa sam prodao Alex-a i Fereiru i doveo Danijel Alvesa. Treba da prodam i pizarra, pa da kupim Bojana. Kupio sam i Robinha....trazio mali dodatak novca u transfer budzet i Roman mi dade(nakon sto sam kupio Kronalda) jos 45miliona jevreja. E sad koga da prodam? Esjena ili Mikela? Nude mi i 15mil za Carvalja.

Prodaj Mikela, Esijen ti je univerzalniji igrac sto ce ti biti od pomoci kad pocnu povrede. Ja sam se zestoko zeznula za Moutinha ali sad je kasno. Ja dovela nekog klinca i za dva meseca od 1.5m skocila mu cena 3.1m. Mozda i ja dovedem Kaku, mada prvo Stivija, on mi je dobar zato sto je kao i Lamps (tiredless). Primetila sam da se i Pizzaro mnogo povredjuje, tako da cu verovatno da ga prodam, a da dovedem Bojana.

Pizara ne smem jos da prodam jer su mi povredjeni i Seva i Robinho. Mozda i Drogba ode. Ne igra mi dobro, a i sam je zatrazio da ide. Kao hoce novi izazov. Pa onda dovedem mozda Van Persija ili Podolskog ili Aarona Hunta. A mozda cak i Adriana. Razmisljam se i o Zlatanu, ali Inter ga ne bi pustio nikada, a ni on ne bi dosao. Btw prodajem i Wayne Bridge-a.

Ljudi jedno pitanje za sve vas: Citam vase postove i ne mogu da verujem. Svi se bavite samo transferima. Na fm 07 jasno pise da ne treba da se mnogo menja tim. Onaj koji imate + par pojacanja. Citam da prodajete esijena i tako te igrace bez kojih je celzi u stvarnosti nezamisliv. Da se vratim na pitanje. Dakle, jesu li oni to nesto menjali na osmici u vezi toga, ili vi niste znali za to?
Jos jedna stvar. Dzabe vi ovde predlazete jedan drugom ko koga da dovede kad su igraci drugaciji kod svako. Kad sam na sedmici igrao sa smederevom, jovetic je bio najbolji igrac lige, a kad sam ukljucio novu igru i uzeo ofk beograd, 3 godine je bio u omladincima i nije odigrao ni jedan mec.Toliko

Nisu svi igraci razliciti. Oni manje poznati/nepoznati jesu, ali poznati imau identicne atribute.....proveravao kod ortaka na 08. A i ja necu prodati esijena, vec Mikela. A i sto ga ne bi prodao kad imam i Makelelea i Balaka i Esijena na istim pozicijama. Pa necu valjda da dajem platu skupim igracima ako necu da ih koristim. E da. Necu da prodam Joa Cola. Sacekacu 2 sezone, pa da vidi ko mi se vise isplati.

Back