Folklor

ja folklor ne volim,mislim da ne mogu da kazem z folklor da je seljacki mozda za muziku uz koju se igra jer to stvarno ne gotivim.a i ne volim na televiziji da vidim ljude kako igraju kolo majke mi.izvini ako sam te povredila ali tvarno tako mislim

Nisi nikog povredila! I niko ne moze da menja tvoje mishljenje...
Ja sa imala isto to mishljenje dok me moji nishu naterali da se upishem....i sada mi je sooper tamo...jednostavno zavolish sve to...
A muzika...gle...ja igram kolo uz uzichko,dodjem kuci i pustim evanescence... :lol:

Ja sam igrala folklor nekada davno dok sam još bila mava...Sada me više ne interesuje, a i muzika uz koju se igra me ne oduševljava...Ne mislim ništa loše o tome, čak naprotiv, ali isto tako ne vidim sebe u tome... :)

Evo nesto sa moje tacke gledista:Folklor se u nasoj zemlji promovise na pogresan nacin.To sto gledas na televiziji i nije uvek pravi folklor.Cesto se pravim folklorom popunjava neka programska sema nakon 00:00 i to na TV Vojvodina 1 ,ostalo manje-vise.Ne kazem da bi to promenilo misljenje o folkloru kod mnogih ali bi 90 % ljudi u Srbiji folklor dozivljavali na drugaciji nacin.Ovo je ukratko.Imam ja jos puno recenica na ovu temu ali neka ne bih da vas zamaram......

Evo nesto sa moje tacke gledista:Folklor se u nasoj zemlji promovise na pogresan nacin.To sto gledas na televiziji i nije uvek pravi folklor.Cesto se pravim folklorom popunjava neka programska sema nakon 00:00 i to na TV Vojvodina 1 ,ostalo manje-vise.Ne kazem da bi to promenilo misljenje o folkloru kod mnogih ali bi 90 % ljudi u Srbiji folklor dozivljavali na drugaciji nacin.Ovo je ukratko.Imam ja jos puno recenica na ovu temu ali neka ne bih da vas zamaram......

Reci slobodno,koga zamara ne mora da chita.
A zashto je skoro uvek u KUD-ovima problem naci dovoljno momaka?! :?
Obicno u amaterskim KUD-ovima stoji jedan dechek na 2 ili 3 devojke...
U chemu je problem?

Verovatno :):):) Mada pre bih priznao mozda da je bila varijanta po stolovima ono hopa cupa cika caka hpcupcikcak :):)

:lol: :lol: :lol:

Pa gle,iznerviram se kad neko kaze fuuuj,bljak...:shock: dok kad je panofanatik rekla da se ne vidi u tome i da joj se ne dopada bilo mi je sasvim ok...ali kad neko kaze da je to seljachki i fuuuj a nema pojma ni shta je onda stvarno...no comment... :roll:

A ovo za stolove...moguce,moguce... :D

Nije folklor losh,ali samo za one osobe koje mogu da podnesu tu muziku,ja ga ne gotivim ali nemam ni nishta protiv...:)
Takodje za one osobe koje vole folklor to je super,malo drushtva,igranja,znanja...znate vecj da ne nabrajam vishe...:):):)

najvece prednosti su cesta putovanja

Da se ne lazemo ovo je istina. Cesto se ide van i to je prednost...

SA druge strane ima i osoba koje mrze folklor ali svako ima svoj stav naravno....
Kao sto je pomenuo neko ima dosta zezanja, skoro u svakom KUD - u ima i veza dobrih, jakih... pa se
nekada te veze i pretvore u brakove, dosta kumstva... jednom recju ko ga voli odlicno mu je..
Clan sam jednog drustva iz koga ne bih nikada izasao, oldicno nam i odlicno mi je...

Evo koja slikica Nacionalnog Ansambla " Kolo " sa koncerta u Uzicu !!!
Uzivajte....

By domacin_uzice

Da li spadate u grupu ljudi koja misli da je folklor seljacka stvar ili pak mislite da je u pitanju zanimljivo zanimanje, sport ili hobi (kako ko gleda)?
:confused: :confused:

kad sam bila mala isla sam na folklor u pinki i vise se ni nesecam........nije to za mene mene to smara,ali ne mislim da je to nesto seljacko,lepo je to pogotovo zato sto se bas dosta putuje!!!!!!

Reci slobodno,koga zamara ne mora da chita.
A zashto je skoro uvek u KUD-ovima problem naci dovoljno momaka?! :?
Obicno u amaterskim KUD-ovima stoji jedan dechek na 2 ili 3 devojke...
U chemu je problem?

.......Koliko ima decaka ,pa i devojcica u grupi,zavisi upravo od toga u kakvoj se sredini jedan KUD nalazi.Prvenstveno mislim na velicinu grada ,sela a tu je i finansijska moc KUDa.Puno je faktora koje uticu na broj igraca u jednoj grupi,KUDu.Opet,jedan vazan faktor je sto deci folklor nije prezentovan na pravi nacin i oni misle da je to za "SELJAKE", da je "FUJ " i slicno.Sto je jako lose i za svaku negativnu kritiku.

Pa ja na primer baš dugo igram folklor...Već devet godina i svakako mi nije seljački.Mada nažalost mnogo maladih ljudi misli suprotno.Smatram da je dobar jer čuva tradiciju.:)Mada sve je stvar ukusa....I nemojte da mislite da sam staromodna:D

hm...ja licno nisam nesto luda za folklorom, malo mi je monotono (za posmatranje) i sve se svodi na neko skakutanje, al s druge strane imam postovanje prema tome pre svega zato sto se moja keva prilicno ozbiljno bavila folklorom dok je bila mlada, proputovala pola sveta, jednom recju bilo joj super...:)

Back