Rekao sam da necu vise, al' ajd' da ti odgovorim, jer si se uvatio za Subica i Saponjica...
Saponjic NIJE zverina, on je balerina, fizicki gledano, naravno. Zverina je bio u tim godinama Mitrovic. Meni je neverovatno da niko u klubu ne radi ozbiljno sa tom decom u teretani. Citao sam intervju sa Mitrom gde je pricao o tome kako je imao intenzivne individualne treninge, nakon treninga u klubu. Sebi je zacrtao da svakog dana radi 1000 trbusnjaka. I onda moze da nosi dvojicu na ledjima, bez problema, sa 18 godina. Ja za godinu i po dana nikada, ponavljam, nikada, nisam video da Saponjic sa igracem na ledjima primi normalno loptu. Ili padne (70% slucajeva), ili se lopta odbije od noge 5 metra dalje. To vidim ja kao laik, bez dana trenerske skole.
Zasto danas niko ne radi sa Vlahovicem na dobijanju misicne mase? Sad treba da se izgradi, a sa pravim vezbama da pod hitno povecava eksplozivnost pri startu sprinta. Dzaba je bio dominantan sa drugom decom od 13-14 godina, kada je to vreme proslo. Sad igra sa odraslima, mora da se razvija, ne da tapka u mestu.
Subic je decko koga sam gledao uzivo u Surdulici na 5 metra od sebe, poluvreme kako pokriva levu stranu. Takticki poprilicno neodgovoran, mada je pored sebe imao doktore Ostojica i Cirka, pa su u drugom poluvremenu ispadali svi kao iz voza. Ne cita igru. To i dalje ne menja cinjenicu da je i kao takav pozadi pouzdaniji od Bogosavca koga bi driblao i moj 9-godisnji sin. Mi proizvodimo bekove koji umeju da igraju samo napred, bez odbrane, Aksentijevic, Bogosavac, ili totalne retarde koji ne igraju ni napred ni nazad (Miljkon, Lazevski).
Trujic nije dobio pravu sansu, to je 100% tacno, s tim sto ga ja nikada ne bih ni vracao iz Napretka, jer je dosta pravolinijski igrac. To sto je pre 2 dana pravio decu nasoj odbrani, govori vise o odbrambenom potencijalu nasih igraca, nego o Trujicu. Toliko.