.
Дакле,
десило се нешто што је изненадило само овдашње фудбалске француске собарице. И ја сам овде у једном упису најавио да Навијач неће моћи да поднесе Саву на телевизији по било ком основу, па је издресирана привремена управа одрадила тај непријатан посао. Негде ми се каже да је и њима обећано "поштено првенство".
Јбг, паметни људи уче на туђим грешкана, а остали на својим.
За сада је ова, привремена управа оствариле само један завидан успех.
У рекордном року је испразнила стадион од навијача и остала је шачица, рекао бих Навијачевих навијача на југу која је очигледно у претходном периоду незаконито и некажњено терорисала сваког ко је хтео да посматра утакмицу са тог места.
У свом напору да стабилизује клуб привреман управа одлучила је да (рекао бих са видљивим олакшањем) прихвати "оставку" тренера који је од прве утакмице када је преузео препородио тим који се под претходним "стручњаком" на свакој утакмици распадао.
И то после победе 3:0!
Разлог за смену тренера је... па прочитајте сами. Са све потписима.
(клик за већу слику)
Тешко да сам у животу прочитао немуштије, да будем до краја искрен, идиотскије саопштење неког фудбалског клуба од овог, иако је конкуренција у тој области у српском фудбалу жестока, рекао бих без премца у свету.
Дакле каже се следеће:
"Предраг Мијатовић је, након утакмице у којој је Партизан победио Јединство из Уба, обавио разговор са тренером Милошевићем. Том приликом дотакнуте су различите теме, укључујући и дебитантски наступ Марка Керкеза, који је ушао у игру у 60. минуту. Имајући у виду контекст у коме је поменути играч доведен током летњег прелазног рока, мишљење спортског сектора је да његов наступ шаље погрешну поруку јавности и навијачима, остављајући утисак наставка праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана. Као разлог оставке, тренер Милошевић је навео жељу да заштити лични интегритет и самосталност у доношењу одлука."
Гледао сам утакмицу и тај фамозни улазак Керкеза за који се каже да "шаље погрешну поруку јавности и навијачима, остављајући утисак наставка праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана".
Као навијач и део јавности, никакву, па ни "погрешну поруку" нисам примио нити приметио, а тек у најобичнијој измени у другом полувремену нисам видео "наставак праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана".
Очигледно ту погрешну поруку и наставак праксе итд. није приметио ни коментатор ТВ Арена који је само констатовао да је дошао летос из Спартака.
Протрчао сам кроз неколико извештаја са те утакмице и такође, ни у једном се у овој измени не констатује "погрешна порука", нити се помиње утисак да се ради о "наставку праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана".
Треба овде имати у виду да су ти медији, практично разне варијанте Звездине ревије, иначе у ниском су старту да објаве лоше вести о Партизану, па је право питање како је њима промакла ова послата "лоша порука" јавности и потонуће Партизана у "наставак праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана".
Ако има нека добра душа, био бих захвалан да ми помогне да схватим шта је овде писац 'тео да каже...
Претходно се наводи "контекст у коме је поменути играч доведен током летњег прелазног рока.
"Увек добро обавештени" Информер објавио је следеће:
"Што се тиче Керкеза, он је стигао у редове црно-белих последњег дана летњег прелазног рока из суботичког Спартака и то на велико изненађење. Наиме, он није био стандардан у суботичкој екипи, као ни у претходном тиму, новосадској Младости. Првенствено су се сви запитали како може да помогне црно-белима, који су на његовој позицији, левог бека, већ увелико имали два искуснија играча - Марија Јурчевића и Николу Антића. Истина, тада је одлуку о његовом доласку донела бивша управа Партизана у саставу Милорад Вучелић, Милош Вазура и Ивица Краљ."
Није ми јасно из којег контекста описаног доласка Керкеза је извучен закључак да би његов наступ за Партизан (због чега је иначе и доведен) емитовао "погрешну поруку јавности и навијачима, остављајући утисак наставка праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана".
И као шлаг на торти, следи:
"Овом приликом желимо да истакнемо да клуб није имао намеру да смени тренера првог тима, нити су вођени разговори о финансијским детаљима уговора или плати. Досадашњи шеф стручног штаба је имао пуну слободу у састављању тима и избору играча, а аутономија спортског сектора није била нарушена. У свим претходним јавним наступима, тренер Милошевић уживао је недвосмислену подршку клуба и био истицан као „најбоље решење“."
Питање је овде да ли су аутори уопште прочитали са разумевањем ово саопштење или је журба била толика да нису имали времена.
Каква је то слобода шефа стручног штаба у састављању тима и избору играча, ако те после утакмице сачека (привремена) управа и трља нос што си неког из протокола (за који су сви знали и ћутали) увео при крају утакмице коју си ладно добио 3:0 и поред чистог гола којег је напристрасни и поштени судија гледано очима Мијатовића, поништио Партизану за фаул који када би се уобичајено свирао утакмице би трајале по три-четири сата.
Дакле, привремена управа сматра да се ради се о етичком питању, а не о чисто спортском, па у том смислу, ако је већ постојала таква дилема, зашто то није расправљено пре утакмице, односно како се он уопште нашао у протоколу за утакмицу, а да нико из привремене управе у томе није приметио "слање погрешне поруке јавности и навијачима, остављајући утисак наставка праксе која није у складу с вредностима и кредибилитетом једног великог клуба попут Партизана"?
Пошто не верујем да привремену управу сачињавају неспособни људи без макар основне (емоционалне) интелигенције, а као неизлечивом теоретичару завере нешто ми пада на памет...
Када је недавно неки играч из млађих категорија Партизана који је одлично одиграо за репрезентацију на неком турниру одмах после тога "напрасно" одлучио да пређе у Звезду, навијачи Звезде су почели да шкргућу зубима, а познати београдски бизнисмен Звездан Терзић их је смиривао причом, да Звезда неће да узима играче из Партизана ако су играли за први тим Партизана. Они који нису, могу да буду ангажовани...
.