07.10.2007.
Izvor: PRESS
NEĆE BITI ŠETNJE DO TITULE!
Miroslav Đukić: Ko god je mislio da će se Partizan prošetati kroz prvenstvo grdno se prevario. Gubićemo još mnogo bodova i Zvezda i mi
Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da je remi crno-belih protiv Smedereva (1:1) u 8. kolu Meridijan Super lige dokaz da se njegov tim neće prošetati do titule! On napominje da je domaća liga veoma ujedančena i da će biti još mnogo iznenađujućih rezultata.
- Svi koji su mislili da ćemo se prošetati do titule grdno su se prevarili. Mi ni u jednom momentu nismo mislili da će biti lako. Liga je mnogo ujednačena i ko ne uđe maksimalno angažovano ne može da računa na uspeh. A na strani ćemo imati problema i Zvezda i mi, zato će biti još remija i poraza i nas i komšija - ističe Đukić.
Đukić je uveren da, do prošle nedelje nepobedivi Partizan, sa dva vezana remija protiv Zvezde i Smedereva, nije upao u krizu igre.
- Ne, ne, nismo u krizi. Derbiji su posebne utakmice, dok nam je u Smederevu falila ideja. Ušli smo loše u utakmicu i to smo na kraju platili. Smederevo je povelo, posle smo hteli da se vratimo, ali nam je nedostajao taj zadnji pas, proboj „jedan na jedan". Igrači od kojih sam očekivao to da rade, nisu bili inspirisani. Jednostavno nismo imali rešenja. Jedinu živost uneo je Maletić sa svojim prodorima po bokovima - kaže šef stručnog štaba crno-belih.
Jedanaesterac iz kojeg je njegov tim došao do boda sa oklopnicima, izavao je burnu reakciju domaćih i skoro desetominutni prekid. Smederevci su, slično kao i Crvena zvezda posle derbija, osuli paljbu po glavnom sudiji Mažiću, što Đukić smatra neprihvatljivim.
- To je uobičajena scena na našim terenima. Ne ulazim u diskusije o suđenju, na snimku će se sve najbolje videti šta je bilo. Međutim, smatram da je pritisak koji se vrši na sudije apsolutno nepotreban. Kod nas se prvo osuđuje, pa se tek onda sudi. Treba da izbegavamo takve stvari, da pustimo sudije da urade svoj posao, a kasnije analiziramo. Ne treba da istrčavamo pre vremena, nego da prepustimo suđenje sudijama, a mi da se posvetimo našem poslu na terenu - kaže mladi stručnjak.
Nakon dvonedeljne pauze Partizan očekuju tri relativno lakša protivnika u domaćem prvenstvu. U Humsku stižu Hajduk iz Kule i Borac, a između toga izabranici Miroslava Đukića gostuju posrnuloj Bežaniji.
- Nema „lakših" utakmica. Hajduk nam je dosta teškoća naneo prošle sezone. Bićemo motivisani da im vratimo dug. Ukoliko želimo da ostvarimo naš cilj, moramo da pobeđujemo - upozorava Đukić.
Reprezentacija razvodnjava rad u klubu
Miroslav Đukić, koji je doskora vodio mladu reprezentaciju Srbije, kaže da odlazak igrača u nacionalni tim pomalo „razvodnjava" rad u klubu.
- Slede dve nedelje kada će većina naših igrača biti odsutna zbog obaveza u reprezentacijama. To je uvek razvodnjavanje. Tamo se manje-više radi smanjenim intenzitetom, više se radi na osvežavanju igrača. Odigraćemo jednu pripremnu utakmicu sa Čukaričkim u subotu. Nadam se da će se Ivan Obradović potpuno vratiti u tim nakon delikatne povrede leđa. Počeo je da trenira, ali ponovo oseća bolove - kaže Đukić.