ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
south:
zna li neko u koliko sati je onaj film '' tragedija u glazgovu'' :lol: :lol:
...onaj skotski dugometrazni :lol: :lol:
Seronjo jedan, dabogda jezik pregrizo!!!
e073.gif

........:lol: :lol: :lol:

"NISAM IMAO SUKOB SA DJUKIĆEM"

Braća Nebojša i Nenad Marinković, najavljivani kao velike nada Partizana, sada nemaju mesta u timu 'crno-belih'. Stariji Nebojša kaže da nije u svađi sa trenerom Đukićem, ali i da se nada da će se, ako ne nađe novi klub, uspeti da se izbori za mesto u postavi. Mlađi Nenad razmišlja da ode na 'pozajmicu' u Rusiju, a kaže da je čuo da bi mogao i u Banat.

Na utakmici 'B' tima Partizana sa Al Naserom Nebojša je bio na klupi, a kaže da zna šta je razlog.

"Pretpostavljam da je to bila kazna za lošu igru prošle nedelje u Jakovu. Zaista sam tada bio najgori, sa trenerom Đukićem nisam imao konflikt," rekao je Marinković za Sportski žurnal, "Miran sam, radim i trudim se da se vratim u prvi tim. Nije ovo najteže što mi se u karijeri desilo, teže mi je bilo kada sam išao na pozajmice."

Mlađi Nenad se ekipi priključio kasnije zbog obaveza prema omladinskoj reprezentciji Srbije a Đukić mu je, kaže Marinković, rekao da bi bilo najbolje da ode negde 'na pozajmicu'.

"Ima interesovanja ali nema konkretne ponude," kaže igrač za koga je, navodno, zainteresovan moskovski Spartak, "Čuo sam i da me hoće Banat ali mi iz kluba niko ništa nije rekao."

Nebojša Marinković je rođen 1986. godine i igra za mladu reprezentaciju Srbije koju vodi Slobodan Krčmarević, a Nenad je dve godine mlađi i ovog leta je igrao za Živkovićevu omladinsku reprezentaciju.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=08&dd=14&nav_id=259314

Malo i humanosti na delu...

15. avgust 2007. | Izvor: B92
Partizan podržao akciju 'Dajte krv'

Fudbaleri Partizana i stručni štab beogradskog kluba u sredu su podržali akciju Instituta za transfuziju krvi i B92 i na Trgu republike dali krv. Posle nekoliko ranijih odlazaka navijača u Zavod za transfuziju krvi i pojedinačnih primera humanosti, ovim potezom 'crno-beli' su pomogli akciju kojom je veliki problem sa nedostatkom krvi trenutno rešen.

Kroz autobus na Trgu republike prošlo je 17 fudbalera, kao i svi članovi stručnog štaba.

Akcija "Dajte krv - ulepšajte dan sebi i drugima" traje i dalje, svakog radnog dana i subotom na Trgu Republike, kod autobusa za transfuziju krvi u periodu od 10-18h, kao i u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39-Beograd, svakim radnim danom od 7-17h, kao i subotom od 8-15h.

TEP3A:
Nebojsa i Nenad Marinkovic, Stefan Babovic, Miralem Sulejmani itd, itd. Svi su oni bili velike nade Partizana pa evo gde su zavrsili... B92 je pisao pre par meseci i da su Jovetica hteli da posalju u Nemacku!
Sva cetvorica su lipov ****. Babovic je rahiticar i padavicar, nema gram snage u sebi. On fudbaler ne moze da bude. Mada cenim da bi kao baletan imao mnogo uspeha.
Stariji Marinkovic ima radijus kretanja 10 metara i to je to od njega. Tehnika nula. Pas nula. Jedino sto vredi koliko-toliko je sut, ali dzabe kada su mu ostali fudbalski elementi katastrofa. Nenad Marinkovic takodje nista nije pokazao, sumnjam da ce ispasti neki igrac od njega. Sulejmanija necu igracki da komentarisem, posto nisam imao prilike da ga gledam nesto mnogo. U mladjim kategorijama je izgledao solidno. Dakle, kao igrac nepoznanica, ali verovatno bi se pokazao kao i ova trojica. Kao covek je jedno veliko gowno. Partizan je njemu dao sve, a on je otisao na ovakav nacin. Daleko mu lepa kuca, ma svima njma daleko lepa kuca. Sto dalje od Partizana.

TEP3A:
A zasto su svi onda bili hvaljeni na sve strane kad po tebi nemaju pojma?
Zato sto u Srpskom fudbalu glavnu rec vode mafija i menadzerski olos i sljam, koji guraju svoje sticenike, od cije prodaje trpaju masnu proviziju sebi u dzep. I ko je hvalio ove igrace? Bagra koja sebe naziva novinarima. Oni pisu sta im se kaze za jedan rucak i vinjacic, a za 100 evra prodaju rodjenu kevu. Pa tako recimo imamo tekst u nesportskom zurnalu, posle utakmice Vojvodina Partizan, da Zuka nije pokazao nista dajuci mu ocenu 6. Da je utakmica bila katastrofalna i da je Partizan lose odigrao, iako nije dopustio Vojvodini da predje centar, iako je pored gola imao bar jos 3 idealne prilike. To je ta objektivnost. Olos koji sebe naziva novinarima pise narucene tekstove. Uostalom ne treba da slusas sta novine kazu, ako se iole razumes u fudbalsku igru, videces sam ko kakve partije pruza.

potpuno se slazem sa serlokom... kad procitam tekstove o pojedinim domacim, mladim igracima, pomislim da ce zaseniti i Ronaldinja i Ronalda i Pelea i Sokratesa... sve zajedno... to je, verovatno, kupljen teks... tako se skrece paznja na odredjenog igraca, da bi se bolje prodao i tako se omastili njegovi, kvazi, menadzeri... a masa guta to... i isto se slazem da ako znas fudbal uopste ti niko ne treba da vidis koliko je dobar neki igrac...
a ovaj nik sa prezimenom predsednika FSS-a me podseti na platinijev intervju koij sam citao skoro u kome platini, doslovce, kaze: ne znam zasto me predsednici pojedinih saveza svojataju, pricaju kako smo veliki prijatelji i kako su mi oni obezbedili pobedu... meni su sva 53 saveza potpuno jednaka...

Evo kako ja razmisljam:
Nenad Marinkovic ima 18 godina i ima jos o-ho-ho vremena.

Sto se tice ovog drugog: Secam se prosle sezone kad Partizan juri rezultat, Djukic se smiluje da ga ubaci u 60. minutu i ovaj da gol iz slobodnjaka ili vec kako. Jbg, jel u fudbalu cilj dati gol? Jeste. Jel Marinkovic daje golove? Daje.

Babovic da je ostao u Partizanu sve bi bilo drugacije (ne kazem da bi izrastao u svetsku zvezdu, ali opet ko zna).

Za Sulejmanija je bio zainteresovan Monako, Celsi i ja mislim Read Madrid. Pa valjda oni imaju svoje skaute koji ne citaju novine vec se oslanjaju na svoje sposobnosti da procene nekog igraca.

Sad me vi ispravite ako nisam u pravu...

TEP3A:
Evo kako ja razmisljam:
Nenad Marinkovic ima 18 godina i ima jos o-ho-ho vremena.
Sada je vreme kada treba da pokazuje nesto. On nije pokazao nista. Ama bas nijedan dobar potez nisam video od njega, tako da sumnjam da ce ikada biti igrac.
TEP3A:
Sto se tice ovog drugog: Secam se prosle sezone kad Partizan juri rezultat, Djukic se smiluje da ga ubaci u 60. minutu i ovaj da gol iz slobodnjaka ili vec kako. Jbg, jel u fudbalu cilj dati gol? Jeste. Jel Marinkovic daje golove? Daje.
Ovako, da simplifikujem stvari. On i Moreira igraju na istoj poziciji. Uporedi ih. Moreira trci, bori se, igra odbranu, ima dobar dribling, pravovremeni pas. Razigrava ostale. Ulazi u sanse. A sta radi Marinkovic. Ama bas nista. Ladi muda na terenu i onda opali nekoliko puta po lopti i ako udje udje. On je rupa na terenu, odbarnu uopste ne igra, tako da su ostali prinudjeni da krpe njegove rupe. Ne razigrava igrace uopste. Za njega je asistencija misaona imenica. Kretanje mu je takodje odlicno. Ne pretrci ni 100m u sprintu. E vidis takav igrac je potpuno beskoristan, pa cak i odmaze ekipi. To sto da poneki gol sa distance ne moze da mu zagarantuje mesto u timu.
U fudbalu je cilj dati gol, ali iz izgradjene akcije. Ne moze se taktika i igra celog tima zasnivati na sutu jednog igraca. Marinkovic na tri utakmice da jedan gol. I to kada opauci po lopti, ne secam se stvarno kada je usao u priliku i dao tako gol, kada je asistirao nekome. S obzirom na kojoj poziciji igra, i kako igra Moreira, pa i Djordje Lazic, za njega apsolutno nema mesta u Partizanu, a ni u drugoj iole ozbiljnijoj ekipi.

TEP3A:
Babovic da je ostao u Partizanu sve bi bilo drugacije (ne kazem da bi izrastao u svetsku zvezdu, ali opet ko zna).
Da moja baba ima muda bila bi deda. Ne bi bilo drugacije, zato sto je fizicki slab. Nijedan duel ne moze da dobije. Povetarac ga oduva sa terena. Sa takvim fizickim predispozicijama ne moze da se profesionalno bavi fudbalom. Uostalom, vidis kako mu se krece karijera. Da nesto vredi ne bi otisao u OFK sigurno.

TEP3A:
Za Sulejmanija je bio zainteresovan Monako, Celsi i ja mislim Read Madrid. Pa valjda oni imaju svoje skaute koji ne citaju novine vec se oslanjaju na svoje sposobnosti da procene nekog igraca.
Gde je sada Sulejmani? Da li igra uopste? Vidis, on bi otisao tamo i pitanje je sta bi uradio. Svi nasi igraci izgledaju odlicno u mladjim kategorijama, posle se gube. NA prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su uspeli. Na nasu veliku zalost, to je tako. Nesto mora da se promeni, pri prelasku iz mladjih kategorija u seniorski tim.

TEP3A:
Sad me vi ispravite ako nisam u pravu...
Ispravljeno... :-D

Raspade se bratstvo i jedinstvo... :D
16. avgust 2007. | Izvor: B92
Nebojša Marinković u Iraklisu

Nebojša Marinković, fudbaler beogradskog Partizana, provešće sezonu u solunskom Iraklisu kao pozajmljeni igrač. Kako saznaje B92 stariji Marinković otputovao je u Grčku, za petak su zakazani lekarski pregledi, a u toku dana Marinković će potpisati ugovor na godinu dana, sa mogućnošću da se saradnja produži na kraju sezone uz obeštećenje Partizanu.

Marinković je prethodnu sezonu počeo kao jedan od važnih igrača Partizana ali je trenutno u drugom planu, pa je zbog toga dobio dozvolu da potraži klub u kojem će igrati.

Iraklis se prošle godine izborio za opstanak u Prvoj ligi Grčke, a u novoj sezoni klub ima veće ambicije.

Mlađi brat Marinković, Nenad, takođe će na pozajmicu, a kao klubovi u kojima bi mogao da igra sledeće sezone pominju se Spartak iz Moskve i član Meridijan Superlige Banat.
I bolje da idu da bar igraju i uzmu se u pamet da moraju mnogo bolje. Ovako bi ove sezone sedeli na klupi, a možda čak ni to.

Sherlock:
Sada je vreme kada treba da pokazuje nesto. On nije pokazao nista. Ama bas nijedan dobar potez nisam video od njega, tako da sumnjam da ce ikada biti igrac.

Ovako, da simplifikujem stvari. On i Moreira igraju na istoj poziciji. Uporedi ih. Moreira trci, bori se, igra odbranu, ima dobar dribling, pravovremeni pas. Razigrava ostale. Ulazi u sanse. A sta radi Marinkovic. Ama bas nista. Ladi muda na terenu i onda opali nekoliko puta po lopti i ako udje udje. On je rupa na terenu, odbarnu uopste ne igra, tako da su ostali prinudjeni da krpe njegove rupe. Ne razigrava igrace uopste. Za njega je asistencija misaona imenica. Kretanje mu je takodje odlicno. Ne pretrci ni 100m u sprintu. E vidis takav igrac je potpuno beskoristan, pa cak i odmaze ekipi. To sto da poneki gol sa distance ne moze da mu zagarantuje mesto u timu.
U fudbalu je cilj dati gol, ali iz izgradjene akcije. Ne moze se taktika i igra celog tima zasnivati na sutu jednog igraca. Marinkovic na tri utakmice da jedan gol. I to kada opauci po lopti, ne secam se stvarno kada je usao u priliku i dao tako gol, kada je asistirao nekome. S obzirom na kojoj poziciji igra, i kako igra Moreira, pa i Djordje Lazic, za njega apsolutno nema mesta u Partizanu, a ni u drugoj iole ozbiljnijoj ekipi.

Da moja baba ima muda bila bi deda. Ne bi bilo drugacije, zato sto je fizicki slab. Nijedan duel ne moze da dobije. Povetarac ga oduva sa terena. Sa takvim fizickim predispozicijama ne moze da se profesionalno bavi fudbalom. Uostalom, vidis kako mu se krece karijera. Da nesto vredi ne bi otisao u OFK sigurno.

Gde je sada Sulejmani? Da li igra uopste? Vidis, on bi otisao tamo i pitanje je sta bi uradio. Svi nasi igraci izgledaju odlicno u mladjim kategorijama, posle se gube. NA prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su uspeli. Na nasu veliku zalost, to je tako. Nesto mora da se promeni, pri prelasku iz mladjih kategorija u seniorski tim.

Ispravljeno... :-D

Jes vala sve to ima logike sto ti pricas, ali znam da su svi ti igraci dok su bili u omladinskom timu isli u srednju Evropu (ili vec gde) i ladno dobijali omladince Ajaksa, Bajerna...

PARTIZAN NE PRISTAJE NA UCENE "GROBARA"

Odnos između čelnika Partizana i pripadnika navijačke grupe „grobari - jug“ ostao je nepromenjen i pored jučerašnjeg sastanka ljudi koji vode klub i predstavnika klubova prijatelja i navijača, održanog na stadionu u Humskoj.

Crno-beli, zbog odluke Evropske kuće fudbala o eliminaciji iz Kupa UEFA, juče nije dalo da igra u Skoplju protiv Rabotničkog, a razlog suspenzije je baš ponašanje navijača. Domaćini fanovima tima iz Humske bili su predsednik Skupštinskog i Upravnog odbora, Dragoljub Vukadinović, generalni sekretar u ostavci Žarko Zečević, njegov pomoćnik Gordan Petrić i vd direktora Ivan Tomić, dok su se na sastanku pojavili i predstavnici najvatrenijih navijača sa južne tribine. Odmah po otvaranju sastanka, jedan od vođa grupe „grobari - jug“ Predrag Simić, alijas Sima Srbija, predao je pismo domaćinu, kao i 30 telegrama koji su stigli iz unutrašnjosti Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. On je posle toga napustio sastanak, a sadržaj jednog od telegrama, koji je stigao iz Pančeva, pročitao je predsednik Komisije za rad sa klubovima prijatelja i navijača Partizana Miroslav Ćurguz.
„Krajnje je licemerno da nas pozivate na sastanak kada ste nas koliko juče nazivali huliganima. Tri godine odbijamo bilo kakav kontakt sa vama i dok definitivno ne odu Zečević, Bjeković i njihovi poltroni, nemojte nas zvati! Grobari,“ stoji u telegramu.
Prvi čovek crno-belih Dragoljub Vukadinović smatra da takav stav „grobara“ ne pomaže klubu.
- Klub ne može bez njih, mora se razgovarati, ali ne na ovaj način. Ne možemo da komuniciramo jezikom ucena, ultimatuma i pretnji - izjavio je Vukadinović povodom ovog telegrama.
Na sastanku je navedeno da će promenom statuta navijačima biti omogućeno da uđu u najviše telo kluba, Skupštinu Partizana. Pravo na predstavnika imaće svaka grupa koja je broji više od 100 članova.
Predstavnici klubova prijatelja i navijača Partizana, koji nisu u protestu uputili su javni apel upravi, „grobarima“ i predstavnicima medija. U tom apelu, od „grobara“ se traži prekid bojkota i povratak na južnu tribinu stadiona u Humskoj, od uprave transparentnost u vođenju kluba i bolju saradnju sa navijačima.

Šteta od diskvalifikacije sada 15 miliona evra

Predsednik Dragoljub Vukadinović se osvrnuo na eliminaciju Partizana iz Kupa UEFA zbog ponašanja navijača u Mostaru.
- Šteta za Partizan zbog izbacivanja iz Kupa UEFA iznosi oko
15 miliona evra. Ako je naš tim na početku vredeo deset miliona evra sigurno je da bi utakmicama u Evropi njegova vrednost se udvostručila. Ponašali su naši navijači i gori od onoga što su radili u Mostaru,
ali nismo mi kažnjeni samo zbog te utakmice, već zbog 25 prethodnih na kojima su naše pristalice pravile incidente. Ako se to ne promeni, naredne kazne će biti još drastičnije - kaže Vukadinović.

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=10877

Јединство навијача „црно-белих”

Јуче у Хумској челници клуба одржали састанак са клубовима навијача. – Вукадиновић: Морамо да радимо са навијачима, али без уцена

Челници Партизана – генерални секретар Жарко Зечевић, Драгољуб Вукадиновић, председник Скупштинског одбора, Гордан Петрић, заменик генералног секретара, Иван Томић, вршилац дужности спортског директора, и Мирослав Ћургуз, председник клубова навијача, одржали су јуче у Хумској састанак са представницима тридесетак клубова навијача из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Постојала је велика жеља да важном скупу присуствују и вође навијача са југа, али су вође навијача на састанак донеле само пратеће писмо у коме траже смену челника клуба, истакавши да не желе да присуствују ниједном званичном јавном скупу док у Хумској седе Зечевић и Бјековић.

Чланови клуба навијача осудили су понашање навијача Партизана у Мостару истакавши да убудуће сви заједно морају да дају пуни допринос како би се ова тешка ситуација што пре превазишла. Вршилац дужности генералног секретара Гордан Петрић је најавио да ће ускоро разговарати о уједињењу свих навијача у коме ће једна од главних тема бити организација утакмица без инцидената. Један од првих саговорника јучерашњег скупа Петар Ожеговић казао је да је пред навијачима важан моменат и да Партизан у овој тешкој години мора да консолидује редове како би идућу сезону дочекао спремно.

– Договорили смо се да наставимо акцију прикупљања нових навијача и наш план је да у овој години имамо бар 150 званично регистрованих клубова навијача. Такође смо истакли да наш Партизан мора да покуша да освоји титулу државног првака и да се идуће године поново озбиљно упусти у борбу за Лигу шампиона, – нагласио је Ожеговић истакавши да клубови навијача подржавају идеје да Партизан у овој „мртвој фудбалској сезони” одигра што више пријатељских мечева на међународној сцени.

Председник Скупштинског одбора Драгољуб Вукадиновић је нагласио да у клубу знају шта их све чека и да ће се озбиљно радити на враћању највернијих присталица.

– Никакве уцене не треба да постоје на релацији навијач – клуб, јер познато да ни један клуб у свету не може без навијача. Покушаћемо да нађемо најбоље решење, – казао је Вукадиновић.

Почетком идуће недеље Партизан ће обелоданити име новог председника а како сада ствари стоје познати српски бизнисмен Милија Бабовић је и даље кандидат број 1 за ту функцију.

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=37893

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back