ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pagi:
neke od stvari koje me nerviraju kod mog kluba:
- to sto vodje navijaca stoje dole kod ograde, i onda zapocnu pesmu i nista se ne cuje u gornjim redovima juga, svi naculje usi kao bolidi da bi prepoznali pesmu, a oni se dole deru nesto "pevajte da vam ne bi dosli gore"...po dodji gore kretenu...kad bi uopste znao kako se prostiru zvucni talasi otisao bi na najvisu tacku juga, i tu zapocinjao pesmu,da te svi cuju...uzas
:shock: Navedi negde da si u svetu video da onaj ko vodi navijanje sedi na vrhu tribine! :? Kad budeš to video a ti onda idi kod vođa navijača pa preloži, kaži da si video to tamo i tamo i da misliš da tako treba.
pagi:
- navijacka koreografija je uzas...nadam se da je vise do para problem nego do ideja...inace bio sam na utakmici protiv rijeke na istoku pre par godina,i idu neki klinci dele balone, crne i bele, nose ogromnu kutiju, tek kaze jedan drugom (bas kod mog sedista) "daj bolje da sakrijemo, pa sutra prodamo na pijaci"...lol
A šta bi ti za koreografiju? Da nećeš možda konfete i prskalice? Još bi nam onda samo falile novogodišnje kape. :lol: Zastave, šalovi, grlo, dlanovi i ništa više!!! :!: U izuzetnim situacijama se pripremi nešto, tipa crno-beli kartoni, mada je i to nepotrebno pored stvari koje sam naveo.
pagi:
- a sto se uprave tice, najvise me nervira sto se ne vidi nikakav pomak u funkcionisanju, sve je isto kao pre 15god...a tada smo bili u komunizmu...i dalje na stadionu ne mozes da kupis normalan sok, nosis novine da bi seo na sediste...semafor je cudo tehnike bio pre 50god...
Ne vidi se pomak u funkcionisanju jer ti ne vidiš. Samo pogledaj način kako se prate potencijalna pojačanja što je urodilo plodom. Menjaja se struktura kluba u hodu. Sada mesto generalnog sekretara više neće imati onolika ovlašćenja koja je imao Zečević. Razbija se taj monopolistički položaj jedna funkcije. Nemoj da pričaš kad ne znaš i ne pratiš.
A to što ti tražiš sok na stadionu, takve ljude ne mogu da razumem. Dođeš da odgledaš tvoj voljeni tim tih sat i po + pauza, a tebi je stalo do soka. :roll: Meni kad odem da gledam Partizan ne padaju na pamet hrana i piće. Da nećeš možda i prasence da okreneš tu odmah iza gola? :lol: :lol: :lol:
Klub je do skoro dugovao neke pare igračima, a ti tražiš novi semafor. :roll: Koliko je samo megalomanstvo zastupljeno kod nekih. :|
pagi:
imam par predloga:
- svaki ozbiljan fk ima ozbiljnu marketinsku agenciju iza sebe, ne znam da li je mi imamo, ali tu nesto ne funkcionise...
bile su ideje o pfc tv...to je super ideja, ali ne da bude 24 sata o partizanu, sa sve nekim glupostima, i reprizama...vec da se iznajmi na nekoj stanici par sati nedeljno, u kojima ce se emitovati profesionalno snimljene vesti,reportaze i sl o partizanu...
Od ovih tvojih predloga bi se osvrnuo na ovo u vezi marketinga i delom u vezi medija.
Marketinška agencija ne funkcioniše? :shock: Zašto stičem utisak da ti ništa ne pratiš što se tiče Partizana?
Da li i ovo nije marketing http://shop.011shop.co.yu/user/category.jsp?f_cat_id=66&f_shop_id=9&f_lang_id=1 ?????????????????????????????????
Šta bi ti hteo? Da ti dođu na vrata i nude sve ovo što možeš da vidiš na tom linku? :roll:

A da ne pominjem i humanitarne akcije gde učestvuju Partizanovi igrači, kao što je davanje krvi, obilazak raznih domova i sl. itd. Prošle sezone su gosti Partizana bila i deca sa Kosova, što je jedan lep gest.

A klubovi prijatelja i navijača Partizana...??? :roll:
KLUBOVI PRIJATELJA I NAVIJAČA FK PARTIZAN
"Dobro došli u crno - beli svet"

Od osnivanja do danas, neodvojni i dragoceni deo Partizana su i njegovi navijači. Njihova želja da budu što bliže klubu, kao i uzvratna želja Partizana da što tešnje sarađuje sa njima, ostvarena je kroz formiranje klubova prijatelja.

Rezultat ovakve saradnje u 2005. godini je još osam novoosnovanih klubova prijatelja - Smederevo, Inđija, Jagodina, Ruma, Babušnica, Herceg Novi, Nova Pazova i Kraljevo, sa preko 4.000 članova.

U pripremi je formiranje klubova prijatelja u Kačarevu, Krupnju, Vranju, Zvorniku, Novom Beogradu, Soko Banji, Milićima (Republika Srpska), Bleljina (Republika Srpska), Vukovar (Hrvatska)..., koji će do kraja ove godine dobiti status punopravnih klubova prijatelja FK Partizan.

Saradnja sa klubovima prijatelja proširuje se svakodnevno i obogaćuje raznovrsnim sadržajima od kojih posebno treba izdvojiti promotivne aktivnosti za 4. oktobar - dan osnivanja Partizana, nagradne igre i prikazivanje filmskog materijala iz istorije kluba preko lokalnih TV stanica, gostovanje veterana Partizana u gradovima gde se formiraju klubovi prijatelja, organizovanje velike nagradne igre u kojoj učestvuju svi članovi kluba prijatelja itd.
Partizan ima svoju radio-stanicu - MIP radio, kao i svoj časopis "Samo Partizan". Šta je to nego marketing??? :roll:
Fudbalski klub Partizan ima stalna glasila: časopis "Samo Partizan", koji izlazi četiri puta godišnje i radio-stanicu MIP.
"Samo Partizan" je list velikog formata, izuzetne tehničke opreme i grafičkog dizajna koji kreira veliki majstor posla Slobodan Mašić.
MIP radio u svom programu ima niz originalnih priloga o FK Partizan, ali i o ostalim klubovima našeg Sportskog društva.
Svake jeseni FK Partizan izdaje publikaciju kojom predstavlja snage kojima raspolaže, planove i sportske i poslovne ambicije pred početak fudbalske sezone.
Partizan ima svoju web televiziju gde možeš ako se pretplatiš da pratiš sve utakmice sa Stadiona Partizana, kao i da pregledaš arhivu. A tu je i MIP radio ako ne hvataš frekvenciju tog radija antenski.

Kažeš nema marketinške agencije? Siguran si? Znam da nisi. :D
pagi:
...e jos kad bi neko imao ovo da procita...
Sreća pa sam naučio sva slova. :lol: :lol: :lol:

FLUID:
:shock: Navedi negde da si u svetu video da onaj ko vodi navijanje sedi na vrhu tribine! :? Kad budeš to video a ti onda idi kod vođa navijača pa preloži, kaži da si video to tamo i tamo i da misliš da tako treba.
...govorim ti da ovo nefunkcionise...kontas...cuje se pesma na 5 metara od vodja navijaca...i treba 30s da zahvati ceo jug...daj ti resenje...a navedi ti gde to vodje navijaca prete svojima koji ne pevaju (ili necuju ili je glupa pesma) i nazivaju ih pogrdnim imenima?

FLUID:
A šta bi ti za koreografiju? Da nećeš možda konfete i prskalice? Još bi nam onda samo falile novogodišnje kape. :lol: Zastave, šalovi, grlo, dlanovi i ništa više!!! :!: U izuzetnim situacijama se pripremi nešto, tipa crno-beli kartoni, mada je i to nepotrebno pored stvari koje sam naveo.
...ma sve je to nekako socijalno...iste zastave stoje 10god...pogledas navijace niko nije kupio dres zadnjih 15god...i dalje pise "djurovski" i "mijatovic"...

FLUID:
Ne vidi se pomak u funkcionisanju jer ti ne vidiš. Samo pogledaj način kako se prate potencijalna pojačanja što je urodilo plodom. Menjaja se struktura kluba u hodu. Sada mesto generalnog sekretara više neće imati onolika ovlašćenja koja je imao Zečević. Razbija se taj monopolistički položaj jedna funkcije. Nemoj da pričaš kad ne znaš i ne pratiš.
...sorry brate...ali ne vidim...kontam da je sve to sminka...svaka cast za pojacanja,stvarno su svi extra(sem huga kog jos nismo videli)...ali nekoliko godina se pricalo o generaciji babovic, gulan, marinkovici, sulejmani, jovetic, smiljanic...sa forom samo da porastu napadamo ligu sampiona...i gde su oni sad?... pa prosle godine kad je dovedeno oko 20 fudbalera, ne znas koji je od kog gori...to ti sve govori da sve u klubu funkcionise od godine do godine...u velikim klubovima znaju ko ce da im igra za 5god(iz mladjih selekcija)

FLUID:
A to što ti tražiš sok na stadionu, takve ljude ne mogu da razumem. Dođeš da odgledaš tvoj voljeni tim tih sat i po + pauza, a tebi je stalo do soka. :roll: Meni kad odem da gledam Partizan ne padaju na pamet hrana i piće. Da nećeš možda i prasence da okreneš tu odmah iza gola? :lol: :lol: :lol:
Klub je do skoro dugovao neke pare igračima, a ti tražiš novi semafor. :roll: Koliko je samo megalomanstvo zastupljeno kod nekih. :|

...ja udjem na stadion bar sat i po pre utakmice...
...i sad sam dosao u god kad idem da na stadion da uzivam, to mi je ceo dan, a ne samo
"sat i po + pauza"...sednem sa drustvom na zapad i za te pare hocu malo konfora...sok i sendvic i normalan semafor i nije nesto previse...i da mogu normalno da odem da shoram, a ne da tamo nadjem 10 narkomana... ako je za tebe to megalomanstvo?

FLUID:
Od ovih tvojih predloga bi se osvrnuo na ovo u vezi marketinga i delom u vezi medija..........
...ok. preterao sam...

FLUID:
Zašto stičem utisak da ti ništa ne pratiš što se tiče Partizana?
...pratim...bas sam bio zaludjenik do utakmice sa petrzalkom...kad nisam umro na toj utakmici...od tada pokusavam da se kontrolisem i da malo racionalnije gledam stvari...sto i tebi preporucujem (mnogo se primas)...

pagi:
neke od stvari koje me nerviraju kod mog kluba:
- to sto vodje navijaca stoje dole kod ograde, i onda zapocnu pesmu i nista se ne cuje u gornjim redovima juga, svi naculje usi kao bolidi da bi prepoznali pesmu, a oni se dole deru nesto "pevajte da vam ne bi dosli gore"...po dodji gore kretenu...kad bi uopste znao kako se prostiru zvucni talasi otisao bi na najvisu tacku juga, i tu zapocinjao pesmu,da te svi cuju...uzas
Sa vrha tribine da se vodi navijanje? Krajnje zanimljivo. Ti kada si u kopu, ne gledas tekmu, nego iskljucivo gledas u vodju i pevas, mislim, ne peva se tamo ko zna sta, pa da ne mozes da prepoznas. Inace, navijanje moze da se vodi sa sredine tribine, tako su organizovani cigani.

pagi:
- navijacka koreografija je uzas...nadam se da je vise do para problem nego do ideja...inace bio sam na utakmici protiv rijeke na istoku pre par godina,i idu neki klinci dele balone, crne i bele, nose ogromnu kutiju, tek kaze jedan drugom (bas kod mog sedista) "daj bolje da sakrijemo, pa sutra prodamo na pijaci"...lol
E ovako. Grobari su prihvatili engleski stil navijanja. Znaci, grlo, dlan, sal, pivo, Partizan. Komsinica je ukrala koreografije od zabarskih pickica. To nama ne treba. Nasa je tribina uvek bila poznata po haoticnosti. Jbg, ja sa zadovoljstvom biram grlo i dlan, naspram razglasa i koreografije. Kao sto je jednom receno za komsinicu: "Kakve koreografije, kakvi bakraci, vi se piccke a ne navijaci"

pagi:
- a sto se uprave tice, najvise me nervira sto se ne vidi nikakav pomak u funkcionisanju, sve je isto kao pre 15god...a tada smo bili u komunizmu...i dalje na stadionu ne mozes da kupis normalan sok, nosis novine da bi seo na sediste...semafor je cudo tehnike bio pre 50god...
Sok na stadionu ti ne treba. Ne znam samo kada bi ga pio, valjda si dosao tu da izgubis glas i das maksimalnu podrsku klubu. Semafor nam trenutno nije glavni problem, kada sve ostalo budemo resili, docice na red i semafor. Mada pravicemo valjda taj novi stadio nekada, pa ce sa njim u paketu doci i ekstra semafor.

pagi:
imam par predloga:
- pre par godina oformljen je klub navijaca "topalovici"....poznate licnosti koje navijaju za partizan...sergej trifunovic bogdan diklic ...to je extra ideja, i to treba malo jace da zazivi...da dobiju svoj deo na zapadu, malo da promosu klub...
Ti "topalovici" su promovisali klub kada je igrao u LS. Ispijali viski sa Zecom i Bjekovicem, pusili tompuse, zezali se. CIm smo upali u krizu, njih nema nigde. E pa gospodo, koliki ste Grobari, pokazali ste kada nam je bilo najteze. Sada nam n etrebaju ni za ****.

pagi:
...govorim ti da ovo nefunkcionise...kontas...cuje se pesma na 5 metara od vodja navijaca...i treba 30s da zahvati ceo jug...daj ti resenje...a navedi ti gde to vodje navijaca prete svojima koji ne pevaju (ili necuju ili je glupa pesma) i nazivaju ih pogrdnim imenima?
Eto ti resenje, mozda da stanu na sredinu tribine, i odatle da vode navijanje. Mada, meni je i ovako dobro. Uvek se dobro cujemo, i budemo glasniji u derbiju.

pagi:
...ma sve je to nekako socijalno...iste zastave stoje 10god...pogledas navijace niko nije kupio dres zadnjih 15god...i dalje pise "djurovski" i "mijatovic"...
Ti stari dresovi, imaju mnogo vecu vrednost od novih. Ja imam dres Ilica iz 99 godine, ne bih ga menjao za 100 ovih novih, i na vecinu tekmi idem u njemu, iako sam prosle godine dobio novi dres.

pagi:
...sorry brate...ali ne vidim...kontam da je sve to sminka...svaka cast za pojacanja,stvarno su svi extra(sem huga kog jos nismo videli)...ali nekoliko godina se pricalo o generaciji babovic, gulan, marinkovici, sulejmani, jovetic, smiljanic...sa forom samo da porastu napadamo ligu sampiona...i gde su oni sad?... pa prosle godine kad je dovedeno oko 20 fudbalera, ne znas koji je od kog gori...to ti sve govori da sve u klubu funkcionise od godine do godine...u velikim klubovima znaju ko ce da im igra za 5god(iz mladjih selekcija)
Oni su tamo gde zasluzuju da budu. Lola kao kapiten je otisao, ali je umesto njega doveden Zuka, koji je cak i bolji od njega. Tako da se moze reci da je planski prodan. MArinkovici, su kriminalni igraci, bez veze su napumpavani, nista nisu pokzali, i za njih nema mesta u Partizanu. Gulan je otisao, srecan mu put. Ne znam kakav bi igrac bio, ono malo sto je igrao, bio je prosek. Babvic je padavicar, fizicki slab, ne moze da se bavi fudbalom. Sulejmani je djubre, nikakav covek. To pokazuje na koji nacin je otisao iz kluba. Takav nam i ne treba. Jovetic igra na nivou, u klubu omiljenih boja, i to mi je izuzetno drago.
Prosle godine je Bjekovic radio prelazni rok, on vise nije u klubu, tako da tih gluposti vise necemo gledati. Tomic ocigledno zna sta radi, i najzasluzniji je za maestralno i perfektno urradjeni prelazni rok. Zavalio je poluproizvode koji su obitavali u nasem klubu i doveo ekstremno dobra pojacanja. Ne mozes da kazes da to nije napredak. Elem, mislm da Tomic treba da radi ovaj posao i posle smene skupstine, i ostalog olosa koji se nakupio u klubu.

pagi:
...ja udjem na stadion bar sat i po pre utakmice...
...i sad sam dosao u god kad idem da na stadion da uzivam, to mi je ceo dan, a ne samo
"sat i po + pauza"...sednem sa drustvom na zapad i za te pare hocu malo konfora...sok i sendvic i normalan semafor i nije nesto previse...i da mogu normalno da odem da shoram, a ne da tamo nadjem 10 narkomana... ako je za tebe to megalomanstvo?

Nisi dosao na stadion da jedes i pijes. Za to postoji kafana. A semafor ti je vidim trn u oku. Pored senilne skupstine i lopova Zecevica, mogucnosti da u klub udje kriminalac Babovic, ili neki raspali politicar, ili onaj retardirani Karadzic, tebe najvise brine semafor. Zanimljivo.

pagi:
...pratim...bas sam bio zaludjenik do utakmice sa petrzalkom...kad nisam umro na toj utakmici...od tada pokusavam da se kontrolisem i da malo racionalnije gledam stvari...sto i tebi preporucujem (mnogo se primas)...
Uvek ce mi ostati u secanju ta tekma. Onaj muk, ono osecanje kada Boja uzima loptu i krece ka centru, jednostavno ceo stadion je znao da ce da promasi. Isto, kada tad nisam umro...

Đukić: "Zadovoljan sam, može bolje"

Posle tri kola Meridijan Superlige i tri prilično rutinske pobede 'crno-belih', kao i 11:1 u dvomeču sa Zrinjskim u kvalifikacijama za Kup UEFA, trener Partizana Miroslav Đukić kaže da je zadovoljan. Priča i o tome da će se krug kandidata za startnih 11 još suziti kao i da je potpuno svestan činjenice da još uvek, sa svojim igračima, ništa nije osvojio.

"Zadovoljan sam. Delujemo homogeno, čvrsto, agresivno. Ipak, tek je početak, može još bolje. Moramo da nastavimo u istom ritmu jer titulu još nismo osvojili. Znali smo da radimo sa većim brojem novih igrača, dali smo sve od sebe da se već na pripremama ukomponujemo. Čak i vreme rezervisano za sticanje kondicije korišćeno je u svrhu uigravanja, upoznavanja igrača na terenu. Zato sada deluje dobro..." rekao je Đukić.

Partizan je postigao 19 golova na pet takmičarskih utakmica, a samo Jovetić je, pored sedam pogodaka, četiri puta pogađao prečku ili stativu.

"Selektirana je ofanzivna ekipa i svakodnevno se radi na pobedničkom mentalitetu. Naučili smo prošle sezone da se rivali protiv nas brane, pa pažnju posvećujemo rešenjima protiv odbrambenih blokova. Imamo kvalitet za to. Stvaramo šanse, neprestano smo opasni po gol, to su detalji koji me raduju," kaže Đukić i brani odbranu svog tima, "U tri kola smo primili samo dva gola. Svesno rizikujemo napadajući, dok naša odbrana stoji na 40 metara od gola.

Defanziva počinje od Diare i Jovetića i zadovoljan sam kako funkcioniše. Imamo karakter i kada je rezultat protiv nas. Protiv Banata je bilo teško igrati jer se rival branio sa petoricom u poslednjoj liniji odbrane, a čak deset igrača stajalo je iza lopte. Poveli su, nije moglo gore. Raduje me što smo i u tim trenucima igrali mirno, bez panike, čak i kad smo promašili šanse ili su stative spašavale suparnika. Golovi su, ipak, došli, to je dokaz takmičarske zrelosti."

Partizanovi rezultati najavljuju uspešnu sezonu ali se postalvja i pitanje da li će ekipa izdržati, odnosno da li će biti padova forme.

"U kondicionom smislu neće biti problema, jer imamo veliki fond kvalitetnih fudbalera, svesnih obaveza i dresa koji nose. Partizan nema problem u rotaciji jer ekipu ne delim na rezerviste i startere. Zato sam siguran da neće biti opuštanja, ništa još nismo ni osvojili," rekao je Đukić.

Već nekoliko dana Vladimir Ivić trenira sa Teleoptikom, a za petak je najavljeno predstavljanje Stjepanovića i Ćetkovića. Gulan, koji je letos potpisao za Fiorentinu, trenira sa Partizanom, a Đukić insistira na tome da hoće da radi sa 20 igrača.

"Ako dovedete fudbalera poput Stjepanovića, pa posle njega još jednog igrača, to je nagomilavanje. Mora da se radi sa smislom i razmišljanjem," posredno Đukić najavljuje da Ivić neće ostati u Humskoj, "Razgovarao sam sa Tomićem i znamo otprilike ko će da nas napusti, međutim, neću o imenima. Dovoljno mi je 20 igrača, ne treba mi 25, pa da u ekipi bude nezadovoljnih."

Partizan u četvrtom kolu Meridijan Superlige gostuje OFK Beogradu.

"Protiv OFK Beograda je prilika da gledaoci u direktnom TV prenosu širom Srbije vide kvalitetan fudbal. Oni su nam sad glavni konkurenti za prvo mesto jer su po poziciji na tabeli odmah iza nas," rekao je Miroslav Đukić, trener 'crno-belih' i odbio da analizira trenutni odnos snaga svog tima sa 'večitim rivalom', "Zvezda ima trenera, bavim se samo Partizanom i sve što radim je u interesu mog kluba. Do naše utakmice ostlao je još mesec dana. U međuvremenu moramo da igramo protiv pet rivala. Do tada može da se promeni mnogo stvari, ali ako budemo dobro radili možemo da ostvarimo ciljeve, iako su te utakmice atipične."

Od dolaska Đukića na klupu Partizana 'crno-beli' su ostvarili 16 pobeda, uz sedam poraza, a ove sezone svih pet utakmica su dobili (Zrinjski 6:1, 5:0, Vojvodina 1:0, Čukarički 3:0, Banat 4:2).

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=08&dd=30&nav_id=261310

Vukelja na pozajmici u Etnikosu

Ljubiša Vukelja, dosadašnji igrač Partizana od četvrtka je član kiparskog prvoligaša Etnikos Ahnas iz Ahne. Vukelja će u Etnikosu da igra kao pozajmljen igrač do kraja takmičarske sezone 2007/08.

Vukelja je rođen 22. jula 1983. i u Partizan je došao iz Vojvodine u junu 2006. godine

Ljubiša Vukelja je u Vojvodini proveo šest godina, gde je na 107 utakmica postigao 22 gola, a u Partizanu je imao epizodnu ulogu.

Trener Etnikosa je bivši igrač Vojvodine Svetozar Šapurić.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=08&dd=30&nav_id=261345

Karadžić: Glasam za Miliju Babovića

Prvi čovek Fudbalskog saveza Vojvodine i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić iznenada je postao "najozbiljniji kandidat" za predsednika FK Partizan, ali u izjavama koje prenosi sportska štampa on demantuje da je dobio poziv iz Humske i ocenjuje da je biznismen Milija Babović najbolje rešenje za crno-bele.

Dva meseca posle ostavke Nenada Popovića na mesto predsednika Partizana, a potom i famozne skupštine, uprava crno-belih krenula je u potragu za novom "glavom kuće". Novi predsednik Partizana trebalo bi da bude izabran 17. septembra na skupštini kluba, bar tako najavljuju sadašnji privremeni upravljački organi.

U medjuvremenu, mediji se bave mogućim kandidatima, a Tomislav Karadžić odjednom je isplivao na površinu kao kandidat broj 1 za predsednika Partizana, pogotovo posle navodne odluke Milije Babovića da odbije ponudjenu funkciju.

Karadžić, pak, tvrdi da se i sam iznenadio kada je u novinama pročitao da je najozbiljniji kandidat za predsednika FK Partizan i ističe da ga niko nikada nije pozvao iz Humske tim povodom.

"Imam već puno obaveza kao predsednik FS Vojvodine i potpredsednik FSS, a od decembra možda ću imati još više posla, jer bih tada mogao postati zamenik prvog čoveka nacionalnog saveza. Kada se radi o velikom klubu, kao što je Partizan, bilo bi neozbiljno da odbijem ponudu posle napisa iz novina", izjavio je Karadžić.

"Milija je veliki i iskreni Partizanovac, koji je već radio u klubu. Ima vrlo uspešnu poslovnu biografiju, iz Beograda je, a njegova kandidatura je već dobila podršku javnosti. Veću od bilo koje druge. Krajnje je vreme da se taj krug kandidata suzi na nekoliko imena, ali i skine mistifikacija sa pomenute funkcije. Nema tu mnogo filozofije. Klub bi trebalo da predvodi ozbiljan čovek, kadar da organizaciju postavi na nivo koji dolikuje sredini kakva je Partizan i okruži se dovoljnim brojem pametnih i sposobnih saradnika", kaže Karadžić.

On je, medjutim, dodao, da bi prihvatio poziv na razgovor iz Partizana i da bi tek posle detaljne analize mogla da se napravi eventualna saradnja.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=68598

Možemo još bolje!

EUFORIJA trese sve oko Humske i "Zemunela", Partizan ponovo liči na pravi "parni valjak". Trener crno-belih Miroslav Đukić pokušava da spreči da preterano raspoloženje "zarazi"i svlačionicu, mada priznaje da njegov tim u novoj sezoni igra po svim ukusima i željama.
- Igramo dobro i sigurno, čini se da smo već u punoj formi, iako ovaj sastav ima još mnogo prostora za napredak. Ipak, ništa još nismo osvojili, nismo još ni na pola puta - opominje Đukić.
U poslednje dve godine, računajući i polusezonu kod Đukića, Partizan se mučio da postigne gol. Sada je na pet mečeva čak 19 puta zatresao mrežu rivala.
- Stvorili smo pobednički mentalitet, igramo ofanzivno i otud mnogo golova. Ranije smo imali problem u organizaciji igre, čini mi se da smo na dobrom putu da prevaziđemo taj problem.
Kod većine navijača Partizana vlada mišljenje da je odbrana slabiji deo tima.
- Ne bih se složio s tim ocenama, mislim da igramo dobro i napred i u odbrani iako zbog veoma ofanzivne igre, naša zadnja linija stoji na 40 metara od gola.

NI REČ O ZVEZDI
NIJE uspela Zvezda da se plasira u Ligu šampiona, a trener Partizana Miroslav Đukić nije želeo ništa da komentariše.
- Bavim se samo svojom ekipom, a naš meč sa Zvezdom je daleko. Njihov susret sa Rendžersom neće imati nikakvog uticaja kad dođe na red derbi - uzdržan je Đukić.

STIŽU POJAČANjA
KRAJ prelaznog roka Partizan će u petak obeležiti dovođenjem mladih reprezentativaca Crne Gore i šampiona Zete, Slavena Stjepanovića i Marka Ćetkovića.
Crno-beli su inače juče raskinuli ugovor sa Nenadom Mirosavljevićem na štetu kluba.

SILNI OMLADINCI
POSLE trofeja koji su osvojili kadeti, do velikog pehara na međunarodnom turniru mogli bi i omladinci Partizana. Crno-beli dečaci (1990. godište) plasirali su se u finale čuvenog "Mundijalita" koji se igra u Španiji, a za pehar će se boriti sa boljim iz meča Real Madrid - Sao Paolo.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=107943&datum=2007-08-30

rile_laki_oblak:
STIŽU POJAČANjA
KRAJ prelaznog roka Partizan će u petak obeležiti dovođenjem mladih reprezentativaca Crne Gore i šampiona Zete, Slavena Stjepanovića i Marka Ćetkovića.
Crno-beli su inače juče raskinuli ugovor sa Nenadom Mirosavljevićem na štetu kluba.
Znači nema kompromisa. Ko nije zadovoljio igrom neka ide. Još jedan dobar potez Tomića i Petrića. Dovedena 2 mlada perspektivna napadača, a Mirosavljević dobio šut-kartu. Vukelja na pozajmici, a može i on da ide ako želi jer je razočarao.

31. avgust 2007. | Izvor: B92
Potpisali Stjepanović i Ćetković

Poslednjeg dana prelaznog roka beogradski Partizan predstavio je dvojicu novih igrača. Dvojica do danas najboljih fudbalera prvaka Crne Gore, Zete iz Golubovaca, sledeće četiri godine nosiće ’crno-beli’ dres. Slaven Stjepanović je polušpic, rođen 1987. godine, Marko Ćetković, ofanzivni vezni igrač, je godinu dana stariji. Stjepanović i Ćetković su mladi reprezentativci Crne Gore.

„Njih dvojica su dobri igrači, i po fudbalskom umeću i po ljudskim kvalitetima,“ rekao je (još uvek) zamenik generalnog sekretara Partizana Gordan Petrić.

Ivan Tomić, VD sportskog direktora ’crno-belih’ rekao je da će u toku dana biti završeni poslovi oko ustupanja Stanića Teleoptiku i Predraga Lazića Bežaniji, kao i oko eventualne pozajmice Nikole Gulana i pohvalio nove igrače.

„Imali su odlične preporuke, svi su nam govorili da treba da ih angažujemo, gledali smo ih u dve utakmice sa Glazgov Rendžersom, posle toga smo išli u Podgoricu da ih vidimo i uživo i uverili se da vrede,“ rekao je Tomić.

Slaven Stjepanović je iz Brčkog, u Zeti je igrao na mestu poluš****, a prvo što je rekao je da je srećan što je došao u veliki klub i da se ne plaši konkurencije.

„Na mom mestu igraju Moreira i Dijara, odlični fudbaleri, ali verujem da mogu da se izborim za mesto u timu,“ rekao je Stjepanović.

„Moje je srce oduvek crno-belo,“ bilo je prvo što je rekao Ćetković, a na pitanje da li će mu biti problem to što mu je ujak Predrag Mijatović rekao je da veruje da će se sa tim opterećenjem izboriti.

„I on me je upozorio da će to biti dodatno opterećenje. Izborio sam se u Podgorici sa tim, verujem da ću i ovde biti uspešan,“ rekao je Ćetković.

S obzirom na činjenicu da su dresovi sa brojevima u kojima su do sada igrali (10 i 11) ’zauzeti’, Ćetković će nositi broj 82, Stjepanović 99.

Na novinarsko pitnaje koliko je novca Partizan u prelaznom roku potrošio na nove igrače Gordan Petrić je odgovorio bez razmišljanja.

„Otprilike milion, možda milion i 200.000 evra,“ rekao je Petrić.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo dvojicu golmana, Darka Božovića i Aleksandra Radosavljevića, Predraga Sikimića, Zorana Tošića, Nikolu Mitrovića, Brazilce Žuku i Vitora Huga, Portugalca Moreiru, Senegalca Dijaru, a spisak je zaključen imenima Slavena Stjepanovića i Marka Ćetkovića.
Dobrodošli momci u crno-belu porodicu, da dostojno nosite sveti crno-beli dres i da dogodine zaigrate u Ligi šampiona! :)

Sherlock:Ja imam dres Ilica iz 99 godine, ne bih ga menjao za 100 ovih novih,

Hvala na poverenju. Dacu ti jos i autogram!:lol: :lol: :lol:

Sto se tice vodja koji vode sa ograde decko je u pravu! Oni gore nista ne cuju! Tu je bio prigovor a ne odakle treba da vode. Ako neko tom majmunu koji sebe naziva vodjom kaze da ne cuje onda ne cuje!!! A vodja neka sebi kupi megafon ako hoce da ga kop prati. A za prigovor sto ne pevaju i pretnje valjda to ne odobravate? :( Ja bih mu sisao dole i malo nategao glasne zice. :evil: :evil: :evil:
Naravno, ovo vazi za sve "vodje" navijaca, ne samo za grobarske. :D

v.v.ilic:
Sherlock:Ja imam dres Ilica iz 99 godine, ne bih ga menjao za 100 ovih novih,

Hvala na poverenju. Dacu ti jos i autogram!:lol: :lol: :lol:

Sto se tice vodja koji vode sa ograde decko je u pravu! Oni gore nista ne cuju! Tu je bio prigovor a ne odakle treba da vode. Ako neko tom majmunu koji sebe naziva vodjom kaze da ne cuje onda ne cuje!!! A vodja neka sebi kupi megafon ako hoce da ga kop prati. A za prigovor sto ne pevaju i pretnje valjda to ne odobravate? :( Ja bih mu sisao dole i malo nategao glasne zice. :evil: :evil: :evil:
Naravno, ovo vazi za sve "vodje" navijaca, ne samo za grobarske. :D
Taman posla da ljudi dođu na stadion da bi leđima okrenuti terenu pokušavali da odgonetnu šta hoće neki tamo vođa kojeg vide jasno kao "glavu špenadle" negdje na kraju tribina!!! :roll: :lol:
Vođa je kao najpametniji pa je na vrhu tribina kako bi mogao istovremeno da gleda u navijače i da posmatra tekmu, a ovi ostali kao treba da budu toliki idioti i plate kartu kako bi gledali samo u njega!!! Poslije tekme on im fino samo saopšti rezultat i oni sretni idu kućama!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

1. septembar 2007. | Izvor: B92, Blic | IL
MSL: Derbi u nedelju na Karaburmi

Derbi četvrtog kola Meridijan Superlige igra se u nedelju od 17h na Karaburmi, gde će drugoplasirani OFK Beograd dočekati lidera šampionata Partizan. Nekadašnji golman "crno-belih", a sada kapiten „romantičara“ Radiša Ilić gostima prepušta ulogu favorita.

"Odavno OFK Beograd nije pobedio Partizan na Karaburmi i nemamo pravo da im pretimo, ali imamo pravo da verujemo u sebe i naš kvalitet, koji je iz utakmice u utakmicu na sve višem nivou," izjavio je Ilić.

Na drugoj strani, trener Miroslav Đukić veruje da će crno-beli nastaviti seriju pobeda.
"Pretpostavljam da će OFK Beograd igrati ofanzivno kao i do sada, bez kalkulacija. Naš rival ima dobru ekipu, sa nekoliko mladih reprezentativaca koji poseduju veliki potencijal. Bez obzira na to, verujem u moje momke i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama, sa dosta golova," optimista je Đukić.

Utakmica na Karaburmi se igra od 17, a na ovom stadionu OFK Beograd i Partizan odigrali su 50 utakmica do sada. U tim mečevima više uspeha imali su gosti koji su 23 puta pobedili, 17 puta je rezultat bio nerešen, dok su „romantičari“ slavili deset puta.
Samo oprezno sa njima, jer iskustvo iz prošle sezone govori mnogo negativnih stvari. Upravo na Karaburmi nije sviran čist penal u 89. minutu nad Jovetićem kada je Bajalica startovao s leđa. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Onu na Partizanovom stadionu i da ne pominjemo.

PFC: Skroman budžet=tim "sa srcem“

Letnje spremanje u FK Partizan je kako stvari sada stoje potpuno uspelo. Ogroman posao, sa malo novca i još manje vremena, odradili su zamenik direktora Ivan Tomić i zamenik generalnog sekretara Gordan Petrić, koji su potpuno renovirali Partizan. Bilans završenog prelaznog roka u Humskoj je: 11 dovedenih igrača, većinom prvotimaca, šestorica omladinaca postali su profesionalci, klub je trajno napustilo 15 fudbalera, dok ih je 13 otišlo na pozajmicu.

"Zadovoljni jesmo, imamo razloga za optimizam, ali ne možemo ništa da obećavamo, da dajemo gromoglasne izjave o sigurnom osvajanju trofeja. Euforija nam u ovom trenutku ne treba, može samo da nas poremeti. Stručni štab i igrači rade odlično, za sada sve ide po našim željama," čvrsto je na zemlji zamenik sportskog direktora Partizana, Ivan Tomić.

Sa malo novca i još manje vremena, u haotičnoj situaciji u klubu, Tomić i Petrić su odradili odličan posao. A na početku se činilo da se crno-belima sprema propast...

"Tek što je počeo prelazni rok otišli su Odita, Lomić, Bajić, Kralj, dok smo doveli samo Žuku. Nismo imali čak ni pola onog prošlogodišnjeg tima... Pripreme su nam počinjale ranije nego ikad, a znali smo da igrači iz inostranstva uvek prvo gledaju da odu negde na Zapad, a tek posle toga se okreću drugim ponudama. Situacija nije bila obećavajuća, ali se nismo predavali. Bilo je bure kada smo prodali Smiljanića, međutim, morali smo, da bi klub mogao normalno finansijski da funkcioniše."
partizan.co.yu

Može da se čuje da je i početnička sreća pogledala Ivana Tomića i Gordana Petrića kod dovođenja stranaca.

"Na Moreiri sam žestoko insistirao, znao sam kakav je igrač. Žuka je bio blizu prelaska u Livorno, a posle svih informacija koje smo dobili iz Italije i Brazila i pogledanog snimka, odlučili smo da ga angažujemo. Diaru, i pored svih pohvala, hteli smo da prvo isprobamo. Brzo smo se uverili kakav je... Bitna stvar je i što sam “do juče” igrao u Partizanu, tako da sam znao šta nam treba, kakvi tipovi igrača. Za sada se čini da sam imao dobru procenu," zaključuje zamenik sportskog direktora crno-belih Ivan Tomić.

Dve želje koje Ivan Tomić nije uspeo da realizuje u prelaznom roku su dovođenje Vinsena Kandele i Miloša Dimitrijevića.

"Kandelu sam zvao još pre početka prelaznog roka, pošto smo u Romi bili najbolji prijatelji. Rekao mi je da zbog devojke ne može da dođe u Srbiju. Dimitrijević je odrastao u Francuskoj i mislim da nema baš najbolju sliku o fudbalu i životu u našoj zemlji, tako da razumem zašto je rešio da ode u Grenobl," kaže Tomić.

Od prvog dana dolaska na mesto zamenika sportskog direktora Partizana, Ivan Tomić je tvrdio da će dovoditi u klub samo igrače koji će biti zadovoljni u klubu, koji neće kvariti atmosferu u svlačionici. Crno-beli zaista izgledaju u ovom momentu kao ekipa koja diše istim plućima, a ton daju stranci, čije je dovođenje, kada je adaptacija u pitanju, uvek rizik.

"Tu možemo da govorimo o faktoru sreće, jer i kada se dovede odličan igrač, nikada se ne zna kako će se uklopiti u sredinu, u novi klub, novi grad. Najviše se to odnosi na fudbalere iz Južne Amerike, naročito kada, kao Žuka, nisu imali prethodno iskustvo igranja bilo gde van Brazila. Zbog toga smo se trudili da o svim igračima koje smo dovodili, skupimo i informacije o njihovim ljudskim kvalitetima, od Moreire do mladića iz Crne Gore, pa i sa te strane na kraju mogu da kažem da smo zadovoljni kakvu smo ekipu stvorili," tvrdi Ivan Tomić.

...sa stranice b92...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back