ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da su nasi male bebe za recimo Engleze do pre neku godinu,ali oni su napravili tako dobar zakon da navijacima ne pada na pamet da prave gluposti :)
Meni lepo kad mogu sa porodicom da odem na utakmicu bez straha da ce me neko nalemati jer navijam za suprotni tabor ;)
Samo malo samokontrole i sve ce biti ok..i naravno novi zakon o navijacima .

Englezima su ebali kevu sa novim zakonima....... :rotf:
I eto....nekoliko vaspitnih i? Sede ljudi i gledaju utakmicu,puni stadioni.....
kakvi su oni ludaci bili po pitanju huliganstva......i smirili se.
pa ti mozes i sad da ides lepo na zapad ili istok,niko nece da te dira.

Englezima su ebali kevu sa novim zakonima....... :rotf:
I eto....nekoliko vaspitnih i? Sede ljudi i gledaju utakmicu,puni stadioni.....
kakvi su oni ludaci bili po pitanju huliganstva......i smirili se.
pa ti mozes i sad da ides lepo na zapad ili istok,niko nece da te dira.
Pa ja i idem na zapad..ali iskreno uvek se setim one utakmice kad su tukli pandura i kad su pucali na stadionu i jeza me prozme..
Tada mi je i dete bilo na stadionu :(
Ne znam da li me shvatas...ali nije ni bitno..
Odoh na Religiju da finaliziram obracune sa nekim likovima i da zavrsim sa forumom :D
To je bilo sve od mene.
Ako sam nesto i rekla nije bilo zlonamerno ;)

ja moram da se vratim na zilinu,,,
to uopste nije prosecan tim,,,
strahovito su se pojacali i nasem maheru Jokanovicu nece biti lako...
al s obzirom na njegovo visegodisnje trenersko iskustvo ocekujem da pruziti maximalan otpor
tim albancima...
KOSOVO JE SRBIJA!!!
Koliko pročitah nešto su izmenili tim u odnosu na prošlu godinu. Otišli su neki iskusniji igrači, a došli neki mlađi, uglavnom iz njihovog fudbalskog pogona. Ne bih rekao da su jači od prošle godine.
Možda Jokan i ne stigne do tog meča. Ima podršku, ali pitanje je koliko će trajati pošto se izgleda vrši pritisak za smenu. Videćemo šta će reći Grobari. Grobari su prevaga u ovom slučaju.

Kojim Albancima??? :confused:

Pa ja i idem na zapad..ali iskreno uvek se setim one utakmice kad su tukli pandura i kad su pucali na stadionu i jeza me prozme..
Tada mi je i dete bilo na stadionu :(
Ne znam da li me shvatas...ali nije ni bitno..
Odoh na Religiju da finaliziram obracune sa nekim likovima i da zavrsim sa forumom :D
To je bilo sve od mene.
Ako sam nesto i rekla nije bilo zlonamerno ;)

Ma nikad se nezna kad moze da izbije sranje.....mi smo ti ipak "bure baruta" :D
ae.......

Crvena Zvezda je osnovana 4.marta 1945, formalno od antifašističke omladine Srbije. FK C.Zvezda nastaje na tlu ugasenog kluba FK Jugoslavija, a novoformiranoj C.Zvezdi dekretom komunistickih vlasti dodeljuje se u vlasnistvo stadion FK Jugoslavija.
Glavni I idejni osnivac C.Zvezde bio je Slobodan Penezic KRCUN (covek koji je prema analizama istoricara novijeg vremenana licno streljao djenerala Dragoljuba Mihailovica, detalji toga se nalaze se u mnogim clancima, a detaljno u knjizi Vuka Draskovica “Noc Djenerala”). Prvobitno je bilo planirano da se klub nazove imenom “Plava Zvezda”, madjutim tada Titov covek od poverenja, Krcun, izrice i krsti klub cuvenom recenicom “Ako je vec Zvezda, neka bude Crvena”! Ova recenica danas se pripisuje nekim drugim osoboma, ili se cak kaze da se navodno ne zna ko ju je izgovorio!? Ali se zna da je jedino Krcun od svih na osnivackoj skupstini “Plave Zvezde”, imao tu snagu autoriteta da ime preinaci. Formirano je ime, zatim boja dresova i grb u skladu sa imenom http://sr.wikipedia.org/sr-el/Црвена_звезда_(симбол) ) Tada nastaje Crvena Zvezda.
Simbolicno, prvi mec Zvezda je odigrala protiv Prvog bataljona Druge brigade KNOJ-a.

Ko je zaista bio Slobodan Penezic Krcun dostupno je na mnogim internet stranicama, kao i u bezbroju istorijskog stiva. Ono sto je nekoretno prema ovom coveku i istini http://www.vesti.rs/Vesti/Ubio-Drazu.html (ma kakav on bio), je da se godinama marginalizuje njegovo ucesce u formiranju i odrzavanju uspeha C.Zvezde. Tako da ga na danasnjim jubilejima Crvene Zvezde, samo stidljivo pomenu. Primer: http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/03/04/srpski/S05030301.shtml ) A dok je kao ministar policije SFRJ, svesrdno pomagao klub, agitovanjem na sve nacine (cesto i fizickom pretnjom svog ministarstva) da se igraci po svaku cenu privole u klub, bio je slavljen od svih!
…………………………………………... S T A D I O N ………..……………………………………………………………………………………
Kao sto je navedeno stadion C.Zvezde je bivsi stadion FK Jugoslavije, ime je kasnije promenio u stadion FK Crvena Zvezda. Do 1963. godine primao je svega nesto vise od 15.000 gledalaca. Pa je C.Zvezda svoje bitnije meceve igrala na Partizanovom stadionu JNA.

Izgradnja stadiona C.Zvezde, odnoso nadgradnja stadiona FK JUGOSLAVIJA pocela 1959 god, i izazvala je mnogo buke u to vreme, u stadion nije ni planirano da se ulaze s obzirom da je stanovnistvo Beograda zivelo na ivici gladi. Medjutim, Slobodan Penezic Krcun, jos jednom je odigrao kljucnu ulogu po Zvezdinu istoriju, i stvar preuzeo u svoje ruke. Krcun se oko gradnje Zvezdinog stadiona pravio da nista ne zna, a svaka cigla je ugradjena sa njegovim znanjem. Pare je republicka Vlada davala Fondu za fizicku kulturu, ciji je sam Krcun bio predsednik (zamislite paradoks), a Fond je uplacivao Zvezdi da niko ne zna. To je dovelo do pobune masa ljudi u Beogradu, posebno siromasnog a debelo oporezovanog stanovnista. Radnicke plate tih godina u Beogradu iako vec mizerne, bile su josh nize, a porez dodatno povecan zbog shto veceg upliva novca u fond za razvoj. Medjutim, sam Krcun (poznat kao najtvrdja pesnica komunizma u zemlji) i njegov polozaj (ministara "narodne milicije" SFRJ) bila je garant da ce se sve stishati, manje milom, a vishe silom, i projekat je sproveden do kraja. Potvrda: http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2002/07/17/srpski/F02071601.shtml

Inache, ime “Marakana” je zargonskog karaktera (Marakana je stadion u Brazilu, na kom igraju FK Botafogo i FK Flamengo), i nazivanje stadiona Zvezde tim imenom je olicenje nepismenosti novinara, i degradira pre svega pravo ime stadiona. U svim zvanicnim dokumentima, UEFA, FIFA, Domace lige, stadion se naravno naziva iskljucivo stadion FK Crvena Zvezda.

……………………………………………………….. N A V I J A C I ………………..…………………………………………..
Navijaci C.Zvezde od 1989. godine sebe nazivaju “Delijama”. Delije su poslednja navijacka grupa osnovana u velikoj cetvorci SFRJ (pre njih su nastali: Hajdukova “Toricida” 1950, Partizanovi “Grobari” 1970, Dinamovi “BBB” 1986).

Naravno, Crvena Zvezda je imala svoje simpatizere na severnoj tribini i pre formiranja “Delija” 1989.god.
Do tada su bili poznati pod navijackim imenom “Cigani”. Pravi i iskreni navijaci Zvezde i danas se na severu ne libe toga da zapevaju cuvenu kovanicu koja je mnogo starija od osnivanja “Delija”, a koja glasi “Najjaci smo najjaci, mi smo cigani”.

Delije su osnovane su 1989. A covek koji se smatra za osnivaca “Delija” i jedan od prvih vodja istih, bio je pokojni Zeljko Raznatovic-Arkan ( http://sr.wikipedia.org/sr-el/arkan ). Nekada komandant paravojnih snaga u ratu u BiH, vlasnik FK Obilic, suprug estradne umetnice Svetlane Cece Raznatovic.

ARKANOVO prisustvo na zvezdinom severu, imalo je puno svojih prica. Medjutim danas 20 godina kasnije, poznate su mnoge stvari koje u to vreme nisu smele biti objavljenje.
Naime, Arkan se nije na severu nasao vodjen svojom navijackom strascu prema C.Zvezdi, vec po rasporedu drzavnih tajnih sluzbi, sa kojima je bio u tesnoj vezi u tom periodu. Sever je trebalo disciplinovati u politickom smislu, rat je bio pred vratima, a nacionalizam koji je krajem 80ih vec bio prisutan na Severu je samo trebalo ispravno kanalisati. Jos pre Gazimestana i Milosevicevog cuvenog govora na istom `89, na zvezdinom Severu iz hiljada grla klicala je pesma: “Zvezda, Zvezda, to je srpski tim, SLOBODAN MILOSEVIC ponosi se s njim”. Bio je to prvi poklik na nekom od stadiona u SFRJ buducem dugogodisnjem predsedniku SRJ i RS. http://www.svevesti.com/?l=sr&a=115492
Medjutim, nesto kasnije, pesma je ostala ista, ali je ime iz pesme promenjeno i umesto dotadasnjeg poklika Milosevica, ubaceno je ime Vuka Draskovica, vodje tadashnje opozicije.
Osoba koja je bila od autoritea za armiju zvezdinih navijaca na tribini, a koja bi taj snazan nacionalizam kanalisala bio je upravo Zeljko Raznatovic ARKAN. Pesme o Draskovicu su prestale, shto je i bio cilj. Dogovoreno je da se vise nikome ne klice osim Srbiji. Shto je za rezim( kada se vec prestalo sa poklicima slave Milosevicu), svakako bilo bolje nego da se klice opozicionaru. http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Moch-desnice/Politika-navijanja.lt.html

Inace, ostaje pitanje, otkuda naziv “DELIJE”. Istorijski rec “Delije” je turskog porekla, i oznacava ime turskih konjanika placenika, iz perioda Osmanlijskog carstva, toliko korumpiranih, da su za novac umeli da promene stranu za koju se bore. Potvrda:

Mi se ponosimo svojom istorijom!Ziveo drug Krcun!!!

Za razliku od vas koji ste nastali u NDH,i ustaski poglavnik vam je bio predsednik.Isti onaj koji je proterao sve Srbe iz Hrvatske...

Zilina ima tri puta manji budzet od Partizana ,njih Partizan mora da prodje i zaigra makar utesnu ligu Evrope
Žilina je jedva prošla Splitski Hajduk koji je trenutno u potpunom rasulu!!!
http://www.seebiz.eu/hr/seebiz-tren...icija-spasila-od-navijackog- linca,52881.html
Realno, i ovakav kakav je, Hajduk je po ostvarenim šansama glat trebao da ih iznabija na Poljudu!!!

Poslednja izmena:
Jokana treba ostaviti do kraja sezone
Netacno. Jokana bi trebalo smeniti sto pre. Da je bilo pameti i da nije bilo burazersko-kumovskih odnosa on ne bi ni postao trener. Unistio je 2 sezone u Evropi, i vreme je da ekipu preuzme neko sa autoritetom i da pokusa da spase sto se spasti moze. Igraci znaju kakva ameba je Jokan i rade sta hoce. Dakle, trener sa autoritetom, pa da ocekujemo nesto.
Inace, prica se da posle Ziline, zaseda UO i ako ispadnemo, vrlo je moguce da Jokanovica zameni Lotar Mateus.

Sta moze da uradi trener za par dana??Dovodjenje trebera u ovom trenutku bi samo dovelo do jos vece konfuzije u timu...pogledajmo sta ce uraditi protiv Ziline a posle ce ako bude potrebno da se menja,ali u vreme kad se to cini!
Burazeru, odavno je proslo vreme kada je trebalo da se menja. Ovo je vec preraslo u agoniju i tvrdoglavost Tomica i ekipe. Moze biti da bi izazvalo konfuziju, ali isto tako je moguce da bi promena izvukla ekipu iz letargije i odigrali bi nesto. I cisto sumnjam da mozemo gore da igramo, ovo sto igramo vec godinu i po dana je apsolutno dno i nema sta da se ceka vise.

Burazeru, odavno je proslo vreme kada je trebalo da se menja. Ovo je vec preraslo u agoniju i tvrdoglavost Tomica i ekipe. Moze biti da bi izazvalo konfuziju, ali isto tako je moguce da bi promena izvukla ekipu iz letargije i odigrali bi nesto. I cisto sumnjam da mozemo gore da igramo, ovo sto igramo vec godinu i po dana je apsolutno dno i nema sta da se ceka vise.

Ako je proslo,onda treba sacekati pravi cas..opet pominjem,mislim da sada nije.Ali majku mu,pljuje te ga kao da covek nije osvojio nista...kiksne jednu utakmicu i odmah paljba..da kazem kiksne,ko da je on kriv sto pajseri nisu skakali na korneru i sto je onaj golman branio ko lud..jao samo kad se setim prve sanse Dijare na Kipru...da je tada ubo crnja,sad bi svi slavili Jokana,ali takav smo mi narod....

Nije to jedan kiks. Prosle godine, nije osvojio nijedan bod u ligi UEFA. I plus smo postigli samo jedan gol. Evo, vec druga sezona a nema nikakvog pomaka.
A te situacije sto pominjes, naravno da je trener kriv. Kriv je i kondicioni trener zbog lose fizicke pripremljenosti ekipe, a Jokanovic je kriv zbog jajarske taktike i sto mu ekipa igra na nivou amatera. ***, nisam valjda ja kriv sto na Kipru primamo dva ista gola i sto u Beogradu bunarimo 35 minuta, iako je i simpanzi jasno i ocigledno da to ne moze da prodje. Nemamo plan B, igramo isto vec godinu i po, i svi su nas procitali.

Poslednja izmena:
Netacno. Jokana bi trebalo smeniti sto pre. Da je bilo pameti i da nije bilo burazersko-kumovskih odnosa on ne bi ni postao trener. Unistio je 2 sezone u Evropi, i vreme je da ekipu preuzme neko sa autoritetom i da pokusa da spase sto se spasti moze. Igraci znaju kakva ameba je Jokan i rade sta hoce. Dakle, trener sa autoritetom, pa da ocekujemo nesto.
Inace, prica se da posle Ziline, zaseda UO i ako ispadnemo, vrlo je moguce da Jokanovica zameni Lotar Mateus.

Jes` bas bi bilo super!Jos da povede sa sobom i Tariba Westa i nema vam ravnog!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back