ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis sa Generalom mogu razgovarati a ti decko stvarno nisi materijal za razgovor.Poenta je -nije bitno kad ste sagradili "hram" vec je bitno to sto na njemu nista ne radite da bi zasluzio epitet hrama!!Shvatas li ti to?
Da li ste dobili one reflektore od Filipsa za Kezmana?
Ako jeste ..to bi bilo otprilike to od ulaganja..
Shvatas li ili da pisem sporije? :mrgreen:
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Nakon Drugog svetskog rata dotadašnji klubovi su se polako gasili zato što su igrali mečeve tokom rata ili su bili povezivani sa tadašnjim pro-nacističkim režimom. Najpoznatiji od tih klubova bili su beogradski BSK i Jugoslavija. Crvena zvezda je formirana od ostataka kluba Jugoslavija- nasledili su stadion Jugoslavije, objekte, igrače pa čak i crveno belu boju. Međutim za Zvezdu se drži da je novi klub od samog osnivanja a ne naslednik Jugoslavije. Za razliku od Zvezde OFK Beograd se računa kao direktni naslednik BSK-a.

Citaj ..mozda ces shvatiti kako je nastao klub :)
Nije ga osnovao nikakav Krcun..mada bolje i Krcun od Franje ;)

"Novoosnovanom klubu je tada pripao stadion fudbalskog kluba Jugoslavija. Tim dobio ime posle duge rasprave između tadašnjih predsednika sportskog društva Slobodan Ćosić i Zoran Žujović.[6][8] Posle brojnih predloga (Mladost, Udarnik, Torpedo, Dinamo, Lokomotiva itd.), najzad je Ćosić rekao: „Da naše društvo nazovemo Zvezda!“, na šta je Žujović spontano dodao: „Odlično, samo, kad je Zvezda - neka bude crvena.“[9] Sa ovim predlogom svi prisutni su se sa zadovoljstvom složili, mada je bilo predloga da se klub nazove i Plava zvezda. Određene su i boje: crveno-plavo-belo sa belom petokrakom zvezdom na crvenoj majici – dresu.

Prva utakmica je odigrana protiv Prvog bataljona Druge brigade KNOJ-a. Zvezda je dobila taj meč sa 3-2.[6][7][10] Utakmica je odigrana na stadionu „Avala“ (bivša Jugoslavija) pred oko 3000 gledalaca.[11] Sedam dana kasnije Zvezda je igrala protiv igrača britanske armije i pobedila sa 12:0.

Tokom 1945 godine klub je odigrao oko 36 mečeva. Crvena zvezda je zabeležila pobede u 30 mečeva, igrala nerešeno 5 i izgubila jedan meč od Rumunije u Temišvaru 23. septembra 1945 godine."

Obrazuj se Generale :)
Fin si momak ,nemoj da siris pogresne price :)

Vidis sa Generalom mogu razgovarati a ti decko stvarno nisi materijal za razgovor.Poenta je -nije bitno kad ste sagradili "hram" vec je bitno to sto na njemu nista ne radite da bi zasluzio epitet hrama!!Shvatas li ti to?
Jok ti ćeš da mi kažeš. :hahaha:
Ali shvati ti da se taj termin Fudbalski Hram vezan za stadion JNA pominje već oko 30 godina i da je 1985. godine pesma preneta sa tribina na ploču, za koju sam još kao klinac skupljao kintu i sa radošću otišao da je kupim!!! :D

Shvati da svako teži da napravi bolje od nečeg starijeg što ima, pa tako kad bi se pravio stadion na mestu Partizanovog ili kad bi ovaj bio renoviran (što kažu da je slabo izvodljivo) napravili bi stadion sa više mesta i verovatno boljom travom od postojeće.

Naravno da noviji datum renoviranja/izgradnje ima dosta uticaja da nešto bude bolje.

E *** ako sad ne razumeš onda daj da batalimo ovu diskusiju. Pogodilo te to što su Slovaci iskoristi taj termin Fudbalski Hram, koji ne postoji od juče, tako da si morala da dođeš ovde da se istrišeš. Lepo idi na njihov sajt i uloži žalbu. Ne znam šta drugo da ti kažem.
Evo ovde http://www.mskzilina.sk/index.php?url=clanok-detail&id=1886

Poslednja izmena:

Zasto bi smo nesto na njemu morali da radimo da bi zasluzio epitet hrama???
Za mene je on hram pa hram.....sija mi u ocima kad ga gledam,jedino se na njemu osecam zivim,to je za mene dovoljan razlog da ga tako zovem...
Kao sto je za vas rupa svetinja ;)

A znas li da se hram rimuje sa kram?
A kram je lom na dva slovenska jezika ako ne i na vise njih!:hahaha::hahaha:

Vidis Fluid kako si konacno shvatio da pricamo isto :confused:
Nije meni krivo mozete da ga zovete i Old traford ako hocete ,vec me nervira ta kuknjava da nista ne mozete da uradite da vam stadion bude bolji i lepsi!
Bolje da se pare koje ste zaradjivali ulagali u infrastrukturu kluba nego sto ste dovodili neke "igrace" koji cak i ne zasluzuju da igraju..
Ali plasim se da ces i ovo pogresno shvatiti :confused:
I da...ja nikad nisam ni jednu losu rec rekla za KK Partizan jer su momci stvarno za respect !
Pa jel toliko boli biti iskren?
Zvezda je uprkos svim problemima koje ima veli klub i to treba da priznate;)

Za mene je on hram pa hram.....sija mi u ocima kad ga gledam,jedino se na njemu osecam zivim,to je za mene dovoljan razlog da ga tako zovem...
E svaka cast za ovo :)
Postujem ;)
Ali nismo pricali u tom smislu ,vec u realnom...a stvarno je stadion uzasno zapusten ..

Vidis Fluid kako si konacno shvatio da pricamo isto :confused:
Nije meni krivo mozete da ga zovete i Old traford ako hocete ,vec me nervira ta kuknjava da nista ne mozete da uradite da vam stadion bude bolji i lepsi!
Bolje da se pare koje ste zaradjivali ulagali u infrastrukturu kluba nego sto ste dovodili neke "igrace" koji cak i ne zasluzuju da igraju..
Ali plasim se da ces i ovo pogresno shvatiti :confused:
I da...ja nikad nisam ni jednu losu rec rekla za KK Partizan jer su momci stvarno za respect !
Pa jel toliko boli biti iskren?
Zvezda je uprkos svim problemima koje ima veli klub i to treba da priznate;)
Pa šta ti ja pričam od početka diskusije? :dash: :hahaha: :hahaha:

Počelo je sve od toga da si došla na temu i bez ikakvog razloga napljuvala stadion Partizana zato što je nazvan Fudbalski Hram. Pa nije taj naziv od juče. Bio je tad mlađi i lepši, savremeniji. Stvarno ne razumem šta posle toga nije bilo jasno kad pričamo sa malim varijacijama o istom.

Je l' ima tu neki navijač Voše da nam prevodi??? :hahaha:

Bravo. Upravo tako, i sam taj naziv Fudbalski Hram je više opis osećanja. ;)

Axa u tom smislu......
pa realno gledano,stadion jeste star i ima mnogooo nedostataka ,ruku na srce....ali za "Srpske uslove" odlican stadion.....
Isto vazi i za vas.....star je i mnogo sta ima da se radi na njemu.......
Tacno :)
Vidis kako mozemo da se razumemo i bez prevodioca ? ;)
Ja nikad nisam za vredjanje ,vec za neki normalan dijalog,ako moze ..
I ovo sto se krljaju navijaci izmedju sebe uzasna je i teska stvar ,jer smo pre svega Srbi a posle navijaci .
Naravno da moze i mora uvek bolje :)
Evo sad na Marakani stvarno sve lepse kad je sredjen malo stadion :D
Jos samo da imamo golmana ,bilo kakvog sve bi bilo super :p

Nije to samo kod nas...... ....ne moze bez krljanja veruj mi...
Znam da su nasi male bebe za recimo Engleze do pre neku godinu,ali oni su napravili tako dobar zakon da navijacima ne pada na pamet da prave gluposti :)
Meni lepo kad mogu sa porodicom da odem na utakmicu bez straha da ce me neko nalemati jer navijam za suprotni tabor ;)
Samo malo samokontrole i sve ce biti ok..i naravno novi zakon o navijacima .

Jokanović pred smenom
V. TOMKOVIĆ, 09.08.2009 19:09:08 Ocena:
3.69 (Glasova: 13)
[Oceni] Komentara: 0 [Postojeći komentari]
[Uprava podeljena u vezi s pitanjem poverenja Slaviši Jokanoviću]

Uprava podeljena u vezi s pitanjem poverenja Slaviši Jokanoviću
ZA krah snova o Ligi šampiona ceh će izgleda, ipak, platiti Slaviša Jokanović. Nezadovoljstvo njegovim radom je proključalo kod velikog dela Upravnog odbora Partizana, koji će već za koji dan, na predstojećoj sednici klupskog rukovodstva, zatražiti njegovu smenu. Ukoliko su vodeći ljudi srpskog prvaka rešeni da promene šefa stručnog štaba, čini se da sada hvataju jedini valjani trenutak, pre početka Superlige i desetak dana do dvoboja sa slovačkom Žilinom.
Kada su prošle godine crno-beli završili takmičenje u Ligi UEFA bez ijednog osvojenog boda, javno je smenu Slaviše Jokanovića zatražio član UO Dragoljub Vukadinović. Međutim, nije on bio “slobodan strelac”, već samo najglasniji od svih nezadovoljnih, dok ih je sada posle eliminacije od APOEL - još više. I smatraju da imaju većinu koja bi trebalo da izdejstvuje promenu prvog stratega ekipe.
- Imali smo priliku da uđemo u Ligu šampiona kakva je godinama mogla samo da se sanja! Znali smo od prvog dana da uz ovakav sistem kvalifikacija možemo svakog da prođemo. Nismo mi, kako se pogrešno stvorila slika, ukalkulisali u budžet sumu koja se dobija plasmanom u elitu, ali jesmo imali planove koji bi se tim novcem realizovali i zato je ova eliminacija veliki udarac za klub. Jokanović kaže da nije moralno da sad ode, pre bismo rekli da je moralno bilo baš obrnuto, da posle svega makar ponudi ostavku, ako već neće da je podnese - stav je velikog broja članova Upravnog odbora Partizana.
Jedina stvar koja koči sigurnu promenu trenera narednih dana je to
što deo klupskog rukovodstva čine i ljudi koji imaju apsolutno poverenje u Slavišu Jokanovića. Reč je o grupi mlađih funkcionera, koji su sa prvim trenerom ekipe odavno prijatelji, pa kod svih u Partizanu postoji bojazan da zbog te podele mišljenja o radu šefa struke ne dođe do trzavica u klubu. Tu će, svakako, jednu od ključnih reči imati sportski direktor Ivan Tomić, na čiji je predlog pre godinu i po dana Slaviša Jokanović izabran za trenera, ali njegov glas će se čuti tek kada se vrati - sa odmora!
U svoj polemici će biti najmanje sporan stav samog trenera Jokanovića, koji je više puta ponovio da onog momenta kada ljudi u klubu više ne budu imali poverenja u njega, da će otići, bez ikakvih potraživanja prema Partizanu. Ostaje još da se vidi da li će posle predstojeće sednice UO nastaviti da priprema ekipu za susrete sa Žilinom ili će se crno-beli dati u potragu za novim strategom. Svi imaju izuzetno poštovanje prema uspesima Slaviše Jokanovića na domaćoj sceni, ali za klub iz Humske 1, kako kažu, samo to nije dovoljno.

TROFEJI BEZ EVROPRIZNANJA
KADA je srpska fudbalska scena u pitanju, Slaviša Jokanović ju je “doktorirao”. Za godinu i po dana, koliko je na klupi Partizana, osvojio je dve duple krune, zbog čega je ušao u istoriju crno-belih kao prvi trener kojem je to uspelo.
Navijači “parnog valjka” ga posebno vole zbog činjenice da je “penicilin” za večitog rivala Crvenu zvezdu, jer je od šest derbija, tri dobio, dva remizirao i samo jedan izgubio, upisavši u tim mečevima i trijumf na “Marakani” i pobedu, posle punih osam godina, na stadionu u Humskoj 1.
Međutim, potpuno je drugačija slika kada je reč o evropskim mečevima. U dva izlaska na međunarodnu scenu, jedino vredne pomena su dve pobede nad Temišvarom, koje su donele srpskom prvaku prolaz u Ligu UEFA, koju je završio sa - nula bodova i jednim datom golom.

TRENER U IZVIDNICI
MADA su vesti da mu sudbina u Partizanu zavisi od naredne sednice UO sigurno došle i do Slaviše Jokanovića, on nastavlja da radi posao najbolje što može. Tako je u nedelju bio u “izvidnici” u Košicama, gde je domaći istoimeni tim dočekao Žilinu u petom kolu slovačkog šampionata.
Slobodan dan u “Zemunelu” prvi strateg ekipe je iskoristio da na delu vidi narednog rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Inače, to bi trebalo da bude laka prepreka za Partizan, bar prema stavu bukmejkera, koji su stavili svega 1.35 kvotu na prolaz crno-belih.

ja moram da se vratim na zilinu,,,
to uopste nije prosecan tim,,,
strahovito su se pojacali i nasem maheru Jokanovicu nece biti lako...
al s obzirom na njegovo visegodisnje trenersko iskustvo ocekujem da pruziti maximalan otpor
tim albancima...
KOSOVO JE SRBIJA!!!
Za Zilinu igra Nemanja Zlatkovic.Bio je jedan od najtalentovanijih igraca Zvezdine skole ..On i Jovetic su bili najbolji strelci u omladincima..
Nimalo lak protivnik..bice tu cupavo.
A prva utakmica se igra na JNA ,tako da..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back