FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde ste bre ultrasi,red devilsi,zulu warriorsi i ostala bagro sa tribina razumeš ti mene :D
Rešio sam da se vratim...***.ne mogu više samo da čitam komentare (sigurno oko 3 meseca) a da ćutim.
Rainbow,pa mene nema u sindikatu...mora da sam bio na godišnjem odmoru ili sam vukao stajsko đubre na njivu kada ste se oformili...ubacuj me,lebac ti kiseli!!!!!

:klap::klap::klap:

Добродошао назад!:mrgreen::bye:

MISLIS GOTOVI SMO NEMA NAS IPAK, DOLAZI SINDIKAT SADA JACI NEGO IKAD!

Gate7-Delije-1.jpg

HAOS NA MARAKANI!

VELIKI incident u petak na treningu fudbalera Crvene zvezde. Pred sam njegov početak, grupa od dvadesetak mladića naoružanih bejzbolpalicama, kamenjem i ko zna čime još, uletela je ispred svlačionica želeći da se fizički obračuna sa igračima.
Samo hrabra intervencija dvojice momaka iz obezbeđenja, koji su stali na vrata, sprečila je huligane da uđu i napadnu fudbalere. Kada su videli da ne mogu da stignu do svlačionica, izgrednici su počeli da palicama i kamenjem lupaju automobile igrača i stručnog štaba koji su bili parkirani ispred.
Vandali su se skoro pet minuta iživljavali, demolirajući četvorotočkaše crveno-belih. Bili su maskirani, preko glava su imali fantomke, ali su na njima, navodno, bila primetna obeležja Partizana i Rada. Kada su završili, pobegli su u pravcu Autokomande, na sporedni ulaz pomoćnog terena na koji su inače i ušli.
Sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Vojislav Lalatović potvrdio je da je bilo incidenta, ali ništa više od toga nije mogao da kaže.
- Tek sam kupio auto i već su ga uništili - rekao nam je jedan od fudbalera Crvene zvezde kada je saznao šta se dogodilo.
Pola sata posle incidenta stigla je i policija koja je izvršila uviđaj.

Vidi, vidi...

Pustite me da pomognem Zvezdi!
13. 09. 2008.

Od trenutka kada sam pristao da se vratim, krenuli su pritisci protiv mene, požalio se Dragan Džajić

Piše: DEJAN RADELJIĆ

Bivši, a prema nekim najavama i budući predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić požalio se prijateljima da su od trenutka kada se pojavila mogućnost njegovog povratka na "Marakanu" opet počeli pritisci na njega!

Kako se pojavila informacija da je pregovarao sa Markom Miškovićem opet je počelo sa pričama o zloupotrebi funkcije, proneveri milion dolara od transfera Perice Ognjenovića u Real, ratu sa Cveletom itd.

- Nije se Dragan Džajić nudio Crvenoj zvezdi, već su ljudi iz kluba njega zvali. Znam da je Džaja hteo da pomogne Zvezdi iskustvom i znanjem, bez želje da ima dodira sa finansijama. Čim je najavio da bi se vratio u Crvenu zvezdu, krenuli su pritisci i to mi je rekao prilikom nedavnog susreta. Nikome nije jasno kome smeta Dragan Džajić i njegov veliki povratak. Ovo što se sada dešava je strašno. Međutim, novonastalu situaciju Dragan stoički podnosi - priča za GAZETU jedan od njegovih najbližih saradnika i prijatelja.

Posebno iritira informacija da je Džaja u istrazi oko transfera Perice Ognjenovića u Real optužio Vladimira Cvetkovića.

- To je potpuno besmisleno. Tokom istrage nisu pronađeni nikakvi dokazi i pravi se frka bez pokrića. Setite se da je Cvetković u svojim iskazima tokom istrage jasno rekao da je lično on bio zadužen za finansije, a ne Dragan Džajić. Čak su i fudbaleri koji su saslušani rekli da im Džajić nije naudio, niti bilo šta uradio suprotno njihovim interesima.

Pojavila se informacija da su vlasti u Crnoj Gori spremne da ponude državljanstvo Draganu Džajiću.

- Dragan ima kuću u Miločeru i godinama tu letuje. Verujte da mu vlasti u Crnoj Gori nikada ne bi ponudile tako nešto, niti bi ga na taj način izložile dodatnim problemima. Isto je i sa ostalim zemljama u regionu. Zato tvrdim da je to nečija zlonamerna izmišljotina - poručio je naš sagovornik.

ZVEZDA: Obezbeđenje nije moglo da reaguje
Petak, 12. septembar 2008. 21:43

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se zvaničnim saopštenjem povodom incidenta koji se dogodio u petak popodne na parkingu ispred svlačionica "Marakane" kada je grupa od 30-ak maskiranih lica polupala automobile igrača i sportskog direktora Ilije Ivića.

"Obezbeđenje stadiona Crvene zvezde nije bilo u mogućnosti da adekvatno reaguje kako zbog munjevite akcije napadača, tako i zbog njihove brojnosti", kaže se između ostalog u saopštenju.

Napominje se i da niko od igrača, članova stručnog štaba ni zaposlenih u klubu nije povređen.

"Nakon kratkotrajnog incidenta, svi fudbaleri Crvene zvezde su, kako je i planirano, odradili popodnevni trening, pripremajući se za nedeljnu utakmicu protiv Čukaričkog. Policija je ubrzo nakon incidenta izvršila uviđaj na licu mesta. Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom najoštrije osuđuje današnji izgred i očekuje od nadležnih organa da se počinioci što pre identifikuju i adekvatno kazne".

(MONDO)

Zeman: Dovodili igrače sa interneta
Zdenjek Zeman, doskorašnji trener Crvene zvezde, u intervjuu za "Gazeto delo sport" osvrnuo se na boravak u Beogradu.

Češki trener ponovio je da on nije kriv za loš start sezone, već da su to igrači koji ga nisu slušali. "Od mene je tražena disciplina na terenu i u svlačionici, a kada sam postavio pravila ona se nisu poštovala. Igrači se nisu pridržavali mojih ideja i saveta, što je dovelo do toga da preskaču igru, ne prave poziciju i primaju golove.

To nije moj fudbal, u ovakvoj Crvenoj zvezdi ne postoji kultura rada, već se sve otaljava. Misle da je za pobede dovoljno ime kluba. Na terenu me niko nije pratio, ali bez obzira na to ljudi govore da sam najbolji trener koji je sedeo na klupi crveno-belih", rekao je Čeh

Zeman je potvrdio i da nije učestvovao u dovođenju igrača u prelaznom roku.

"Iz kluba su mi obećali da će me obaveštavati o situaciji na igračkom tržištu. Za svako mesto u timu naveo sam trojicu potencijalnih novajlija. Umesto njih doveli su mi 16 igrača, sve sa nultim parametrom. Izabrali su ih preko interneta bez mog pristanka.

Da sam ostao u Zvezdi u januaru bih tražio da se u ekipu investira 10 miliona evra. Nisam imao sa kim da sarađujem u rukovodstvu, nekog kao što je Mođi", rekao je sada već bivši trener Crvene zvezde.

HAOS NA MARAKANI!

VELIKI incident u petak na treningu fudbalera Crvene zvezde. Pred sam njegov početak, grupa od dvadesetak mladića naoružanih bejzbolpalicama, kamenjem i ko zna čime još, uletela je ispred svlačionica želeći da se fizički obračuna sa igračima.
Samo hrabra intervencija dvojice momaka iz obezbeđenja, koji su stali na vrata, sprečila je huligane da uđu i napadnu fudbalere. Kada su videli da ne mogu da stignu do svlačionica, izgrednici su počeli da palicama i kamenjem lupaju automobile igrača i stručnog štaba koji su bili parkirani ispred.
Vandali su se skoro pet minuta iživljavali, demolirajući četvorotočkaše crveno-belih. Bili su maskirani, preko glava su imali fantomke, ali su na njima, navodno, bila primetna obeležja Partizana i Rada. Kada su završili, pobegli su u pravcu Autokomande, na sporedni ulaz pomoćnog terena na koji su inače i ušli.
Sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Vojislav Lalatović potvrdio je da je bilo incidenta, ali ništa više od toga nije mogao da kaže.
- Tek sam kupio auto i već su ga uništili - rekao nam je jedan od fudbalera Crvene zvezde kada je saznao šta se dogodilo.

Vidi, vidi...

Sjajno, United Force i Grobari ujedinjeno na zvezdaske Tojote. Obratiti paznju na detalj da su svi oni bili maskirani, sa sve fantomkama na glavi, ali su, eto, zaboravili da skinu dresove Partizana i Rada. Ko sve danas nije novinar...

HAOS NA MARAKANI!

Vidi, vidi...

Reci mi jel KURIR ILI BLIC:hahaha:

E nisam ocekivao od tebe da lupas ovako...Ajde prvo mi reci ko su nama vodje?Pa posle kazi dal masu...

Pa videlo se da masete oruzjem u real football factory,mozda ne bas vodje
ali vecina,malo kokaina malo pistolja,ako ste vi tako predstavili alcatraz,sa
pistolima drogom i onim derpeom moze svaki covek da pretpostavlja kakve su vodje.
E sad dal ste tolika gamad necu da ulazim u to jel stvarno ne pratim partizan
niti me interesuju njihove vodje.

Poslednja izmena:
Ne plašim se!
Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš tvrdi da ne oseća strah posle demoliranja automobila prvotimaca crveno-belih

Nenad Milijaš, kapiten Crvene zvezde, tvrdi da se ne plaši za svoju bezbednost posle incidenta koji se dogodio u petak pre treninga crveno-belih. Reprezentativac Srbije naglašava da ne treba kriviti navijače tima s Marakane za lupanje automobila prvotimaca, jer još nije dokazano da oni stoje iza napada. On otkriva da nije prijatno igrati posle pomenutog incidenta, ali da veruje da će ekipa uspeti da se izdigne iznad svega i na današnjoj utakmici protiv Čukaričkog (16.30 TV) stigne do prve prvenstvene pobede ove sezone.

- Situacija je neprijatna i naravno da nije svejedno igrati u takvim okolnostima, ali ne mogu da kažem da se plašim za svoju bezbednost. Mnogi okrivljuju naše navijače za ono što se dogodilo u petak, iako još nije dokazano da oni stoje iza napada. Prema tome, nema razloga da se plašimo njihove reakcije u današnjem meču - kaže Milijaš, čiji je „mercedes ML“ takođe ostao bez prozora

Kapiten crveno-belih naglašava da su igrači Crvene zvezde u trenutku napada na njihova vozila bili u svlačionici, na sastanku sa trenerom Čedomirom Janevskim i sportskim direktorom Ilijom Ivićem.

- Mi smo bili u svlačionici i zaista ništa nismo čuli. U jednom trenutku ušao je klupski ekonom i rekao da su nam porazbijani prozori na automobilima. Izašli smo da pogledamo šta se događa i videli polomljena stakla, a posle toga smo normalno otišli na trening. Sportski direktor Ilija Ivić nam je rekao da su se takve stvari događale i ranije, čak i u Grčkoj, i da treba da pokušamo što pre da zaboravimo na to.

Milijaš ističe da prvotimci crveno-belih treba da poslušaju savet sportskog direktora i koncentrišu se na današnji meč protiv Čukaričkog.

- Samo jakim kolektivom možemo da se izdignemo iznad ove situacije i pobedimo Čukarički. S novim trenerom Čedomirom Janevskim lakše komuniciramio i brže shvatamo ono što se od nas očekuje, pa verujem da na Banovom brdu možemo da ostvarimo prvu pobedu - kaže Milijaš, koji je juče na stadion stigao u "alternativnoj" "škodi fabiji".

MUP POVEO ISTRAGU

Komentar incidenta juče se nije mogao dobiti ni u informativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, gde su samo naglasili da je ceo slučaj u procesu obrade.
- Jedino što možemo da vam kažemo jeste da se intenzivno radi na rasvetljavanju događaja i utvrđivanju identiteta napadača. Za sada znamo da je 10-15 nepoznatih lica s fantomkama i motkama na parkingu stadiona Crvene zvezde polomilo 13 automobila, od kojih je 11 u vlasništvu igrača i funkcionera kluba - poručili su iz MUP.

MIŠKOVIĆ: BEZ KOMENTARA

Marko Mišković, bivši član Upravnog odbora, juče se pojavio na Marakani, ali je poručio da nije trenutak da komentariše ono što se dogodilo.
- Evo, upravo sam krenuo na trening, pa nije trenutak da se priča o tome. Pričaćemo drugi put - kratko je poručio Mišković.
Ilija Ivić samo je svratio na stadion, ali u toku dana nije se mogla dobiti njegova reakcija na incident.

kurir

KUNEM SE U DECU, JA SAM ZVEZDAŠ!

Cedomir Janevski: Volim Zvezdu od malih nogu i dobro znam koliko navijaci mogu da nam pomognu danas protiv Cukarickog. Važno je da pobedimo u tom mecu i povratimo samopouzdanje, pa ce sve biti lakše.

Današnji duel s Cukarickim u okviru cetvrtog kola Superlige (16.30, RTS) predstavlja drugi ovosezonski pocetak za Crvenu zvezdu. S novim trenerom Cedomirom Janevskim i novim sportskim direktorom Ilijom Ivicem, fudbaleri najtrofejnijeg srpskog kluba pokušace da se išcupaju iz kandži najvece krize u istoriji kluba i fenjer superligaške tabele prepuste nekom drugom.

Makedonski strucnjak Cedomir Janevski tvrdi da incident pre treninga u cetvrtak, kada je grupa navijaca polupala stakla na kolima prvotimaca Crvene zvezde nije poremetio njegovu ekipu, koja, prema njegovim recima, psihološki spremna ocekuje današnji okršaj na Banovom Brdu. Takode, Janevski veruje da ce navijaci Crvene zvezde pružiti bezrezervnu podršku Milijašu i drugovima i biti 12. igrac njegove ekipe.

- Mogu da se zakunem u dva sina da sam od detinjstva, kada nisam znao da cu postati trener Crvene zvezde, navijao za taj klub. Zbog toga savršeno dobro znam koliki uticaj na našu igru mogu da imaju navijaci. Dok sam igrao u Vardaru, oni su uvek pratili Crvenu zvezdu, navijali i svi su se plašili tog „dvanaestog igraca". Ocekujem da tako bude i danas jer u slucaju da danas savladamo Cukaricki, možemo da povratimo samopouzdanje, a posle toga ce sve ici mnogo lakše - istakao je Cedomir Janevski.

Trener Crvene zvezde još jednom je javno osudio potez tridesetak navijaca koji su oštetili automobile prvotimaca Crvene zvezde, ali je u šaljivom tonu dodao da zbog toga ne namerava da narednih dana na treninge dolazi taksijem.

MILIJAŠ: Zeman je prošlost, okrecemo novi list

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš kaže da nije procitao intervjuu sa Zdenjekom Zemanom, u kojem ga je okarakterisao kao igraca koji nije bio spreman da preuzme odgovornost jer je navikao da tokom meca ima samo 40 pasova.

- Nisam procitao intervju, ali ni u jednom razgovoru Zeman mi nije nagovestio da je nezadovoljan mojom igrom. Njegovo je pravo da misli šta hoce, seo bih i na tribine da je on tako hteo. Medutim, Zeman je vec prošlost, tu je sad novi trener, s kojim pokušavamo da ispravimo nedostatke - jasan je Milijaš.

Ni iskusni vezista nije želeo da se bavi time ko je izlupao automobile igracima.

- Ne znam ko je to uradio, tako da ne mogu nikog da osudujem. Bili smo u svlacionici, ali taj dogadaj nas nije poremetio.

- Pa ja sam roden na Balkanu. Znam da je na ovom podneblju navijacima krv vruca, da su eksplozivni, radio sam u Grckoj gde su se dešavali i teži incidenti. U Zapadnoj Evropi je drugacija situacija, navijaci znaju da budu „kul". Osecam vec pritisak, ali to je normalno u tako velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Eto, „delije" i navijaci Olimpijakosa „Gejt 7" su pobratimi, verovatno su slicnog temperamenta, ali svaki klub prolazi kroz teške trenutke.

On je uveren da ekipa koju ima na raspolaganju vredi mnogo više nego što tabela pokazuje i da vec ima ideju šta treba menjati.

- Nisam od onih strucnjaka koji ce da pljuju kolege. Za mene prethodni rezultati Crvene zvezde predstavljaju prošlost. Pažljivo sam posmatrao utakmicu s Javorom i video šta treba popraviti. Odradio sam tri treninga i video da su igraci fizicki i psihološki spremni za utakmicu. Još se upoznajem s ekipom, ali komunikacija je odlicna. Nije da se hvalim, ali odlicno govori engleski, francuski i holandski jezik. Posle tri dana na „Marakani", niko ne može da me ubedi da ovaj tim Crvene zvezde vredi onoliko koliko tabela pokazuje.

Makedonac nije upoznat s cinjenicom da je strateg Cukarickog Dragoslav Stepanovic vec godinu dana dežurni kandidat za novog trener Crvene zvezde.

- Pamtim ga kao velikog igraca Crvene zvezde i trenera Ajntrahta. Stvarno ne znam da li je bio kandidat za trenera Crvene zvezde. Tek sam tri dana ovde.

Ocekuje se da Janevski šansu na mestu zadnjeg veznog pruži Marjanu Markovicu, dok bi u napadu trebalo da igraju Koroman i Trickovski.

(Press)

Povodom izjave Milijasa da ne oseca strah,mogu samo da kazem da on i i ostatak bulumente (citaj:tzv. igraca Zvezde),imaju srece sto danas pada kisa inace ih na B.Brdu,ne bi niko spasio.Posto je ograda oko stadiona Cuke mala,vec vidim navijace Zvezde kako ih vijaju po obliznjim sumarcima Kosutnjaka.Nek im je bog u pomoc,ako ne pobede,tj. ako se grof of Milutovac(Stepanovic),ne smiluje i ne pokloni im bodove,kao veliki zvezdas..
SVI IGRACI PROLAZE,I TRENERI,I CLANOVI UPRAVE.SAMO SEVER OSTAJE,ZVEZDU CUVA,NEMA NIKAD IZDAJE!!!

Povodom izjave Milijasa da ne oseca strah,mogu samo da kazem da on i i ostatak bulumente (citaj:tzv. igraca Zvezde),imaju srece sto danas pada kisa inace ih na B.Brdu,ne bi niko spasio.Posto je ograda oko stadiona Cuke mala,vec vidim navijace Zvezde kako ih vijaju po obliznjim sumarcima Kosutnjaka.Nek im je bog u pomoc,ako ne pobede,tj. ako se grof of Milutovac(Stepanovic),ne smiluje i ne pokloni im bodove,kao veliki zvezdas..
SVI IGRACI PROLAZE,I TRENERI,I CLANOVI UPRAVE.SAMO SEVER OSTAJE,ZVEZDU CUVA,NEMA NIKAD IZDAJE!!!

A cudnoje to sto ako toliko volis zvezdu,pa si jos iz beograda,nisi otisla na
utakmicu protiv cuke????!!!

Sada ćemo da lomimo glave!!!
14. 09. 2008.
Navijači sa "severa" neće oprostiti još jedno blamiranje "ljubimaca"

Navijači Crvene zvezde spremni su da linčuju fudbalere u slučaju neuspeha na Banovom brdu!!! Posle vandalskog ponašanja na klupskom parkingu, kada su stradali automobili igrača, koji su na "Marakanu" posle tri kola doneli samo jedan bod, "Delije" spremaju novi udar. Ovog puta na meti navijača neće biti vozni park, već igrači lično, kojima se sprema giljotina ako ne pobede Čukarički(16.30).

- Ovo je utakmica "biti ili ne biti" za sve u Zvezdi! Pokazali smo igračima šta mislimo o njihovim kvalitetima i odnosu prema dresu koji treba da bude svetinja. Nije Zvezda dobrovoljno pevačko društvo, pa da se ponašaju kao neke "Zvezde Granda". Lomili smo šoferke, a ako bude bilo potrebno, lomićemo i njihove glave. Moraju da se bore za Zvezdin dres - rekao nam je jedan od navijača sa "severa", koji je napomenuo da je "poslovna tajna" kako će nastaviti rat sa "ljubimcima".

SMS pretnje

Dok navijači po celom Beogradu spremaju ofanzivnu taktiku, igrači su u "mišijim rupama". Kao po komandi krenuli su u nabavku novih telefonskih brojeva, pošto su pojedini navijači SMS porukama pretili prvotimcima. Malobrojni igrači se javljaju na poznate brojeve, ali na ljubazan zahtev da prokomentarišu dešavanja na "Marakani" sledi drugarska molba.

- Nemojte, molim vas, ništa da nas pitate! Ovo što se dešava je katastrofa i mogli bismo da napravimo problem porodicama i sebi, ako bismo nekog okrivili za napad. Morate da nas razumete - standardna je poruka koju su fudbaleri slali novinarima.

Slučajnim prolaznicima je jasno da su fudbaleri Crvene zvezde u strahu "za živote". Uglavnom vreme provode u kućnoj atmosferi, a kretanje po gradu su izbacili iz spiska svakodnevnih aktivnosti. Pokušavaju da od prijatelja pozajme neuočljive automobile, a kapiten Nenad Milijaš više nije ponosni vlasnik Mercedesovog "lepotana" sa oznakom "ML", već se do treninga "švercuje" vozeći "škodu fabiju". Kako su krenuli, ne bi bilo čudo ako se pojedini igrači odluče da na trening dođu stopom, biciklom, skejtom ili vozilima GSP-a.

Milijaš "neobavešten"

Kapiten još glumi da je "neobavešten", iako svi znaju ko je divljao po parkingu.

- Mi ne znamo ko su bili napadači, ne mogu da optužujem bilo koga. U svakom slučaju, što se tiče nas igrača, mi smo koncentrisani, razmišljamo pozitivno, pričali smo dosta između sebe i zaista je teško igrati u ovakvoj situaciji.

Novi trener Čedomir Janevski razume situaciju u kojoj se nalaze njegovi puleni.

- Sve se odigralo munjevito i kao što sam već rekao, osuđujem takve nastupe pojedinaca koji bi trebalo da se kazne. Igračima nije lako, ali se nadam da je to prošlo i jedino o čemu bi trebalo da razmišljamo sada je utakmica sa Čukaričkim. Rođen sam na Balkanu, u Makedoniji, znam koliko je uzavrela krv ljudi, koliko navijači vole klub i koliko mogu da budu eksplozivni - rekao je trener Čedomir Janevski.

Nesrećni Ranđelović

Golman Ivan Ranđelović baš nema sreće. Ne samo da ga je stručni štab otpisao i da ne može da nađe novi klub, već je imao nesreću da posle prvog treninga ima glavobolju. Tridesetak napadača trudili su se da unište skuplje automobile, a popularni Šmuci je "nastradao", iako nije branio ni sekund u tekućoj sezoni.

Na udaru vandala našao se njegov "BMV", koji je tek pre nekoliko dana izašao iz salona, tako da iskusni golman neće imati baš velike motive da se pojavljuje u ulici Ljutice Bogdana.

ГАЗЕТА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back