FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pred vratima Lige šampiona

SRPSKI prvak od sledeće jeseni biće u predvorju Lige šampiona! Promena sistema kvalifikacija, žreba i takmičenja, koju je donela UEFA na predlog Mišela Platinija, mnogo će goditi našem najboljem timu, koji god to da bude na kraju ovog prvenstva, jer će ga od evropske elite deliti, maltene, jedan veći i dva manja koraka.
Prostije rečeno: od jeseni 2009. godine postojaće četiri runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Naš prvak će krenuti od druge, gde bi trebalo da bude daleko najjači tim, a na poslednjem stepeniku više neće morati da strepi od predstavnika Engleske, Španije, Italije, već će najopasniji rivali da budu iz Belgije, Grčke, Češke, Švajcarske...
Timovi iz najjačih fudbalskih zemalja Evrope igraće zasebno svoj deo kvalifikacija, koje će dati pet ekipa u Ligu šampiona, dok će „male“ zemlje, među kojima je Srbija, voditi svoju međusobnu borbu da takođe daju pet klubova u evropsku elitu.
Zbog svega nabrojanog, titula prvaka Srbije imaće ove sezone specifičnu težinu. To se naročito odnosi na Partizan, kojeg klupski koeficijent na UEFA rang-listi dovodi nadomak Lige šampiona. Naime, ako bi se ispunio plan koji su zacrtali čelnici crno-belih, da se izbori plasman u prolećni deo Kupa UEFA, uz titulu osvojenu na kraju, „parni valjak“ bi gotovo sigurno bio nosilac u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što znači da bi mu mogući poslednji rival bio prvak Austrije, Švedske, Norveške, Danske... A, to su svakako daleko manje „ale“ od Fenerbahčea, Bajerna, Liverpula, Milana, od kojih su noge drhtale pri žrebu godinama unazad.
Ukolikobi neki drugi tim bio šampion Srbije, Crvena zvezda, Vojvodina ili neko treći, zbog njihovog slabijeg plasmana na UEFA rang-listi, sigurno je da ne bi bili povlašćeni prilikom žreba za poslednju rundu kvalifikacija. Zato bi njihovi mogući rivali bili nešto teži: prvak Grčke, Belgije, Češke...
Promenjen je i sistem takmičenja u Kupu UEFA, što takođe pogoduje prvaku Srbije. Ukoliko naš najbolji tim ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, već bude eliminisan u poslednjem kolu kvalifikacija, direktno će se preseliti u grupu Lige UEFA! Ako se dogodi da ispadne iz borbe za elitu kolo ranije, opet prelazi u Kup UEFA, gde će igrati u prvom kolu, dakle, korak će ga deliti od Lige UEFA.

Oni su sad za nas sasma dovoljno jak protivnik da nastavimo i dalje da sanjamo LŠ!!!:dash::dash::dash:

Oni su sad za nas sasma dovoljno jak protivnik da nastavimo i dalje da sanjamo LŠ!!!:dash::dash::dash:

Pa jesu, al' sta da se radi, bolje i oni nego MIlan i ostatak 'elitnog' drustva...

Timovi iz najjačih fudbalskih zemalja Evrope igraće zasebno svoj deo kvalifikacija, koje će dati pet ekipa u Ligu šampiona, dok će „male“ zemlje, među kojima je Srbija, voditi svoju međusobnu borbu da takođe daju pet klubova u evropsku elitu.

Nego mi ovaj deo nije najjasniji, koje ce sve to lige igrati zasebno svoj deo kvalifikacija i kako to da ce bas pet timova proci? Da li to znaci iz svake lige po jedan? Znaci, spanske, engleske, italijanske, nemacke i francuske... To su 5 jakih liga...

na kratko sam gledao vasu konferenciju za stampu sa Ivice im Janevskim
Ivic mnogo prica u bradu, teze mi da ga razumem od Janevskog (Srbin so govornata mana :lol:)
Janevski je za sad politicki korektan, prica ono sto pricaju svi treneri koji ne znaju sta imaju na raspolaganju, tu se gubi i smisao "trebace mi vremena da se upoznam sa igracima" i onda posle dve recenice "verujem u ove igrace"
@ilicu, nema potrebe da vas nesto bockamo, samo procitam nekoliko vasih postova i dovoljno mi je smeha

na kratko sam gledao vasu konferenciju za stampu sa Ivice im Janevskim
Ivic mnogo prica u bradu, teze mi da ga razumem od Janevskog (Srbin so govornata mana :lol:)
Janevski je za sad politicki korektan, prica ono sto pricaju svi treneri koji ne znaju sta imaju na raspolaganju, tu se gubi i smisao "trebace mi vremena da se upoznam sa igracima" i onda posle dve recenice "verujem u ove igrace"
@ilicu, nema potrebe da vas nesto bockamo, samo procitam nekoliko vasih postova i dovoljno mi je smeha

Vidim ja da je ovde vreme za SINDIKAT :rtfm:

Ilija Ivić, novi direktor crveno-belih, poručio
Mišković ima novac i viziju velike Zvezde
Petak - 12.09.2008
Iako već pet dana obavlja funkciju sportskog direktora Crvene zvezde, Ilija Ivić je tek juče promovisan u naslednika Gorana Bunjevčevića.

Zajedno sa njim, na „Marakani“ je predstavljen i novi trener, Makedonac Čedomir Janevski.

- Prve razgovore sam imao sa Markom Miškovićem i Dragijem Mićovićem. Oni imaju viziju, hoće da ulože pare, spremni su da pomognu i to može da bude dobro za nas. Ja sam tu da iskoristim njihov entuzijazam - odgovorio je Ilija Ivić na pitanje ko ga je doveo u Crvenu zvezdu.
Bivši kapiten crveno-belih potpisao je dvogodišnji ugovor.
- Drugačije ne bih došao - nastavio je Ivić.

Ivić je između 1991. i 1994. nosio Zvezdin dres. „Marakana“ mu je poslužila kao odskočna daska za internacionalnu karijeru, koju je kasnije napravio mahom igranjem u Grčkoj.
- Srećan sam što sam se vratio u svoju Zvezdu, posle 14 godina, da počnem novu karijeru. Imam veliku obavezu jer znam ko je sedeo u ovoj fotelji i kako je radio. Igrao sam fudbal do 33. godine i odlučio da pređem u funkcionerske vode jer smatram da mogu mnogo da pružim. Najviše sam naučio prateći rad Dragana Džajića - kaže Ivić.
Novi sportski direktor crveno-belih svestan je obaveza koje ga očekuju.
- Potrebno je da svako radi svoj posao, ali samo svoj posao. Tako možemo da napredujemo. Finansije mi nisu bile bitne pri donošenju odluke da dođem, već su presudili drugi motivi. Nisu tačne medijske informacije o mojoj plati niti da sam prijatelj sa Janevskim - priča Ilija.
Ivić ne krije da je Janevski došao na njegov poziv.
- Janevski je moja procena. Došao je na godinu dana, dajemo mu šansu jer radi 24 sata dnevno, a Zvezdi treba neko ko radi 24 sata. Može da pokaže vrednost. Budite strpljivi i videćete njegov kvalitet - konstatovao je Ilija Ivić.

Janevski: Titula nije izgubljena

Mišković i Mićović su doveli Ivića, a on Janevskog. Novi trener Crvene zvezde ne krije zadovoljstvo što će raditi na „Marakani“.
- Zahvaljujem se Zvezdi i Iviću na poverenju. Želim da pomognem u što kraćem roku. Ne treba ja objašnjavam koliki je Zvezda klub, znate to bolje od mene. Svestan sam velikog pritiska, ali sam video kako je to u Brižu i Olimpijakosu - naglasio je Čedomir Janevski.
Crveno-beli su na poslednjem mestu Superlige sa čak osam bodova iza večitog rivala.
- Zaostajemo osam bodova, ali odigrana su samo tri kola i ne smemo da razmišljamo da je sve izgubljeno.
U sredu je odradio prvi trening sa novom ekipom, a u nedelju ga očekuje i prvi ispit na gostovanju Čukaričkom.
- Još ne mogu da dam potpunu ocenu igračkog kadra. Zvezda ima kvalitet, a iako su potrebne promene, nemoguće je izvesti ih do januara.

Zvezda promovisala sportskog direktora i šefa stručnog štaba
U Partizanu greše ako misle da su šampioni
Autor: B. Marković | Foto:A. Dimitrijević | 12.09.2008. - 06:00

Evropa je Zvezdina mera:
Ilija Ivić i Čedomir Janevski

Zvezda mora svake godine da igra u Evropi i da osvoji bar jedan domaći trofej - rekao je novi sportski direktor crveno-belih Ilija Ivić, najavljujući trenera Čedomira Janevskog kao ambicioznog čoveka koji radi 24 sata dnevno. Naslednik Zdenjeka Zemana na klupi izrazio je nadu da će ekipa već u nedelju na Čukarici ostvariti pobedu iako još nije upoznao sve igrače.

Zajedničko predstavljanje tandema koji će u narednom periodu odgovarati za rezultate ekipe sa „Marakane“ proteklo je u znaku uzdržanog optimizma jer su i Ivić i Janevski svesni da su došli u sredinu gde se neuspeh ne prašta i da je strpljenje „delija“ na izmaku.
- Ponosan sam što počinjem novu karijeru u klubu koji sam pre 14 godina napustio kao igrač. Znam ko je pre mene radio ovaj posao i to povećava moju obavezu. Dok sam igrao u Zvezdi, direktor je bio Dragan Džajić i u njemu sam imao dobar uzor. Verujem da mogu uspešno da radim ovaj posao, zbog njega sam u AEK-u završio karijeru u 33. godini iako sam mogao da igram bar još tri - rekao je Ivić.
Krizu crveno-belih ocenio je kao prolaznu epizodu.
- Zvezdino mesto je u Evropi, a do njega se dolazi uspesima u domaćoj konkurenciji. Inače, nije tačno da sam izjavio kako samo lud čovek može da dođe u Zvezdu, ali u trenutku kad me je novinar pitao za planove nisam mogao da dam precizan odgovor.
Ivić je dodao da je već razgovarao s direktorom omladinske škole Zlatkom Krmpotićem i da su se dogovorili da mlađe selekcije moraju da budu bliže prvom timu i da igraju po istom sistemu. Jednom rečju, klub treba da bude kao familija jer to donosi uspehe.
Naslednik Gorana Bunjevčevića potvrdio je da je na „Marakanu“ stigao na nagovor dvojice Zvezdinih finansijera.
- Marko Mišković i Dragi Mićović su prvi razgovarali sa mnom o dolasku u klub. Pokazali su da imaju viziju i ambiciju, spremni su da ulože novac u Zvezdu. Pare nisu odlučivale jer sam finansijski obezbeđen, ali nisu tačne ni cifre koje su se navodile u medijima.
Novi trener Čedomir Janevski rekao je da je počastvovan poverenjem Ivića i uprave, kao i dolaskom u klub koji iz igračkih dana poznaje kao evropsku veličinu.
- Znam šta je Zvezda, šta traži i zato sam došao sa zadovoljstvom. Rad u njoj je veliki izazov za trenera. Znam da je slabo startovala i trebaće mi vremena da snimim kvalitet igrača, ali brzo ćemo vratiti klub gde mu je mesto - najavio je Janevski.
Veliki pritisak kojem će biti izložen nije, po njegovim rečima, prepreka za dobar rad.
- Imao sam pritisak i u Olimpijakosu i u Brižu, koji kao i Zvezda uvek idu na titulu. Sada zaostajemo osam bodova za Partizanom, ali ta trka nije izgubljena. Čekamo da nam se pridruže odsutni reprezentativci, pa da ocenim mogućnosti čitavog tima. Ovi igrači nisu slučajno došli u Zvezdu i mogu da daju više nego do sada - rekao je trener crveno-belih, a zatim se okrenuo nedeljnom gostovanju na Banovom brdu.
- Navijači su nestrpljivi i traže rezultat, tako je uvek. Igrače moramo, pre svega, da pripremimo mentalno, da im vratimo samopouzdanje. Već dva dana smo okrenuti utakmici s Čukaričkim i nadam se da ćemo ih već u nedelju obradovati pobedom - rekao je Janevski.

Jokanović: Ne interesuje me šta se događa u Zvezdi
Dok se u Crvenoj zvezdi iz dana u dan menjaju ljudi na odgovornim funkcijama, u Partizanu se mirno spremaju za sutrašnji (19 časova) meč sa čačanskim Borcem, u kome žele da zabeleže čatvrti uzastopnu pobedu i tako uhvate zalet za gostovanje Poli Temišvaru u Kupu UEFA.
Na pitanje da prokomentariše imenovanje Ilije Ivića u sportskog direktora a Čedomira Janevskog u šefa stručnog štaba večitog rivala, trener Partizana se gotovo naljutio.
- Ne interesuje me šta se tamo događa, niti imam bilo kakav komentar na to- bilo je sve što je odgovorio na naš poziv.

Gogić kandidat za pomoćnika
Čedomir Janevski je najavio da će se u radu za sada osloniti na članove prethodnog stručnog štaba Kristića i Živkovića, a vremenom će oceniti da li se uklapaju u njegovu viziju.
- Pored njih, imam u glavi ime još jednog čoveka koji mi može pomoći u radu - rekao je Zvezdin trener, ali je odbio da potvrdi da je reč o Siniši Gogiću, bivšem uspešnom igraču i treneru Olimpijakosa.
Ipak, ostao je utisak da nekadašnji golgeter niškog Radničkog i Rada ima dobre izglede da se pridruži Janevskom.

„Čeda radi 24 sata dnevno“
Ilija Ivić je želeo da demantuje napise da je Janevskog odabrao zbog ličnog prijateljstva.
- Nismo prijatelji i ne znam otkud te informacije. Dok sam ja bio direktor u AEK-u, on je radio u Olimpijakosu i to nije razlog što je ovde. On radi 24 sata dnevno, a Zvezdi su potrebni takvi ljudi. To je naša vizija. Za godinu dana, moći će da dokaže svoj trenerski kvalitet - odgovorio je Ivić.

BATINA JE IZ RAJA IZASLA :twisted:

Polupani automobili fudbalerima Zvezde!
Petak, 12. septembar 2008. 17:17

Posle šamara koji je jedan navijač lupio Ognjenu Koromanu, skandiranja: "Manekeni, marš iz Zvezde", fudbaleri Crvene zvezde dobili su još jedno konkretno upozorenje - polupani su im automobili na parkingu stadiona!

U petak posle podne, fudbaleri Crvene zvezde došli su na sastanak sa novim trenerom Čedomirom Janevskim, a potom ih je čekalo neprijatno iznenađenje - svi automobili na parkingu (prema rečima očevidaca bar 20-ak vozila je bilo na parkingu) su oštećeni.

Na parkingu postoji obezbeđenje, ali očigledno je da nisu smeli da reaguju.

Prema tvrdnjama očevidaca i samih fudbalera, grupa od tridesetak ljudi sa "fantomkama" na glavama, ušlo je na parking i koristeći bejzbol palice i šipke počelo da lupa sva vozila. Oštećen je i automobil novog sportskog direktora Crvene zvezde Ilije Ivića.

Pretpostavlja se da su pojedini navijači Crvene zvezde hteli da upute još jednu jasnu poruku fudbalerima da se više ne igraju sa ugledom kluba, koji je trenutno poslednji na tabeli Superlige i koji je sramno eliminisan iz kvalifikacija za Kup UEFA.

Fudbaleri i članovi stručnog štaba potom su otišli na trening, ali je atmosfera u ekipi posle incidenta poremećena.

Zvezda u nedelju igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog u 4. kolu Superlige, a pitanje je kako će ovaj incident uticati na njih i novog trenera Janevskog.

(MONDO)

Zeman: Rekli su mi da sam najbolji trener
Petak, 12. septembar 2008. 16:43

Zdenjek Zeman je došao u Crvenu zvezdu na velika vrata, a izašao je kroz garažu. Iako će ostati upamćen kao trener koji je crveno-bele doveo do dna, on pak smatra da ništa nije kriv i čak izjavljuje da su mu u Beogradu ljudi rekli da je najbolji trener koji je sedeo na klupi Zvezde!

U intervjuu za italijanski "Gazeta delo sport", Zeman je svu krivicu za očajne rezultate i sramnu eliminaciju iz kvalifikacija za Kup UEFA svalio na igrače, koji ga, kako tvrdi, nisu slušali.

"Od mene je tražena disciplina na terenu i van njega, ali kada sam postavio pravila ona se nisu poštovala", rekao je Zeman po povratku u Italiju.

Češki trener kaže da mu se u Zvezdi ponovila situacija koju je već imao u Lećeu i Salernitani, a to je da nije uticao na izbor igrača. "U Crvenoj zvezdi su mi obećali da će me obaveštavati o stanju na (igračkom) tržištu. Za svaku od pozicija u timu sam naveo tri moguća igrača. Umesto toga dobio sam 16 novih igrača, svi sa nultim parametrom. To su igrači koji su izabrani preko Interneta, bez mog pristanka", tvrdi Zeman. (opet prokleti youtube :dash:)

On dalje ističe da se igrači Crvene zvezde nisu pridržavali njegovih ideja i saveta, što je dovelo do toga da se preskače igra, da se ne pravi pozicija, ne realizuju pasovi i na kraju da se primaju golovi "koje ni neki amateri ne bi sebi dopustili".

"To nije moj fudbal! U ovakvoj Crvenoj zvezdi ne postoji kultura rada, već se sve otaljava. Mislili su da je dovoljno zvati se Crvena zvezda pa dobijati utakmice. Na terenu me niko nije pratio, ali bez obzira na sve to, ljudi u Beogradu govore da je Zeman bio najbolji trener na klupi Crvene zvezde", kaže Zeman.

Upitan da li je tačno da se posvađao sa Nikolom Lazetićem, Zeman je odgovorio odrećno. Dodao je, međutim, da se složio sa tim da Zvezda kupi bivšeg igrača Đenove i Torina, ali da je Lazetić odbio kada ga je potao da li može da igra. "Zato nije igrao".

Čeh dalje podvlači da nije oteran iz Zvezde, kako neki sada žele da prikažu, već da se sporazumno dogovorio sa vođstvom kluba o prekidu saradnje.

"Da razjasnimo - nisam oteran, raskinuo sam ugovor sa Zvezdom. To je bilo rešenje, jer sam shvatio da me igrači ne prate", ističe Zeman.

Upitan da li je i pored svega imalo smisla ostati u Zvezdi, Zeman je odgovorio da nije kao neke njegove kolege koje se zalepe za klupu, ali i da je svestan da će se sada voditi kampanja protiv njega i da će početi da kolaju priče da je njegov fudbal prevaziđen.

Na dodatno pitanje da li je srpski fudbal stvarno toliko daleko od italijanskog, Zeman je rekao da određeni kvalitet postoji i to pre svega u mladoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije (igrači do 21 godine).

Zeman kaže da je spreman da odmah vodi neku ekipu, ali da ne prenagljuje i da će neko vreme pratiti igre italijanskih klubova, a posebno mu je interesantan Inter zbog novog trenera Žozea Murinja.

(MONDO)

Posle šamara koji je jedan navijač lupio Ognjenu Koromanu, skandiranja: "Manekeni, marš iz Zvezde", fudbaleri Crvene zvezde dobili su još jedno konkretno upozorenje - polupani su im automobili na parkingu stadiona!

U petak posle podne, fudbaleri Crvene zvezde došli su na sastanak sa novim trenerom Čedomirom Janevskim, a potom ih je čekalo neprijatno iznenađenje - svi automobili na parkingu (prema rečima očevidaca bar 20-ak vozila je bilo na parkingu) su oštećeni.

Prema tvrdnjama očevidaca i samih fudbalera, grupa od tridesetak ljudi sa "fantomkama" na glavama, ušlo je na parking i koristeći bejzbol palice i šipke počelo da lupa sva vozila. Oštećen je i automobil novog sportskog direktora Crvene zvezde Ilije Ivića.

Pretpostavlja se da su pojedini navijači Crvene zvezde hteli da upute još jednu jasnu poruku fudbalerima da se više ne igraju sa ugledom kluba, koji je trenutno poslednji na tabeli Superlige i koji je sramno eliminisan iz kvalifikacija za Kup UEFA.

Fudbaleri i članovi stručnog štaba potom su otišli na trening, ali je atmosfera u ekipi posle incidenta poremećena.

Zvezda u nedelju igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog u 4. kolu Superlige, a pitanje je kako će ovaj incident uticati na njih i novog trenera Janevskog.

(MONDO)

ИЗ ЗВЕЗДЕ,ЗВЕЗДЕ,ЗВЕЗДЕ М А Р Ш ИЗ ЗВЕЗДЕ !!!!!

(MONDO)

:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Gde ste bre ultrasi,red devilsi,zulu warriorsi i ostala bagro sa tribina razumeš ti mene :D
Rešio sam da se vratim...***.ne mogu više samo da čitam komentare (sigurno oko 3 meseca) a da ćutim.
Rainbow,pa mene nema u sindikatu...mora da sam bio na godišnjem odmoru ili sam vukao stajsko đubre na njivu kada ste se oformili...ubacuj me,lebac ti kiseli!!!!!

CIGANI SRAM VAS BILO.Lupate automobile vasim igracima,sad se vidi koliko volite svoj klub!Tako ste uplasili igrace pa sad jadni nesmeju vise ni da igraju.PFC:klap::super::rotf::rotf::rotf:
Ako ti je toliko zapelo da se češeš tamo gdje te ne svrbi, stani ispred automobila i polupaće i tebe!!! I nemoj se grobo dereš qrčećim slovima po našoj temi!!! Puno zijevanja mož samo da ti omogući qrčevu masažu krajnika!!!:evil::evil::evil::evil:

Poslednja izmena:
Gde ste bre ultrasi,red devilsi,zulu warriorsi i ostala bagro sa tribina razumeš ti mene :D
Rešio sam da se vratim...***.ne mogu više samo da čitam komentare (sigurno oko 3 meseca) a da ćutim.
Rainbow,pa mene nema u sindikatu...mora da sam bio na godišnjem odmoru ili sam vukao stajsko đubre na njivu kada ste se oformili...ubacuj me,lebac ti kiseli!!!!!
@ Rainbow, jesi li ti pročitao ovu poruku?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back