"DELIJE" IZVREĐALE IGRAČE!
Navijači Crvene zvezde tokom meča protiv Čukaričkog poredili fudbalere svog omiljenog tima sa psima, a u svlačionicu ih ispratili povicima „Iz Zvezde, marš iz Zvezde"
Navijači Crvene zvezde arsenalom dobro poznatih prozivki ponovo su izvređali igrače tog kluba, posle remija sa Čukaričkim na Banovom brdu! Pogodak Lazara Popovića u 88. minutu bio je jasan signal brojnim pripadnicima Žandarmerije da se poređaju uz tribinu koju su zaposeli domaći navijači, kako bi sprečili bilo kakvu najavu incidenta. Međutim, i pored toga, učenici Čedomira Janevskog nisu se osećali prijatno jer ih je u svlačionicu ispratio slogan „Iz Zvezde, marš iz Zvezde"!
slika1
Pas jedini igrač... „Delije" skandirale kučetu koje je izazvalo kraći prekid
Jedini fudbaler koji je apaludirao navijačima, istina sa bezbednog rastojanja, bio je Ivan Tričkovski, dok su ostali prvotimci jedanaestoplasirane ekipe Superlige laganim trkom otišli na presvlačenje. Istina, Pavle Ninkov je čučnuo na suprotnom delu terena, gledajući u neverici šta se zbiva, a kapiten Nenad Milijaš se vidno nervozan pozdravljao sa igračima Čukaričkog, a zatim krenuo u svlačionicu sa šakama na licu.
Interesantno je da su navijači Zvezde već u 12. minutu opomenuli igrače skandiranjem: „Igrači, vi ste p...e najveće", a na poluvreme su ih „počastili" zvižducima.
Oko 1.000 „delija" napravilo je veliku zastavu u obliku dresa Zvezde, na kojem je stajao broj 0, a tamo gde se obično nalazi ime igrača pisalo je samo „igrači"!
Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog su otišli nešto kasnije na odmor, zbog toga što je žuti pas, mešanac koji podseća na pit-bula, ušetao na teren i rastrčao se po njemu(

).
Pošto niko nije imao hrabrosti da mu se približi, akteri meča morali su da sačekaju četiri-pet minuta da se pas udalji, a onda su „delije" počele sa skandiranjem: „Vratite nam kera" i „Ker je jedini igrač"
Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski rekao je posle meča da njegov tim nije psihološki spreman i da su zbog toga crveno-beli sami sebi dali dva gola.
Čedomir Janevski, trener Crvene zvezde
- Mi smo bili ekipa koja je stvarala šanse, pokušavala da igra i zato čestitam Čukaričkom na osvojenom bodu!
Možda smo se uplašili pobede(

), jer znate svi vrlo dobro šta se sve dešavalo prethodnih dana. Svaka čast našem rivalu, ali mislim da smo sami sebi dali dva gola. Nisam rekao igračima da treba da se povuku posle vodećeg gola, ali igra Čukaričkog nas je naterala na to. Ovde sam tek tri dana i biće mi potrebno vreme da upoznam pojedinačan kvalitet igrača i stvorim celinu. Pa, ni Beograd nije izgrađen za jedan dan - rekao je Janevski.
Strateg Čukaričkog Dragoslav Stepanović bio je izuzetno raspoložen i gestikulacijama zasmejavao prisutne novinare.
- Pošto je moj kolega analizirao samo drugo poluvreme, moram da kažem da je Aganović u 45. minutu imao šansu koja se ne promašuje. Crvena zvezda je igrala jalovo, a mi smo se opustili tek kada smo primili drugi gol. Za nas je ovaj bod veliki kao kuća, jer smo i prošle nedelje protiv Vojvodine videli da smo tu negde - istakao je Stepanović.
Ljut... Saša Mihajlović, predsednik Čukaričkog
MIHAJLOVIĆ: SUDIJA JE *****! (
)
Predsednik Čukaričkog Aleksandar Mihajlović bio je rezigniran suđenjem Gogića. On je pred mnogobrojnim novinarima rekao da je glavni arbitar meča upropastio trud 22 momaka, a zatim ironičnim tonom naglasio da je oštetio Crvenu zvezdu.
- Dajte lošu ocenu sudiji Gogiću, jer nije dao igraču Čukaričkog crveni karton zato što se naš igrač nije sklonio da Koroman prođe pored njega! Napišite slobodno da je oštetio Crvenu zvezdu. Ovde 22 igrača izgaraju i bore se, a onda dođe ***** u žutom i sve upropasti. Eto, to je srpski fudbal. Zar je povlačenje Vilotića od strane Tomovića sa dve ruke slobodno sudijsko uverenje. O čemu mi pričamo?! - grmeo je Mihailović.
Međutim, na konferenciji za medije Dragoslav Stepanović je otkrio da mu je Nebojša Savić priznao da je napravio prekršaj nad Koromanom.
- Meni se učinilo da nije postojao jedanaesterac, ali mi je posle meča Savić doslovce rekao: „Treneru, bio je penal".
D. NEDELJKOVIĆ
IGRACI CEKAM VAS NA ZICER