Fizicki rad

Posto si wetj pricala sta ti umes, moram i ja da se pohwalim ewo sta sam do sada naucio..
1) Zadowoljawanje zxena. nazalost samo sxualno xD
2) Umem da perem wesh
3) Umem da kuwam manje wishe
4) Umem da ubijem cxoweka sa raukama
5) Umem da prepoznam dobre patike, od losih
6) znam tacno na sta treba gledati kada kupujes fotoaparat
i jos mnogo toga

:lol::lol::lol:

Posto si wetj pricala sta ti umes, moram i ja da se pohwalim ewo sta sam do sada naucio..
2) Umem da perem wesh
i jos mnogo toga

Džabe ti to pranje veša kad ne znaš da ga složiš :lol:

2) Umem da perem wesh
i jos mnogo toga

bravo za tebe:klap::klap:
bolji si od Čak Norisa
:manikir::manikir::manikir:

no ovo pod 4 mi nije jasno - umeš da ubiješ čoveka koji ima ruke(čoveka sa rukama) ili svojim rukama možeš da ga ubiješ (da ubijem čoveka rukama)
:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Dakle,cesto se u nasoj sredini cuje kako fizicki rad pomaze u mnogo cemu a najvise u gradjenju karaktera.Meni nije jasno kako ce mi kopanje i oranje pomoci u gradjenju licnosti....:confused::confused::confused:Vasa misljenja?
Nadam se velikom odziwu......:)

Већ је велики одзив. :)

Нисам волела да радим на ранчу кад су нас родитељи ,,вукли'', али сам и копала, и грабуљала, и сејала, и садила, орезивала, брала, вадила...
Ја лично више волим да прекопам пола баште него да плевим цвеће.
Ваљда сам неки тип за физичке послове. :confused:

У својој кући сам заједно са мужем рушила зидове, лупала бетон, радила на мешалици, утоварала и истоварала шут,шмирглала и фарбала дрвенарију, постављала патос,шаловала за темељ, зидала, лепила плочице, сама стављала шпанске зидове, фарбала олуке, сама стављала демит фасаду...

Лажем, нисам потпуно сама, долазила сестра да ми помогне. :)

За све то време радила сам посао за који сам се школовала, била коаутор у пар књига, писала драмске текстове који су извођени за ТВ...

И сваки посао ми је био занимљив, јер кад човек види резулате свог рада, порасте у себи, баш!

a sestra o tom štemovanju zidova, nivelirajućem nivou, bitumenu i sl ni da pisne....
cccc...
.:manikir::manikir::manikir:

Зато што је ту била само шегрт.;) А ја слободна зидарка!
Иначе смо нас две као девојке знале да променимо тапете у нашој соби док су матори у бањи, тек се изненаде кад стигну кући! :)
(Чекам је ових дана на фарбање дрвенарије, радије дође на то него на кафу, јербо кафу ретко пије, чешће кречи! ;))

ovi koji razbucaše kaljuavu peć---
svaka im čast

sad ja da brišem prašinu i skupljam nešto što je ostalo...

Ја више волим те несвакидашње послове: радије ћу опрати прозоре него судове, радије ћу утоварати шут него кувати....

Junior je sa tatom svojerucno krecio ovih dana :heart:
Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ih.:D
Veoma mi je vazno da odrasta postujuci i fizicki rad, a ne samo intelektualni, da ume da radi, da to smatra sasvim normalnim.

Ne,nije diskriminacija, no muškarac koji ne zna ništa od tih sitnih majstoričavih poslova, kad za zamenu sijalice ili gumice na česmi mora da zove haus majstora deluje kranje pederičavo.
Pa...
Za zamenu sijalice ili gumice ne treba mi niko, ali ako treba čekićem zakucati ekser u zid, bolje da to uradi neko drugi, jer ću ga ja iskriviti.

izvini...znam kako održavanje jedne bašte može biti teško...al ne može da se uporedi sa poljoprivrednim poslovima...apsolutno ne može...jer je najčešće održavanje bašte lep posao...

mislim da si već napisala da to voliš da radiš...ne i da nužno moraš...

naravno,mislim na baštu sa cvećem...o kojoj ovde neki i govore:)
Kada sam bio klinac moja majka me je za svaki raspust slala u selo kod babe i dede.
Mrzeo sam to što ne idem na more kao i moji drugari. Mrzeo sam sve te seoske poslove koje sam radio uporedo sa babom i dedom.
Ali, kada sam odrastao i mnoge stvari sagledao zrelim očima, postao sam ponosan na taj seoski deo mog života.

Back