Fizicki rad

Kad živiš na selu i siješ njivu,recimo,za svoje potrebe i u umjerenim,da tako kažem količinama,i rasporediš rad prema svojim fizičkim mogućnostima,onda taj rad i nije toliko težak...Od toga međutim,i nemaš neke prihode i to je slučaj u ovim selima koja nisu ravničarskog tipa,kao što je,recimo,moje selo...(Jedini "posao na veliko" je bilo kupljenje šljiva)...Ali,kao što je slučaj u tipično ravničarskim selima,kod ljudi koji se bave poljoprivredom kao izvorom prihoda,kad se njiva protegne na nekoliko hektara i siješ količine koje premašuju vlastite mogućnosti fizičkog rada,onda je to tipično crnčenje,jer ma koliko ti unajmio radnika,opet ostaje da i ti uložiš maksimum...E,to je pravi fizički rad...:D

Kod nas se tačno zna u kom selu se crnči,a u kom ne toliko...(Je l tako,Juliane?:D )

I pojma nemam što ovo ispričah i nema neke velike veze s temom...:)

Radila i radim i teske i lakse fizicke poslove...kada ovo kazem ne racunam na pomaganje baki,deki ,mami,tati.....padne mi na pamet i ja krecem bez problema... volim da krecim...mozda nije fensi ali me odusevi (a nekada i razocara)rezultat....nema mi nista lepse gledati u moje delo onako smrvljena ali zadovoljna...i zaspim cim vidim krevet....
Sto se tice poljoprivrede i tu sam rintala.....za kaznu...nisam bila dobra!

I drva sam cepala,i sekla rucnom pilom(ili kako se vec zove)...cigle sam nosila...ma nema posla koji me uplasi i kojeg me je blam raditi....
....uvek moram da dokazem da ja MOGU....to me malo kostalo po ledjima, jelte...no zivi se i sa reumom....

A uzas mi je videti muskarca koji ne zna kako se drzi cekic u ruci.....

@tema

Mislim da decu i omladinu(ma i matore) fizicki rad moze da promeni i nauci da ceni vise ljude oko sebe,posteno zaradjen novac .....zivot....

Pa ne bih se slozila!
Na drugoj temi se vise prica o promjeni karaktera kod tinejdzera nego o fizickim poslovima, odnosno prva si ti spomenula rad i naplacivanje istog!
Rad nikog nije ubio, nece ni nase tinejdzere koji su buntovnici u tim godinama prema svemu pa i radu...

Koliko se sjecam na nekoj temi si napisala kako mislis da si ostavila prljavo sudje prijenego si krenula na duzi odmor? Da pricamo o radu? No frks!
ah, najlakse je opravdati svoj uspjeh time da su "djeca u pubertetu buntovnici prema svemu" by default :)

Radila i radim i teske i lakse fizicke poslove...kada ovo kazem ne racunam na pomaganje baki,deki ,mami,tati.....padne mi na pamet i ja krecem bez problema... volim da krecim...mozda nije fensi ali me odusevi (a nekada i razocara)rezultat....nema mi nista lepse gledati u moje delo onako smrvljena ali zadovoljna...i zaspim cim vidim krevet....
Sto se tice poljoprivrede i tu sam rintala.....za kaznu...nisam bila dobra!

I drva sam cepala,i sekla rucnom pilom(ili kako se vec zove)...cigle sam nosila...ma nema posla koji me uplasi i kojeg me je blam raditi....
....uvek moram da dokazem da ja MOGU....to me malo kostalo po ledjima, jelte...no zivi se i sa reumom....

A uzas mi je videti muskarca koji ne zna kako se drzi cekic u ruci.....

@tema

Mislim da decu i omladinu(ma i matore) fizicki rad moze da promeni i nauci da ceni vise ljude oko sebe,posteno zaradjen novac .....zivot....

Diskriminacija :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Ne,nije diskriminacija, no muškarac koji ne zna ništa od tih sitnih majstoričavih poslova, kad za zamenu sijalice ili gumice na česmi mora da zove haus majstora deluje kranje pederičavo.
Takođe, pa makar me smatrali zatucanom do sto jedan i nazad, smartam da žena mora da zna da kuva i održava red u kući.Sve one koje se hvale da ni jaje ne znaju da skuvaju meni deluju kao pokondirene tikve.

misli da svaki rad, ne mora da bude fizički uči decu vrednosti novca.
kad kažem svaki a ne samo fizički recimo ja decu šaljem u banku da plate recimo vodu ili kablovsku jer se to ne skida sa tekućeg, pa kad mora da odu i čekaju u redu shvataju da nije sve tako lako kao što izgleda.

Ne,nije diskriminacija, no muškarac koji ne zna ništa od tih sitnih majstoričavih poslova, kad za zamenu sijalice ili gumice na česmi mora da zove haus majstora deluje kranje pederičavo.
Takođe, pa makar me smatrali zatucanom do sto jedan i nazad, smartam da žena mora da zna da kuva i održava red u kući.Sve one koje se hvale da ni jaje ne znaju da skuvaju meni deluju kao pokondirene tikve.
zar te sitne stvari ne bi trebali da znaju i muskarac i zena
a kuvanje je vjestina ko i svaka druga - biti u stanju da sam sebe prehranis, nije vezana za pol

ps: gay je onaj kome se dize na muskarca

Bas tako!

misli da svaki rad, ne mora da bude fizički uči decu vrednosti novca.
kad kažem svaki a ne samo fizički recimo ja decu šaljem u banku da plate recimo vodu ili kablovsku jer se to ne skida sa tekućeg, pa kad mora da odu i čekaju u redu shvataju da nije sve tako lako kao što izgleda.

oba posta kao ja da sam pisala:eek::eek::eek:

Ewo lepo ti unisale rekla
to je cista diskriminacija uopte nisi urbana. LDP DS i NVO za jednakost zena bi sada bile rewoltirane da te cuju
Cuj zhena mora da odrzawa red u kuci. Sowinisto :rtfm::rtfm::rtfm:
PRawi muski sowinizam na delu, idi se jawi na temi muski sowinizam na kultnim temama pdfu

Ewo lepo ti unisale rekla
to je cista diskriminacija uopte nisi urbana. LDP DS i NVO za jednakost zena bi sada bile rewoltirane da te cuju
Cuj zhena mora da odrzawa red u kuci. Sowinisto :rtfm::rtfm::rtfm:
PRawi muski sowinizam na delu, idi se jawi na temi muski sowinizam na kultnim temama pdfu

Mora da ZNA....kao i muskarac sto mora da ZNA....ovamo svi neki uspesni ljudi i zene a osnovne stvari da ne znaju(ili nece da znaju)...e to je ruzno!

Dobro Brati skuzili smo da ne znas da drzis cekic u ruci....ali si zato sa ormanima n°1 ;) :lol:

Zaprawo sticajem okolnosti znam :d. Znam da rukujem raznoraznim orudjem u oruzijem xD. To mi hobi :D
Jel ćeš da paradiraš 20og? :hahaha:

Narawno, propagiram slobodnu ljubaw
vala ja bi svim tim ženama iz nevladinih orga nizacija, feministkinjama i sl jednu varjaču u ruke....

Uopste nisi urbana :eek: I ne postujes tekowine nowe Srbije. Wetj zhiwis u mracnim 90 tima.

ja recimo znam da založim kotao, ali to radi mm. Ipak kada bi to morala da uradim, znala bi i ne vidim razlog zašto bi se stidela toga.
MM zna da spremi jelo, sredi, opere kupatilo i sl, ali uglavnom to radim ja jer mi to odgovara.

i ne vidim da on ili ja zbog toga manje vredimo.

Znač istvar je da treba znati sve u životu, ne biti slep kod očiju, neuk kod ruku...

ja recimo znam da založim kotao, ali to radi mm. Ipak kada bi to morala da uradim, znala bi i ne vidim razlog zašto bi se stidela toga.
MM zna da spremi jelo, sredi, opere kupatilo i sl, ali uglavnom to radim ja jer mi to odgovara.

Znač istvar je da treba znati sve u životu, ne biti slep kod očiju, neuk kod ruku...

Posto si wetj pricala sta ti umes, moram i ja da se pohwalim ewo sta sam do sada naucio..
1) Zadowoljawanje zxena. nazalost samo sxualno xD
2) Umem da perem wesh
3) Umem da kuwam manje wishe
4) Umem da ubijem cxoweka rukama
5) Umem da prepoznam dobre patike, od losih
6) znam tacno na sta treba gledati kada kupujes fotoaparat
i jos mnogo toga

Poslednja izmena:

Nista nije sramota...
....kako zivot zna da te zezne pa sutne nogom u dupe daleko od mile zene koja je tako lepo znala da opegla kosulju....

...ili od snaznog muza koji je za cas iscepao drva da decu ugrejemo.....

Zivot ume sve da ti da.... pa ti sve uzme....pa nek se snadje ko ume....

Back