Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stefflo88:
Примена болоњске, када оцењујеш да ће да почне? Ја сам трећа година средње школе, па се интересујем хоће ли ме захватити. Чуо сам да се неки и жале. О чему се ради; пошто си ти овде најупућенији, или бар тако делујеш, можеш ли ти или било ко други да ми каже нешто о томе.

Факултет ће се, колико је познато, ове године упустити у авантуру усаглашавања програма и начина студија са осталим европским универзитетима... Међутим, како ће то изгледати и како ће све тачно функционисати - нико не зна. Извесно је то да надаље неће постојати двосеместрални испити, као досад, и да ће настава с једне стране бити квалитетнија, АЛИ... С друге стране... Болоњска је обрачун квантитета са квалитетом:roll: И као таква, не може имати моју подршку, ма колико чинила наставу примереније и језгровитије организованом...

Поздрав.

П.С. Колико је мени познато, највећи европски универзитети Болоњску не прихватају... Оксфорд? Кембриџ?8-) Мислите о томе...:shock:

Vicktoria_Angie:
Hay ppl !!!
Zanima me kako se boduje za prijemni, koliko najvise bodova mozes da osvojis na prijemnom za engleski i knjizevnost?

Да ли је могуће да се и даље постављају оваква питања?!?!?! Све што је потребно да урадите како бисте дознали о пријемном (и осталим причама) јесте да се вратите коју страницу уназад...
It is all it takes...

Поздрав.

Драге колеге,

Како протиче припрема испита за јунски рок или можда предрок (мај)? Које ћете испите полагати, колико њих у овом року? :razz:

Надам се да свима добро иде :lol:
Мада... Ови лепи дани...:roll:

Срдачан поздрав свима!
8-)

:)

Здраво, колегинице, здраво! :-P
Студирање иде сасвим лепо, шта знам... У јуну четири испита... Други језик ми је немачки, али ћу га полагати на јесен вероватно. Наравно, увод у теорију књижевности... Хехехе: књижевност, моја љубав.

Како стоје ствари код тебе? Јеси ли полагала нешто? Теорија или општа?

Поздрав!

Jovcica:
O, kolega mixy, kako ide studiranje?
Koji drugi jezik polazes? I da, Uvod u OL ili TK? ;)

Cetiri ispita u planu, sjajno! Ja sam iskoristila predrok iz OL i polozila taj ispit, zaista je zanimljiv predmet (uvek sam volela gramatiku). Za drugi jezik sam uzela engleski, iako sam se dvoumila izmedju njega i spanskog, i zadovoljna sam!

Jesi li nemacki ucio ranije u skoli? Jedna moja koleginica je pokusala da "pocne od nule" i krenula na nemacki kao izborni ali je na kraju ipak odustala i otisla na italijanski :)

Извињавам се што овај одговор оволико касни:oops: Није ме одавно било на Крстарици.

Дакле, план ти је сасвим добар. Мој је исти - 4 испита у јуну и онда ми остају најобимнији за септембар-октобар. С тим што имам још 3, поред ова 4. Дакле, све досад је сасвим добро прошло, можда је могло и боље... Предрок сам искористио за један стручни испит:-D Мој проблем је можда у томе што језик и књижевност волим подједнако:wink: тако да се не могу одлучити шта ми је занимљивије. Но, ипак сам баш данас полагао Увод у теорију књижевности:razz: .

:lol: Шпански ми никада није био у избору и нимало се не кајем:roll: Мада, малкиц је теже са германским језицима после једног романског, али кад већ није могао бити француски мој изборни... :neutral: Да, да, немачки сам и раније учио, заиста волим тај језик. Надам се да је твоја колегиница (па и моја, јел? :roll: ) раније учила италијански... Могао би он да буде проблем уколико се раније није "сретала" са њиме:idea:

Велики поздрав за тебе и само настави да ређаш успехе:!:
;-)

Jovcica:
Cetiri ispita u planu, sjajno! Ja sam iskoristila predrok iz OL i polozila taj ispit, zaista je zanimljiv predmet (uvek sam volela gramatiku). Za drugi jezik sam uzela engleski, iako sam se dvoumila izmedju njega i spanskog, i zadovoljna sam!

Jesi li nemacki ucio ranije u skoli? Jedna moja koleginica je pokusala da "pocne od nule" i krenula na nemacki kao izborni ali je na kraju ipak odustala i otisla na italijanski :)

Micek:
AAA molim vas :?: da mi neko st pre odgovori???
Po mogucnosti :!:

Дакле, пошто се будеш пријавила, полагаћеш пријемни испит који чини тест из било ког сраног језика који изабереш и обавезног српског. Страни језик би требало да ти донесе максимално 40, а српски 20 поена. Са максималних 40 из средње школе - збир је 100.

То би било то укратко8-) али је то стари начин, дакле, прошлогодишњи:grin:

Ако имаш било каквих питања, не устручавај се да директно се обратиш Факултету путем телефона, на 011.20.21.731 и 011.20.21.733 - то је увек најбоље решење. Уопште, није ми јасно зашто људи избегавају тај начин када је он најпоузданији и најбржи.

;-)

Срећно!

:D
Micek:
Po principu kineski ne moram da znam ni znak?
Moram to da pitam posto sam skeptik!
Ma nazvacu ja,ali ovako je drugacije tj drugacije je kada objasnjava student a drugacije je kad to radi sekretarica.
Unapred hvala :-D :-D :-D

Не, не мораш знати ни знака... Факултет рачуна да долазиш без икаквог знања, зато се ништа не брини. Но, биће проблем ако и одеш без икаквог знања - што је највероватније када је у питању оријентална филологија, нажалост. Стога, мој савет је да размислиш о свему још једном. Не може да шкоди:wink:

Разумем те сасвим, али када је администрација у питању - веруј ми! - боље је када ти објашњава секретарица. Мање пријатно:shock: , истина, али далеко поузданије:wink: . Уосталом, јако је важно да научиш да користиш :!: примарна изворишта информација јер су она најтачнија:-D

Поздрав и срећно!

П.С. Што се тиче пријемног, у моје време је то било 40 из средње, 60 са пријемног. Како је сада, заиста не знам...:D

Back