Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ludo dete:
Imam jedno pitanje za vas sa filoloskog, posto nigde ne mogu da nadjem informaciju: da li na filoloskom postoji smer za hebrejski jezik?

:lol: :lol: :lol: Da mi je dinar za svaki savet... Slažete li se vi da bi trebalo da budem plaćen od Fakulteta makar za konsultacije ? :razz: ...Ili bar oslobođen pojedinih ispita:wink: Šalim se, naravno;-)

Dakle, na Filološkom ne postoji Katedra za hebrejski jezik (ili kako bi se već zvala), ali možeš učiti hebrejski na kursu koji traje dve godine i koji je, zapravo, kurs hebrejskog kao izbornog predmeta. To znači da ćeš ga učiti dve godine kao "pomoćni" predmet, kao sekundarni jezik, dok ti primarni (=glavni) mora biti neki drugi jezik ili, pak, književnost. Mislim da ga u našoj zemlji ne možeš studirati, a ako otkriješ da je takvo što ipak mogućno, ti nas obavesti:!:

Imaš veliki pozdrav od mene i podršku, a nadam se da ćeš uspeti da ostvariš svoj naum, te upišeš negde već studije hebrejskog jezika i književnosti...
:D

Help! Nemam informatorr! Nikako nisam mogla da ga nabavim, zalost :-(

Moze li neko od vas dobrih dusa da mi pogleda iz informatora nesto; recimo da hocu da se upisem na neki strani jezik a da nije engleski; dakle, polazem engleski i srpski (nemacki i ovo ostalo ne dolaze u obzir), e sad, je li to onda ono sto pise da se polaze 29. juna? I je li definitivno da se prijava predaje 23. juna, od koliko sati se primaju dokumenti i gde tacno na faksu, molim vas?

Od dokumenata znaci idu sva cetiri svedocanstva, diploma i dokaz o uplati za prijemni, sto posto? I gde se onda uplacuje i koliko para, ako moze neko da mi kaze.
Znam da bi trebalo sve da pise na sajtu, ali draze mi je da mi „ziv covek“ sve objasni, tako da bude sigurno...

I da, je li moguce da isti ispit iz engleskog polazu buduci „englezi“ i svi ostali, ili je to samo isti dan a testovi ce biti razliciti? Ako se slucajno predomislim...

Na prijavi odaberemo jednu studijsku grupu a onda ako ne upadnemo, biramo neku drugu ukoliko ima slobodnih mesta? A ako nema, tutto finito? Pa to je strava. :shock:
Ne mogu da skontam da li je prosle godine odmah sve bilo popunjeno ili ne...

Hvala na paznji i strpljenju i potencijalnim odgovorima :|

Živ čovek ti prenosi informacije sa sajta. Nije mi jasno kako nisi mogla da nađeš informator.

Uplaćuje se 4000 dinara na žiro račun broj 840-1615666-26 šifra plaćanja 189.

21. juna 2006. године обавиће се пријем докумената кандидата који полажу :
српски језик/ књижевност
српски језик /немачки језик
српски језик/ шпански, италијански, јапански, кинески ...

22. juna 2006. године обавиће се пријем докумената кандидата који полажу :
српски/енглeски за студијску групу 19 Енглески језик и књижевност
српски језик/ руски језик
српски језик/ француски језик

23. juna 2006. године обавиће се пријем докумената кандидата који полажу :
српски језик/ енглески језик за студијске групе 04, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 18, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 37, 38

КАЛЕНДАР ПОЛАГАЊА ИСПИТА ЗА ПРОВЕРУ СКЛОНОСТИ И СПОСОБНОСТИ

28. juna 2006. године
српски језик — писмени,
књижевност — писмени

29. juna 2006. године
енглески језик — писмени
српски језик — писмени

30. junа 2006. године
руски језик, француски језик, немачки језик, италијански језик, шпански језик, јапански језик, кинески језик .... — писмени,
српски језик — писмени,

03. julа 2006. године
енглeски језик —усмени за студијску групу 19 Енглески језик и књижевност

Кандидат приликом пријаве на конкурс добија информацију о тачном датуму и времену полагања испита.

Puff!:
Help! Nemam informatorr! Nikako nisam mogla da ga nabavim, zalost :-(

Moze li neko od vas dobrih dusa da mi pogleda iz informatora nesto; recimo da hocu da se upisem na neki strani jezik a da nije engleski; dakle, polazem engleski i srpski (nemacki i ovo ostalo ne dolaze u obzir), e sad, je li to onda ono sto pise da se polaze 29. juna? I je li definitivno da se prijava predaje 23. juna, od koliko sati se primaju dokumenti i gde tacno na faksu, molim vas?

Od dokumenata znaci idu sva cetiri svedocanstva, diploma i dokaz o uplati za prijemni, sto posto? I gde se onda uplacuje i koliko para, ako moze neko da mi kaze.
Znam da bi trebalo sve da pise na sajtu, ali draze mi je da mi „ziv covek“ sve objasni, tako da bude sigurno...

I da, je li moguce da isti ispit iz engleskog polazu buduci „englezi“ i svi ostali, ili je to samo isti dan a testovi ce biti razliciti? Ako se slucajno predomislim...

Na prijavi odaberemo jednu studijsku grupu a onda ako ne upadnemo, biramo neku drugu ukoliko ima slobodnih mesta? A ako nema, tutto finito? Pa to je strava. :shock:
Ne mogu da skontam da li je prosle godine odmah sve bilo popunjeno ili ne...

Hvala na paznji i strpljenju i potencijalnim odgovorima :|

Прошле године (када сам се ја уписао) је било довољно места за одређени број оних који су положили. Дакле, знам да је на немачком остало нешто места, као и на "непопуларним" катедрама - румунистика, албански... итд. Али, нађе се понешто, мада... Не очекуј превише, гледај да те приме на оно што желиш, о осталим опцијама за сада је боље да не мислиш... После је хаос и паника, веруј ми.
Шта ћеш уписати?

Поздрав и срећно!

Dolcenera:
A kakva je situacja sa grcim,niko ga ne spominje,da li ima ovde takvih koji ga studiraju?

Прошле године је било повеће интересовање за грчки, колико се ја сећам. Наиме, тада су примили 45 студената, али за све вас - уколико сте заинтересовани за прошлогодишње резултате, обратите ми се на mimije@EUnet.yu и радо ћу вам проследити прошлогодишњу листу... Знам да вам сада све значи, тако да је и оваква помоћ, верујем, добродошла:wink:

Велики поздрав свима!

Čestitam!
d0kcheers.gif

Na kojoj si grupi?

Cek, cek... Ja se upravo "vracam" sa vaseg (Filoloskog) foruma, i tamo mi rekose da su sanse da ostane nesto za septembar 0.0001% ?!?!?

Ne pitam za sebe, vec za prijateljicu, koja je polagala prijemni na Filozofskom i nije uspela da se upise. Znaci- nista od toga da je prime sa osvojenim poenima, mora da polaze vas prijemni.

Kada se obicno zna ima li drugog roka i za koga on vazi (za sve ljude, ili samo one koji su u junu konkurisali na Filoloskom, ali se nisu upisali?)

Jovcice, da li su ta mesta na ruskom popunjena u junu onima koji nisu uspeli da se upisu na zeljeni smer, ili je bilo "pravog" septembarskog roka?

Pazi, ja se secam svog komentara kada sam videla konkurs za septembarski upisni rok u novinama - Covece, na ruskom ima mesta (10-ak) i na budzetu.
Evo sad sam pogledala informator (proslogodisnji) i pise da na ruskom primaju 40 na budzet a u junskom je primljeno 25!!! ALI - ovo je sve bilo prosle godine, ne znam da li je sada nesto drugacije (zbog Bolonjske i sl).

Ma ostace mesta na budzetu i za septembar (doduse, mozda na nekom neinteresantnom smeru...), znace se tek kada se svi koji mogu upisu; trebalo bi da izadje zvanicni konkurs (u avgustu?)...

Back