Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislim da možeš samo jedno studirati na budžetu, sve drugo se plaća. Takođe, ako upišeš nešto i upadneš na budžet, pa se kasnije predomisliš i hoćeš da studiraš nešto drugo, gubiš pravo na finansiranje iz budžeta.

@Cayca: bila sam na filološkom ove nedelje da se raspitam, rekli su mi da od ove (tj. naredne) godine nema više smera orijentalne filologije, samo odvojeno arapski i turski, što naravno ostavlja mogućnost da se upiše jedan od ta dva, a da se drugi uzme kao drugi strani jezik (vrlo smislena i nimalo konfuzna rečenica).

Drage kolege i koleginice sa japanskog jezika,

Kao što već verovatno znate, uskoro se otvara sajt za nas "'Nihongonogakusei-оve", koji je mukotrpno pravljen od strane nekoliko entuzijasta sa naše grupe. Njegov cilj je stvaranje jednog malog utočišta za sve nas koji studiramo jezik zemlje izlazećeg Sunca, da pomogne da se nabave knjige i drugi resursi za učenje koji su nam pojedinačno nedostupni, da pruži informacije i učvrsti veze među ljudima, da motiviše i inspiriše. U ovome nam je potrebna vaša pomoć!!! Postoji veliki broj studenata i diplomaca koji su tokom svojih studija sakupili impozantnu količinu udžbenika, rečnika, kaseta i CD-ova za učenje japanskog jezika, te ih MOLIMO da ako ovo pročitaju stupe u kontakt sa nama i ponude makar deo njihovog blaga za fotokopiranje, narezivanje i stvaranje jedne velike, centralne banke znanja japanskog jezika, istorije i kulture.

Ništa od ovoga se ne radi za profit bilo koje strane dogovorenika, već čisto radi poboljšavanja kvaliteta naše katedre.

Hvala vam svima unapred,
Spoon & the Gang :D

Hej,ljudi!Treba mi mala pomoc.Ne mogu nikako da se registrujem na forum fakulteta,a zanima me da li postoje zbirke sa pitanjima ili tako nesto,za prijemni?Na svim zivim fakultetima postoje zbirke,zanima me da li je i ovde to slucaj...?Ja,iskreno,ne verujem da ima,ali,bolje da znam,u svakom slucaju...

Pozdrav svima!
Ove godine planiram da upisem fililoski u Beogradu, i zamolila bih nekoga ko to upisuje ove godine ili je prosle upisivao da mi preporuci literaturu za ucenje. Da li mogu da kupim testove od prethodnih godina u skriptarnici na fakultetu??? Da li na fakultetu nude neke knjige za vezbanje?

Thank's unapred

Back