Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pozdrav svim kolegama!
Brucos sam na Filozofskom u Banjaluci, odsjek za engleski jezik i knjizevnost. Kod nas su jezici i dalje u sklopu Filozofskog... Uglavnom, zanima me da li iko od vas zna, kada bih se htjela prebaciti u Beograd/Novi Sad, koje uslove bih trebala da ispunim..., da li uopste moze da se prebaci? Svi predmeti (na prvoj god. ih je 6) su dvosemestralni, tako da ni uslov ne mogu dati do juna/jula. Da ne spominjem ocistiti godinu, pa i to treba imati u vidu...
Ako iko zna bilo sta o ovome, plz help! Biti cu vam beskrajno zahvalna:))
Eto, hvala.

jblue:
Pozdrav svim kolegama!
Brucos sam na Filozofskom u Banjaluci, odsjek za engleski jezik i knjizevnost. Kod nas su jezici i dalje u sklopu Filozofskog... Uglavnom, zanima me da li iko od vas zna, kada bih se htjela prebaciti u Beograd/Novi Sad, koje uslove bih trebala da ispunim..., da li uopste moze da se prebaci? Svi predmeti (na prvoj god. ih je 6) su dvosemestralni, tako da ni uslov ne mogu dati do juna/jula. Da ne spominjem ocistiti godinu, pa i to treba imati u vidu...
Ako iko zna bilo sta o ovome, plz help! Biti cu vam beskrajno zahvalna:))
Eto, hvala.

Пребацивање је, барем на Филолошком факултету у Београду, веома тешко чак и у оквиру самог факултета. Елем, мислим да би најбоље било да се обратиш директно Факултету... Сајт је постављен, али препоручујем ти да пронађеш бројеве телефона и директно их контактираш;)

Срдачан поздрав.

mixy:
Пребацивање је, барем на Филолошком факултету у Београду, веома тешко чак и у оквиру самог факултета. Елем, мислим да би најбоље било да се обратиш директно Факултету... Сајт је постављен, али препоручујем ти да пронађеш бројеве телефона и директно их контактираш;)

Срдачан поздрав.

Kuku lele:) Bas me obeshrabri :sad: Puno mi je stalo do toga da se prebacim, a sad se bojim i pokusati. Not good. But thanx, anyway...

jblue:
Kuku lele:) Bas me obeshrabri :sad: Puno mi je stalo do toga da se prebacim, a sad se bojim i pokusati. Not good. But thanx, anyway...

Поново: Најбоље покушај, па сама види какве су могућности и шансе... Можда би било најједноставније да полажеш пријемни ако си на првој години...
Дакле, обрати се Факултету на +381.11.202.17.31 и +381.11.202.17.33, као и на +381.11.202.17.35 и све ћеш сазнати...

Поздрав и јави нам шта си урадила, тј. сазнала;)

Ljudi, savetujte me... Sta da radim?
Obozavam jezike... Da li da upisem français? Ima li ovde neki Francuz da me malo ohrabri ili obeshrabri...? Da li ste zadovoljni svojim faksom? Kakva je katedra za francuski?

Obeshrabruje me cinjenica da francuski upisu ljudi sa prilicno malo bodova, a kada pogledam moju profesorku u srednjoj skoli, ma place mi se, zena ne zna ni glagole ÊTRE i AVOIR, a kamoli sta vise. Tako da mislim da bi bilo bezvezno i pokusati...

1. Sta ako je katedra stvarno tako uzasna?
2. Gde cu da se zaposlim posle?

Merci d'avance
Un jeune homme confus

PS. Izvinite sto vam ovako upadam na sred vase price :)

stefflo88:
Ljudi, savetujte me... Sta da radim?
Obozavam jezike... Da li da upisem français? Ima li ovde neki Francuz da me malo ohrabri ili obeshrabri...? Da li ste zadovoljni svojim faksom? Kakva je katedra za francuski?

Obeshrabruje me cinjenica da francuski upisu ljudi sa prilicno malo bodova, a kada pogledam moju profesorku u srednjoj skoli, ma place mi se, zena ne zna ni glagole ÊTRE i AVOIR, a kamoli sta vise. Tako da mislim da bi bilo bezvezno i pokusati...

1. Sta ako je katedra stvarno tako uzasna?
2. Gde cu da se zaposlim posle?

Merci d'avance
Un jeune homme confus

PS. Izvinite sto vam ovako upadam na sred vase price :)

Ko kaze da ga upisuju ljudi sa malo bodova?
A ako ga upises, naucices mnoooooogo vise od ta dva glagola. I nije ni malo lako.

Ma ne kazem ja da je lako, ali prosto mi je neverovatno kako moja profesorka (koja ima diplomu) malo zna. Ne mogu da verujem...
A to sa malo bodova hocu reci da je malo interesovanje, ili bar manje neko sto sam ocekivao... Ne znam sta da mislim? Ti studiras francuski (odnosi se na SCHATJE) ? Sta planiras posle? Rad u skoli?
Ima li posla za Francuze, ovako iskreno.

Sto se svi zale na katedru iz spanskog?

Zvezdica:
Opet ja! :p Mora(m) da smaram...
Dakle: prijavljujes se na jednu grupu, polazes prijemni.. Ukoliko ne uspes da upadnes an tu grupu- sta onda? Automatski te ubace na drugu grupu ukoliko ima mesta? Na osnovu cega to gledaju- na osnovu predmeta koje si polagao, ili samo na osnovu poena?

Хм... Ко би рекао да онако јасно дефинисана правила игре могу бити коме нејасна... Мислим да људи не знају да читају обавештења на прави начин, али добро, није проблем, поновићу:D Надам се да се не љутиш због "малог корења":wink:
Сваки кандидат конкурише на ЈЕДНО место на ЈЕДНОЈ катедри. Уколико оствари тражени број поена, биће примљен на место на које је конкурисао - у противном може конкурисати на неку од Катедара на којима није попуњен број тако што ће са бројем поена које је остварио на пријемном испиту конкурисати ПОСЛЕ редовног уписа.
Рецимо: Положио сам пријемни и имам 70 поена, али то није довољно да се упишем на холандски - дакле, испод црте сам. Упис оних који су положили у примљени су - дакле, изнад црте су, је 8. јула. Значи, ја ћу се јавити Факултету 9. јула како би ме, уколико има слободних места, распоредили на неку од Катедара на којој има празних места.
Све јасно сада:?:
Нема на чему;-)

Поздрав!

П.С. Да ли и ви мислите да би требало да будем плаћен за ове одговоре? :twisted:

stefflo88:
Ma ne kazem ja da je lako, ali prosto mi je neverovatno kako moja profesorka (koja ima diplomu) malo zna. Ne mogu da verujem...
A to sa malo bodova hocu reci da je malo interesovanje, ili bar manje neko sto sam ocekivao... Ne znam sta da mislim? Ti studiras francuski (odnosi se na SCHATJE) ? Sta planiras posle? Rad u skoli?
Ima li posla za Francuze, ovako iskreno.

Sto se svi zale na katedru iz spanskog?

Pa nije malo interesovanje. Kad sam se ja upisivala, polagalo je 7 kandidata na jedno mesto. I posla ima koliko god hoces.... Nije samo rad u skoli :)

Је л' може неко да ми каже да ли на англистици у Београду постоје специјалистичке студије и које? У Н.Саду их нема, а постдипломске ми, за сада, нису интересантне.

Alice:
Cula sam da ce se prijemni za ovu godinu menjati. Jel to vazi za sve grupe ili..?

Не бих рекао да ће се било шта променити ове године... Пре пар дана је у једној поподневној емисији гост била продекан за наставу на Филолошком и није говорила ни о каквој измени... Друго, мислим да је за такво што одвећ касно... Ипак је март:lol:
Једино је могућа примена Болоњске... Тачније, то је извесно:D

Поздрав свим заинтересованима за студирање на Филолошком факултету Универзитета у Београду...
:idea:

mixy:
Не бих рекао да ће се било шта променити ове године... Пре пар дана је у једној поподневној емисији гост била продекан за наставу на Филолошком и није говорила ни о каквој измени... Друго, мислим да је за такво што одвећ касно... Ипак је март:lol:
Једино је могућа примена Болоњске... Тачније, то је извесно:D

Поздрав свим заинтересованима за студирање на Филолошком факултету Универзитета у Београду...
:idea:
Примена болоњске, када оцењујеш да ће да почне? Ја сам трећа година средње школе, па се интересујем хоће ли ме захватити. Чуо сам да се неки и жале. О чему се ради; пошто си ти овде најупућенији, или бар тако делујеш, можеш ли ти или било ко други да ми каже нешто о томе.

Back