E ovako, ja bih da upisem Filolosku, pa bih htela da vas pitam sta sve treba da spremim za knjizevnost? Sta sve treba da procitam? Za engleski se ne plasim, a ni za gramatiku, ali zato mislim da ce mi knjizevnost predstavljati najveci problem. I htela sam da vas pitam da li mogu da stavim engleski za prvi jezik, a nemacki za drugi, bez obzira na to sto sam u osnovnoj ucila engleski i FRANCUSKI? Zaista ne volim francuski.

Molim vas za odgovor!
Svi postavljaju pitanja,a niko ne odgovara
Treba da procitas sesti,sedmi i osmi razred.U petom se ne radi nista bitno (koliko se ja secam

),sem Hajduka

Informator ti moze mnogo pomoci jer postoje dela koja se skoro svake godine ponavljaju(npr. Na Gazimestanu,Gorski vjenac,Cinovnikova smrt,Seobe,Deobe,Kroz mecavu,Prica o kmetu Simanu,Ociju tvojih da nije,Medju svojima i poneke narodne pesme...).Nije to toliko tesko

rocitas,zapamtis pisca,vrstu , glavnog lika i to je u sutini to

Ako stavis engleski,drugi jezik ce ti automatski biti francuski i obrnuto -to je i moj slucaj.Ne moze nemacki,jer njega nisi ucila u osnovnoj,a on se tamo nastavlja,ne uci se ispocetka kao spanski,japanski...
Ili da zavolis francuksi,ili da menjas prvi jezik
@Zagrivuk Polazes engleski ili francuski,nemacki,ruski (ako ima prijavljenih,jer obicno svi polazu engleski),italijanski ne postoji ni kao opcija za polaganje...Msm da moze samo 12,ali mozda moze i jos neko,nzm

Ti najbolje znas kakve su ti sanse,ali ako si ga ucio u osnovnoj ,onda bi trebalo da bude lako za tebe