Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada hocu da upisem italijanski, jel polazem italijanski ili engleski? :think: Kakve su sanse da upisem italijanski (ucim ga u osnovnoj, a i isla bi na neke pripreme...) ? Da li italijanski moze da upise samo 12 ucenika ili vise? Jel ima nekog ko je upisao italijanski? :dash: toliko pitanja.....

odeljenja se prave po jezicima, špansko, englesko, klasicno itd. ima ih 6 (ili 7) po 24 učenika, to je standard a bude i malo više ili manje
prijemni je težak ali i nije ako ga dobro spremiš. polažu se jezici - strani i srpski matematike nema. ako hoćeš da učiš jezik koji nisi imala u osnovnoj (npr. italijanski), onda ćeš polagati srpski i engleski. ako ti je prvi italijanski npr. onda će ti drugi biti uvek engleski. npr. ako si u osnovnoj učila francuski i engleski, a u filološkoj hoćeš italijanski kao prvi, kao drugi će ti biti engleski, ne može da bude francuski
a ja u osnovnoj ucim italijanski, jel onda polazem italijanski ili engleski?

Kada hocu da upisem italijanski, jel polazem italijanski ili engleski? :think: Kakve su sanse da upisem italijanski (ucim ga u osnovnoj, a i isla bi na neke pripreme...) ? Da li italijanski moze da upise samo 12 ucenika ili vise? Jel ima nekog ko je upisao italijanski? :dash: toliko pitanja.....

Polažeš engleski ako si ga učio od prvog razreda. Ovde se italijanski uči ispočetka, koliko sam ukapirala, bez obzira da li ga učiš u osnovnoj ili ne. Može samo 12 učenika, spajate se sa ruskim ili španskim odeljenjem, osim ako ovih bude premalo a Italijana previše.

@itzie3 Ako si učila francuski u školi, ne možeš da upišeš nemački ili ruski, samo ove ostale. Ako baš nećeš francuski, onda možeš italijanski, španski, kineski, japanski ili starogrčki. Ako hoćeš da ti engleski bude prvi jezik, onda moraš francuski. :O

E ovako, ja bih da upisem Filolosku, pa bih htela da vas pitam sta sve treba da spremim za knjizevnost? Sta sve treba da procitam? Za engleski se ne plasim, a ni za gramatiku, ali zato mislim da ce mi knjizevnost predstavljati najveci problem. I htela sam da vas pitam da li mogu da stavim engleski za prvi jezik, a nemacki za drugi, bez obzira na to sto sam u osnovnoj ucila engleski i FRANCUSKI? Zaista ne volim francuski. :( Molim vas za odgovor! :D

Svi postavljaju pitanja,a niko ne odgovara :D

Treba da procitas sesti,sedmi i osmi razred.U petom se ne radi nista bitno (koliko se ja secam :cool: ),sem Hajduka :whistling: Informator ti moze mnogo pomoci jer postoje dela koja se skoro svake godine ponavljaju(npr. Na Gazimestanu,Gorski vjenac,Cinovnikova smrt,Seobe,Deobe,Kroz mecavu,Prica o kmetu Simanu,Ociju tvojih da nije,Medju svojima i poneke narodne pesme...).Nije to toliko tesko:procitas,zapamtis pisca,vrstu , glavnog lika i to je u sutini to ;)
Ako stavis engleski,drugi jezik ce ti automatski biti francuski i obrnuto -to je i moj slucaj.Ne moze nemacki,jer njega nisi ucila u osnovnoj,a on se tamo nastavlja,ne uci se ispocetka kao spanski,japanski...
Ili da zavolis francuksi,ili da menjas prvi jezik:lol:

@Zagrivuk Polazes engleski ili francuski,nemacki,ruski (ako ima prijavljenih,jer obicno svi polazu engleski),italijanski ne postoji ni kao opcija za polaganje...Msm da moze samo 12,ali mozda moze i jos neko,nzm :confused:
Ti najbolje znas kakve su ti sanse,ali ako si ga ucio u osnovnoj ,onda bi trebalo da bude lako za tebe:D

Takodje sam polagao prijemni, doduse, za rusko odeljenje. Test iz srpskog je bio, bar po meni, jako tezak. Dali su jako cudna pitanja, npr. odlomak iz pesme ,,Djacki rastanak", na koju niko nije obratio paznju i radi se na pocetku petog razreda. Takodje, bio je i zadatak u kome je, na osnovu lika , trebalo prepoznati delo i knjizevnu vrstu. Bio bi to sasvim normalan zadatak da nisu dali grofa Kapuleta iz drame ,,Romeo i Julija" koja je predvidjena za srednju skolu. U mojoj citanci postoji odlomak, ali u kome se, naravno, iskljucivo vodi dijalog izmedju Romea i Julije. Sa druge strane, test iz ruskog je bio smesan u odnosu na srpski, eventualno cu napraviti dve-tri greske, a mozda i ne. :D Sve u svemu, ocekujem prolazak, jer cu 99% imati bar pola tacnih zadataka iz srpskog, a na ruskom odeljenju nema konkurencije, prijavljeno je manje ucenika od predvidjenog broja. Pozdrav :)

Takodje sam upao, delim sesto mesto na listi sa najboljim drugom, s tim sto je on polagao engleski, a ja ruski. :-) Iz srpskog sam imao 102, a iz ruskog 118, dovoljno da budem prvi bar na listi ruskog odeljenja. :D Kol'ko sam srecan, neverica! Pozdrav. :)

Zelim sledece godine da upisem Filolosku.U osnovnoj ucim francuski i engleski jezik,ali zelim da mi u FG jedan od stranih jezika bude japanski.Koji onda treba da mi bude drugi strani jezik? Engleski ili francuski? Sta polazem onda? Srpski i engleski(ili francuski) ? POMOCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Zelim sledece godine da upisem Filolosku.U osnovnoj ucim francuski i engleski jezik,ali zelim da mi u FG jedan od stranih jezika bude japanski.Koji onda treba da mi bude drugi strani jezik? Engleski ili francuski? Sta polazem onda? Srpski i engleski(ili francuski) ? POMOCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Onda ti je engleski drugi jezik.I polazes engleski.Francuski polazes ako hoces francusko odljenje.Ne zabroravi da radis i matis ;) sve se sabira...:)

Ovako, želim da svim ''mlađanim'' dušama ( to sam ukrao :D ) objasnim kakav je prijemni i tako to. :D Ovako, prvo da kažem da sam se ja upisao na filološki SMER u Gimnaziji u Smederevu. Znači, to je ovde samo smer gde ima samo JEDNO odeljenje, prima se samo 24 učenika iz celog regiona. Na pripremnu nastavu nisam išao, iako sam mogao. Prijemni nije bio toliko težak, ali je bio pun caka. Ja sam samo kupio testove od prošlih godina i tako se spremao. Iz srpskog sam imao 103 poena (od 12O) i bio sam 6. Iz engleskog sam imao 92 poena (od 12O) i bio sam 4. Moja drugarica, iz moje škole, moje generacije :D je bila prva. Na konačnoj rang listi sam bio 5. Tad se saberu poeni sa prijemnog, završnog i poeni iz škole. Polagalo je 33-oje učenika a 25-oro je položilo. Jedna cura je ''otpala''. Od nas 25-oro, 1O su bili vukovci, a 15-oro nisu (zajedno sa mnom). Ja sam imao 58,96 poena iz škole, a upisala je jedna devojka koja je imala 47 poena, zato se ne brinite. Ima ukupno 5-orica dečaka (zajedno sa mnom) i 19 devojčica. :OOOO :D Tako... ja sam samo hteo da vam ispričam kako je meni bilo :D sada čekam septembar da krenemo ^___^

Jesi li ti to upala u italijansko odeljenje? Rekli su da ce nam sve reci prvog dana skole ;)

Daaa, ali toliko sam uzbudjena da hocu da krenem odmah da ucim. Koji sam ja streber...
Emoticon-Facepalm.gif
Ali iskreno, umirem od dosade.

Back