Bombshell ♔
Početnik
- Poruka
- 9
Znam kako ti je
Ja sam vec pocela osnove da ucim 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam kako ti jeJa sam vec pocela osnove da ucim
![]()
Људи, потребна ми је ваша помоћ. Желела бих да упишем Филолошку гимназију у Београду следеће године (први разред=школска 2013/2014) , али имам пуно недоумица. Кренућу редом.
Не знам за који смер да се определим. Највише ме привлачи енглески, јер ми он најбоље иде. Међутим, онда ћу као 2. језик имати руски, који волим, и за који имам одређене предиспозиције (добар нагласак), али који у основној нисам успела да научим онолико колико мислим да ће ми бити потребно у Филолошкој. Као остале могућности разматрам италијански, шпански или класични смер. Ако неко може више да ми каже о предметима на класичном смеру, била бих му веома захвална.
У суштини, ја бих да упишем Филолошку гимназију зато што волим српски језик за који имам дара. Свиђа ми се идеја одвојених часова граматике и књижевности.
Волела бих да сазнам нешто више о професорима којиби ми предавали, првенствено за енглески смер. Претпостављам да би ми професорка енглеског била разредна?
Највише ме интересује квалитет часова српског (гр+књ), енглеског, руског, историје. То подразумева и професора, такође. Од осталих предмета ме интересују математика, информатика,физичко, географија.
Онда, колико је тешко имати све петице на полугођу, а колико на крају године? Питам то због тога што не бих желела да завршим школу са пола мозга, а да останем без знања, али, са друге стране, нећу да ме нека будала оцени слабије него што заслужујем из хира. И, пошто сам, као што се вероватно већ дало закључити, исувише амбициозна, шта је потребно да би неко био изабран за ђака генерације? Да ли школа допушта одсуство због Петнице и сличних активности?
У каквом су стању кабинети, имате ли потребне услове за рад? Колико се часова отприлике има дневно? Сме ли да се касни (видех на неком клипу да постоји самозатварајућа ограда) ? Одсуство због болести, како стоје с тим? Постоје ли додатне наставе за такмичења? Секције (драмска, новинарска, лингвистичка, књижевна)?
Опет се враћам на професоре. Опишите их што детаљније можете, молим вас!!! Дајте неки савет, који би вам значио кад сте били у мојој ситуацији. Ех, да! Друштво. Претпостављам да неће бити пуно дечака, што ми и не представља проблем. Међутим, одбија ме то што је неко написао да у школи има припадница лезбејске популације. У такво друштво не бих да залазим, као ни у дрогу, секте, претерано опијање. Знам да тога има свуда, али има ли га у Филолошкој више него у осталим гимназијама?
По вашем мишљењу, да ли се заиста добије квалитетније знање језика у овој гимназији? Колико ће ми то значити ако одлучим да упишем Филолошки факултет (смер српска књижевност и језик, или светска књижевност)? Да ли ћу имати довољно за знања за студије права, историје или филозофије? Да ли бих могла да упишем студије у иностранству?
Једно мало опуштеније питање, где се иде на екскурзије? Волела бих да посетим стране земље са школом.
Хвала свима унапред на одговорима!!!![]()
@Nena97 Upravo si objasnila sve sto sam pokusavala da shvatim kroz ovih 35 strana.Mislim da sam sad 100% sigurna sta zelim da upisem.
Zna li neko u koju smenu idu prvaci?
I samo još jedno pitanje:
Kada tačno počinje prvi čas?
Zna li neko u koju smenu idu prvaci?
Ove godine su u istoj smeni prva i druga godina, i to u prepodnevnoj smeni, dok su treca i cetvrta u poslepodnevnoj smeni ove godine.![]()
Hvala! Razredne starešine saznajemo na licu mesta, ili je i ta informacija negde, skrivena od mojih očiju?![]()