Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pravo ime Slobodno moze i ruski da ti bude 1. jezik, jer ti ne treba neko znanje, samo da znas slova i da malo citas, ovo ostalo cete vec sve opet raditi. Sto se tice profesora engleskog ima ih milion a ne znam stvarno ko ce ti biti, a ne bih mogla ni sad svakog posebno da ti opisujem, ali samo za Gazikalovicku mogu da kazem da je najjaca. Iz srpskog ucite naravno samo gramatiku i super ces znati kada zavrsis, engleski ako ti je 2. jezik znam da imas onda 3 puta nedeljno i normalan je program - radite samo po knjizi, a ruski ako ti je 1. jezik tu radis bukvalno sve i gramatiku i knjizevnost njihovu, prevodite tekstove, prepricavate ih, ucite neke smorne pesmice na ruskom, onda istorija ako ti Stela predaje onda super ucis samo iz sveske, a ako si kod Makse onda sve iz knjige i svaku godinu moras da znas, nije normalan mnogo je teze kod njega. Matis, hvala bogu, imas samo prve 2 godine i od ove godine predaju samo Pigi i Gosicka, ne znam kakva je Pigi, ali Gosicka je ok. Informatiku imas 1 nedeljno i imas blokove, nije nista tesko. Fizicko bukvalno nista ne radite, imaju nekad takmicenja izmedju odeljenja u kosarci, odbojci i malom fudbalu, a ovaj jedan profesor vodi i na takmicenje iz atletike koje je jednom godisnje. Geos imas samo prve 2 godine i to predaje Ana, ona je mlada i skroz je ok, niej stroga.
U prvoj godini je najteze imati dobre ocene zato sto vas plase profesori i namerno su stroziji, posle je lakse, naravno ako ucis. Sigurno ce se naci neki profesor ili profesori koji ce ti dati ocenu koju ne zasluzujes, toga ima svuda, mada ako si mirna kao bubica i ako im se slihtas, a oni to vole, onda neces imati problema. Ne znam ovo za djaka generacije da ti odgovorim. I da moze zbog Petnice da se izostaje iz skole.
Kabineti isti kao i u svim drugim skolama, samo postoje za jezike kao posebni mali kabineti gde stane 12 ucenika. I imaju 2 kabineta za informatiku to je naravno sa kompovima. Imas dnevno 6/7 casova. Smes da kasnis, ali kada dodjes kazes profesoru da ti upise da si zakasnila da ti ne bi dali neopravdani, 5 zakasnjenja ti je 1 neopravdani. Ako si bolesna naravno neces doci u skolu i to ti pravdaju roditelji ili lekar. Postoje naravno dodatne nastave. Postoji i dramska sekcija, a ova novinarska mislim da postoji, jer jednom u godinu dana izadje onaj neki casopis kao nase skole.
Sto se tice drustva, sve ces naci od ludaka i bolesnika do najnormalnije dece, samo zavisi da li ce ti se potrefiti da upadnes u odeljenje gde su ljudi normalni ili u neko gde su svi prsli. Lezbejki ima, a ima i pedera da se ne lazemo. A sto se tice droge, sekti i opijanja, ne znam kakve to veze ima sa skolom, neko ako hoce da se drogira ili opija radice to u slobodno vreme niko mu ne brani. Sve u svemu, drustvo je ocaj, ali moze se naci i dosta njih koji su stvarno super i s kojima ces nastaviti druzenje i posle gimnazije.
Naravno da dobijes kvalitetnije znanje, jer imas vise puta nedeljno nego u ostalim skolama, i sve je fokusirano na ucenje tog jezika, ali dosta toga zavisi i od profesora, kako se on postavi i kako predaje. Evo moje odeljenje, inace rusko, cetvrta smo godina i niko nema pojma ruski da bekne, u 3. razredu sam bolje znala nego sad, eto u odeljenju ruski znaju samo cetvorto njih (s tim sto dvoje njih pricaju od malena ruski i kao maternji im je). Srpski i knjizevnost ces sigurno dobro znati. Evo ja nisam bog zna kakav djak, ali gledala sam prijemni za Filoloski i skoro sve znam da uradim, tako da ti za to ne bi ni trebala neka velika priprema. A sto ne bi mogla studije u inostranstvu da upises? Pa to je tvoj izbor :S
Ekskurzije u I godini je u Srbiji u NS-u, Vojvodina. U drugoj je isto po Srbiji nesto, mislim na nekoj planini, ali niko ne ide u drugoj na ex. U trecoj Prag i Budimpesta, trebali smo i u Bec, ali nismo jer se direktor gubi s nekim izgovorima. A u cetvrtoj smo trebali u Italiju, medjutim posto se skola raspada i imamo malo odeljenja, nismo isli jer nismo imali dovoljan broj zainteresovanih ucenika. Osim tih eksurzija nigde te niko ne vodi, niti u pozoriste, a kamo li u neku stranu zemlju. Jedino je Nemacko odeljenje, valjda prosle godine, islo u Bec.

Evo mene opet. :) Ovako.. Za ovih nekoliko nedelja u 'Oloskoj, utisci su i vise nego dobri. Ako vam srpski bude predavala Sladjana, trazice vam dosta, ali ce vas isto tako i puno nauciti. Zavalio sam petaju bez greske na prvom kontrolnom kod nje. :D Dakle, samo je potrebno da je od pocetka shvatite ozbiljno i na vreme krenete da ucite. Svakog casa ispituje, podrazumeva se redovno ucenje. E, sad. Knjizevnost jeste malo zeznuta. Ako vam bude predavala Zeljka, koliko sam video za ovih par nedelja, bice dosta tesko. Ponekad je nejasna i pomalo cudna. :D Al' da je stroga i zahtevna, jeste! Fiziku mi predaje Ratko, covek je kralj, al' da me ubijes, ovo sto trenutno ucimo ne bih shvatio. Matu cete morati da ucite, bez obzira sto ste u jezickoj gimnaziji.. Geografija nije teska, istorija i hemija, takodje. . Na engleskom smo podeljeni u dve grupe. Nasoj grupi predaje neka Sanja, zena nije toliko stroga, za razliku od druge grupe kojoj predaje prof. Bigovic. Ona je bas zahtevna i stroga. Sta da vam kazem, tu ce vam trebati srece. :D Ruski mi predaje Vesna, ok je zena. :)
Eto, toliko. Pozdrav :)

A kul. :D Ko ti predaje istoriju? Čim kažeš da nije teško pretpostavljam da nije Maksa (da se razumemo, on je najveći kralj, ali i zato preterano strog profesor kada dođe do ocenjivanja [ali dao mi je 5 prošle nedelje jej jej jej]).

Jadni ljudi kojima Željka predaje, sažaljevam ih mnogo. Imam u ponedeljak pismeni kod nje, naravno da nam nije ni nagovestila šta ćemo imati, ne bih ni tad znala šta da pišem, a kamoli ovako. Tek mi sad nije jasno kako sam uspela prošle godine da izvučem 4, osećam da ove godine neću moći ni trojku da sastavim kako treba. /cries
Mada nije da nemam pojma toliko, ako treba neka pomoć u vezi Željke/ostalog, tu sam. XD

A kul. :D Ko ti predaje istoriju? Čim kažeš da nije teško pretpostavljam da nije Maksa (da se razumemo, on je najveći kralj, ali i zato preterano strog profesor kada dođe do ocenjivanja [ali dao mi je 5 prošle nedelje jej jej jej]).

Jadni ljudi kojima Željka predaje, sažaljevam ih mnogo. Imam u ponedeljak pismeni kod nje, naravno da nam nije ni nagovestila šta ćemo imati, ne bih ni tad znala šta da pišem, a kamoli ovako. Tek mi sad nije jasno kako sam uspela prošle godine da izvučem 4, osećam da ove godine neću moći ni trojku da sastavim kako treba. /cries
Mada nije da nemam pojma toliko, ako treba neka pomoć u vezi Željke/ostalog, tu sam. XD
Ma Juricka mi predaje istoriju, al' ona ne dolazi na pola casova, pa cesto imamo zamenu. :) Imam i ja pisani u petak, neka mi je bog u pomoci! :D Hvala ti. :)

Back