Baaah, ovaj komentar gore stvarno predstavlja olosku na..krajnje zastrasujuc nacin.

Ali, nije uopste tako. Skola k'o skola, djaci kao i svi drugi. Ja ne znam kako je u mladjim razredima, ali svakako nisam primetila neku posebnu inteligenciju kod ljudi sa moje godine (cast izuzecima). Ali da smo vaspitaniji od ostalih - to jesmo. Necete videti neke ispade i tuce kod nas.. Sto se predmeta tice, prva godina je mozda malo teza. Dobro, imate fizicko, gradjansko (i da, to bi bili jedini predmeti koji ne moraju da se uce

), muzicko (ako ti bude predavao Deki - onda si na konju, jedan od najboljih profesora, a i najlakse se prepisuje kod njega), likovno (hmm, zavisi od profesora, ja imam tu srecu da mi predaje jedna..osoba, tako da opet, prepisivanje nije problem. I, da, imacete kontrolne iz likovnog. I mnooogo teorije. A crtacete jednom, ili dva puta godisnje), matematika (pa, zna se da Filolosku obicno upisuju ljudi koji nece da rade prijemni iz matematike, tako da, mozete vec i da zamislite da vecina nas nije bas talentovana sto se tice ovog predmeta

Ali, opet sve zavisi od profesora. Meni je predavala Pigi, koja nije umela nista da nam objasni..Ali, bar je koristila markere u raznim bojama

), fizika (vec pomenuti Ratko, kralj nad kraljevima, ovde nece biti problema), hemija (ako vam se vrati Strumfeta, bicete jako srecni, ona je divna zena. Ako ne..Pa, svi se zale na ovu novu, ni vi necete biti izuzetak

I da, fizika, hemija i mata su predmeti koje imate samo prve dve godine). Zatim, imate istoriju (traze da povezujete gradivo, nije tesko ako redovno ucite. But then again, ko to radi?), geografija (nekada je predavala Nebuloza, genije, a sad predaje Nikola, koji je jos bolji, covek je zajebant, prica viceve i zeza se sa vama cak i dok radite kontrolni

I opet, to je predmet koji imate prve dve godine.) Imate dvocas informatike jednom nedeljno, ali u drugoj godini je uopste nemate u rasporedu, vec vam kazu neki datum, i tada imate blok (5,6,7 infosa casova, kako kad). A sto se tice tog predmeta, nije tesko..bar u prvoj i drugoj godini.

Posle vas ceka praistorijski Turbo Paskal. -.- Nekada davno nismo imali cas odeljenskog staresine.. Sada to imamo. Vole da nas muce, sta ce. I, naravno, imate jezike. Kao sto je receno, srpski i knjizevnost su odvojeni. Srpski - radi se gramatika, prelep predmet, nije tezak, stvarno nije problem imati dobru ocenu.. Knjizevnost je malo teza. Don't get me wrong, ja volim ovaj predmet, samo sto meni licno slabo ide razgovor o delu, dok pismeni uvek odlicno uradim. A nasa profanka trazi mnogo. No, dobro, verujem da mi znamo knjizevnost mnogo vise od ostalih odeljenja. Tako da, ako vam ona bude predavala - plasicete je se, ali cete razbijati njen predmet.Radite stare knjizevnosti (Antigona, Ilijada, Ep o Gilgamesu, Biblija - najbolji deo prve godine), srednjovekovnu knjizevnost (uglavnom verska dela, zitija, itd.), nasu narodnu knjizevnost (mnostvo narodnih epskih pesama) i delom humanizam i renesansu (verovatno cete stici samo humanizam: Kanconijer, Dekameron, mada mozda pocnete i renesansu - Romeo i Julija, Don Kihot..) Latinski - jako, jako dosadan jezik. Mnogo glupih i nepotrebnih stvari koje cete uciti 4 godine, i muciti se sa tim. Ali, moja profesorka je mnogo fina, tako da, i bez ucenja moze se imati dobra ocena. Sta jos ostaje.. Pa, glavni jezik - moze vam biti engleski (znate princip, na casu uglavnom pricate na engleskom, ja imam pet puta nedeljno, cini mi se da ostala odeljenja imaju 3x), francuski (koji je moj drugi jezik, radi se puno, ali se puno i zna

), ruski, nemacki, klasicni jezici (klasicari imaju dva glavna jezika - latinski i starogrcki. A imaju i jedan kul predmet koji mi ostali nemamo, gde uce grcku mitologiju i bogove), spanski, italijanski, japanski i kineski. Svima osim engleza je drugi jezik engleski. Mi se delimo na tri dela kada imamo drugi jezik, ili srpski : na francuski, ruski i nemacki deo. Sto se tice ucenja, ne mogu da kazem da se razbijam od ucenja. Sta cu, kampanjac u srcu. Kao i svi drugi. Uvek se oslanjamo vise na puskice nego na znanje, kao i u svakoj drugoj skoli. Niko ne uci redovno, ali se opet sve stigne. Tako da, neka vas ucenje ne brine. Skola je skroz opustena, brzo ce vam proleteti sve ovo. Ja ni sama ne mogu da verujem da krecem u cetvrtu godinu.

Ali, dobro, cim pregurate prvu godinu, druga je mnogo laksa. Samo sto dobijate Cicka (biologiju), koji u skoli predaje sigurno sto godina vec. Ne preterujem, ljudi. Ali, videcete da ni on nije problem. Ako vam treba odlaganje kontrolnog, uvek ce to uraditi (zato sto ne zna kad je zakazao). Eh, tako smo odlagali kontrolni dobrih mesec dana... Treca godina - uff, malo teza. Gubite hemiju, matu, geos, fiziku, i dobijate logiku (divan predmet!), psihologiju (molim vas, neka neko ubije tu zenu, jer, mrzecete je, to je sigurno. Svi je mrze.), ustav (jakoo dosadno, ali, u sustini, logicno, tako da je i lako), i prevodjenje (vaseg glavnog jezika). U cetvrtoj se gube ovi predmeti i bios, i dobijate filosofiju, retoriku i besednistvo, lingvistiku i sociologiju. To cu tek videti kako je.

Elem, to je u sustini to. Ne morate da brinete ni oko cega, skola je mnogo izvikana, a ne zasluzuje tu "slavu" koju ima. Ali, da opet upisujem srednju skolu, moj izbor se ne bi promenio.