Fiksne zvezde

slika-800x600-2-5922-transportni%2520lanci.jpg
047-The-Gorgon%27s-head-detail-perseus-q75-372x550.jpg
saturn.gif
uranus.png
mars.gif

Osećaš li ti uticaj Algola? Negde piše da fiksne zvezde pokažu jednom, ili dva puta u životu pojedinca svoju moć. Kod mene Agena lepo deluje, ili to deluju Venera i Neptun koji su u konjukciji sa njom. Ko će znati? Ipak, Algol je moćan. Jesi li ga iskusio na svojoj koži?

dva puta sam imao klinicku, ako na to mislis...da, algol razara ali i daje, na coveku je kakvom ce se energijom upravljati

od kada sam usao u astro i srodne nauke, nikakvih problema nema, prirodna mu je dubinska i trazi izucavanje, ja sam se okrenuo hermetici zbog osmog, tu su mi i sunce i mars u konjukciji...i merkur na osi osmog

dva puta sam imao klinicku, ako na to mislis...da, algol razara ali i daje, na coveku je kakvom ce se energijom upravljati

od kada sam usao u astro i srodne nauke, nikakvih problema nema, prirodna mu je dubinska i trazi izucavanje, ja sam se okrenuo hermetici zbog osmog, tu su mi i sunce i mars u konjukciji...i merkur na osi osmog
A ja jadikujem zbog stelijuma Uran, Mars, Pluton, kad ono ima i većih muka.

to su malefici i trebas ih prouciti...iako dva transcedenta kad tad naci ce prostor da ispolje

ali iako malefici, nisu nuzno losi, traze rad i odricanje, svi ih imamo negde polozene

I mene zanima taj algol, s obzirom da mi je vladar ascendenta mars, na algolu. Nisam do sada imala nekih vecih opasnosti, ali moram priznati da me privlaci sve sto nosi neku dozu opasnosti. Mada mi je i pluton u konjukciji sa vrhom osme.
Ipak, mislim da su sve te price oko algola preterane.

Meni je DC, odnosno vrh 7e na Algolu. Nisam baš oduševljena time al moglo je biti i gore, mogla mi je neka od planeta bit na njemu:lol:
Mislim da se kod mene to dosta osetila na polju veza...a uz to i opozicija Ma i Ve koja je vladar 7 polja...

Poznajem osobu sa MC na Algolu koja je trpela dosta udaraca na polju karijere uprkos tome što je izuzetno pošten i dobar radnik. Nije mi u toj meri bliska ali pouzdano mogu to da tvrdim.
I onda kada je radila najbolje, nikada se nije zaista istakla već su nekako drugi kupili hvalospeve preko nje a pre tri godine je imala jedan baš gadan udarac i tužbu. Ispostavilo se nakraju naravno da su u pitanju gluposti i da osoba nije nizašta kriva ali ona je pretrpela dosta jak psihički udarac zbog te situacije

Poslednja izmena:
Algol daje moc, dar, dubinu, talenat itd. vec po aspektu i polozaju sa drugim telima. Deluje ukoliko je u konjukciji sa vladajucom planetom u orbisu do 5°

Uglavnom donosi stradanje zbog neponavnja i neuskladjenosti ljudi, razara mozdano tkivo.

sunce - smrt i ubistvo oca
jupiter - opasnost, moc
mars - ubistvo, 12 - samoubistvo

Kod mene Agena lepo deluje, ili to deluju Venera i Neptun koji su u konjukciji sa njom.

Sazvezdje Alfa Kentauri u Skorpiji. Mlada zvezda, moze pojacati upliv. Svetlija od Sunca 44 puta.

Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut su najvaznije nekretnice.

Aldebaran - Cuvar Istoka
Regulus - Cuvar Severa
Antares - Cuvar Zapada
Formalhaut - Cuvar Juga

venus-aldebaran6.jpg

Aldebaran, poznat kao borilacka zvezda. Povezan je sa ratom na nebu. Ovde je na AC u konjukciji dva nebeska tela i upliv na tokove sudbine ove osobe.nece ostati neprimecen. Kako su svetla u raskoraku, sigurno i problemi sa vidom, dalekovidost, moguci uadrci u predelu ociju i tezi udarci sudbine jer u igri je i Saturn.
week11-26-01chart.gif

Ubrzo nakon pocetka svog 2,5 godisnjeg putovanja kroz Raka, Saturn se fizicki uskladio sa Betelgez i Rigel (dve najsjajnije zvezde u Orionu) istovremeno prelazi u srediste konstelacije Blizanaca. To uskladjivanje se dogodilo pocetkom 2003. I asteroid poznat kao Ceres (Majka) je u konjukciji Saturnu u konstelaciji Blizanaca. Slucajno, Saturn Ceres zajedno se dogodio na gotovo istom polozaju kao polozaj Jupiterov ujutro 2001/09/11.

jupiter_saturn.jpg

TTSunrise.jpg

Film je objavljen 1920 u Nemačkoj imenom ALGOL:. Radnja se bavila vanzemaljskim stvorenjem po imenu ALGOL. Algol je posetioc sa demonske zvezde istog imena. On se pojavljuje siromašnom rudaru i daje mu vrhunsku tehnologiju. To je uređaj baziran na slobodnoj energiji koji ima neopisivu moć. ALGOL je rekao čoveku da svako ko ga poseduje može postati gospodar sveta.

Film je objavljen dve godine nakon Prvog svetskog rata i bila je prva priča takve vrste bilo gde. Ta je priča prvi put o vanzemaljskoj intervenciji i tajnim tehnologijama. Smatralo se da se film bavi okultnim. Sama ideja o industrijalcu sa tajnom tehnologijom koja se koristi za porobljavanje naroda bila je preteći nagoveštaj stvari koje su nakon toga dosle.

Algol prikazuje i futurističku scenografiju kreatora Volter Rajmana, Caligari dizajnera

Algol-chart-500.jpg

Ako je neka planeta izabrana za promisora, a pritom ne obrazuje tacan aspekt sa planetom u horoskopu, onda nema izgleda da ce ukazati na poseban ili neobican dogadjaj u zivotu, sem ako u toku 24 casa pre rodjenja ne zauzima jednu od devet mundanih pozicija u odnosu na neku od natalnih planeta.

Devet mundanih pozicija nastupaju kada:
Zvezda izlazi, dostize vrhunac ili zalazi istovremeno sa planetom.
Zvezda izlazi, dostize vrhunac ili zalazi istovremeno sa planetom kada je planeta na vrhuncu.
Zvezda izlazi, dostize vrhunac ili zalazi u trenutku zalaska planete.

Zestina ili silovitost koje fiksne zvezde pridodaju planeti kada se blisko prikljucuju njenoj longitudi predstavljaju uzrok posebnog efekta koji se tako cesto primecuje u situacijama kada se uspeh, slava, blagostanje ili neka druga dobrobit koju donose cesto okoncaju sramocenjem, pogubnim dogadjajima ili ubistvima. Razlog za ovakve preokrete nije u zvezdi koja sama po sebi ima visko spiritualnu prirodu, vec u nesavrsenosti ljudske prirode, nestabilnosti, slabosti i podloznosti greskama, zahvaljuci cemu se tako cesto upropaste nebeski darovi.

Kada se zvezda svojom suprotnom prirodom razlikuje od planete kojoj se pridruzuje njen efekat ce se tada ispoljiti kroz otupljivanje, utucenost ili spadanje na nizak nivo delatnosti ili inteligencije, tako da planeta koja u natalnom obecava izvanredne rezultate moze da promasi u ispoljavanju ocekivanih ishoda direkcija ili tranzita tokom citavog zivota.

Treba zapamtiti da se Mars, Jupiter i Sunce uzajamno dobro slazu i obrazuju izvanredne kombinacije, dok se sa druge strane dobro slazu Saturn, Merkur, Venera i Mesec, ali se zato Mars, Jupiter i Sunce nece nikad dobro slagati sa Saturnom, Merkurom, Venerom i Mesecom u pogledu efekata inteligencije, aktivnosti i urodjenih sposobnosti. Ovim pravilom mozemo lako tumaciti i spojeve fiksnih zvezda sa planetama.

POLLUX - Mars
ISIDIS - Mars, Saturn
ALCYONE - Mesec, Mars
FOMALHAUT - Venera, Merkur

Treba biti oprezan sa novootkrivenim nekretnicama narocito kada dolazi iz astronomskih izvora. Konkretno Atria za koju pisu da se nalazi na 20 Strelca i ima povoljan upliv. Moze biti ali treba uzeti u obzir dve izrazito nepovoljne nekretnice u blizini ovog stepena sa leve i desne strane a istu ispitati u vise horoskopa i onda odrediti upliv.

Posto je Regulus sada u Djevici, da li to ima nekog uticaja za ljude koji imaju neku planetu na 0 ili 1* Djevice? I koliki je orbis Regulusa? Znam da se za Algol uzima nešto veći orbis nego za ostale zvijezde, posto je Regulus takodje jaka zvijezda, da li je i njoj orbis veci?

Posto je Regulus sada u Djevici, da li to ima nekog uticaja za ljude koji imaju neku planetu na 0 ili 1* Djevice? I koliki je orbis Regulusa? Znam da se za Algol uzima nešto veći orbis nego za ostale zvijezde, posto je Regulus takodje jaka zvijezda, da li je i njoj orbis veci?

Što se tiče orbisa fiksnih zvezda, on pre svega zavisi od srodnosti sa prirodom planete sa kojom je u konjunkciji. Tj ukoliko je srodnost veća-dozvoljen je i veći orbis( preko 2 do maximalno 4 stepena.) To je ustvari i najbolji pokazatelj koja od nekoliko fiksnih zvezda (obično se nalazi njih više u okviru jednog stepena) će delovati na planetu.
To je uvek ona zvezda koja je datoj planeti najsrodnija po svojoj prirodi. Naravno da je moguće da dođe i do poklapanja, tj da nekoliko zvezda mogu imati prirode koje su slične jednoj planeti, pa se u životu mogu odigrati kombinacije, ali i tada jedna priča je uvek primarna.

Back