Fiksne zvezde

Eh, lilittamara, evo šta sam ja tebi odgovorila :
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6292723&postcount=236 ;)

Inače, ti si napisala
Dok mi je kod cerkice u konjukciji sa ASC 27tau43 i pravi kvadrat sa SA 23leo50 (4 kuca) i 120 sa SU 21cap53 i ME 25cap09 (9 kuca)
što se odnosilo na tvoju ćerkicu, a ista stvar se vidi i kroz tvoju natalnu ... pretpostavljam da ti je to prvo dete (iz prve trudnoće)? Vladar 5. polja (predstavlja tvoje dete) je Jupiter na Algolu.

Ovde se bavimo fiksnim zvezdama tako da nećemo pričati o ljubavnom životu, to je već druga stvar ... možeš postaviti kartu na temama sa natalnim horoskopima, ili eventualno da otvorimo novu temu o ljubavnom životu, ne sećam se da postoji tema koja se bavi baš time (ako izumemo one o 5. ili 7. kući) ... proveriću.

Ima mnogo lepsih, ali ljudi gledaju samo na to koje zvezde im mogu "doneti zlo" , da bi znali kako da ublaze posledice, a kada lepe zvezde "uticu" , pa to je samo dobro, tu nema nista lose, nemas se cega plasiti, nego se samo prepustiti sreci :D;)

e ali caka je upravo u tome , zvijezde su jače od planeta, one su prst sudbine, to je jedini slučaj u astrologiji gdje ne možeš baš nimalo utjecati.

ne znam da li ima tema o ovome ali moram otvoriti.

ovo podrucje nisam bas jako dobro proucio, pa sad ja /malo za promjenu/ pitam nesto vas.

Da li ima smisla gledati bilo koji drugi aspekt osim konjukcije ?
Da li treba gledati konjukciju zvijezde sa bilo kojim vrhom polja ili djeluje samo na planete ?

Koji je krajnji u praksi iskusani orbis koji radi ? Kod Algola sam cuo za slucajeva da i na 2,5 stupnjeva ubija.

jos nesto neki navode da je Fortuna u kombinaciji sa fiksnim zvijezdama mocna , da li je to istina ?

Ja sam misljenja da fiksne zvezde deluju samo u konjukciji,mada neki smatraju da treba posmatrati i kvadrate ako ih prave.
Naravno da treba gledati konjukciju zvezde sa vrhom polja,narocito sa ASC,IC,DC,MC-om.
Mislim da se u obrzir uzimaju samo egzaktne konjukcije ,i eventualno orbis od 1',sem u slucaju Algola koji deluje i na 5' orbisa.

ima jednu stvar koju sam cuo, ako imate planetu na 13 a fiksna zvijezda je na 14 , medjutim ako je i nekoliko minuta preko pa i 20 minuta preko da se racuna kao 1 stupanj.

sve ovisi o magnitudama.

Nisam ukapirala ovo, šta je šta u kom slučaju?

Moj lični utisak (i ono što sam čitala/naučila), da sumiram sve oko fiksnih zvezda - konjunkcija ubedljivo najznačajnija, orbis u proseku oko 2 stepena je za tolerisanje, za ostale aspekte ja lično bih rekla ipak diskutabilno ?! - ne znam šta ti kažeš, eventualno egzaktni aspekti ... treba procenjivati od slučaja do slučaja, ipak. Naravno najbitniji aspekti su sa vladarima, svetlima, Asc-om i sl., ličnim planetama ...

Ono za Algol, Ok je 2,5 stepena, ali ima li slučajeva da deluje u većem orbisu? Ili bilo koja druga fiksna zvezda? Recimo, na Asc-u je ali konjunkcija šireg orbisa (od dozvoljenih 2) ...

Ja recimo imam dilemu kako da tumacim svoj stelijum koji se nalazi na od 23'-25' Vage.
Sunce je na 23' i radi egzaktnu konjukciju sa Spikom,ASC je na 24' i tu je fiksna zvezda Arkturus (cija se simbolika dosta razlikuje od Spike)...Znaci na Sunce najjace deluje Spika ali ono radi i konjukciju sa Arkturusom...orbis 1'.Na asc Arkturus ali jos uvek bi se trebao osecati uticaj Spike...Ne znam da li je neka od ovih zvezda jaca i eventualno drzi primat

I meni su stepeni najzanimljiviji,i fiksne zvezde jako interesantne,samo sto ne razumem kako da ih prepoznam po ovome sto si postavila gore,jer kako sam ja razumeo razlika u polozaju je 100 godina pa i do 4 stepena za neku zvezdu,pa preporuci neki sajt ili program za racunanje ako ti nije tesko:)

ALGOL delje samo ako je u konjukciji sa nekom planetom do 1,5 stepeni.
Treba gledati samo najveće nekretnce kao što su Aldebaran,Sirijus,Regulus,Spika,Kifa Australis,Antares i Vega i to isključivo u orbisu od jedan stepen.

Mars na Algolu, 28 Bika. 12.07.1930. Bg Ziveo do 76.
Covek je imao povredu vrata~ grla, od konja ( Mars,Algol 90 Neptun,Venera).

Sa 52~53 tumor na glasnim zicama... jedan je od retkih koji je ostao ziv...pa jos sa svojim glasom(bez tzv. dugmeta).

Inace, u toku zivota, fantasticno brza regeneracija...verovatno zbog Sunce 0 Pluton.
~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~ ~~~~~~
Ne znam sat rodjenja...da li je Mesec u Jarcu ili Vodoliji.... ali coveku je dva puta bilo opeceno ISTO OKO komadicem gvozdja.
Uran iz Ovna kvadrat Sunce? Ili?

Siriius je sjajna zvijezda dao bih mu do 2 stupnja orbisa sigurno, ako ne 2,5.

Najsjajnije zvijezde su pokazale utjecaj i u konjukcijama sa vrhovima polja iako najjače djeluju na uglovna polja.

Regulus u 3 sam po sebi ako išta znači može značiti nešto od sljedećega:

veoma skup auto, slavan brat ili sestra, nepokolebljiv um, tvrdoglavaost, kažu pravu riječ u pravo vrijeme.

no ako je samo 1 stupanj dalje vrh 3 polja Regulusa nema jer ovdje već zalazimo u drugi znak, a nije sasvim jasno utvrđeno da li se energija fixne zvijezde prelijeva u sljedeći znak.

Hvala na odgovoru:D ali ne prelazi 1 stepen vec je tacno na Regulusu,a one osobine sigurno vaze:) pogotovo kad sam bio mladji,bas sam bio tvrdoglav
Pa onda se meni Mars nalazi na Siriusu:think: Kakav je to mars:confused:

flpflp:
meni je AC na sirijusu i nema neka vajde od toga

Vidi ti nju, zato ti meni nisi htela da das kartu. :D Salim se.

Vec sam i sebi postao dosadan koliko svuda pisem o tom Siriusu. Verujem da tamo ima humanoida,
vanzemaljci sto bi se reklo, oni Uranski, jako tehnoloski napredni.

Pa jednostavnom logikom ko ima nesto na Siriusu, taj mora imati i neke karakteristike koje oni imaju,
pa makar i minimalno, ali primetno. Kod nekih se ovo pokazalo validno. :D

Isto vazi i za jos neke zvezde na kojima ima zivih bica, cek, posto je i ovo tema fixnih zvezdi,
a na drugim forumima sam vec postavio tu temu, postavicu i ovde llistu tih fixnih zvezdi. :)

Evo lista. Pa ako neko misli da je bolje naceti novu temu, nek izdvoji u novu temu (moderatori :) )

Sirius 14* Cancer
Procyon 25* Cancer
Arcturus 23* Libra
Pleyades 28*,29* Taurus
Tau Cetus 17* Aries
Epsilon Eridanus 17* Taurus
Andromeda Galaxy 27* Aries
Lyra 15* -to- 21* Capricorn (Vega 15* Cap)
Alfa Draco 7* Virgo
Rigel 16* Gemini

Achird, eta Cassiopeia 9* Taurus
Toliman, alpha Centaurus 29* Scorpio
Antares, alpha Scorpio 9* Sagittarius
Deneb, Adige alpha Cygnus 4* Pisces
Arkab, alpha Sagittarius 15* Capricorn (tu je i Vega, Lyra)
Rukbat, beta Sagittarius 15* Capricorn
Capella, alpha Auriga 21* Gemini

Dolphin constellation 17* Aquarius

E sad je cudno sto niko ne kaze dali ima vanzemaljca i na Regulusu, ne pise nigde nista. 8)
Ni Formalhaut nema. Iako su ovo kraljevske zvezda.

A koje su karakteristike gore navedenih? Za one prve kolonije znam ponesto, a za ove druge neznam.
Za Delfine znam. :D Posle mozda napisem..

Back