Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najtragicnije sto ih pljuju svi, a njih ima bar 70% u Srbiji..Imam drugare fensere...U principu za mene je to ipak moda..znamo dobro za Srbiju koja, koja nazalost nekad prelazi sve granice neukusa...Kao i svud i tu ima mnogo seljaka...Ali recimo sad, X puta vidim gomilu metalaca sede ispred zadruge, svi kosati i bradati u majicama svojih metal bogova i cirkaju pivo..
I sta bi sad bilo ko trebao da pomisli?

Tako se prave stereotipi: fenseri su seljaci, metalci i pankeri su prljavi, reperi su narkomani, navijaci su stoka...

kad kazes fenseri tu pdrazumevam, okej, napucane ljude, manje vise skupo, al ono st slovi za trendi, in, ribe prekvarcane, ispeglane, prešminkane, napućene, frajeri preparfemisani, zalizani, invenar su kafica i klubova koji slove za fancy, poziraju, loze se na neki sjaj, luksuz, keš, fasadu, po pravilu slusaju narodnjake, house, mtv, konzumenti masovne kulture... ali s obzirom da je jako siroka grupa i tu ima raznih kategorija od onih normalnih, umerenih kod kojih se fenserstvo zavrsava samo na dobrom, skockanom izgledu i mestia gde izlaze, eventualno muzikom, al imaju malo sire poglede i krug interesovanja; preko onih koji pucaju na visoko, samo na najskuplje; do najvecih pajsera i sojki kojima se interesovanje vodi na kopiranje nekog trendi izgleda, šanere, abrove, lokalne mehane... u principu sam protiv svih segregacija, klišea, stereotipa, klasifikacija i takvih "negetivnih grupisanja"... ali ipak u svemu tome ima makar malo istine, pa i ti epiteti koje se pripisuju raznim grupama nisu baš džabe dati... uglavnom, izgubio sam poentu tema ako ju je i bilo u startu... problem je samo u tom markiranju i ovi su ovakvi, a mi smo takvi, jedni su najgori, drugi najpametniji isl...

Evo kako je jedan kolega sa Automobilizma opisao dve vrste fensera:

koznu jaknu ja nosim :cool: (ali koznu od teleta ne kesu neku)

telefone im nisam zagledao, samsung je verovatno, nesto sareno i glasno :D

a jakne nose one fegetske sto se danas nose, suskava sa ramflom dole i onom kapuljacom sa krznom kao je8eni paun u njoj izgleda.
suskave trenerke marke didibao sa znakom adidas, onako dignute iznad carapa i tu zategnute iznad clanka crne patike one sa tankim brzim kuglaskim djonom i na cicak jer pertle ne umeju da vezu,
ako su emancipovani onda nose izbledjene farmerice "beba"- temerin, majcu dugih rukava sa nekakvom tribalnom zvrljotinom na sebi, ili nekim cvecem, neki dezen tog tipa uradjen zlatnim ili srebrnim, metalik nesto da sljasti. majca je crna ili bela.

Svaka mu čast, sjajan je. :D

i uglavnom V.I.P. u shkolama...QUOTE]

Ja sam bio u takvom drustvu u srednjoj,metalci su nas naravno smatrali seljacima.
Ali meni je neverovatno koliko metalci mrze ali bukvalno mrze "fensere", u fazonu "sve ih treba pobiti" . Mi uopste nismo reagovali na takav nacin prema njima,uopste nas nisu zanimali....
Mislim da tu zaista postoji kompleks kao sto je neko gore naveo.
POzdrav svima i metalcima i fenserima.

sa' ću da budem prost, ali... fansi u principu znači lepo, elegantno, skupo, bogato, dobro isl. ... a ljudi su takvi da ce uvek biti u fazonu - a sto on da ima, a sto on da bude "bolji", lakše je klošariti se i kritikovati sve redom... jer stvarno ne razum zasto bi neko ko je zadovoljan sobom i svojim zivotom kritikovao, pljuvao druge i vodi racuna sta oni rade i kako zive... tako da da, u svakom nezadovoljstvu i negativnom stavu krije se debeli kompleks...

Dakle, poshto je to ovde mnogo spominjan pojam, da mi ga neko malo razjasni. Tojest, da ga svi malo razjasnimo.

Dakle:
Shta su fenseri?
Kako oni izgledaju?
Shta to shto nose ih chini fenserima?
Koju muziku slushaju fenseri?
Da li fenseri imaju stila?
Koje to marke mogu biti fenserske ili fensi, ili kako god?
I tako dalje, i tako dalje...

Dakle, izvolite

Fenser ce da radi ono sto mu Pink kaze i slusace muziku koju svi slusaju.

Fenser ce da bude popularan jer ce se druziti sa masom [koja mu odgovara i ne odgovara] samo da bude ''poznat''.
Nosice ''Sweet Years'' i samo "Delta-City" stvari koje ce da sljaste na sve strane.
Ako je musko, imace kosicu koja ce biti duza ili, zavisno od ukusa, osisana kratko ali sa ipak ostavljenim duzim gornjim delom. Obavezne su tone gela, ne bi li se ta kosica sto vise sjajila i privlacila.
Da ne pricamo o skromnim lancicima oko vrata.
Ako je zensko, imace tone sminke, i, najverovatnije, isatiranu kosu, ako ne i farbanu. Govorice utanjenim, prepodobljenim glasom, ili ce se, pak, jako glasno smejati, ne bi li je svi videli [culi].

U oba slucaja ne zaboravimo pljugu koja ce se, polako ali sigurno, uvuci u njihove isfolirane zivote.
Ako su malo zesci, cak i alkohol.

Nisam fenser i namerno necu da budem.

Fenser ce da bude popularan jer ce se druziti sa masom [koja mu odgovara i ne odgovara] samo da bude ''poznat''.
Nosice ''Sweet Years'' i samo "Delta-City" stvari koje ce da sljaste na sve strane.
Ako je musko, imace kosicu koja ce biti duza ili, zavisno od ukusa, osisana kratko ali sa ipak ostavljenim duzim gornjim delom. Obavezne su tone gela, ne bi li se ta kosica sto vise sjajila i privlacila.
Da ne pricamo o skromnim lancicima oko vrata.
Ako je zensko, imace tone sminke, i, najverovatnije, isatiranu kosu, ako ne i farbanu. Govorice utanjenim, prepodobljenim glasom, ili ce se, pak, jako glasno smejati, ne bi li je svi videli [culi].

U oba slucaja ne zaboravimo pljugu koja ce se, polako ali sigurno, uvuci u njihove isfolirane zivote.
Ako su malo zesci, cak i alkohol.

Nisam fenser i namerno necu da budem.

oh,ne, samo ne alkohol!!!

Ko je uopste stvorio te klase u drustvu??

Frustrirani pojedinci
Jao vas dve ste rodjene Punkerke! Takvu dozu bunta jos nisam video! Sta god postoji vi morate da popljujete i da kazete da je glupo,da je za stereotipe i da ste individualni!z:p

oh,ne, samo ne alkohol!!!
Da! Sta fali popiti ponekad neku? Strasno je kad se neko redovno lesi ili povremeno ali da pije kao ne navid,to jeste strasno,ali ne vidim problem da neko popije jedno,dva piva jednom u sedmici ili dvaput! Imate samo jedan zivot i prozivite ga maksimalno,zezajte se jos dok mozete,dok vas mama i tata izdrzavaju na grbaci posle je gotovo!!z:) (znam da je bilo ironicno linabg)

Jao Overkille ,cenim tvoje pokusaje da budes cool i da provociras.
Mozda se neko i nasmeje iz sazaljenja.
Ne placi mali decacicu:****

Aj bre glupaco sta se odmah cimas nije sve sto kazem provokacija!
Pusi mi...
Aj sad me popljujete da sam seljak....

Ps. ja nisam punkerku, pu nikako..ja sam hipi metal gothicarka.
Aha.
Niko nece da se svadja nocas:(
Ti si ideoloski panker!z:p

Fenseri pre 18-19 godina nisu ni nalik danasnjim, odnosno danasnje znacenje reci fenser, fensi uglavnom je negativno, dok je sve do pocetka devedesetih bilo nesto lepo i pozitivno... devedesete, diesel, turbo folk, majmuni "opasani kaisem sa srebrnom legurom" (Skabo-Seti se devedesetih) od 15 kg i ostalo....e sad posto su oni postali "in" devedesetih, samim tim su postali fensi u ocima drugih. A kao sto znate vecina nas danas i ne voli te dzibere tako da ni rec fensi bas ne varimo....e da....I danas ima da se nadju stari Fenseri....oni pravi...hehehe

p.s. ovo pogrdne reci za fensere devedesetih...moje misljenje...samo da se zna da mi ne skacete za vrat odma':mrgreen:...

Poslednja izmena:
au,sto ovde ima ljubomornog naroda... ja jos nisam videla dobrog frajera sa nekom metalkom-punkerkom-cudakinjom-u crno obucenom-... z:hm:
ne bih da zvucim grubo,ali realno najpopularnije,najlepse,najzgodnije u svemu naj mogu da mrze samo oni koji su ljubomorni na njih z:p
ne kazem da je to slucaj sa svima,ali 90% jeste... z:mrgreen:

sto se mene i mojih drugarica tice,lepi,uredni,nabildovani,smeksi,fensi momci su zakon z:mrgreen: oni koji vode racuna o sebi i svom telu... z:)

au,sto ovde ima ljubomornog naroda... ja jos nisam videla dobrog frajera sa nekom metalkom-punkerkom-cudakinjom-u crno obucenom-... z:hm:
ne bih da zvucim grubo,ali realno najpopularnije,najlepse,najzgodnije u svemu naj mogu da mrze samo oni koji su ljubomorni na njih z:p

sto se mene i mojih drugarica tice,lepi,uredni,nabildovani,smeksi,fensi momci su zakon z:mrgreen: oni koji vode racuna o sebi i svom telu... z:)

Naravnoz:)

ljubomornog naroda...z:D jes ti luda..?
ja npr,da sam musko,nikad ne bih pogledala najpopularnije.

a od nabildovanih mi se dize kosa na glavi.No,ukusi su razliciti:)

ljubomornog naroda...z:D jes ti luda..?
ja npr,da sam musko,nikad ne bih pogledala najpopularnije.

a od nabildovanih mi se dize kosa na glavi.No,ukusi su razliciti:)

Ne zaboravi atlet majicu i kajlu od 2 kg.

Moje licno misljenje je, da je svaki muskarac, sa tom, najpopularnijom, ako uopste mogu tako da je nazovem, samo i jedino zato da bi zadovoljio svoje potrebe. Zato su one i najpopularnije, je l' .

Naravno, cast izuzecima.

Back