Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja ne vidim poentu takvog govora.
Kao shto rekoh, ne treba komplikovati ako se mozhe uraditi prosto.
Ja uvek kad pishem ovde, radim to prosto i kratko, i shto je najbitnije, razumljivo (istina ,to ima svojih nedostataka...)
Ne verujem da vishe od desetak ljudi sa ovog pdfa mozhe da razume shta je on napisao u tom postu gore.

Pa nije baš tako.
U kič - ostvarenjima sistemi asocijacija su automatski, svedeni na najfrekventnije grupe. Kič bi se, sugerira Mol, mogao meriti stepenom banalnosti svojih asocijacija. On je kao takav bestidan, ali ne samo u površnom smislu bestidnosti jedne erotske asocijacije kakvu budi neka kič - razglednica, već u jednom dubljem smislu bestidnosti koja grubo negira ono što je Broh nazivao tegobnom dijalektikom slobode čovekovog bića, nudeći "carski put do umetnosti" (Kloskovska, "Sociologija kulture"), put kojim se dospeva u neautentičnost, patvorenost, lažnost.
Ako kič najednostavnije definišemo kao formu, kojoj nedostaje onaj duhovni sadržaj koji čini nešto umetničkim delom, onda turbo folk, sa svojim minimumom zadovoljavanja muzičke forme, predstavlja hiper kič produkt, koji je uspeo iz ukusa, na žalost dobre većine, izbaciti minimum kriterijuma i stvoriti jednu zastrašujuću masu estetskih invalida.

Hijerarhija vrednosti ipak postoji.Ne znam kako bi izgledao dijametralno suprotan pogled na stvar.

Joj, Luka. :)
Hajde iziđi na ulicu pa anketiraj raznorazne ljude šta je ukus po njihovom mišljenju.
Mislim na netolikobrazovane ljude.
Zar misliš da je neko (uslovno rečeno neko) ko je poštovalac turbo-folka i Neđe Kostića svestan hijerarhije vrednosti?

Uopšte ne mora da znači.

I to ne mora da znači da su zatucani.
Isto tako mogu reći - nervira me zatucanost (pojedinih) metalaca. I šta sad?

Tako je potpuno se slazem.
Ne moze se generalizovati. Vi (metalci ,punkeri,rockeri itd) gledate nas nazovimo fensere kao glupe ,zatucane , sto je velika greska, kao sto mi gledamo vas kao prljave,odvratne,smrdljive itd...sto je takodje greska.
Ja npr.slusam house,idem po klubovima ali i mene nervira seljastvo u svakom smislu....nervira me Ambis i ostala "ultra fancy" mesta...licno volim da se oblacim fancy ali ne preterano,vise neka sportska elegancija tipa lacoste i sl...
Poz

ja ne vidim poentu takvog govora.
Kao shto rekoh, ne treba komplikovati ako se mozhe uraditi prosto.
Ja uvek kad pishem ovde, radim to prosto i kratko, i shto je najbitnije, razumljivo (istina ,to ima svojih nedostataka...)
Ne verujem da vishe od desetak ljudi sa ovog pdfa mozhe da razume shta je on napisao u tom postu gore.

Ovog puta se slazem sa Kreptom i Nixxom,Nadre svaka tebi cast imas bogat recnik i sve ,ali mozes li da pises prostije? Nije mi problem razumeti,ali dzabe pises tako,lakse je i nama razumeti kad pise prostonarodnim recnikom neg da se bakcem sta je pisac hteo reci!! Ipak ovo je samo forum!!

Uh, ljubi tebe koleginica. z:mrgreen:

Slažem se sa ovim, mada je definicija ukusa vrlo relativna. Svako od nas je različit i svako poseduje lični kod, time i ukus, kojim se priklanja.

Za ovo bih mogla reći, kao WOC - Sto ljudi, sto ćudi.

Ma nije to problem, kao da sam ja malo puta na žurkama slušao svakakvu muziku (a i neki moji prijatelji slušaju istu) - da pojednostavim ( da bi kreptoman razumeo z:D ) :
u duhu poistovećivanja sa muzikom koju slušaju, pojedini postaju i etički invalidi, promovisanjem onih slojeva društva u kojima se i moć i slava stiću preko subjektivizacije i relativiziranja moralnih principa.

Joj, Luka. :)
Hajde iziđi na ulicu pa anketiraj raznorazne ljude šta je ukus po njihovom mišljenju.
Mislim na netolikobrazovane ljude.
Zar misliš da je neko (uslovno rečeno neko) ko je poštovalac turbo-folka i Neđe Kostića svestan hijerarhije vrednosti?

Pa dobro.Oni se ne pitaju. z:D

Uostalom, ne žalim se ja ni na šta.Klima osrednjosti mora da postoji i zapravo ima jednu dobru stranu : kad neko u to more sivila baci nešto zaista vredno - lakše ćemo ga prepoznati.

Pa dobro.Oni se ne pitaju. z:D

Uostalom, ne žalim se ja ni na šta.Klima osrednjosti mora da postoji i zapravo ima jednu dobru stranu : kad neko u to more sivila baci nešto zaista vredno - lakše ćemo ga prepoznati.

E, al' ja sam se referisala upravo na te priproste ljude. ;)

Za ostalo se slažem. ;):)
Jest' vala, lepo je kad vidiš da se neko ističe.
Pa čak se i na forumu primećuje isticanje.
Ne samo u stvarnom svetu.

krepto

Banalizovano - da nema "Granda" , nešto drugo bi nam bilo simbol za neukus. Logično.
Mene lično privlači ono što odskače od mase mediokriteta .
Sve ostalo mogu da slušam / gledam / čitam (ne znam ni ja šta sve ne) ,ali teško da će mi "prirasti k srcu"...

I nej me bre handriti više,ebe mi se i za tebe i za turbo folk... z:D

edit -
Nadre:
lakše ćemo ga prepoznati.

Krepto:
Ne mozhesh prepoznati neshto dobro bez da ga uporedish sa turbo-folkom?

Gledaj bre malo šta pišem...Ne valja ti komplikovano, ne valja ti jednostavno... z:p

Poslednja izmena:
Deckonjo ko tebe postavi za mooda?

E znaci,80% ih slusa TF!!
Šta bre ko mene postavi za moda? :confused:
Šta sad, ti bolje znaš šta slušaju fenseri sa kojima se ja družim?

Vidis,koliko god ja mrzela turbo folk,jedino mogu reci da ti sto slusaju tf nemaju ukusa,i to je kraj.
Upravo tako.

Znate ko je zatucan? Zatucan je onaj koji ljude deli na osnovu toga šta slušaju ili kako se oblače. Nečiji stil oblačenja može samo biti (negativni) prvi utisak u većini slučajeva, ali nikako definicija te osobe kao čoveka.
Čini mi se da su neki što diskutuju ovde još uvek nezreli, pa im je No.1 stvar u životu bitisanje kao metalac ili fenser.
Kad malo odrastete, počećete da se bavite i nekim drugim malo bitnijim stvarima u životu.

krepto

Banalizovano - da nema "Granda" , nešto drugo bi nam bilo simbol za neukus. Logično.
Mene lično privlači ono što odskače od mase mediokriteta .
Sve ostalo mogu da slušam / gledam / čitam (ne znam ni ja šta sve ne) ,ali teško da će mi "prirasti k srcu"...

I nej me bre handriti više,ebe mi se i za tebe i za turbo folk... z:D

edit -

Gledaj bre malo šta pišem...Ne valja ti komplikovano, ne valja ti jednostavno... z:p

Sa ovim crvenim se apsolutno slazem.

Šta bre ko mene postavi za moda? :confused:
Šta sad, ti bolje znaš šta slušaju fenseri sa kojima se ja družim?

Upravo tako.

Znate ko je zatucan? Zatucan je onaj koji ljude deli na osnovu toga šta slušaju ili kako se oblače. Nečiji stil oblačenja može samo biti (negativni) prvi utisak u većini slučajeva, ali nikako definicija te osobe kao čoveka.
Čini mi se da su neki što diskutuju ovde još uvek nezreli, pa im je No.1 stvar u životu bitisanje kao metalac ili fenser.
Kad malo odrastete, počećete da se bavite i nekim drugim malo bitnijim stvarima u životu.

bravo svaka cast stefane ..lepo receno :)

Back