Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni kad neko kaže "fenser/ka" pomislim na one polugolišavke sa emtivija tipa bijonse, rihana, pusiket dolz, fifti sent, hip hop, ar en bi šit i sl. sraña
a ne vidim nikakvu bitnu razliku između njih i ovih naših: cece, karleuše, kitića...

Pravi hip-hop nije sit bre xD

Inace, ja ljubitelje domace estrade i crnokomercijalizovanih stvari sa MTV-a, koji su zatucano stvorili semu nacina zivota i prate je kao ovce, nje bih nazvala fenserima, vec jeftinim klonovima koji nemaju sopstvene stavove i misljenja. Znaci, najjednostavnija plitkost.

Fensi me asocira na nesto estetski, nesto sto je lepo na oko, sareno ...
Kao sto ranije rekoh, pop 80ih, - Duran Duran - :heart:

Inace, ja ljubitelje domace estrade i crnokomercijalizovanih stvari sa MTV-a, koji su zatucano stvorili semu nacina zivota i prate je kao ovce, nje bih nazvala fenserima, vec jeftinim klonovima koji nemaju sopstvene stavove i misljenja. Znaci, najjednostavnija plitkost.

Glam je fancy! Ergo Paja je fancy...

(Mada preferiram "kicos", nekako je kicasto :mrgreen: )

Skroz se slazem s ovim! Fensi je nesto lepo,sareno a ne neukus i vulgarnost!
I ne mora da znaci da svako ko se oblaci fensi slusa turbo folk. Ja prva ne!

meni kad neko kaže "fenser/ka" pomislim na one polugolišavke sa emtivija tipa bijonse, rihana, pusiket dolz, fifti sent, hip hop, ar en bi šit i sl. sraña
a ne vidim nikakvu bitnu razliku između njih i ovih naših: cece, karleuše, kitića...

baš vala ni ja!:P:cool: nego, ozbiljno, meni je fensi asocijacija za napucano, obuceno po poslednjoj modi, optereceno izgledomi i nekim "statusom" i "nivom", UVEK i u svakoj prilici, dakle neki vgeneralni odnos prema tim stavrima u zivotu. i u principu nema veze sa muzikom, samo uglavnom neces videti pankera, metalca ili hipika u ovom fazonu:confused: ovo je shavaceno kod nas, jer da bi bio pravi fenseri moraš da imaš malo i finansijskiu zaleđinu i elementarni ukus, po meni bi nekako fenseri trebali da budu "trendseteri", a ne slepi pratioci trenda... toga je kod nas 000001%, grand i mtv klinke/ci koji žive u fensi tripu uglavnom nemaju veze sa tim...

Poslednja izmena:
pa da, ja zavidim fenserima, mora da je lepo i člagano kad ti je krug razmišljanja - šta ću da obučem danas-kog frajera ću da zavučem-na koji splav ću da odem-ko će više da mi zavidi

Ja bih volela da sam fenserka...ne mislim na nacin oblacenja....vec da volim izlaske po splavovima,narodnjake i sve to,vecina ljudi koje poznajem i jesu u tom fazonu skroz...a ovako......:confused:

samo lamentiram nad necim sto ne postoji vec dugo vremena.....a ne umem drugacije.:roll:

pre neki dan mi je neko rekao da cu zbog onoga sto slusam (tj.ne slusam) biti Petar Pan celog zivota.
Na koji način sam ja imala super društvo u malom gradu a ti ne možeš da nađeš nekog ko ti odgovara u milionskom? :/

Ne mislim da neko od nas ima niže kriterijume... stvar je u tome da svako može naći sebi nekoga... ako želi. Aj ges.

pa i meni su fenseri oni koji su napucani i kojima je najvise stalo kako ce da izgledaju...moraju da budu najbolji...postoje fenseri koji uopste ne slusaju grand nego stranu muziku...znam takve...
a po vasim opisima sam nekim delom fenserka,jer volim da izlazim...problem je sto kad nas u sapcu ima jedan klub gde se svira rok a sve ostalo su narodnjaci...inace,mogu da izadjem i u pocepanoj trenerci nije mi nikakav problem...vazno je izaci i lepo se provesti a ne razmisljati koga ces zadiviti svojim izgledom..

Pa bas zato,jer to je mali grad,znas vecinu ljudi,i onda se zgotivis sa njima....:)

Uopšte ne znam većinu ljudi.
Od šest srednjih škola, družila sam se samo sa gimnazijalcima, ostale ne poznajem ili poznajem ali me ne interesuju. Dvaput godišnje sam se nalazila na kafi s curom koja je išla sa mnom u osnovnu, i onda otišla u drugu srednju.
I ja sam iz te sredine od dvestotinjak ljudi u generaciji našla super društvo, i mislim da je to svuda moguće.

Ovde ima više ljudi koji slušaju svašta što tebi ne odgovara.
Ali prostom logikom dolazim do zaključka da ima i puno više onih s kojima bi mogla naći zajedničku muziku, bez obzira na to koji ti je kriterijum ključan u izboru ljudi s kojima ćeš se družiti, i koliko ih uopšte ima. Mislim, kriterijuma. :P

pa i meni su fenseri oni koji su napucani i kojima je najvise stalo kako ce da izgledaju...moraju da budu najbolji...postoje fenseri koji uopste ne slusaju grand nego stranu muziku...znam takve...

Sto Mima rece, ne vidim nikakvu razliku izmedju te ''strane'' muzike i granda...../=
Isto samo na drugom jeziku.;)

Back