FC Barcelona

Walken je pametan deckonja i nemoj neko da ga dira :mafijas:
hehe sad sam se setio, Walken rece da Tores jos nije klasa ni druge lige vrhuskih napadaca u istoriji, a onda Tores dade iz voleja golcinu koju retko ko moze da da
pa rece da je Romario bolji od Etoa, a ovaj promesa Vidica ko spil karata i da sjajan gol u finalu LS
(dobro Etu jos treba da stigne Romarija, al ne mnogo)
aj molim te reci da Liverpool nece uzeti PL sledece sezone :lol:

Ok... E ovako:

@Xibalba
Stvarno nije u redu da ljude ovde nazivas neobrazovanim budalama (mozda ne tim recima, ali poenta je ista). To se shvata kao direktna provokacija a ne kao normalna rasprava.
Stvarno nije moguce da niko od njih ne zna sustinu ova dva kluba ili bilo cega, a da si samo ti u pravu. Ja ne kazem niti da jesi niti da nisi, ali vredjanje njihove inteligencije nije vise rasprava niti razgovor.

Da li je neko obrazovan ili nije, da li neko cita Dantea ili ne cita - nisu teme za ovaj podforum. A posto nisu teme za ovaj pdf nije vredno o njima ovde raspravljati.
Mogu da potvrdim, kao i mnogi clanovi ovde, da je Walken jedna od retkih osoba sa kojom je moguce raspravljati do besvesti iako se ne slazete ni u jednoj recenici. I rasprava je uvek argumentovana i u granicama dobrog ukusa.

Zakljucak: Svaka sledeca poruka u kojoj bude bilo provokacija, vredjanja tudje inteligencije itd.. bice momentalno obrisana.

OK, ali bih te najljubaznije zamolio, da u duhu pravde i pravicnosti, da povedes racuna i o sledecem:

OK je da imaš slične stavove kao onaj retard

bahat, bezobrazan i prepotentan

drago mi je da smo se rešili đubreta

ja ipak ne trpim toliku enormnu količinu gluposti i prepotentnosti

To znači samo da si kompletan idiot

ali niko nije bio toliki idiot i prepotentni pametnjaković

vas retardirane bi zakonom trebalo zabraniti

DAKLE - ovo nisu moje rijeci, vec rijeci doticnog gospodina kojeg ne optuzujes za vrijedjanje drugih ljudi i njihovog misljenja - dok sam ja izabran za ulogu "dezurnog krivca"...
Stoga, ocekujem i zahtjevam apsolutno isti tretman za sve - za mene ali i za ljude koji drugima ovdje lijepe epitete "fasista", "djubreta", idiotluka" i slicno...Ako se brisu moji, onda se brisu i "njihovi" postovi...

Drago mi je sto smo razjasnili.Hvala :hvala:

Walken je pametan deckonja i nemoj neko da ga dira :mafijas:
hehe sad sam se setio, Walken rece da Tores jos nije klasa ni druge lige vrhuskih napadaca u istoriji, a onda Tores dade iz voleja golcinu koju retko ko moze da da
pa rece da je Romario bolji od Etoa, a ovaj promesa Vidica ko spil karata i da sjajan gol u finalu LS
(dobro Etu jos treba da stigne Romarija, al ne mnogo)
aj molim te reci da Liverpool nece uzeti PL sledece sezone :lol:
Nisam rekao da nije klasa, nego da prvo treba te igrače da dostigne da bi ga upoređivali sa najboljim u istoriji ... Takođe sam rekao da ima velike šanse da to dostigne, i da bih ja to voleo, pošto je vanserijski igrač i može još da napreduje, i najviše zbog njegove igre volim da gledam LIverpul ... Ali ostavimo to upoređivanje za još koju godinu, ko zna šta mu se može desiti ...

E sad, Romario jeste po meni bolji od Etoa, ali je Eto majstorčina, i jedan od najboljih napadača nakon 2000-te, tako da bi Eto promešao Vidića i bez tog mog poređenja :D ... Ali ipak mislim da ne može stići Romaria, Romario je klasa za sebe, Eto samo jedan od vanserijskih napadača tipa Anri (mada je i to danas skoro nemoguće dostignuće ) ...

Ako ćeš iskreno, najviše bih voleo da Liverpul uzme titulu u PL od velike četvorke ... Oni su mi nekako najmanje omraženi ... Ne volim ih preterano, ali Manu i Arsenal su mi odvratniji ...

Вокене молим те само кад следећи пут неко бане и каже да је Барса мали клуб а Меси цик цак шта већ,
немој да се убијаш од препуцавања на 5 страница кад нема вајде, неке ствари се не доказују :)

ево о поређењу Месија и Роналда
ово је статистика ове сезоне у Лиги (Шпанија, Енглеска) И Лиги Шампиона ДО финала у Риму...

можда нисте приметили али управо Роналду 2 пута пред носем односе лопту прво Пујол, а после Ћави, лопте су ишле на њега а он само посматра,
у наставку Меси то не прашта ,иако је 160 , преко Вандерсара који је 2,5 метра
:D

Поента је да је Меси ове сезоне понајбољи играч и заслужено ће узети шта му припада
дела говоре,
ја лично много више волим Месија, због карактера, стила, игре, готово свега
једноставно више га ценим и мени је довољно то што сам га гледао ове сезоне,
никакве бројке и статистике ми нису неопходне да закључим да је најбољи
Раме уз раме са њим су Ћави и Инијеста а иза њих Роналдо

Вокене молим те само кад следећи пут неко бане и каже да је Барса мали клуб а Меси цик цак шта већ,
немој да се убијаш од препуцавања на 5 страница кад нема вајде, неке ствари се не доказују :)

ево о поређењу Месија и Роналда
ово је статистика ове сезоне у Лиги (Шпанија, Енглеска) И Лиги Шампиона ДО финала у Риму...

у преводу Меси је мање времена на терену,
дао је доста више ГОЛОВА, (31, 22)
мање шутирао,
боље користио шансе (29%, 14%)
имао дупло више АСИСТЕНЦИЈА (16, 8,)
створио више шанси, боље додавао,
имао више дриблинга (7.2, 4.8 по мечу) и бољи проценат коришћења истих,

Меси - Роналдо

минута у игри: 927 - 1010

голова: 9 - 4

асистенције: 5 - 2

шутева: 32 - 71

можда нисте приметили али управо Роналду 2 пута пред носем односе лопту прво Пујол, а после Ћави, лопте су ишле на њега а он само посматра,
у наставку Меси то не прашта ,иако је 160 , преко Вандерсара који је 2,5 метра
:D

Поента је да је Меси ове сезоне понајбољи играч и заслужено ће узети шта му припада
дела говоре,
ја лично много више волим Месија, због карактера, стила, игре, готово свега
једноставно више га ценим и мени је довољно то што сам га гледао ове сезоне,
никакве бројке и статистике ми нису неопходне да закључим да је најбољи
Раме уз раме са њим су Ћави и Инијеста а иза њих Роналдо

Ovoliko piskaranja ti je trebalo da bi dokazao REVOLUCIONARNU tvrdnju da je Mesi OVE SEZONE bolji od Ronalda :dash:

U zadnje vrijeme vecina tema o klubovima sluze za prepucavanje (npr. tema o Real Madridu), a toliko zanimljivih vijesti ima. Messi je bolji od Ronalda ove sezone bio, kao i Barca od Reala, (ali opet to je samo jedna sezona) i mislim da o tome stvarno ne treba raspravljati. Bice zanimljivo ukoliko Ronaldo dodje u Real, onda cemo gledati velike utakmice, Messi vs. C. Ronaldo.

U zadnje vrijeme vecina tema o klubovima sluze za prepucavanje (npr. tema o Real Madridu), a toliko zanimljivih vijesti ima. Messi je bolji od Ronalda ove sezone bio, kao i Barca od Reala, (ali opet to je samo jedna sezona) i mislim da o tome stvarno ne treba raspravljati. Bice zanimljivo ukoliko Ronaldo dodje u Real, onda cemo gledati velike utakmice, Messi vs. C. Ronaldo.

Slazem se, naravno...

Ipak, mislim da nam Ronaldo i ne treba ako zavrsimo sa Kakazinjom :ok:
Jedan je Kaka...

Eto i Romario ne mogu u isti kos nikako...niti ce moci(za ovu konstataciju nam ne treba vizija)...i Vidica je okretao i Rodaljega, i Endi Dzonson, i Heski pa nijesu ni blizu, niti ce biti, Romariu...
Tvrdim da ce se i Tores, i Drogba, i Vilja pamtiti u istoriji(i bice medju najvecima...Vilja bi morao da predje u veci klub hitno)...

Mesi jeste bolji ove sezone od Kristijana(ja nijesam pricao o ovoj sezoni nego uopste)...

Jaja Ture je odlican igrac...ali nije najbolji zadnji vezni...

Injesta i Cavi su sjajan tandem, mozda Cavi i manje grijesi...ali ono sto radi Injesta je za pamcenje...a ono sto radi Cavi je znatno cesca pojava...zato je Injesta toliko poseban...

Mesi ne zasluzuje ni po jednom parametru vise Zlatnu loptu od Injeste...

Neko je skoro izjavio na ovom podforumu da se ne moze parama sve postici, aludirajuci tako na druge klubove(mislim da je to rekao Opusteno)...a ja bih ga pitao...Kako to moze da kaze kada navija za ekipu koja je desnog beka platila 30 miliona?

Tvrdim da ce se i Tores, i Drogba, i Vilja pamtiti u istoriji(i bice medju najvecima...Vilja bi morao da predje u veci klub hitno)...
Pa jedino ako budu pričali o 100-150 najboljih napadača ikada, onda će Vilja i Drogba moći u priču ... Tores i ima šanse da upadne u društvo Etoa, Anrija, Raula, Ševčenka, Klinsmana i ostalih, i to velike, ali ova dvojca baš i nemaju ... Nije dovoljno jednu dve sezone odigrati odlično pa da bi ih svrstavali u najbolje u istoriji ...

Ali ubedljivo je najbolji ... Ti možeš biti prezadovoljan Esijenom, kao i ja Sisokom, ali Ture je ove sezone tata za sve, a i generalno idealan igrač za svoju poziciju ... Gotovo identičan kao Rajkard, i nije ni Rajkard bio lud kad ga je doveo jer je znao koliki je potencijal i šta mu treba, jer je i sam doktorirao tu poziciju ... Po meni možda i glavni igrač Barse ove sezone, jer ne bi oni ni imali toliko lopte u posedu da Yaya ne radi ogroman pritisak na sredini i sa lakoćom otima lopte ... A takođe je sjajan i kao štoper ...

Mesi ne zasluzuje ni po jednom parametru vise Zlatnu loptu od Injeste...
Po golovima ..

Neko je skoro izjavio na ovom podforumu da se ne moze parama sve postici, aludirajuci tako na druge klubove(mislim da je to rekao Opusteno)...a ja bih ga pitao...Kako to moze da kaze kada navija za ekipu koja je desnog beka platila 30 miliona?
NIje isto kad ti za jednog fantastičnog beka i igrača koji ti je neophodan daš 30 miliona, i kad Ferguson za Berbatova da 50 miliona koji uopšte nije bio neophodan Mančesteru ... Barsini glavni igrači su produkt njihove škole, dok u ostalim klubovima imaš jedva 2 igrača koji su ponikli u školi kluba za koji igraju ...

Mene i ne čudi to, jer imaš na sportklubu emisiju Barsina škola, gde jedan ili dvojca igrača iz prvog tima daju časove klincima ... Ta škola mora valjati, jer nema boljeg učitelja od Ronaldinja, Ćavija, Inieste, Pujola ili Markeza ...

Upravo to - Jaja Ture jednostavno NIJE najbolji defanzivni vezista na planeti, a mislim da to nikada ni nece biti.Dosta ljudi precjenjuje tog igraca, najvise (naravno) medju fanovima Barse...

Sto se tice trosenja velikih suma - ja to razumijem nikako drugo, do kao licemjerje nekih "zagrizenih" i krajnje neobjektivnih simpatizera Barse i nekih drugih klubova.Naime, hiljadu puta sam prisustvovao tumacenju ovog tipa - situacija u kojoj Real Madrid da 30 miliona za Pepea - za takve ljude predstavlja, bacanje novca, neumjerenu potrosnju, "unistavanje" fudbala uplitanjem "prevelikih" sredstava - dok situaciju u kojoj Barsa da 30 miliona za beka, ili ponudi 45 miliona za centralnog veznog - smatraju "dobrim potezom ili opravdanom kupovinom"...

Ne treba biti prepametan da bi zakljucio da je danas fudbal precjenjen sport u smislu trosenja nenormalnih kolicina sredstava, ali, ukoliko nekom nisu poznati bazicni principi funkcionisanja trzista i transfer politike savremenih klubova u kombinaciji sa nepoznavanjem osnovnih principa liberalnog kapitalizma - onda to predstavlja dobar osnov pojave nekog ovako "uvrnutog kriterijuma" i misljenja - poput primjera gore navedenog :dash:

NIje isto kad ti za jednog fantastičnog beka i igrača koji ti je neophodan daš 30 miliona, i kad Ferguson za Berbatova da 50 miliona koji uopšte nije bio neophodan Mančesteru ... Barsini glavni igrači su produkt njihove škole, dok u ostalim klubovima imaš jedva 2 igrača koji su ponikli u školi kluba za koji igraju ...

Mene i ne čudi to, jer imaš na sportklubu emisiju Barsina škola, gde jedan ili dvojca igrača iz prvog tima daju časove klincima ... Ta škola mora valjati, jer nema boljeg učitelja od Ronaldinja, Ćavija, Inieste, Pujola ili Markeza ...
[/QUOTE]

Barsa je dosta novca potrosila proslog ljeta, ali i dalje imaju tu politiku da forsiraju igrace iz mladjanog tima...

Ja bih radije vidjela Inijestu u Chelseau nego Mesija... Iako je Mesi najbolji na svijetu... Inijesta je tik iza njega...

Najbolji zadnji vezni trenutno su Esijen,iako Esijen vise igra centralnog veznog... Jaja Ture je sigurno jedan od...Sissoka nisam pratila mnogo ove sezone jos se povrijedio...Ali Esijen i Jaja Ture...:ok:

Mikel je blizu, treba mu jos neka godina iskustva i bice tu negdje...

ALI najbolji zadnji vezni IKADA covjek koji je definisao tu poziciju je klod makelele

Berbatov nikada ,ali nikada nije kostao 32 miliona funti, i Ferguson je OCIGLEDNO pogrijesio sa njim, a ne zeli to da prizna pa ga je svo vrijeme forsirao vise nego Teveza koji je glasa iznad Berbatova...

Rajkard preuzeo Galatasaraj...Koje ironije...coek je toliko vaznih trofeja osvojio za Barsu, reformisao ekipu i bio obozavan...a sad trenira galatasaraj...jeste to ok klub,ali ocekivala sam da ce Rajkard da preuzme neki dosta veci klub (mislila sam Milan jer je igrao tamo i tako)...

Poslednja izmena:
Barsa je dosta novca potrosila proslog ljeta, ali i dalje imaju tu politiku da forsiraju igrace iz mladjanog tima...
Ma nije poenta u samoj Barsi, nego da se Alveš ne može svrstati u nebulozan i preplaćen transfer, nego je odradio svaki cent koji su ga platili, a tek ulazi u najbolje fudbalske godine ...

Jeste Barsa imala promašaja i skupo plaćenih igrača koji nisu bog-zna-šta pokazali (da ne nabrajam one silne 'nove Maradone'), ali poenta je u tome da Alveš ne može da uđe u grupu preplaćenih igrača kao Berbatov ili Ševčenko ... Bosingva je koštao 5x manje nego Ševčenko, a pokazao je 5x više u Čelsiju, i takvu politiku treba voditi, a ne davati po 50-60 miliona za igrače koji ti nisu potrebni ... Real kupi VDV-a, a imaju odličnu sredinu ... Odličan je to igrač, ali nije neophodan ... Kao i Amauri u Juveu - bolje bi bilo da su doveli vrhunskog desnog beka, pošto su imali već tri odlična napadača ...

Ja bih radije vidjela Inijestu u Chelseau nego Mesija... Iako je Mesi najbolji na svijetu... Inijesta je tik iza njega...
Pa zato sam ja pričao pre godinu il dve dana, da Čelsi treba da zameni Lamparda mlađim i boljim igračem, tipa Iniesta ... Lampard je možda imao izvrsnu individualnu sezonu, ali ekipa se nije baš ovajdila od toga ... Podbacio je onda kada ga je ekipa najviše trebala, u velikim derbijima protiv Mančestera i Liverpula u PL, i u polufinalu protiv Barse nije ništa specijalno uradio (mada je u drugom meču bio daleko bolji nego u prvom) ...

Najbolji zadnji vezni trenutno su Esijen,iako Esijen vise igra centralnog veznog... Jaja Ture je sigurno jedan od...Sissoka nisam pratila mnogo ove sezone jos se povrijedio...Ali Esijen i Jaja Ture...:ok:
Ja sam odgledao svaku utakmicu Sisoka i Turea ove sezone, i 80% u kojima je Esijen igrao, i mogu ti reći da je ove sezone Ture pokazao najviše ... Jedan od najstandardnijih u Barsi i igra na savršenom nivou cele godine ... Ima sve karakteristike da se smatra najboljim defanzivnim u Evropi - klizeći start, čitanje igre, fizička snaga, 1-na-1 situacije gde lagano odnosi loptu, brzina, stabilnost na nogama (ono što Sisoku fali), precizna dodavanja itd. ... Sve mu je to na savršenom nivuo, i ove sezone nema dileme ko je najbolji na svetu na toj poziciji ... Rekoh već, mene podseća na Rajkarda, a Rajkarda mnogi smatraju najboljim u istoriji ...

ALI najbolji zadnji vezni IKADA covjek koji je definisao tu poziciju je klod makelele
Hehe, i ja Kloda obožavam koliko i ti, ali ipak nije ni među prvih 10, iako je sjajna igračina :D ... A i nema šanse da je definisao tu poziciju pre Dešama ili Davidsa ...

Poslednja izmena:

Esijen je mnogo bolji, kompletniji i skuplji igrac od Turea, to znaju i ptice na grani...

Inace, slazem se sa tobom da je Makelele jedan od najboljih igraca na toj poziciji u dobrom dijelu novije fudbalske istorije...

Jaja Ture jeste dobar, ali nije ni primaci Esijenu ili dobrom starom Vijeri, npr...

Рајкард је препородио Барсу, донео титуле, прекинуо велику економску и резултатску кризу и оставио Гвардиоли тим за велика дела
и ја сам очекивао да ће у већи клуб ,
а Алвеш је сјајан десни бек још у Севиљи био, као логична замена за Замброту, Белетија, Олегера,
сада је потребан леви бек, Абидал је у слабој форми

koliko znaci reklama...
Rajkard je s barsom dva put bio prvak spanije i donio im LS...Doveo igrace kao sto su Deko, Eto i Markez forsirao Cavija,Valdesa i Inijestu ...
Murinjo ima dvije premijer lige, jedan fa kup i dva liga kupa koliko se ja sjecam...
GDJE JE MUrinjo?U Interu. Gdje je Rajkard? U Galatasaraju.

Ok, Murinjo je definitivno zalsuzio da je u Interu. Ali je i Rajkard zasluzio da je u nekom vecem klubu od Galatasaraja.

Mansini je osvojio tri Serie A...gdje je Mancini?

Bernd SUster ...dupla kruna sa Realom, javno rekao da hoce uSanderlend...WTF?!

Gledaj to sa ove strane:
Zamisli da Suster osvoji PR sa Sanderlendom. Ili da bude u prvih 3. Koliko bi priznanje dobio? Lako je biti menadzer barse, Reala, Intera, Mancestera i tako bogatih klubova koji imaju odlicne igrace i duboke dzepove.

Upravo to - Jaja Ture jednostavno NIJE najbolji defanzivni vezista na planeti, a mislim da to nikada ni nece biti.Dosta ljudi precjenjuje tog igraca, najvise (naravno) medju fanovima Barse...

Sto se tice trosenja velikih suma - ja to razumijem nikako drugo, do kao licemjerje nekih "zagrizenih" i krajnje neobjektivnih simpatizera Barse i nekih drugih klubova.Naime, hiljadu puta sam prisustvovao tumacenju ovog tipa - situacija u kojoj Real Madrid da 30 miliona za Pepea - za takve ljude predstavlja, bacanje novca, neumjerenu potrosnju, "unistavanje" fudbala uplitanjem "prevelikih" sredstava - dok situaciju u kojoj Barsa da 30 miliona za beka, ili ponudi 45 miliona za centralnog veznog - smatraju "dobrim potezom ili opravdanom kupovinom"...

Ne treba biti prepametan da bi zakljucio da je danas fudbal precjenjen sport u smislu trosenja nenormalnih kolicina sredstava, ali, ukoliko nekom nisu poznati bazicni principi funkcionisanja trzista i transfer politike savremenih klubova u kombinaciji sa nepoznavanjem osnovnih principa liberalnog kapitalizma - onda to predstavlja dobar osnov pojave nekog ovako "uvrnutog kriterijuma" i misljenja - poput primjera gore navedenog :dash:

Ja nisam primetio da je Ture precenjen. Cak bih rekao da je potcenjen. Stalno se pricalo kako ce da ga prodaju, kako on nije zvezda itd. Realno je uz Maskerana i Esijena najbolji. Ne bi Cavi i Inijesta igrali onako sigurno da im nisu onolika ledja Ture iza. Jako dobar igrac.

Ja nisam primetio da je Ture precenjen. Cak bih rekao da je potcenjen. Stalno se pricalo kako ce da ga prodaju, kako on nije zvezda itd. Realno je uz Maskerana i Esijena najbolji. Ne bi Cavi i Inijesta igrali onako sigurno da im nisu onolika ledja Ture iza. Jako dobar igrac.

Pazi, rekao sam da ga dosta ljudi precjenjuje, i to uglavnom navijaca Barse - makar ja imam takva iskustva ;)

Inace, za mene Ture nikada ne moze biti ista klasa kao Esijen ili Vijera...

Odlican je Ture...ali daleko od toga da je najbolji...
OK, ali daj neke razloge ... Lako je reći 'daleko od toga da je najbolji', ali zašto to misliš ... Ja sam dao razloge zašto mislim da je najbolji, nisam to rekao radi reda ili što mi je npr. omiljeni igrač ... Ovde je problem što on igra u 'precenjenoj i omraženoj Barseloni', a oni sada imaju takav imidž da će se omalovažavati sve što je u vezi njih ... Mene su Tureove igre podsetile na Vijerine iz najboljih dana, samo što je dosta stabilniji na nogama od Vijere, ali Vijera je bio harizmatičniji i znao je da vodi ekipu, dok Ture ne deluje kao takav (mada sam video da može i to par puta, na Kupu Nacija prošle godine) ...

Ko god je gledao pažljivo Turea ove sezone, ne može da se otme utisku da je dominantan na svojoj poziciji i da oduševljava lakoća kojom igra, kao i Iniesta, Ćavi ili Mesi ... Barsa ima sezonu iz snova zahvaljujući tome što su 4-5 igrača igrali savršeno cele godine - Mesi, Ćavi, Iniesta, Ture i Pike (Pike je bio najbolji u drugom delu sezone) ...

Sada i ja mogu reći da je Esijen daleko od najboljeg, samo je dobar igrač ... Ne znam zašto ali jednostavno je tako ...

Back