FC Barcelona

1.Ne treba ti dokaz za to, vec odgovor na pitanje: Ako vec Barsa ne priznaje SPANIJU kao svoju zemlju - zasto ne napravi ligu Katalonije i trazi od UEFE promjenu pravila - a ne da nastavljaju da lazu i obmanjuju glupe mase?
Misliš da je to lako? Daj da ja onda licenciram svoju ulicu i tražim od uefe promenu pravila ... UEFA je striktno povezana sa politikom, i ni u ludilu ne bi smela to da uradi ...

2.Katalonci ne priznaju SPANIJU kao SVOJU zemlju - razlika je vise nego jasna:roll:
Dokle god podležu njenim zakonima i poštuju te iste zakone, onda priznaju svoju zemlju ... Šta bi ja sad trebao da se ponašam kako hoću u slučaju da ne priznajem Srbiju kao svoju zemlju ...

3.Za tog ministra ne znam - ali znam da sigurno nije to uradio na JAVNOM nivou...
Meni se čini da jeste i da je bilo dosta polemike o tome ...

4.Odlicno.Pitanje: ZASTO Barselona igra Kup KRALJA kojeg ne priznaje, kao ni njegovu ZEMLJU I HIMNU, i koji je u proslosti nosio ime nihovog dezurnog KRVNIKA?ZASTO igraju kad im je taj kup beznacajan za Evropu?Uvidjas kolicinu licemjerja?
Ajde izbaci Frankovo ime u Kupu Kralja iz dalje priče ... Ako shvatio tu poentu, potraži pomoć, mene mrzi da sto puta pišem isto ...

Zašto igraju Kup Kralja? Izvoli na sajt Barse pa ih pitaj, mene ne zanima, niti se opterećujem time ... Igraju ga zato što diplomatski pripadaju zemlji za koju se taj kup veže ....

5.Ko je htio da se odcjepi i od cega?Malo si permutovao - postoji OGROMNA razlika izmedju SAVEZA DRZAVA, Konfederacije - i samostalne DRZAVE/REPUBLIKE i KRALJEVINE.To je apsolutno besmisleno poredjenje:roll:
NIsi skontao poentu, ali nema veze navikao sam već :D ...

Jesi li cuo nekog "Dzaju" da za vrijeme postojanja SFRJ ili SRJ kaze sledece: "Srbija nije Jugoslavija"?Ili jesi li vidio transparent sa istom porukom?
Da ... Ne toliko radikalno, ali jeste u tom kontekstu ...

Da li znas razliku izmedju POKRAJINE - i dvije (ili vise) republika u SAVEZU?
Ne znam, prosvetli me :roll:

Rekoh ja je džabe raspravljati sa tobom ... Ili ne možeš da ukapiraš, ili se praviš lud i podjebbavaš ... :roll: (koji glup smajli sunce ti ne jebbem:D)

Što se tiče ovih srpskih transparenata na Zvezdinim utakmicama, njih je pre svega bilo pred raspad Jugoslavije, kad je i Arkan upao u celu tu priču. Ne znam da li ih je bilo ranije, mislim da nije, ali ih je svakako bilo u Bariju i Tokiju. Uključujući i jednu baš veliku srpsku zastavu sa krstom i četiri ''S'' preko pola tribine.
Upravo to, kad je cela ta priča o raspadu države dosegla vrhunac, onda su i krenule zastave srpstva ... Toga nije bilo dok je u državi vladala harmonija, niti je bilo potrebe ... U Španiji je danas vrlo delikatna situacija povodom toga, i zato je to toliko eksponirano (Katalonija nije Španija) ... Pre nije bilo ...

U vezi najlepšeg fudbala ikad - sigurno ne. Barem što se mene tiče. Ali najlepši fudbal sad - tu nema sumnje.
Meni je Krajfov Drim Tim bio ubedljiviji, a Mančester iz 1999-e mi je na istom nivou ... A pričamo samo o ekipama iz 90-ih ...

Za Brazil iz 1982 mnoge enciklopedije kažu da je ta ekipa igrala najlepši fudbal ikada, te sam skinuo nekoliko njihovih utakmica i lično se uverio ...

Misliš da je to lako? Daj da ja onda licenciram svoju ulicu i tražim od uefe promenu pravila ... UEFA je striktno povezana sa politikom, i ni u ludilu ne bi smela to da uradi ...

Dokle god podležu njenim zakonima i poštuju te iste zakone, onda priznaju svoju zemlju ... Šta bi ja sad trebao da se ponašam kako hoću u slučaju da ne priznajem Srbiju kao svoju zemlju ...

Ajde izbaci Frankovo ime u Kupu Kralja iz dalje priče ... Ako shvatio tu poentu, potraži pomoć, mene mrzi da sto puta pišem isto ...

Zašto igraju Kup Kralja? Izvoli na sajt Barse pa ih pitaj, mene ne zanima, niti se opterećujem time ... Igraju ga zato što diplomatski pripadaju zemlji za koju se taj kup veže ....

NIsi skontao poentu, ali nema veze navikao sam već :D ...

Da ... Ne toliko radikalno, ali jeste u tom kontekstu ...

Ne znam, prosvetli me :roll:

Rekoh ja je džabe raspravljati sa tobom ... Ili ne možeš da ukapiraš, ili se praviš lud i podjebbavaš ... :roll: (koji glup smajli sunce ti ne jebbem:D)

:roll:Idemo opet:

Reci mi RAZLOG zbog kojeg Barselona hrani mrznjom prema SPANIJI, KRALJU, REAL MADRIDU navijace i glupe mase - a svo vrijeme igra ne samo SPANSKU ligu, vec i SPANSKI kup tj. kup KRALJA, koji im nije potreban za Evropu - i, slag na tortu, ZASTO igraci Barse, zakleti Katalonci brane boje SPANIJE i sa smeskom pjevaju SPASKU HIMNU, kojoj inace zvizdi CITAV Kamp Nou...

Ja i te kako kapiram, samo zelim da vidim dokle ces da ides, prije nego priznas da sam u pravu - i da na ova pitanja NEMAS odgovore, koji su JAKO bitni da bi razumjeli "filozofiju postojanja" F.K.Barselona...

Da li smatras da je neka fasisticko-licemjerna filozofija ovog tipa, dostojna bilo kog kluba - a ne "VELIKOG" kluba poput Barselone?

Cekam:whistling:

Zar je moguće da ne možeš da ukapiraš :roll:

Ali ajde, idemo opet, čitaj pažljivo i napregni sav intelekt za koji veruješ da ga poseduješ ...

Reci mi RAZLOG zbog kojeg Barselona hrani mrznjom prema SPANIJI, KRALJU, REAL MADRIDU navijace i glupe mase - a svo vrijeme igra ne samo SPANSKU ligu, vec i SPANSKI kup tj. kup KRALJA, koji im nije potreban za Evropu - i, slag na tortu, ZASTO igraci Barse, zakleti Katalonci brane boje SPANIJE i sa smeskom pjevaju SPASKU HIMNU, kojoj inace zvizdi CITAV Kamp Nou...
kako to Barselona hrani mržnjom navijače, i gde si video da oni mrze Španiju i Kup Kralja? Čekam odgovor na ovo pitanje :whistling:

Nemoj mi sada samo reći da je izraz Katalonija nije Španija, izraz mržnje prema njima i Kupu Kralja ...

Kako ćeš onda da objasniš to što je Savićević koji se toliko zalagao za samostalnost CG, pevao 'Hej Sloveni'? :whistling:

Ajde ti meni obajsni ovo ...

Ja i te kako kapiram, samo zelim da vidim dokle ces da ides, prije nego priznas da sam u pravu - i da na ova pitanja NEMAS odgovore, koji su JAKO bitni da bi razumjeli "filozofiju postojanja" F.K.Barselona...:
Ama šta da ti prizam da si u pravu? Da misliš da je licimerno to što Barsa radi? OK, u pravu si, to je tvoje mišljenje, nikako argument kojim si isterao pravdu ...

Da li smatras da je neka fasisticko-licemjerna filozofija ovog tipa, dostojna bilo kog kluba - a ne "VELIKOG" kluba poput Barselone?
Gle, ne mešam politiku i sport, i zabole me dal je Barsa licimerna po pitanju toga, ali ne možeš na osnovu toga reći da su mali klub ... Šta je onda majku mu Real, koji je jedno vreme bio fašistički klub ... Ovo pitanje postavi sebi, samo ubaci Real umesto Barse ...

kad izbaciš ove glupe i zajedljive smajlije, onda ćeš možda i biti ozbiljan sagovornik ... Ovako si samo prepotentni novajlija, opčinjen Realom i frustriran Barsom ...

Meni je Realov trio Gento - Puškaš - Di Stefano, odnosno njihova partija u onom najpoznatijem finalu LŠ protiv Ajntrahta '60 kad su ih dobili 7 - 3 gotovo idealan primer savršenog fudbala, kao i unikatnosti Di Stefana i veličine Puškaša.

Pored toga bih dodao Laku Konjicu, i holandski, a i Ajaksov, Totalni Fudbal, kao i neizbežni Peleov Brazil iz '70. Dopala mi se takođe Bekenbauerova Nemačka iz '74, kao i ona iz '82 sa prečesto potcenjenim Rumenigeom, i Brazil iz '50 sa onim triom Žair - Ademir - Zizinjo, mada sam od njih gledao samo par klipova od po nekih deset, petnaest minuta, a i problem je bio u tome što su njih trojica naizgled bila tate za svoje saigrače.
Takođe, Latoovi Poljaci. I '78 sa Latoom i Dejnom, i iz '82 sa Latoom i Bonjekom.
Po pričama bih takođe izdvojio austrijski Wunderteam iz tridesetih, mada ih nisam gledao tako da ne mogu potvrditi, ali navodno su igrali jako lep i jako ubedljiv fudbal.

Od klubova, pored Ajaksa, svakako Krojfov Drim Tim, i Milan sa kraja osamdesetih i početka devedesetih, sa pre svega još jednim potcenjenim igračem, Rudom Gulitom. Meni je on oduvek bio apsolutna igračina, iako mi deluje da je najmanje cenjen od tog holandskog trija.

Što se tiče Brazila '82 - Ziko, Sokrates, Falkao, Serezo. Šta reći. :worth:

Šteta što nisu imali nekog prvoklasnog špica.

Verovatno ima još neko koga sam zaboravio.

Zar je moguće da ne možeš da ukapiraš :roll:

Ali ajde, idemo opet, čitaj pažljivo i napregni sav intelekt za koji veruješ da ga poseduješ ...

kako to Barselona hrani mržnjom navijače, i gde si video da oni mrze Španiju i Kup Kralja? Čekam odgovor na ovo pitanje :whistling:

Nemoj mi sada samo reći da je izraz Katalonija nije Španija, izraz mržnje prema njima i Kupu Kralja ...

Kako ćeš onda da objasniš to što je Savićević koji se toliko zalagao za samostalnost CG, pevao 'Hej Sloveni'? :whistling:

Ajde ti meni obajsni ovo ...

Ama šta da ti prizam da si u pravu? Da misliš da je licimerno to što Barsa radi? OK, u pravu si, to je tvoje mišljenje, nikako argument kojim si isterao pravdu ...

Gle, ne mešam politiku i sport, i zabole me dal je Barsa licimerna po pitanju toga, ali ne možeš na osnovu toga reći da su mali klub ... Šta je onda majku mu Real, koji je jedno vreme bio fašistički klub ... Ovo pitanje postavi sebi, samo ubaci Real umesto Barse ...

kad izbaciš ove glupe i zajedljive smajlije, onda ćeš možda i biti ozbiljan sagovornik ... Ovako si samo prepotentni novajlija, opčinjen Realom i frustriran Barsom ...

Jako originalno i lucidno smisljeno.Jos kad znas autora:roll:

Da li znas da Realovi navijaci ne dolaze na Kamp Nou - jer niko, a najprije FC Barselona ne moze da im garantuje bezbjednost?Dok navijaci Barse nesmetano dolaze u Madrid.Dakle, cak i CIVILIZACIJSKE razlike medju ovim klubovima su epohalne:rtfm:

Idemo opet:

Optuzujes Real za fasizam u proslosti, zato sto je bio omiljeni klub jednog diktatora koji je na njega gledao kao na sredstvo za propagiranje svoje moci i uticaja - a ne kao na fudbalski etalon.Tvoj problem - je tvoje misljenje:neutral:
Pitam te: Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?

CEKAM:roll:

Iskreno, zabole me i za politiku Srbije a ne Španije, te neću reći ništa više na ovu temu ...

Tom logikom licimerno je da navijač Reala ikome propoveda o politici, a njegov klub bio fašistički ...

Istine radi, Real NIKADA nije bio fasisticki klub - i PRILICNO je patio od Frankove sape, koji ga je samo koristio u svoje prvljave, propagandne i manipulativne svrhe...

Fasizam je prije Brselonina filozofija postojanja: Katalonija nije Spanija / secesionizam i nacionalizam / igranje u Spaniji, kup, liga, plus REPREZENTACIJA.:roll:

Jako originalno i lucidno smisljeno.Jos kad znas autora:roll:
Sarkazam dečače, pošto vidim da ne kontaš kao ni ono za Dantea ... Čisto da vidiš koliko je iritirajuća ovako glupa rečenica, koju toliko često koristiš ...

Da li znas da Realovi navijaci ne dolaze na Kamp Nou - jer niko, a najprije FC Barselona ne moze da im garantuje bezbjednost?Dok navijaci Barse nesmetano dolaze u Madrid.Dakle, cak i CIVILIZACIJSKE razlike medju ovim klubovima su epohalne:rtfm:
Ovo nije ni vredno komentara, ne možeš ti biti ozbiljan sagovornik na temu Real - Barsa dok ne skineš taj šal Reala sa očiju ...

:CEKAM:roll: da se pomeriš, ali ne ide ti baš najbolje ...

Optuzujes Real za fasizam u proslosti, zato sto je bio omiljeni klub jednog diktatora koji je na njega gledao kao na sredstvo za propagiranje svoje moci i uticaja - a ne kao na fudbalski etalon.Tvoj problem - je tvoje misljenje:neutral:
E tu smo ... Za Realov fašizam (inače i to je sarkazam ako nisi provalio) ima opravdanja, dok je Barsa trendi klub i ništa ne može promeniti tu činjenicu ...

Pitam te: Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?
Rekoh ti već, zabole me za politiku i Španiji i Barsino licimerstvo i u čemu ga sve ti vidiš ... Za mene je Barsa velik klub bez obzira bila licimerna ili ne, kao i Real bez obzira što su bili fašistički klub jedno vreme ...

Malo je licimerno sa tvoje strane pričati o tome a navijač si Reala ... Smeješ se Barsinom prljavom dvorištu, a u tvom govna na sve strane ... Nije li malo licimerno ...

Sarkazam dečače, pošto vidim da ne kontaš kao ni ono za Dantea ... Čisto da vidiš koliko je iritirajuća ovako glupa rečenica, koju toliko često koristiš ...

Ovo nije ni vredno komentara, ne možeš ti biti ozbiljan sagovornik na temu Real - Barsa dok ne skineš taj šal Reala sa očiju ...

:CEKAM:roll: da se pomeriš, ali ne ide ti baš najbolje ...

E tu smo ... Za Realov fašizam (inače i to je sarkazam ako nisi provalio) ima opravdanja, dok je Barsa trendi klub i ništa ne može promeniti tu činjenicu ...

Rekoh ti već, zabole me za politiku i Španiji i Barsino licimerstvo i u čemu ga sve ti vidiš ... Za mene je Barsa velik klub bez obzira bila licimerna ili ne, kao i Real bez obzira što su bili fašistički klub jedno vreme ...

Malo je licimerno sa tvoje strane pričati o tome a navijač si Reala ... Smeješ se Barsinom prljavom dvorištu, a u tvom govna na sve strane ... Nije li malo licimerno ...

Onda si sarkazmom odgovorio na slicnu stilsku figuru - a da to nisi ni ukapirao:roll:

Za fasizam nema opravdanja - ali treba da znas da Real NIKADA nije bio fasisticki klub, vec samo klub pod jakim uticajem jednog diktatora, spletom nesrecnih okolnosti - i da je patio zbog toga.Nego, to je proslost.Da vidimo kako stvari stoje u sadasnjosti:

1.Da li znas da Realovi navijaci ne dolaze na Kamp Nou - jer niko, a najprije FC Barselona ne moze da im garantuje bezbjednost?Dok navijaci Barse nesmetano dolaze u Madrid.Dakle, cak i CIVILIZACIJSKE razlike medju ovim klubovima su epohalne

2.Pitam te: Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?

Odgovori, pa da vidimo ko gaji fasisticku ideologiju u SADASNJEM vremenu:roll:

Za fasizam nema opravdanja - ali treba da znas da Real NIKADA nije bio fasisticki klub, vec samo klub pod jakim uticajem jednog diktatora, spletom nesrecnih okolnosti - i da je patio zbog toga.Nego, to je proslost.Da vidimo kako stvari stoje u sadasnjosti:
Kako nije nikada bio, kad je Franko upravljao njima ... Da nije Franko možda bio pacifista? Znači Real je bio fašistički klub i ostao ...

1.Da li znas da Realovi navijaci ne dolaze na Kamp Nou - jer niko, a najprije FC Barselona ne moze da im garantuje bezbjednost?Dok navijaci Barse nesmetano dolaze u Madrid.Dakle, cak i CIVILIZACIJSKE razlike medju ovim klubovima su epohalne
Ajde ... Primitivaca imaš svuda, nemoj genralizovati i ispadati glupav ... Jesu li svi grobari ubice, nakon onog incidenta pre desetak godina?

2.Pitam te: Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?
Rekoh ti već, zabole me za politiku, i ne interesuje me politika u Španiji i to da li je Barsa licimerna po tom pitanju ... Gledajući politički kao što ti gledaš, Real je najmanji klub na svetu ... Klub koji krade igrače i preti drugim ekipama jer ne može da ih pobedi ...

Ako ti je Barsa licimerna OK, zabole me za to ... Meni je Real fašistički klub i prihvati to ... To su činjenice ....

Odgovori, pa da vidimo ko gaji fasisticku ideologiju u SADASNJEM vremenu:roll:
Vrtimo se u krug oko budalaština ... Ako misliš da je politika merilo veličanja kluba, onda je FK Fruškogorac istinska veličina za Real iz Madrida ...

Mislim da je dosta politike na ovoj temi, prebaci priču na fudbal i teren, ili trabunjaj o tome na Politici ... Ako hoćeš da pričaš samnom o fudbalu OK, na ovo baljezganje o fašizmu i Barsinoj demagogiji zaboravi ...

Kako nije nikada bio, kad je Franko upravljao njima ... Da nije Franko možda bio pacifista? Znači Real je bio fašistički klub i ostao ...

Ajde ... Primitivaca imaš svuda, nemoj genralizovati i ispadati glupav ... Jesu li svi grobari ubice, nakon onog incidenta pre desetak godina?

Rekoh ti već, zabole me za politiku, i ne interesuje me politika u Španiji i to da li je Barsa licimerna po tom pitanju ... Gledajući politički kao što ti gledaš, Real je najmanji klub na svetu ... Klub koji krade igrače i preti drugim ekipama jer ne može da ih pobedi ...

Ako ti je Barsa licimerna OK, zabole me za to ... Meni je Real fašistički klub i prihvati to ... To su činjenice ....

Vrtimo se u krug oko budalaština ... Ako misliš da je politika merilo veličanja kluba, onda je FK Fruškogorac istinska veličina za Real iz Madrida ...

Mislim da je dosta politike na ovoj temi, prebaci priču na fudbal i teren, ili trabunjaj o tome na Politici ... Ako hoćeš da pričaš samnom o fudbalu OK, na ovo baljezganje o fašizmu i Barsinoj demagogiji zaboravi ...

Ovo boldovano na pocetku je otklonilo i poslednju trunku sumnje da si zapravo samo jos jedan "neostvareni" navijac Farse, koji se krije iza identiteta navijaca jednog istinskog stvarno velikog kluba kao sto je Juve:roll:Busted:ok::klap::dash:

Real NIKADA nije bio fasisticki klub, i nikada nije na svom celu imao fasistu zato sto je narod ili sam klub to zelio - to je CINJENICA.Prihvati je, i bice ti lakse:roll:

Da li znas da Realovi navijaci ne dolaze na Kamp Nou - jer niko, a najprije FC Barselona ne moze da im garantuje bezbjednost?Dok navijaci Barse nesmetano dolaze u Madrid
Ovo nije neki ispad - vec generalno pravilo - dakle CINJENICA:roll:

Koga je to Real ukrao?:rotf::hahaha:Pa SVI hoce da igraju za Real - prije ili kasnije...;)

"Meni je Real fašistički klub i prihvati to ... To su činjenice ...." :rotf::hahaha::rotf: Ovim si me kupio za sva vremena, i sebi ukinuo svako moguce logicko i moralno pravo da u buduce diskutujes o fudbalu:dash::dash::dash:

Konacno se vidjelo KO je KO, i STA je STA:rtfm:

"Dokle god se Frankovo ime vezuje za Real, nemaš prava da blatiš Barsu i njene veze sa politikom ..." - kakav "ARGUMENT", potopio si me:hahaha:Shvatas li sta sam te i u kom kontekstu pitao za Pavelica?:roll:

I, za kraj - neizbjezno pitanje, na koje mi jos nisi dao odgovor - vatreni "obozavaoce" Farse: :hahaha:

Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?

I NE ZABOLE te za politiku, kad stalno pricas o Realovom "fasizmu":hahaha: tako da bi morao da smislis nesto inteligentnije od ove izlizane fraze:roll:

"Vidiš trn u tuđem oku, a ne vidiš balvan u svom" - rece vatreni "navijac" Farse koji se predstavlja kao vatreni navijac Juve-a:dash:Neobicno, zar ne:rotf::hahaha::dash::worth:

Ti izgleda još uvek nisi skontao da je ovo sa Realom parodiranje na tvoje viđenje Barse ... Sporo kapiraš, mislio sam da si bistriji ... To samo dokazuje da si nov na ovom forumu, i da nemaš pojma niti za koga navijam, niti kako razmišljam po pitanju fudbala ...

Potrudi se sam da smisliš nešto inteligentnije, pre no što meni zameriš na odsustvu iste ...

Za mene su i Barsa i Rela veliki klubovi, Real naravno veći, zabole me iskreno dal su fašisti ili separatisti, i uvek ću ih gledati kao veličine ... Mislim da si sam sebe raskrinkao da imaš kompleks Barse, i da ti je poraz na Bernabeuu preteško pao ... Inače ne bi toliko blatio instituciju poput Barse, pa makar bio i najzagriženiji Realov fan ...

Ogroman kompleks Barse imaš, ali OK ... Ima navijača Barse koji imaju još veći kompleks Reala ...

Ovo za Juve i Farsu neću ni komentarisati, pa makar bilo napisano u duhu najvećeg sarkazma ... Ja inače navijam za MIlan i Inter istovremeno, samo se pravim da navijam za Juve :roll:

Ipak, ostaviću ti jedan polu-dokumantarac kao poklon, na onoj temi o legendama, kao čin prekidanja bilo kakve priče na temu politike i fudbala ... Samo malo da si bistriji i neopterećeniji Barsom i bio bi OK sagovornik ...

Nazivaš Mesija monotonim patuljkom, diviš se KRu, a onda ih porediš, i pričaš o najvećoj krađi u istoriji, a pritom meni kažeš da sam pristrasan, i da te nasmejavam? Svašta čovek može pročitati ...

A šta Maluda radi dok Alveš sprovodi zahvat?

Piekovo jeste penal, i izbaci ga iz dalje diskusije ...

Ako je ono prvo performans školskog pravljenja penala, onda je ono drugo fakultetsko simuliranje ... Pogeldaj malo bolje trenutak kad Drogb pada ...

Eto nije namerno igrao rukom, napucana je - premao striktnim pravilima FIFE ni govora o penalu ... Imao si takvu situaciju i na početku utakmice u Londonu, kad je Balaka lopta napucala u ruku a Barsini igrači tražili penal ... Ni P od penala ...

Tureov start je diskutabilan samo Drogbi i Čelsijevim navijačima ... Ostalima je to fantastičan start Turea i simularnje Drogbe ... Oćemo sad za svaki odličan start Terija u 16-ercu Česlija da tražimo penal?

ovako
pikeova ruka -penal
faul na maludom-penal, prekasno se gospodin Barselona odlucio da svira slobodni...ako si dao maludi prednost...onda nastupa na scenu Histericni Alves (postujem ga kao igraca...ali njegovo ponasanje na terenu je neprihvatljivo...) koji u stilu Miki Rurkea iz Rvaca obara Maludu...Penal? Ne moze...sudija odlucuje da svira slobodni ,a pustio je prednost...dakle... morao je biti penal, ne moze tako da se predomisli -ako je pustio prednost, onda je pustio prednost i trebao je da bude penal...nema vracanja.

Prvi put kad je Drogba trazio penal, simuliranje...drugi put je bio fauliran, kao I Anelka ali prica o Vuku i onom malom kad je rekao ide vuk a ovi, ajde da ga prikoljemo, na kraju nije bilo vuka i onda kad je stvarno dosao vuk ovaj vikao da ima vuka, ovi nisu dosli i ovaj je bio zaklan. Dakle... Drogba ponekad padne, dosta manje nego Kronaldo, ali kad padne sledeci put mu sudije ne vjeruju... I covjek ima 300 kila i ako mu je zelja da iznudi penal umijesto da da gol, ond ase toliko koncentrise na to, da promasuje mnogo sanis

Sudija je kreten i cijela utakmica je u njegovoj sjenci , tako da je ne moguce da je bio samo jedan penal... Ja bih rekla dva sto postotna, o onoj ruci na kraju bi se dalo diskutovati, ali stvarno...covjek je OCIGLEDNO idiot.

Jezim se od ove recenice...a naslusao sam je se do sad nebrojno puta. Mada, za laike stvarno izgleda tako, nema on tu caroliju koja lozi napaljenike kao sto to rade Cronaldo ili Ronaldinjo. Zato ga i ne svrstavaju u top klasu iako je on, po meni, trenutno na celu nje. Uz Mesija naravno.

za napaljenike nema caroliju zato sto se covjek n eeksponira kao ronaldo i ne histerise...nije na svakom bilbordu na koji naidjes i nekima je vaznije kakvu frizuru ima kronaldo nego kako igra...

ovako
pikeova ruka -penal
faul na maludom-penal, prekasno se gospodin Barselona odlucio da svira slobodni...ako si dao maludi prednost...onda nastupa na scenu Histericni Alves (postujem ga kao igraca...ali njegovo ponasanje na terenu je neprihvatljivo...) koji u stilu Miki Rurkea iz Rvaca obara Maludu...Penal? Ne moze...sudija odlucuje da svira slobodni ,a pustio je prednost...dakle... morao je biti penal, ne moze tako da se predomisli -ako je pustio prednost, onda je pustio prednost i trebao je da bude penal...nema vracanja..
Za taj nad Maludom sam i rekao da je diskutabilan ... Neko će ga svirati neko neće ... Onaj idiot očigledno nije, ali imo je razloga - i Maluda se posluživao rukama ...

Prvi put kad je Drogba trazio penal, simuliranje...drugi put je bio fauliran, kao I Anelka ali prica o Vuku i onom malom kad je rekao ide vuk a ovi, ajde da ga prikoljemo, na kraju nije bilo vuka i onda kad je stvarno dosao vuk ovaj vikao da ima vuka, ovi nisu dosli i ovaj je bio zaklan. Dakle... Drogba ponekad padne, dosta manje nego Kronaldo, ali kad padne sledeci put mu sudije ne vjeruju... I covjek ima 300 kila i ako mu je zelja da iznudi penal umijesto da da gol, ond ase toliko koncentrise na to, da promasuje mnogo sanis
Prvo je apsolutno čist start Turea, i mislim da nema uopšte govora o penalu ... kod drugog ga jeste Anelka faulirao, ali Drogba je tu ostao na nogama, i pao je tek posle 3 metra, neometan, kad je izgubio kontroli nad loptom ... Druga bi priča bila da je on odmah pao ...

Sudija je kreten i cijela utakmica je u njegovoj sjenci , tako da je ne moguce da je bio samo jedan penal... Ja bih rekla dva sto postotna, o onoj ruci na kraju bi se dalo diskutovati, ali stvarno...covjek je OCIGLEDNO idiot.
Jedan siguran penal, i jedan mogući (50% da se svira, 50% da se ne svira) ... Ali 5 penala je preterano, a pritom ljudi zaboravljaju i prvu utakmicu gde je Barsa oštećena, i pričaju o nekakvoj Farsi ... Šta bi ja trebao da kažem posle utakmice Juventusa i Čelsija? Jeste Juve oštećen, ali opet nije zaslužio ništa više od Čelsija da prođe dalje, i ne mogu reći da je Čelsi apsolutno nezasluženo prošao dalje, i da je UEFA to namestila jer ne želi Italijane u LŠ-a ... To bi isto bilo baljezganje kao i ove teroije zavere što su iznete ...

Ti izgleda još uvek nisi skontao da je ovo sa Realom parodiranje na tvoje viđenje Barse ... Sporo kapiraš, mislio sam da si bistriji ... To samo dokazuje da si nov na ovom forumu, i da nemaš pojma niti za koga navijam, niti kako razmišljam po pitanju fudbala ...

Potrudi se sam da smisliš nešto inteligentnije, pre no što meni zameriš na odsustvu iste ...

Za mene su i Barsa i Rela veliki klubovi, Real naravno veći, zabole me iskreno dal su fašisti ili separatisti, i uvek ću ih gledati kao veličine ... Mislim da si sam sebe raskrinkao da imaš kompleks Barse, i da ti je poraz na Bernabeuu preteško pao ... Inače ne bi toliko blatio instituciju poput Barse, pa makar bio i najzagriženiji Realov fan ...

Ogroman kompleks Barse imaš, ali OK ... Ima navijača Barse koji imaju još veći kompleks Reala ...

Ovo za Juve i Farsu neću ni komentarisati, pa makar bilo napisano u duhu najvećeg sarkazma ... Ja inače navijam za MIlan i Inter istovremeno, samo se pravim da navijam za Juve :roll:

Ne, prije ce biti da ti nisi skontao da si provaljen jos na pocetku ovog razgovora - samo sam te lagano pekao i cekao da se sam izletis:lol:Ispao si takav kakav jesi - zato mislim da je bolje da prestanes da dalje pises i dalje tones:roll:

Naravno, prica o kompleksu Barse je podjednako izlisna i glupa - ja samo pokusavam da kazem i pokazem odredjenim ljudima sta je i kakav je klub Farsa, dok svi pjevaju hvalospjeve na njen racun.Nezahvalan posao - ali kad znas da si u pravu - postaje i zanimljivo:lol:

Kako nazvati situaciju u kojoj se jedan neostvareni "navijac" Farse, koji nema svoj identitet vec se skriva ispod plasta tudje ideologije - da za sebi pravo da diskutuje o mom intelektu?Apsurd?Ne....to je preslaba rijec:roll::D

Neizostavno pitanje:

Da li je licemjerno govoriti: Katalonija nije Spanija, loziti navijace na SEPARATIZAM i nacionalizam, skrnaviti SPANSKE nacionalne simbole (paljenje zastava),svugdje i na svakom, cak i najvecem nivou zvizdati SPANSKOJ himni; gadjati igrace Real Madrida SVINJSKIM GLAVAMA; vrijedjati kralja i kraljicu SPANIJE; za duele Barselone sa Atletikom govoriti o "duelima DVIJE ZEMLJE" i slicno ------- a ovamo igrati SPANSKU ligu, SPANSKI kup (kup KRALJA), braniti boje SPANIJE na svim prvenstvima, ljubiti SPANSKU zastavu i pjevati SPANSKU himnu, koju MRZE njihovi navijaci i uzivati u svim pogodnostima koje im daje ucesce u SPANSKOJ ligi???Da li je ovo uopste moralno ispravno, logicno, pravicno i normalno?

Odgovor...?:think:

Barsa je najveca FARSA modernog fudbala, klub bez prave istorije, sa licemjernom ideologijom postojanja - koji se ovih zadnjih godina na sve moguce nacine gura i favorizuje, ne bi li, na sto vecem nivou, prezentovao svoju "viziju" fudbala, i nadoknadio propusteno, dok kaska za pravim velikanima.Cinjenica da imaju OVAKVE navijace - samo je dokaz vise ovoj tvrdnji i zalosna stavka koja dodaje tacku na A u toj tuznoj sagi:roll: Ovo protiv Celsija je samo kulminacija ove moderne tragedije fudbala:roll:

Meni je Realov trio Gento - Puškaš - Di Stefano, odnosno njihova partija u onom najpoznatijem finalu LŠ protiv Ajntrahta '60 kad su ih dobili 7 - 3 gotovo idealan primer savršenog fudbala, kao i unikatnosti Di Stefana i veličine Puškaša.

Pored toga bih dodao Laku Konjicu, i holandski, a i Ajaksov, Totalni Fudbal, kao i neizbežni Peleov Brazil iz '70. Dopala mi se takođe Bekenbauerova Nemačka iz '74, kao i ona iz '82 sa prečesto potcenjenim Rumenigeom, i Brazil iz '50 sa onim triom Žair - Ademir - Zizinjo, mada sam od njih gledao samo par klipova od po nekih deset, petnaest minuta, a i problem je bio u tome što su njih trojica naizgled bila tate za svoje saigrače.
Takođe, Latoovi Poljaci. I '78 sa Latoom i Dejnom, i iz '82 sa Latoom i Bonjekom.
Po pričama bih takođe izdvojio austrijski Wunderteam iz tridesetih, mada ih nisam gledao tako da ne mogu potvrditi, ali navodno su igrali jako lep i jako ubedljiv fudbal.

Od klubova, pored Ajaksa, svakako Krojfov Drim Tim, i Milan sa kraja osamdesetih i početka devedesetih, sa pre svega još jednim potcenjenim igračem, Rudom Gulitom. Meni je on oduvek bio apsolutna igračina, iako mi deluje da je najmanje cenjen od tog holandskog trija.

Što se tiče Brazila '82 - Ziko, Sokrates, Falkao, Serezo. Šta reći. :worth:

Šteta što nisu imali nekog prvoklasnog špica.

Verovatno ima još neko koga sam zaboravio.
:worth:
Svaka cast za post, kad bi se pravila piramida istorije fudbala ovi timovi bi bili na vrhu.

Jedino se ja ne bih zaustavio '82... Danasnji totalni fudbal Barse je srusio sve rekorde u primeri sto se tice broja osvojenih bodova kao i postignutih golova. To nije mala stvar sa obzirom koliko se danas igra cvrsca odbrana. Naravno, ne mogu a da ne pomenem jos jednu generaciju Barse sa Stoickovim, Laudrupom i Romarijom. Njih sam gledao preko klipova tako da necu zalaziti u detalje ali neosporno su bili fantasticni.

Zatim ako zadjemo u blisku proslost, Arsenalova generacija sa pocetka ovog milenijuma...ofanzivan leprsav fudbal, vrhunac Wengerove filosofije prestavlja sezona 2003/4 kada su sezonu zavrsili bez ijednog poraza. Predvodjeni Solom Kembelom, Aslijem Kolom, Vijerom, Piresom, Ljungbergom, Anrijem i Berkampom. Za mene najlepsi fudbal koji pamtim, a pratim ga od 1998.

Voleo bih da se jos neko nadoveze...mogla bi cak da se otvori tema o ovome :)

Back