FC Barcelona

Dobro veče.

Offtopic:

@Azathoth
Onaj koji mnogo psuje na forumu...psuje jos vise u realnom zivotu...

Ne znam odakle ti ovo? Nema to nikakve veze. To koliko čovek psuje na forumu nije stvar neke kulture nego nivoa opuštenosti. Neki su daleko opušteniji ovde pa psuju i više nego inače, i to je jednostavno tako.

Psovke ne sluze nicemu...

Da je tako, ne bi ni postojale.

I kada ne psujes...to ne znaci da si ustogljen, vec da si kulturan...

Ne baš. U neku ruku se može reći da si kulturan ako ne psuješ u društvu nepoznatih ljudi, ali to da li psuješ u društvu prijatelja ili ne je opet stvar nivoa opuštenosti. No, ako skrećeš pažnju nekim svojim prijateljima koje znaš ceo život da bi trebalo da pripaze na rečnik jer im je izletelo jedno ''yebiga'' onda to svakako jeste čista uštogljenost.

Na stranu to što mi je uopšte čitava ta frka oko psovki malo smešna. Ipak su ''*****'' i ''penis'' na kraju krajeva samo sinonimi i suštinski ništa više. Mada, ne bih o tome, otišli bi predaleko.

Ipak, ono što je ključno je da se svi mi ovde u isto vreme i znamo i ne znamo. A kako to? Pa tako što ovde pojmovi kao što su ''poznanik'' i ''nepoznanik'' nemaju ama baš nikakvu težinu, tako da smo mi svi ovde u isto vreme i prijatelji i stranci.

Nijesam ja pricao o mojem znanju o Portugalu...vec o znanju drugih ljudi...
Nemoj da postavljam ovdje klipove ljudi koji misle da je Madjarska kontinent(a izgledaju lijepo i dolaze iz prosperitetnih zemalja)...

Možeš ti da postaviš i ovaj klip:

...Al' to nije nikakav dokaz da su Amerikanci glup narod, tako?

I inače, ja sam pre naučio ko su Vasko De Gama i Fernando Magelan nego bilo koji portugalski fudbaler. Kao i verovatno svako koga ja znam.

Ovo posljednje je bila sala...mozda malo gruba...izvinjavam se...:ok:

Ma nema frke, nisam ja zlopamtilo. ;)

@Walken
Tebi je svaka ekipa neozbiljna ako nema barem 20 titula u vitrinama...
Po meni je to neozbiljno...

Ne znam zasto je Betis manje klub nego sto je Barselona...
Ja to ne mogu da shvatim...

Uvijek cemo reci ovaj klub ima vise trofeja...ali to ne znaci da je veci klub...

Cesto su trofeji posljedice raznih okolnosti...

Ako je vec tako kako ti kazes...

Onda Barselona nikada ne moze da stane u istu recenicu sa Realom...

@Azathoth
Argumenti vezani za psovke su ti smijesni...i siguran sam da i ti tako mislis...

Mozes li pred majkom i ocem da psujes tako opusteno?!
A ja sam onako usput cuo da su roditelji covjekovi najbolji prijatelji...

Ne mora da znaci ako nesto postoji da necemu i sluzi...
Hoces da mi kazes da su psovke korisne?!

Jesu sinonimi...ali zna se koja se rijec koristi ako zelis biti kulturan...
I to nema nikakve veze sa ustogljenoscu...

Neke stvari ljude cine vecima...ili manjima...zato postoje neka pravila...

Nijesam siguran da su moreplovci i istrazivaci u svacijem obrazovanju dobili jednako mjesto...isto kao sto nijesam siguran da je svako procitao bilo sta od Dantea a kamoli sve...kao sto smo ranije pricali(iako je jedna njegova knjiga u skolskom programu)...

I nemoj da mi zamjeras zbog mog misljenja...;)

Ako ti je cilj samo da mi oponiras cisto onako radi reda...ja cu se povuci iz dalje diskusije...:ok:

@Walken
Tebi je svaka ekipa neozbiljna ako nema barem 20 titula u vitrinama...
Po meni je to neozbiljno...
A gde sam ja to napisao? Ili možda piše da Mančester Siti nema podlogu da bi se smatrao ozbiljnim kandidatom za titulu ... Takvu podlogu je Čelsi imao, jer su mu je dali Vijali/Gulit/Ranijeri, a Mančester Siti nema ... Ne mo'š napraviti pitu od govanna, što bi reko naš narod (naravno da ne aludiram na to da su Sitijevi igrači govnna) ...

Uvijek cemo reci ovaj klub ima vise trofeja...ali to ne znaci da je veci klub...
Ne znači ... Ali nisu trofeji jedino merilo ... Postoje još neki elementi koji određuju veličinu kluba ... Po tvojoj logici, Javor je ogroman klub, u rangu Zvezde i Partizana, koji su opet u rangu Mančestera ili Bajerna ...

Cesto su trofeji posljedice raznih okolnosti...
Da, ali kako onda te okolnosti nemaju ekipe poput Tenerifa ili Rasinga, nego ih imaju večito Real ili Barsa?

Onda Barselona nikada ne moze da stane u istu recenicu sa Realom...
I ne može ako ta rečenica predstavlja pojam najvećeg kluba na svetu ... Real je uz sve okolnosti ipak najveći klub na svetu, i niti Barsa niti bilo ko mogu da im uzmu to zvanje ... Ako pričamo samo o velikim klubovima, onda su Barsa i Real u istoj rečenici, kao i MIlan, Juve, Bajern, Mančester, Liverpul, Benfika, Ajaks ...

@Walken
Ne moze covjek da ima afekt na forumu(jer bi onda u stvarnosti bio gori od Pepea)...a ti rece da ne opravdavas afekt, a jos manje Pepea...

Ne postoje veliki i mali klubovi...postoje samo klubovi...

Klubovi su u istom rangu ako igraju u istoj ligi...

Medju najtrofejnije klubove sigurno ne spada Barselona...i zato ne moze u istu recenicu sa Realom(a ne ni zbog cega drugog, tj. sto se svega drugog tice moze)...

Sve sto se desi jednom, moze da se desi i drugi put...a sve sto se desi 2 puta, desice se jos ko zna koliko puta(to je odgovor na tvoju konstataciju o Tenerifeu i Rasingu)...

@Walken
Ne moze covjek da ima afekt na forumu(jer bi onda u stvarnosti bio gori od Pepea)...a ti rece da ne opravdavas afekt, a jos manje Pepea...
Pepeovo nije afket, i tako nešto ne zaslužuje opravdanje ... Afekt traje kratko, a Pepe je poduže vreme divljao po terenu ... Afekt je kad Drogba baci novčić, a ne ono divljanje ...

Ne postoje veliki i mali klubovi...postoje samo klubovi...
Onda ću ja sutra da osnujem klub, i tražiću da moj klub ima status Real Madrida, tj. da mu dodele nagradu za najbolji klub u XX veku ... Ako UEFA ne bude prihvatila, zamoliću te da mi budeš advokat jer ću podneti žalbu ...

Klubovi su u istom rangu ako igraju u istoj ligi...
Znači Real i Rekreativo su u istom rangu?

Medju najtrofejnije klubove sigurno ne spada Barselona...i zato ne moze u istu recenicu sa Realom(a ne ni zbog cega drugog, tj. sto se svega drugog tice moze)...
Kako ne spada kad imaju mnoštvo trofeja? Možeš ti da ih mrziš i ne voliš, ali ne možeš rećo da nisu među najtrofejnijima ... Ne najtrofejniji, nego među najtrofejnijima ... A značajna je razlika između toga ...

Sve sto se desi jednom, moze da se desi i drugi put...a sve sto se desi 2 puta, desice se jos ko zna koliko puta(to je odgovor na tvoju konstataciju o Tenerifeu i Rasingu)...
Ovo je već teška filozofija, i nema nikakve veze sa konstatacijom o Tenerifama i Rasingu ...

Pošto je N. Forest 2 puta bio prvak Evrope, koliko to oni imaju još tih trofeja? Pošto si rekao da ono što se desi dva puta, desiće se još ko zna koliko puta ...

@Walken
Ako je trebalo da prodje 14 godina da bi neko ponovo bio sampion Evrope(misli se na Barselonu)...nista nije cudno ako moramo da sacekamo veliki broj godina da neko bude treci put sampion Evrope(imamo primjer Intera)...

Postedi me rasprave o afektu(ja i dalje mislim da je Pepe sve ono uradio iz afekta...ti nijesi pristalica toga i gotova prica)...

Mogu da ti budem advokat...ali ti ne mozes da osnujes klub...

Da...Real i Rekreativo su u istom rangu...

Ako spada Barselona medju najtrofejnije, onda spada i Benfika, i Porto, i Crvena Zv(ij)ezda i mnogi drugi...

@Walken
Ako je trebalo da prodje 14 godina da bi neko ponovo bio sampion Evrope(misli se na Barselonu)...nista nije cudno ako moramo da sacekamo veliki broj godina da neko bude treci put sampion Evrope(imamo primjer Intera)...
Da, ali ko sad ima veće šanse Inter ili N. Forest/Aston Vila? Mislim, pošto ne postoje veliki i mali klubovi, ko od ovih ima veće šanse i zašto?

Mogu da ti budem advokat...ali ti ne mozes da osnujes klub...
Ko kaže da ne mogu? Jel ima neko pravilo koje mi zabranjuje, ili šta ...

Da...Real i Rekreativo su u istom rangu...
A do qrtza onda i fudbal i sve ... Onda su Pele i Sanibal Orahovac u istom rangu ...

Ako spada Barselona medju najtrofejnije, onda spada i Benfika, i Porto, i Crvena Zv(ij)ezda i mnogi drugi...
Pa ko je rekao da ne spadaju? Sva tri kluba su trofejna i među najtrofejnijima, ali postoji pojam zvani 'konkurencija' ... Nije isto biti među najtrofejnijima u Španiji i Evropi i najtrofejniji u Jermeniji npr. ... Zato Barsa jeste tu gde jeste, jer nije nimalo lako uzeti preko 50 domaćih i preko 10 međunarodnih trofeja ... Malo ekipa se može podičiti takvim uspehom ...

Mozes li pred majkom i ocem da psujes tako opusteno?!
A ja sam onako usput cuo da su roditelji covjekovi najbolji prijatelji...

Iznenadilo bi te koliko ja slobode imam pred svojim roditeljima. A i što ne bih imao? Nisam dete više, sutra ću da se ženim (...što bi rekle naše stare) a da me roditelji opominju na to što mi je izletelo ''yebiga'' ili ''***** li ga''? Pa daj momak, nemoj da se zavitlavamo.

Ne mora da znaci ako nesto postoji da necemu i sluzi...
Hoces da mi kazes da su psovke korisne?! Jesu sinonimi...ali zna se koja se rijec koristi ako zelis biti kulturan...
I to nema nikakve veze sa ustogljenoscu... Neke stvari ljude cine vecima...ili manjima...zato postoje neka pravila

Jesu korisne. Svaka reč je korisna. Baš svaka. A i ako je ''penis'' korisno, zašto ''*****'' ne bi bilo? Mislim, koja je razlika?

Pa je l' će tebi biti lakše ako ti ja umesto ''puši mi *****'' kažem ''puši mi penis''?

Naravno da neće.

Kad već pomenu moje smešne argumente, tvoji se vrte uglavnom oko onog tipičnog bapskog ''zna se dobro''. Upravo zato i rekoh da su ''*****'' i ''penis'' samo sinonimi i suštinski ništa više. Ti ni ne možeš reći zašto je ''penis'' ''bolje'' od ''*****'' osim onom pričom ''zna se dobro zašto''.

Mislim, dobro, poštujem i ja ta društvena pravila kad sam okružen nepoznatim ljudima, upravo i jedino zato što su to neka društvena pravila, pa ne bih da me ljudi bzvz smaraju oko toga ili da pomisle svašta, ali nemam naviku da opominjem nekog jer mu je izletela reč koju društvo smatra nepoželjnom. Sa druge strane, među prijateljima sam sasvim opušten po tom pitanju, mada retko psujem, jer mi je nekako prešlo u naviku da mi usta izbegavaju psovke.

Ionako ni ne precizirasmo tačno na šta mislimo kad kažemo ''psovka''. Veliki broj ljudi i ''idi dođavola'' smatra psovkom.

Nijesam siguran da su moreplovci i istrazivaci u svacijem obrazovanju dobili jednako mjesto...isto kao sto nijesam siguran da je svako procitao bilo sta od Dantea a kamoli sve...kao sto smo ranije pricali(iako je jedna njegova knjiga u skolskom programu)...

Svako je čuo za Vaska De Gamu i Fernanda Magelana, kao što je velika većina ljudi čula za Dantea Aligijerija. I kao što gotovo svako zna da su ova dvojica Portugalci, tako i ta velika većina zna da je Dante Italijan. To da li ujedno zna i po čemu su to tačno poznata ova dvojica, ili da na ulazu u Inferno piše ''Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate'' je već druga priča.

Poslednja izmena:
Nazad na temu.

Svaka čast Barsi, osvojiše ove sezone sve što se moglo osvojiti. Sledeće, očekujem daleko veći otpor Reala.

Sa tim da, ma koliko dobri bili Ronaldo i Kaka, potrebno je Realu još dosta promena. Što prodaja, što kupovina. Od toga će i zavisiti koliko će otpora pružiti Barsinoj dominaciji.

Nazad na temu.

Svaka čast Barsi, osvojiše ove sezone sve što se moglo osvojiti. Sledeće, očekujem daleko veći otpor Reala.

Sa tim da, ma koliko dobri bili Ronaldo i Kaka, potrebno je Realu još dosta promena. Što prodaja, što kupovina. Od toga će i zavisiti koliko će otpora pružiti Barsinoj dominaciji.

Istina, treba vise od 2 superstara (odbrana, igra, atmosfera u svlacionici, pobjednicki moral i slicno...) da bi se prekinuo niz Barse...

Ipak, bio bih pazljiv sa upotrebom termina "Barsina dominacija".Zasto?

Pa, ovako.Barsa je ove godine osvojila Primeru i Kup.Ipak, na kraju prethodne dvije godine, Barsa je gledala u ledja Realu.Zakljucak - njihova "dominacija" u Primeri je jako izrazena samo OVE godine...

U LS vazi drugacija prica, iz razloga sto je Barsa, u poslednjih par godina, ZNACAJNO uspjesnija od Reala u tom takmicenju...

Uh, sto je mene strah od te "Perezove prodaje", makar duplo vise od kupovine :tajna:

Podrazumeva se da sam mislio na ovu sezonu. ;)

Nije stvar u dužini te dominacije, nego njenoj izraženosti. Ne znam šta se poslednjih godinu ili dve dešava u Superkupu Evrope, i Interkontinentalnom Kupu, ili kako se sad već zove kad su ga preštimovali u turnir sa šest ili koliko već ekipa, ali još samo te dve titule, koje su doduše manje-više nebitne, i može se reći da je Barsa odigrala apsolutno savršenu sezonu.

Igraju najlepše, daju najviše golova, i uz to osvajaju sve. Od toga bolje jedino može biti da su pobedili u ama baš svakoj utakmici. :think:

Zbog toga kažem dominacija. ;)

Ovi transferi Reala, kao sto svi znaju, nisu mogli proci bez komentara dezurnog laprdala i zavisnika sa patoloskim kompleksom, koji naprosto pokulja napolje pri samoj pomeni imena Real Madrida - "covjeka", koji dusevnu satisfakciju i nacin za oslobadjanje od stresa pronalazi u "konstruktivnoj kritici" poteza Realove uprave.Naravo, pogadjate, u pitanju je - Laporta.Evo sta je ovaj lucidni i nimalo licemjerni intelektualac, sa jako razvijenim smislom za humor, izjavio povodom nedavnih dogadjaja:

http://www.index.hr/sport/clanak/laporta-odakle-realu-toliki-novac/437655.aspx

Pitam se samo - kako neko moze da voli ovog covjeka?Ne volim ni Pereza, ali ako ikada bude postojao razlog da patoloski zamrzim Barselonu, i to ne ovaj tim (koji inace ne volim) - vec kompletan klub - mislim da ce ovaj licemjerni gad biti glavni razlog za to, odnosno, svojevrsna kap u prepunoj casi :bljak:

ма Лапорта је своје одрадио кад је дошао у клуб са сто-милионским дуговима а сад је на челу тог истог клуба који може да доведе било ког играча на свету,
не знам што се сад нашао у чуду због овога, мени је операција Галактикоси 2 баш занимљива
:)

Dobro veče.

Offtopic:

Ne znam odakle ti ovo? Nema to nikakve veze. To koliko čovek psuje na forumu nije stvar neke kulture nego nivoa opuštenosti. Neki su daleko opušteniji ovde pa psuju i više nego inače, i to je jednostavno tako.

Da je tako, ne bi ni postojale.

Ne baš. U neku ruku se može reći da si kulturan ako ne psuješ u društvu nepoznatih ljudi, ali to da li psuješ u društvu prijatelja ili ne je opet stvar nivoa opuštenosti. No, ako skrećeš pažnju nekim svojim prijateljima koje znaš ceo život da bi trebalo da pripaze na rečnik jer im je izletelo jedno ''yebiga'' onda to svakako jeste čista uštogljenost.

Na stranu to što mi je uopšte čitava ta frka oko psovki malo smešna. Ipak su ''*****'' i ''penis'' na kraju krajeva samo sinonimi i suštinski ništa više. Mada, ne bih o tome, otišli bi predaleko.

Ipak, ono što je ključno je da se svi mi ovde u isto vreme i znamo i ne znamo. A kako to? Pa tako što ovde pojmovi kao što su ''poznanik'' i ''nepoznanik'' nemaju ama baš nikakvu težinu, tako da smo mi svi ovde u isto vreme i prijatelji i stranci.

Možeš ti da postaviš i ovaj klip:

...Al' to nije nikakav dokaz da su Amerikanci glup narod, tako?

I inače, ja sam pre naučio ko su Vasko De Gama i Fernando Magelan nego bilo koji portugalski fudbaler. Kao i verovatno svako koga ja znam.

Ma nema frke, nisam ja zlopamtilo. ;)

care na pitanje "koju zemlju bi trebalo sledecu napasti?" oni imaju spreman odgovor
sigurno imaju neki problem u glavi

Nije Maskerano dovoljno tehnički potkovan kao Ture da bi mogao da igra kombinuje sa Ćavijem i Iniestom. A imaju i Busketsa i Keitu kao zamene, tako da ne verujem da im Maskerano treba. Ne deluje mi on kao igrač za Barsu, više je za Premier ligu nego za Primeru.

Ture-Ćavi-Iniesta su savršeno uigrani, imaju na pretek kreativnosti a Ture daje potrebnu čvrstinu, i ne verujem da će se Pep tako lako odreći jednog od glavnih igrača.

Back