FASIZAM U ETNO SELU U CRNOJ GORI

Druga Jugoslavija je imala dosta presvučenih četnika , slijedila je politiku stare Jugoslavije koj je obespravljivala Bošnjake muslimane ,
ali Bošnjaci nisu mogli biti otvoreno uništavani .. tako da smo miu većini voljeli Jugoslaviju kakva god da je bila .. a Tito je po Beogradu igrao
Kozaračko kolo ..

imala je muslimane koji su decu ucili ko su i sta su i upozoravali ih na sendvice sa svinjetinom po obdanistima
krstene hrvate

i jugoslovene koji nisu ni znali da su srbi

Druga Jugoslavija je imala dosta presvučenih četnika , slijedila je politiku stare Jugoslavije koj je obespravljivala Bošnjake muslimane ,
ali Bošnjaci nisu mogli biti otvoreno uništavani .. tako da smo miu većini voljeli Jugoslaviju kakva god da je bila .. a Tito je po Beogradu igrao
Kozaračko kolo ..

I rahmetli Babo se izjašnjavao kao Srbin do 1972. godine.

Nego, drugarice (je l' se tako oslovljavate) kamo ti ženska solidarnost?
Možeš li ti da zamisliš jednu monahinju i jednu majku sa petoro dece kako smišljaju plan o zaveri i odlazeda provociraju čestitog crnogorskog komunistu?
Ali, moraš uzeti u obzir da se radi o ženama srpkinjama, a ne o Ženama u crnom.

imala je muslimane koji su decu ucili ko su i sta su i upozoravali ih na sendvice sa svinjetinom po obdanistima
krstene hrvate

i jugoslovene koji nisu ni znali da su srbi

Pa mi smo bili priznati kao Muslimani u sekularnom , pa i antireligijskom ambijentu , zamisli kako je to zgodno .. svejdno , iako im je bila maćeha (mislim da su lošiji status od Bošnjaka imali samo Albanci) , a drugima majka , imala je i ljubimce , Bošnjaci su voljeli Jugoslaviju ..

Mi imamo izborno vjeronauku ili religijsku kulturu , a ovdje je bilo riječi da se vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena ..
Ali nismo imali inicijativu kao što je u Srbiji bila pokrenuta od ministarke prosvjete da se Darvinova teorija izbaci iz školskog programa ..

Htela, pa dobila sut kartu sa te pozciji momentalno. Resen problem. Veronauka ili religijska kultura, nije sija nego vrat.:D

I rahmetli Babo se izjašnjavao kao Srbin do 1972. godine.

Nego, drugarice (je l' se tako oslovljavate) kamo ti ženska solidarnost?
Možeš li ti da zamisliš jednu monahinju i jednu majku sa petoro dece kako smišljaju plan o zaveri i odlazeda provociraju čestitog crnogorskog komunistu?
Ali, moraš uzeti u obzir da se radi o ženama srpkinjama, a ne o Ženama u crnom.

Pa što je 1983. bio osuđen na 14 godina zatvora za nešto što je pisao 1970.- Kad su Bošnjaci mogli biti Neopredjeljen , Srbin , Hrvat
(i gdje se i ne spominju BiH i Jugoslavija) , jel zato što je Srbin ?
Vi nikako da shvatite da je Izetbegović ganjao prava muslimana , a ne nacionalno pitanje ..

Pa ovaj Milo drži Titinu sliku , a to bi moglo da loše utiče na djecu , tako da sam ja zato da ne idu u taj restoran .. plus nema ni srpsku cicvaru ..

Pa mi smo bili priznati kao Muslimani u sekularnom , pa i antireligijskom ambijentu , zamisli kako je to zgodno .. svejdno , iako im je bila maćeha (mislim da su lošiji status od Bošnjaka imali samo Albanci) , a drugima majka , imala je i ljubimce , Bošnjaci su voljeli Jugoslaviju ..

Da, pa su je brze bolje pocepali kad im se ukazala prilika.

Poslednja izmena:
Htela, pa dobila sut kartu sa te pozciji momentalno. Resen problem. Veronauka ili religijska kultura, nije sija nego vrat.:D

Ma jok bolan , nešto oko ocjenjivanja , hoće li ili neće ulaziti u prosjek ocjena .. Otkako je uvedena u školski sistem postoji mogućnost izbora Vjeronauka ili Religijska kultura .. naravno da je to razlikuje , vjeronauka su vjerske priče , a religijska kultura se bavi pitanjem religije sa istorijsko-kulturnog aspekta ..

Ma jok bolan , nešto oko ocjenjivanja , hoće li ili neće ulaziti u prosjek ocjena .. Otkako je uvedena u školski sistem postoji mogućnost izbora Vjeronauka ili Religijska kultura .. naravno da je to razlikuje , vjeronauka su vjerske priče , a religijska kultura se bavi pitanjem religije sa istorijsko-kulturnog aspekta ..

Bolje da bude opisna ocena, da se deca ne opterecuju time previse.:) Avaj, koje religije, verovatno samo Islama, posto je to kako vi kazete NAJCISTIJA religija.?:D

Poslednja izmena:
Pa što je 1983. bio osuđen na 14 godina zatvora za nešto što je pisao 1970.- Kad su Bošnjaci mogli biti Neopredjeljen , Srbin , Hrvat
(i gdje se i ne spominju BiH i Jugoslavija) , jel zato što je Srbin ?
Vi nikako da shvatite da je Izetbegović ganjao prava muslimana , a ne nacionalno pitanje ..

Pa ovaj Milo drži Titinu sliku , a to bi moglo da loše utiče na djecu , tako da sam ja zato da ne idu u taj restoran .. plus nema ni srpsku cicvaru ..

To moraš da pitaš Hakiju i Hamdiju. Al' Šešelj je potpisao peticiju za njegovo oslobadjanje. Voli čovek slobodu govora i mišljenja.

Koja prava muslimana? Srbi muslimanske veroispovesti imali su ista prava kao i Srbi pravoslavni.

Titine slike treba u neki muzej, pa ko hoće da se sablažnjava neka plati.

Šta će u zemlji Njegoša slika tog srboždera?

Bolje da bude opisna ocena, da se deca ne opterecuju time previse.:) Avaj, koje religije, verovatno samo Islama, posto je to kako vi kazete NAJCISTIJA religija.?D

U svakom slučaju , 2 dana godišnje su predviđena za vjerske potrebe (praznike) , tad imaš pravo da odsustvuješ , niko se ne tjera da slavi što nije njegovo ..
A pravoslavlje se slučajno tako zove ? Svakome je od vjernika njegova vjera najčistija .. i naravno da svak ima svoja tumačenja , po islamu kršćani su iskrivili vjerovanje ..

Mi imamo izborno vjeronauku ili religijsku kulturu , a ovdje je bilo riječi da se vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena ..
Ali nismo imali inicijativu kao što je u Srbiji bila pokrenuta od ministarke prosvjete da se Darvinova teorija izbaci iz školskog programa ..

Ama, nije tačno. Žena je samo tražila da se zamene mesta lekcijama i da se školska godina ne završi lekcijom o Darvinu, nego o porodici. Nije tražila izbacivanje te lekcije iz nastavnog plana i programa.

To moraš da pitaš Hakiju i Hamdiju. Al' Šešelj je potpisao peticiju za njegovo oslobadjanje. Voli čovek slobodu govora i mišljenja.

Koja prava muslimana? Srbi muslimanske veroispovesti imali su ista prava kao i Srbi pravoslavni.

Titine slike treba u neki muzej, pa ko hoće da se sablažnjava neka plati.

Šta će u zemlji Njegoša slika tog srboždera?

Jeste , Šešelj je potpisao peticiju zajedno sa SANU članovima , a zatim odletio u "Srpsku reč" da štampa "Islamsku deklaraciju" kako bi mogao njom mahati , i prepadati Srbe islamom .. Ali dobro , Šešelja treba shvatiti , zamisli kakav je to hendikep - četnik a ćosav ..
U nas su Bošnjaci istočnog vjeroispovjedanja imali pravo da se pišu u Srbe , a nama nije dato pravo da se pišemo kao Bošnjaci ili Bosanci , da se bosanski Srbi i bosanski Hrvati ne bi osjećali ugroženo u republici koju su dijelili sa muslimanima , kasnije Muslimanima ..
Hamdija je rekao - ne daju bosanstvo , nude muslimanstvo , da prihvatimo , bar ćemo pokrenuti proces ..

Slika Titina je jer im je vratio nacionalno ime i državnost , a Njegoš je ganjao srpstvo zbog svojih ambicija , isti slučaj kao i kralj Nikola .. imali ste poslije 1. sv. rata nesporazuma , zar ne ..

Back