Faks ili kurs?

Da bi se mozak razvio, potrebno je "puniti" ga informacijama. Jedan od nacina dobijanja informacija je čitanje knjiga. Džabe ruka ako ne zna šta bi sa njom ;) dakle ipak je u osnovi knjiga, tj bilo koji način obrazovanja.
Pa ako cemo u tom smeru da krenemo i vodimo razgovor onda moze da se kaze da onom ko
prirodno zna sa rukama (talenat), knjiga nije potrebna...:zper:

..sala mala...:lol:

Da li je pametnije studirati nešto ili završiti kurs iz nečeg i zašto?
(pitanje je vezano za Srbiju)

Moras da kazes sta ti je cilj, jer cilj odredjuje kontekst problema, te samim tim i potencijalno resenje, odnosno odgovor na pitanje :)

Ovako je previse generalno, a generalizacija je majka svih zaieba (znam izreka kaze to za pretpostavku, ali pretpostavka je produkt - generalizacija je izvor).

Znanje koje se dobije zavrsetkom tih fakulteta moze se steci u gotovo istoj meri i citanjem knjiga iz te oblasti. Znam kako je, jer sam i ja zavrsio FPN.
Hiperprodukcija dipoma iz te oblasti koja se desava vec pola veka je ucinila svoje.
Tako nekako, ja sam npr dok sam bio klinac uzimao da čitam stručnu literaturu i knjige sa fakseva koje sam imao u kući, te sam se jedno vreme zanimao za medicinu i mašinstvo. Moji su hteli da upišem medicinu zbog toga

Tako nekako, ja sam npr dok sam bio klinac uzimao da čitam stručnu literaturu i knjige sa fakseva koje sam imao u kući, te sam se jedno vreme zanimao za medicinu i mašinstvo. Moji su hteli da upišem medicinu zbog toga

Dobro, medicina ipak trazi i neke prakticne vestine, ide se na obdukcije i slicno.
Ali Filozofski, FPN i slicnih fakulteti, pa to je samo intenzivnije citanje veceg broja knjiga i njihovo reprodukovanje i to je to.
Lepo za opstu kuluturu, lepo i za formiranje kritickog misljenja, ali od toga se u Srbijici bas i ne moze lagodno ziveti.
Moj cimer iz doma koji je bio daleko uspesniji student od mene danas vanredno zavrsava srednju masinsku skolu, kako bi postao kv majstor za rad u fabrici u svom gradu.

Dobro, medicina ipak trazi i neke prakticne vestine, ide se na obdukcije i slicno.
Ali Filozofski, FPN i slicnih fakulteti, pa to je samo intenzivnije citanje veceg broja knjiga i njihovo reprodukovanje i to je to.
Lepo za opstu kuluturu, lepo i za formiranje kritickog misljenja, ali od toga se u Srbijici bas i ne moze lagodno ziveti.

Moj cimer iz doma koji je bio daleko uspesniji student od mene danas vanredno zavrsava srednju masinsku skolu, kako bi postao kv majstor za rad u fabrici u svom gradu.
..moja zivotna prica...:(

..al zato imam zlatne rucice...:malav:

Back