Facebook

ali znaš kako to ide kod njih... kad menjaju izgled, to više niko ne može da vrati. Meni se najviše sviđao onaj izgled pre nego što su uveli timeline.

Do nedavno mi je ovaj prozor bio po defaultu sa desne strane (odmah iznad prijatelja koji su online na chatu).
Medjutim sad mi se javlja sporadicno jednom dnevno mozda. Da li mogu da podesim da mi stalno stoji ovaj prozor? Uglavnom mi na ovom mestu stoje preporuke za stranice, popularne stranice i tako dalje...
Evo o cemu pricam (kako namestiti da mi ovo stalno stoji umesto nekih drugir prozora?) :
2lcllsm.png

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko facebook grupe. Nigde u podesavanjima nisam uspeo da pronadjem opciju da kad u toj grupi stigne novi komentar da dobijem sms poruku sa obavestenjem o tome. To ima kad mi neko posalje pp ili komentar na sliku i slicno,ali za grupu to nisam nasao.

Ovako ljudi, desilo se jednom mom drugu, sad ne znam da li je istina. Kaže da mu fb dao na njegovoj stranici samo da 15-20% ljudi vidi objave, a za 100% treba da plati. Sad ne znam koliko je ovo istina, da neko ne zna nešto možda?!

U saradnji s F-Secure i Trend Micro, Facebook je ugradio besplatni antimalware softver u svoje sisteme za otkrivanje i prevenciju. Koriste ih za blokiranje zlonamernih linkova i web odredišta.

Evo kako će stvar funkcionisati kad se otkrije uređaj koji se u interakciji s Facebookom ponaša sumnjivo.

Kad se ulogujete koristeći zaraženi uređaj, dobićete obaveštenje o zarazi, zajedno s preporukom za korištenje alata za pregled i čišćenje dve gore navedene firme.

Svaki od njih oslanja se na bazu "potpisa" malwarea i može se nositi s više različitih vrsta pretnji, pa iz Facebooka preporučuju njihovo korištenje čak i ako imate instaliran antivirusni program.

Tokom skeniranja i uklanjanja, možete nastaviti da koristite Facebook i druge servise. Kad se skeniranje i "čišćenje" završi, dobit ćete obaveštenje putem Facebooka, a moći ćete i da pregledate rezultate skeniranja. Održavaju se sami, pa ne morate o tome da brinete.

Ako želite da preskočite uklanjanje malware i ne preduzmete preporučene skenere, možete to učiniti. Facebook će vam ih ponovno ponuditi drugom prilikom.

Facebook će vam "očistiti" računar

Od 12.juna velike promene na vašoj Fejsbuk strani

Internet portal The Next We objavio je da će svi korisnici fejsbuka od 12. juna morati da pređu na novi dizajn društvene mreže

Internet portal The Next We objavio je da će svi korisnici fejsbuka od 12. juna morati da pređu na novi dizajn društvene mreže. Ono što je do sada bila opcija izbora prestaje da važi i novi sa jednom kolonom objava prikazaće se svima.

Ovo je spisak promena koje očekuju sada već sve korisnike:

- povećane slike u objavama, nalik na Fejs za mobilne
- nove ikonice
- manje sadržaja sa leve strane ekrana
- grupisanje sadržaja sličnih karakteristika pod jedan link
- novi fontovi prikaza (Helvetica i Arial)
- nove kartice sa pričama
- ukidaju se "All Friends", "Groups" i "Photos" tabovi
- povećava se polje za pretragu
- smanjuje se broj prikazanih sadržaja na stranici (biće više "belina") i mnoge druge.

velike promene na vašoj Fejsbuk strani

Novi-Facebook-dizajn.jpg

Facebook vam može "servirati" još više video reklama

Ako često gledate video snimke objavljene na Facebooku, možda ćete početi da dobijate i više video reklama na početnoj strani.

Facebook je dodao novi alat za targetiranje zbog kog će korisnicima koji često gledaju video snimke na toj društvenoj mreži, početi da stiže i više video reklama.

To ne znači da će korisnici viđati više reklama nego što je to običaj, kaže predstavnik Facebooka za odnose s javnošću. Međutim, promeniće se tip reklama.

Facebook može i da doda komentare ispod videa, poput "pogledaj više" i ponovo targetira korisnike koji gledaju reklame dodatnim sadržajem istih.

Facebook alati za targetiranje postaju sve precizniji, a sve ove promene su znak da Facebook sve više mesta ostavlja video reklamiranju, oblasti koju je ranije ta kompanija vrlo oprezno proučavala.

Firma navodno sarađuje i sa kompanijom Ace Metrix koja se bavi osmišljavanjem tv reklama, kako bi one izgledale što manje odbojno korisnicima.

http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=858251

:dash:

Sprečite Facebook da prikuplja podatke o vama
Facebook neprestano uvodi nove mogućnosti praćenja ponašanja korisnika na internetu, s ciljem predstavljanja personalizovanih reklama. Ako vam se ta ideja ne dopada, imate mogućnost da sprečite takvu praksu.

1715489626539b0bfd0dee9527532781_orig.jpg

aboutads.info​
Prvo posetite stranicu Digital Advertising Alliance, konzorcijuma grupa za reklamiranje. Tu ćete naći listu kompanija koje prate vaše pretraživanje interneta, kako bi vam pružile personalizovane reklame. Facebook je verovatno među njima.

Pronađite"Facebook Inc." pod "Companies Customizing Ads For Your Browser" i čekirajte kvadratić sa desne strane.

Zatim samo kliknite "Submit".

Važno je da znate da ovim potezom sprečavate Facebook da vas prati samo u jednom pretraživaču, pa ćete postupak morati da ponovite iz svakog koji koristite.

Ako nemate ad blocker, nikada nećete sprečiti Facebook da koristi znanje koje je nakupio o vama. Ipak, možete odabrati neke od stvari koje će vam nuditi.

Facebook bi uskoro trebalo da predstavi poseban alat koji će vam omogućiti da dodajete ili brišete stavke iz liste interesovanja koje je Facebook zaključio da imate.

Kada ta opcija bude dostupna, moći ćete da klikom na sivu strelicu u uglu reklame odaberete "Why am I seeing this?" i zatim editujete listu vaših interesovanja.

Ako imate nameru da ozbiljnije zaštitite vašu online privatnost, pročitajte kako možete postati "duh na internetu".

http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2014&mm=06&nav_id=860632

Na chatu se kod mojih projatelja pojavljuje ikonica mobilnog kad se izlogujem,\ iako sam offline, a ne zelim da se vidi kad sam prijavljena.
U pocetku je pisalo i vreme pored, a sad stoji samo ikonica,
Da li ce nestati ako se ubuduce ne logujem sa telefona (posto i dalje stoji vec ceo dan)

Pozdrav!

Imam problem sa fejsom...neće da se učita stranica...počelo je pre par dana...sve ostale rade normalno ali fejs neće.... očistim komp onim ccleanerom i onda hoće jednom da uđe, sledeći put već opet neće....a i taj cleaner me zeza i obriše mi sve šifre iako je odabrana opcija da to ne radi a i bez obzira na to ne mogu ga svaki čas pokretati da bih ušao u fejs.... može li neko da pretpostavi koje bi trajnije rešenje problema bilo?
E da, neće da se učita u operi a hoće u gugl kromu...... a treba mi rešenje za operu jer sam se navikao na nju a i devojka koristi hrom pa da ne moramo stalno da menjamo profile...

Njemački obavještajci nadzirat će Facebook i Twitter Kada je, zahvaljujući 'zviždaču' Edwardu Snowdenu, svjetskoj javnosti postalo poznato kakvim se metodama služi američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA), ogorčenje u zapadnom svijetu, pa tako i u Njemačkoj, je bilo ogromno. Pred budnim okom i uhom 'Velikog brata' s one strane Atlantika nije bio siguran ni mobitel kancelarke Angele Merkel, a ni društvene mreže poput Facebooka ili Twittera. Sada Njemačka obavještajna služba (BND) priprema nešto slično, piše Deutsche Welle. Naime, kako javlja list Süddeutsche Zeitung, BND priprema program intenzivnog praćenja društvenih mreža. Program je dio šireg paketa mjera pod nazivom 'Strategijska inicijativa: Tehnika' koji bi Bundestag trebao odobriti u predstojećem razdoblju. Radi se o paketu teškom 300 milijuna eura što, u usporedbi s budžetom NSA od 7,4 milijarde eura zvuči malo ali bi njime BND-u ipak bilo omogućeno praćenje društvenih mreža u inozemstvu - uživo - i tako uhvati priključak sa svojim prekooceanskim partnerom. http://www.tportal.hr/vijesti/svije...vjestajci-nadzirat-ce-Facebook-i-Twitter.html

Moj fejsbuk profil danas odbija da se uloguje, prikazuje mi samo beo zid. Otvorila sam sa svog kompjutera tuđe profile i može. Mogu i da otvorim (pošto mi je ostao ulogovan) svoj timeline i vidim ko mi je na četu, ali fejs generalno i home page nikako. Da li neko zna šta se desilo? Izlogovala sam se i kad se ulogujem neće da otvori?

Moj fejsbuk profil danas odbija da se uloguje, prikazuje mi samo beo zid. Otvorila sam sa svog kompjutera tuđe profile i može. Mogu i da otvorim (pošto mi je ostao ulogovan) svoj timeline i vidim ko mi je na četu, ali fejs generalno i home page nikako. Da li neko zna šta se desilo? Izlogovala sam se i kad se ulogujem neće da otvori?

Očisti History u web pretraživaču ali ne za poslednji sat nego komplet...

picture1-3.png
picture2-1.png

Back