Ma bice ona OK, zensko je to, borac!
Mari, Saba ima lovacke gene, tvrdoglava je. Radi kako je Ljilja napisala, moramo mi da budemo tvrdoglaviji od njih, inace ce da gazduju.
I dobar dan svima.
Znaš kako... sve je to i tačno i nije.
Imam prijatelje koji imaju četvoro dece, nerešeno stambeno pitanje, milion problema kao i svi mi... ali su najsrećnija i najzdravija porodica za koju znam.
Da ti ne pričam kako je u vreme dok su imali "samo" dve devojčice bilo materijalnih kriza... kako smo delili jedinih 20 maraka (odnosno ja od toga uzmem samo za svoju autobusku kartu... jer sve drugo njima treba mnogo više)... pa su opet, kad se "desilo" zadržali i treće dete (koje je, uzgred budi rečeno, nešto toliko slatko i milo i lepo i pametno i veselo... da me obuzme onaj prelepi topli osećaj samo kad je se setim). Sa četvrtim se situacija već izmenila... mislim, živeli su ipak mnogo bolje... ali i danas se šale kako sam ja jedina koja ih je podržavala... svi su imali komentar tipa: "Pa dobro... lepo je to... ali jel' ste dobro razmislili?"
Inače, moj drugar, njihov tata je večiti šašavi, nasmejani dečak i ima sjajnu izjavu: "Bog nam je svedok da smo samo Mašu (prva devojčica) - hteli. Ostali su se desili... i uvek je bio isti scenario" (tu sledi priča koja i ne može da se prepriča... jer tako simpatično i duhovito ne može niko da je ponovi).
Inače, najstarija devojčica je već student... godinu je očistila još u junu... druge dve devojčice su srednjoškolke, mali je kao moj Toma... svi odlični đaci, svi zdravi, vedri... pravi. Nedavno sam provela dan sa njima... ja ne mogu da vam opišem taj osećaj i to uživanje. Kod njih je sve normalno, prirodno... deluje lako. Jer su oni prirodni. I deca su im takva. Bez prisile, bez nekih velikih kazni... ma ja stvarno ne mogu to ni da prepričam! Tu porodicu i te ljude čovek mora da doživi.
Takav uticaj su imali na mene kad su deca bila mala... pa odem kod njih i lepo se izigramo i izmazimo... to što je i dan danas tako je i za mene pravo otkriće. Rekla sam im i zaista tako mislim: šteta što ih nemaju još!