F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
auuuuuuuuuuuuu bre .......batali papriku ženo božja :zag:

odoh da se zavalim u fotelju, sas cigare i vince i gledam Olju Bećković koju inače uopšte ne gledam, al kaže Maca sad že biti priča o novom ministru finansija, a to me zanima

nek vi kažu Goca i say kakve su fotelje....svaku paru vrede ..:lol:

A nismo ih videli ! :think: slika ? ja videla samo ono što je dodeljeno mrkom i mari na korištenje....

A nismo ih videli ! :think: slika ? ja videla samo ono što je dodeljeno mrkom i mari na korištenje....

Ma kad dodješ ima da probaš :lol:
zeza me aparat, ne znam koji mu je....i danas sam probala da slikam ovo troje, tako su se lepo igrali svi....Mara je jurila kao izbačena iz katapulta sve u krug, Nera trči za njom i laje a Mrkiša siroma ne mož da ih stigne al vata prečice, seče put....:zcepanje:
I Maru i mrkog sam htela da slikam, tj. video, kako se tabaju na dvosedu na tremu.....al bre sve nešto mutno slika....moram da navatam Makija da pogleda šta sam to ispritiskala :rotf:

E, Nerita mi danas pade na pamet, bio nam jedan zlatni decko na boci. Kako blaga narav, ja ga pomazila a on trazi jos, kad je htela gazdarica da ga ponese, on hoce meni u zagrljaj. :heart: Steta samo, bojim se da je cak mozda i zavrsio. :( Dobili ga na poklon bez ijedne vakcine, sad ima 6 meseci i visoku temperaturu. On je dobio terapiju, gazde preporuke, pa cemo videti.

I odoh. :cao:

Fotelje su što bi rekla ova deca vrh...Odma mi postalo jasno što Ljiljka ne piše. Uvalili se u fotelju i ne ume da ustane :lol:

hahahahaaha ma i dodjem kasno s posla, pa bih i sela na trem da udahnem vazduh, pa večera, pa peglanje, pa knjićim, pa dodjem ovde.....mada, umem i da sednem u fotelju...sad odgledah ovo na B92......ona profesorka Dana Popović valjda je sve rekla.....:aha:

Ljudi... Dona nije dobro :confused:
Kad je prvi i naročito drugi dan dobila terapiju, temperatura je spala, ona počela da jede i delovalo je OK.
Danas tj. juče ponovo ništa ne jede i rapidno izgleda gore.
Kod veterinara smo bili oko podne... na kontrolu tada je delovala još uvek pristojno ali sam ga obavestila da jutros nije jela. Mrio je temperaturu, rekao da nema, ali joj je dlaka oko repa prljava i izgleda da ima proliv i dalje. Dao mi je neki lek da joj dajem oralno... napisaću posle šta je ali koliko čitam - to baš i nema mnogo veze sa prolivom. I nije joj ni malo bolje, naprotiv. Totalno je malaksala, potpuno mirna. Pokušala sam da joj dam zalogaj mesa, sklanja se, okreće glavu.
I pojma nemam šta da radim... našeg redovnog veterinara i dalje nema (pretpostavljam da je na odmoru), sve sam bliž odluci da je strpam u auto i vozim na Veterinarski.

Dobro jutro

Kad su Mrvici dijagnostikovali gastroeneteritis primao je 4 dana infuziju orvagil intravenski , klometol, ranisan i još jedan antibiotik od koga je skakao dva metra u vis. I još 7 dana posle toga tablete orvagila. Prvih dva dana nisam smela ništa da mu dam da jede da odmori creva i želudac a onda polako uvodila prvo samo pirinač pa onda pirinač i piletinu tek posle nedelju dana sam polako počela da mu ubacujem RC intestinal granule.

Ovde meni deluje kao problem što on navodo leči crevnu upalu - a ne zna se odakle dolazi.
Mene buni to što kad počne lečenje... bilo koje (ne samo sad nego i ranije), njoj bude bolje neko vreme... pa dođe do pogoršanja.
Juče kad joj je merio temperaturu (oko 13h) - nije imala povišenu.
Noćas sam joj ja izmerila 39,5 (s tim što ja imam običan topolomer i jedva sam joj izmerila - ne da).
Najgluplje što sam čula je bilo pitanje: "Planirate li da je parite? Jeste li razmišljali o sterilizaciji?" Kad sam prvi put bila, rekao mi je kako im je Monika Brukner odobrila sterilizaciju kuja tako da je za vlasnika to - besplatno (a njima se plaća, naravno). Pričali smo o prolivu i o problemima kod mog psa... što je u tom momentu i bilo i jeste jedino važno. Problemi i proliv blage veze sa sterilizacijom nemaju. Posle iskustva sa veterinarima, imam jako snižen stepen tolerancije za takve stvari.
Prilično samalergična na bilo kakav nagoveštaj da se nešto radi prvenstveno u cilju sopstvene zarade...
Od danas je tu naš redovan veterinar. Doći će oko 10-11 da je pogleda i da vidimo šta dalje...
Ona i dalje okreće glavu na ponuđen zalogaj mesa, mirna je i tužna...

:eek:.....i ja bi vala odlepila na takva pitanja u tom momentu

Mislim da jeste stomak, ne valja što okreće glavu i taj proliv ukazuje na stomak......ali daće joj infuziju i snimi je...upala se bre prvo konstatuje okom ako može /grlo, rana) ili snimkom, analizom pa se onda tek leči kad se zna koje se leči
javljaj.......grlim vas obe jako :zag:

Pozdrav za ledy i frajle.
Smeh, rekla sam ti, biće u redu tvoja kucika.
Moja nije u redu, ne napreduje u ponašanju nimalo. Celo jutro demonstrira silu,
dal' da to pripišem njenom uzrastu ?! Lema se s mačkama kako svane:roll:

:eek:.....i ja bi vala odlepila na takva pitanja u tom momentu

Mislim da jeste stomak, ne valja što okreće glavu i taj proliv ukazuje na stomak......ali daće joj infuziju i snimi je...upala se bre prvo konstatuje okom ako može /grlo, rana) ili snimkom, analizom pa se onda tek leči kad se zna koje se leči
javljaj.......grlim vas obe jako :zag:
Jutros je ona meni izgledala mnogo bolje nego noćas.
Kad sam oko 11h bila da je obiđem i da sačekamo veterinara, delovala je bolje.
Dok je on bio tu, izgledala je skoro pa zdravo.
Poslušao je, izmerio joj temperaturu - 38,6.
Pregledao je po dvorištu g.vanca, kaže da niti ona deluje strašno, daleko od toga da je kritično, a proliv nije takav da ukazuje na neko ne daj Bože oboljenje.
Pitala sam za laboratoriju, analize, kaže da će to ovde potrajati i da će nam to najpre uraditi na Veterinarskom, ali on misli da treba da sačekmo. Bar za sad. Ostavio je da za sad popije taj sirup što je kolega dao, pratićemo situaciju pa ćemo videti.
Kad je otišao, setih se da joj ponudim meso - pojela je. Dala sam joj i bareni pirinač pa u njega ubacila meso, jela je malo... ali je njuškom rovarila po posudi u potrazi za mesom.
E, da...Izgleda da je ušla i u teranje - stalno se liže.

Poslednja izmena:
Bila sam maloo pre da je obiđem - bolje je evidentno.
Ja uzela neku kiflicu onako "s nogu" i ona me gleda onako čežnjivo... Dam joj najminimalniji zalogajčić - smeže ga u momentu.
Dam joj njene keksiće (valjda neće da škode - i mi jedemo npr. pti ber kad imamo stomačnih problema... ako se ne varam) pogleda u keksić, ali i dalje fiksira kiflu u mojoj ruci. Pošto joj nisam dala, pojede keksić u jednom zalogaju i dam joj još dva.
Ne sme da preteruje sa hranom. Pirinač stoji.
Možda me malo i zeza... ali neka bude da je to... Samo neka ozdravi, lako će se uvesti u red.
I jeste ona borac... i to pravi ženski :heart2:... ali sam i ja malo paranoična nakon ne baš lepih iskustava...

Uzasa, samo pomislim da je to moglo da bude i moje dete! http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/40...klackalica-umalo-kastrirala-decaka-u-Kraljevu Pa posle kukaju zasto je nizak natalitet, nije to zato sto ljudi imaju kucne ljubimce kao sto je onaj psihitj "mudro" primetio, nego zato sto, pod 1, jako malo majki znam koje bi opet proslekroz korumpiranu torturu nasih GAKova i GA-odeljenja, pod 2, svesni su ljudi da dete-KOSTA! A drzavu boli... BIIIP je boli, bitno da se namire oni sto su im :guza: srasle sa foteljama. :evil:

Zeza... Moze joj se. :lol: Stvarno, da je pirinac dobar, Kinezi bi svi bili k'o Jao Ming. ;)

Ma ona jede pirinač... u normalnim okolnostima.
Zapravoi, više puta sam je hvalila kako jede - sve.
Stvarno nemam problem sa njenom ishranom i ako je mažena od prvog dana od kad je imam... kupujem joj meso i iznutrice, doslovce svaki dan joj kuvam.
Ali kada sam probala, eksperimenta radi, da joj "poturim" prazan pirinač ili kačamak sa npr. kupusom ili šargarepom - pojela je bez problema.
Granule smo probali razne... od najskupljih u prvoj i drugoj godini njenog života, do nekih "levih" koje kupim povremeno za "prvu pomoć" (ako znam da neću biti tu pa da mama ne mora da joj kuva ili jednostavno nekad kasno dođem pa ne stignem ili zaboravim da joj skuvam). Jedine koje nije jela su neke domaće proizvodnje kupljene u "Tempu" pre četiri godine... stvarno su smrdele na užeglo i čak je od njih dobila i proliv.
E, da... Jednom je dobila na poklon džakčić hrane iz Metroa (ljudi pojma nemaju i ne doznaju se u pseću hranu, nego su joj to kupili jer je na pakovanju slika "lesike") i sa njom je kilavila pa smo je sporazumno poklonile kucama u azilu...
Kad smo kod hrane, pitala sam ovog našeg redovnog veterinara za onaj Rojal Kanin... specijalizovan za crevna oboljenja. Nasmejao se i misli otprilike isto što i ja... Kaže: "Pa dobro... ne može da škodi. Ali, nije to baš toliko efikasno i neophodno kao što se priča. Sad te hrane ima malte ne specijalizovano za svakog psa pojedinačno! Preteruje se sa tim... "

Ma bice ona OK, zensko je to, borac! :heart2:

Mari, Saba ima lovacke gene, tvrdoglava je. Radi kako je Ljilja napisala, moramo mi da budemo tvrdoglaviji od njih, inace ce da gazduju.

I dobar dan svima.
Znaš kako... sve je to i tačno i nije.
Imam prijatelje koji imaju četvoro dece, nerešeno stambeno pitanje, milion problema kao i svi mi... ali su najsrećnija i najzdravija porodica za koju znam.
Da ti ne pričam kako je u vreme dok su imali "samo" dve devojčice bilo materijalnih kriza... kako smo delili jedinih 20 maraka (odnosno ja od toga uzmem samo za svoju autobusku kartu... jer sve drugo njima treba mnogo više)... pa su opet, kad se "desilo" zadržali i treće dete (koje je, uzgred budi rečeno, nešto toliko slatko i milo i lepo i pametno i veselo... da me obuzme onaj prelepi topli osećaj samo kad je se setim). Sa četvrtim se situacija već izmenila... mislim, živeli su ipak mnogo bolje... ali i danas se šale kako sam ja jedina koja ih je podržavala... svi su imali komentar tipa: "Pa dobro... lepo je to... ali jel' ste dobro razmislili?"
Inače, moj drugar, njihov tata je večiti šašavi, nasmejani dečak i ima sjajnu izjavu: "Bog nam je svedok da smo samo Mašu (prva devojčica) - hteli. Ostali su se desili... i uvek je bio isti scenario" (tu sledi priča koja i ne može da se prepriča... jer tako simpatično i duhovito ne može niko da je ponovi).
Inače, najstarija devojčica je već student... godinu je očistila još u junu... druge dve devojčice su srednjoškolke, mali je kao moj Toma... svi odlični đaci, svi zdravi, vedri... pravi. Nedavno sam provela dan sa njima... ja ne mogu da vam opišem taj osećaj i to uživanje. Kod njih je sve normalno, prirodno... deluje lako. Jer su oni prirodni. I deca su im takva. Bez prisile, bez nekih velikih kazni... ma ja stvarno ne mogu to ni da prepričam! Tu porodicu i te ljude čovek mora da doživi.
Takav uticaj su imali na mene kad su deca bila mala... pa odem kod njih i lepo se izigramo i izmazimo... to što je i dan danas tako je i za mene pravo otkriće. Rekla sam im i zaista tako mislim: šteta što ih nemaju još!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back