F ODELJENJCE

i KOD NAS KAŽU DA ODLAZE kINEZI IZ BLOKA 70.....dakleM, strašno. Poguban pokazatelj dokle smo stigli.:confused:
Takođe kažu da će da dođu Turci

Iz 70?! :( Pa gde će ovi moji da kupuju tofu?! :( Da, i ja sam čula da nam dolaze Turci sa svojom robom. Mada, kupila sam pre neki dan kod Kineza komplet turskih čaša i plastični šavolj napravljen kod naše Žake, a jeftinije nego u drugim radnjama. Pita me mama onako ljutito što im nisam tražila fiskalni račun, a ja kažem da zbog traženja računa oni i odlaze a prethodno dižu cene. Turska roba jeste kvalitetnija ali jei skuplja, a i verujem da će izbor biti manji, posebno što je gro svetske proizvodnje-svega, upravo u Kini.

Bila je neka ... šala, ... ako je to ikom više smešno, kako nas Kinezi napuštaju jer imaju procenu da će nam do 2016 biti toliko dobro da niko neće kupovati (jeftinu) kinesku robu :)

Kineska roba je i original Levis i Target i Graco dečija oprema, da se ne lažemo, imaju oni robu za svako tržište. Daleko od toga da će nam biti bolje, baš kao što i Ljilja kaže :dash:

Joj, al' se ispadao grad ovde! :eek: Čula sam ga, mislila sam da će da izlomi crepove, a šta je uradio od zemlje i onoga što iz nje raste, ne smem ni da pomislim. :sad2: Osetila sam kroz prozor miris razrovane zemlje, koliko je to padalo. Ovaj moj se smeje Mrvici, čujem je da vuče lanac unutra, ulazi kod Milice u ormar i pakuje se na dno, među obuću i kažem da opet počinje da grmi. Nije prošlo 2-3 minuta, ono je počelo da puca. Eno je još u ormaru, neću da je diram, mukicu. :lol:

jao bože, smešni su.
Ovde seva i grmi i padala je kiša. Mislim da je Mrki video sevanje i uplašio se. Ja izadjoh da zapalim cigaru a on se sve uz mene gura :eek: Inače se ne plaši grmljavine, ali sam ga posmatrala i samo sekund-dva pre nego će da zaseva on pogleda u nebo :eek: Mara je gore na jastuku, na svom mestu, a ovaj je sa mnom :lol: Nadam se samo da će zaboraviti sevanje. Ovo je prvi put da tako reaguje.

Kad su sad, maca, Mica i Stefan bili u selu grad je uništio sve.

Da se Javnem,
Sletih u Dojcland, a u medjuvremenu, donesoh vam malko kise i hladnocu.....

Šta ćeš u Dojčlandu? :)
Ja ovih dana... ima jedno 20-tak unazad, još manje znam gde sam nego u poslednjih par godina :zcepanje:
Evo... sad ću da kukam za ono od vikenda: bili mi prijatelji u poseti, subotu "potrošila" na spremanje što kuće što hrane, "uz put" mi navratila neka sestra sa drugaricom i njenim unučetom u posetu (i sestra je duga priča... živi u Bg-u, sad je spopalo da dolazi u Zr gde je išla u srednju školu a u stvari je ženi - dosadno), u nedelju smo se lepo družila sa divnim i dragim ljudima (ali aktivno), posle... kako to biva prala tonu sudova, opet navratila sestra da gleda utakmicu.. i opet nisam legla pre 01h...Ponela neku papirologiju sa posla da završim kod kuće, ali brat nije dobro snimio, pa u ponedeljak "potrošila" par sati na poslu za to... ostala duže od dužeg zbog onog tekućeg, što će reći - crknuta. I onda počela da spremam filove za štrudle - drugarica iz Bečeja ide sa decom iz svoje škole u Italiju na neku učeničku razmenu, pa da počasti italijanske kolege (imam neke "masne" štrudle što su lepe i posle par dana). Juče pobegla sa posla oko 20h, završila štrudle oko 23h i onda ih odnela za Bečej. Vratila se oko 03h i samo se bacila u krevet. Oko 6 jutros stiže poruka od drugarice sa pitanjem sa kojeg aerodroma u Budimpešti im poleće Wizz air-ov avion... da proverim na internetu! I tako ja poluotvorenih očiju tragala za nekim podacima i koliko sam shvatila ima samo jedan međunarodni aerodrom u Budimpešti (pošto se nigde ne nudi neka druga opcija)... Evo me na poslu, nemam pojma kakve čačkalice da stavim da mi drže oči otvorene, a kako ću da funkcionišem - nemam pojma.
Takva je bila i čitava prethodna nedelja... i ova do kraja...

Iz 70?! :( Pa gde će ovi moji da kupuju tofu?! :( Da, i ja sam čula da nam dolaze Turci sa svojom robom. Mada, kupila sam pre neki dan kod Kineza komplet turskih čaša i plastični šavolj napravljen kod naše Žake, a jeftinije nego u drugim radnjama. Pita me mama onako ljutito što im nisam tražila fiskalni račun, a ja kažem da zbog traženja računa oni i odlaze a prethodno dižu cene. Turska roba jeste kvalitetnija ali jei skuplja, a i verujem da će izbor biti manji, posebno što je gro svetske proizvodnje-svega, upravo u Kini.

Kineska roba je i original Levis i Target i Graco dečija oprema, da se ne lažemo, imaju oni robu za svako tržište. Daleko od toga da će nam biti bolje, baš kao što i Ljilja kaže :dash:
Stoji sve to - da Kinezi prave i robu sa kontrolom i onu bez kontrole.
Koliko su ili nisu jeftini (ono što je loše i nemarkirano) moglo bi se diskutovati, ali ja insitiram na tom fiskalnom računu! Nemam ništa ni protiv Kineza ni protiv njihove trgovine, ali ako ja moram da kucam fiskalni račun i plaćam porez - ne vidim zašto bi oni toga bili pošteđeni?! Ako im se ne isplati da "posluju" pod uslovima zemlje u kojoj posluju - to je druga priča, ali stvarno ne vidim razlog da budu privilegovani. I ta plastična činija proizvedena u Pazovi bi bila jeftinija da onaj ko je pravi ne mora da plaća porez... itd. Da ne nabrajam sad.

Stoji sve to - da Kinezi prave i robu sa kontrolom i onu bez kontrole.
Koliko su ili nisu jeftini (ono što je loše i nemarkirano) moglo bi se diskutovati, ali ja insitiram na tom fiskalnom računu! Nemam ništa ni protiv Kineza ni protiv njihove trgovine, ali ako ja moram da kucam fiskalni račun i plaćam porez - ne vidim zašto bi oni toga bili pošteđeni?! Ako im se ne isplati da "posluju" pod uslovima zemlje u kojoj posluju - to je druga priča, ali stvarno ne vidim razlog da budu privilegovani. I ta plastična činija proizvedena u Pazovi bi bila jeftinija da onaj ko je pravi ne mora da plaća porez... itd. Da ne nabrajam sad.

Ma slažem se generalno, i sama sam poreski obveznik. Ali opet, ta činija iz Pazove i ta turska staklarija bi s druge strane bile jeftinije u domaćim radnjama da ne lupaju straobalne marže. Jer pretpostavljam da su je pod istim uslovima od proizvođača kupili i Kinezi i naši trgovci a sticajem okolnosti mi sestra od strica radi kod jednog privatnika sa robom široke potrošnje, od hleba i mleka do pletenih korpi za veš i plišanih igračaka i znam kakve marže stavljaju. Primera radi, na svežem voću i povrću 30%.

dobro veče.....

Ovde se opet sprema nevreme, za sada ,seva izdaleka.... i sinoć je bilo tako, a jedva je palo malo kiše, ni prašinu nije pokupila....večeras sam zalivala, sve izgore od ove vrućine.a mene drma alergija...i zubi bole ispod krune....snimila sam ih , imam zakazano za utorak da mi ih dr. skida i da vidimo šta može da se uradi.... biću krezuba...:dash:

Ovde večeras neće biti nevremena, Mrvica je sva srećna, vrckajući guzom, otrčala da zakopa bajati okrajak hleba, a sinoć je drhtala na dnu ormara. :lol:

A što se tiče zubobolje, meni se kao fino pomoćno sredstvo pokazao karanfilić. Samo grickam i sisam na bolnom mestu i ublaži bol.

I laku noć svima.

znam draga, i ja sam imala slične probleme.:zag:

Onda znaš kako je....ja sam, inače dosta tolerantna na bol, još mi je dr, kad sam išla na akupunkturu , govorila da sam ko fakir...a zubi su mi uvek bili lepo održavani, i nikad nisam dočekala da zaboli....ali ovo sad....

- - - - - - - - - -

Ovde večeras neće biti nevremena, Mrvica je sva srećna, vrckajući guzom, otrčala da zakopa bajati okrajak hleba, a sinoć je drhtala na dnu ormara. :lol:

A što se tiče zubobolje, meni se kao fino pomoćno sredstvo pokazao karanfilić. Samo grickam i sisam na bolnom mestu i ublaži bol.

I laku noć svima.

Ovde ne bi pomogao karanfilić...a čitala sam da je on efikasan....samo meni je izgleda jedan zub slomljen ispod gornje krune, a ispod donje se kvari....tako da mi predstoje veliki radovi....možda i parcijalna proteza...

- - - - - - - - - -

Da se Javnem,
Sletih u Dojcland, a u medjuvremenu, donesoh vam malko kise i hladnocu.....

Profo ! približavaš se !!!! :)

Ja se nadam da nece kod nas nevreme.
Svaki dan se tresem ko mimijeva mrvica, ocu da poludim.
Sutra ce ga biti sigurno :(

Provale oblaka se bojim i naravno grada...ovo što se grmi i seva, nije me strah...isključim sve iz struje, naravno i telefon i kablovsku...

- - - - - - - - - -

sutra nevreme?
ebiga

odoh da čitam malko, pa da se ušuškam kod matorog
laka vam noć deco :heart:

Laku noć, odoh i ja...:bye:

Pozdrav iz ove zemlje, tu sam zbog bratanice i njene svadbe ovoga 23 a posle, trebalo bi da krenem za BGD a kad ce to bit ni Djekna ne zna.

Svima pozdrav i cim budem znao kada i sa cim dolazim , Javljam se.

Ljiljkina kafa, Gordanino drustvo i ( Duvan)u kancelariji, bre jel ima bolje igde!!!!

'Tro. :kafa: Grmi, oblačno je, dušu dalo za spavanje. A treba se spakovati za put. Prekjuče proslavili, juče tuđom krivicom morala na vrat, na nos u KG i to u neko nedoba, pred kraj smene tako da mi je propao ceo dan. Danas idemo dete i ja u Vranje, sutra mi se ženi brat od tetke. Koliko god volim te ljude, ne volim gužve, veselja, glasnu muziku... Dobro, ova tamo se da istolerisati, krv nee voda. :lol: Odoh da budim dete i da se pakujemo. :cao:

Back