F ODELJENJCE

Hvala svima na lepim željama, ali meni već dosadilo da ležim isključivo na ledjima
a sad i kukovi pa ne mogu ni na ledja...Molim Boga samo za strpljenje...

Smeh, svako dobro ti želim :heart:

Hvala vam drage moje :heart:
Ja se vise i ne pamtim kad sam "ubola" neciji rodjendan ovde... uletim, izletim i pola informacija propustim :(
Tim pre mi je drago sto se vi setiste mene.
Torte uvek moze da bude, ostaje samo da se javite kad zelite da vam je posluzim :)
Kad sam kod torte... Magi ja se uvek tebe setim kad pravim kapri :)
Setih se i da si pred jovanin rodjendan pitala za ono curenje, ali nisam imala odgovor. Sad se negde opet postavilo to pitanje i zakljucak je da ne curi sama kora, vec je nezgodno sto na nju "lezi" taj fil od jagoda. Resenje je da se ona cokolada stavi na koru (kod mene po receptu cokolada ide izmedju dva fila).
Znajuci sve to, ja sam obratila paznju danas i mogu reci da se nista nije ni maknulo, Dok sam pravila, setih se da po receptu u crvni fil nije isao zelatin, ali ja ipak stavim jedan. Mozda ti besto od ovoga bude od pomoci ... a mozda si vec sve cula ranije...

vratismo se iz špacirunga po kafiću mojih klijenata..odlična kafa i voćni miks zatar i priča i smeh......i završismo u Tri šešira u Skadarliji uz odličnu večeru i muziku........i baš mi je prijalo sve osim ovog vetra i čekanja buseva.....smrzoh se :zzima:

a sad, spavkanjeeee :cao:

Lepo bese:lol:
A sad u stvarnost..Ajd u dom da se krljamo , pretimo tužbama itd..Već drugi put vrše prekatekorizaciju a nas ništa ne obaveštavaju, niti imamo bilo kakav papir...Na osnovu tog papira mogli bi bar da podnesemo zahtev da promenimo paket, raskinemo ugovor itd...Dalje oni imaju neurposijatra tamo, zar on ne može da da dijagnozu :evil: i neki ofgovarajuči lek dok ga odvedem do profe ponovo.. Sad moram da popijem smirelicu da mi ne ripa pritisak...

Pa u domu, prepisala je ozbiljnu terapiju za demenciju, konfuziju, halicincije u vidu injekcije bensedina po potrebi..Čula sam se danas sa profom,vodimo i njega u sredu, psiholog je na tome insistirao(fina ženica), čak je izboksovala da ga nihov sanitet odveze. Sutra moramo do centra za cocijalni rad, da vidimo šta dalje, a zbog tekućeg računa, raznih paketa, kola koja stoje tamo na parkingu itd moramo da tražimo starateljstvo. Uglavnom on je danas mnogo gore nego juče a to je mnogo gore nego u petak, lepo ne znam šta da kažem...Uglavnom mnogo sam umorna

Gore je zato što demencija divlja. Znam da si umorna :zag: Pokušaj da misliš o nečem drugom, mada znam da je to nemoguća misija, svejedno što je u domu a ne kući. To je samo olakšavajuća okolnost.

Hvala vam drage moje :heart:
Ja se vise i ne pamtim kad sam "ubola" neciji rodjendan ovde... uletim, izletim i pola informacija propustim :(
Tim pre mi je drago sto se vi setiste mene.
Torte uvek moze da bude, ostaje samo da se javite kad zelite da vam je posluzim :)
Kad sam kod torte... Magi ja se uvek tebe setim kad pravim kapri :)
Setih se i da si pred jovanin rodjendan pitala za ono curenje, ali nisam imala odgovor. Sad se negde opet postavilo to pitanje i zakljucak je da ne curi sama kora, vec je nezgodno sto na nju "lezi" taj fil od jagoda. Resenje je da se ona cokolada stavi na koru (kod mene po receptu cokolada ide izmedju dva fila).
Znajuci sve to, ja sam obratila paznju danas i mogu reci da se nista nije ni maknulo, Dok sam pravila, setih se da po receptu u crvni fil nije isao zelatin, ali ja ipak stavim jedan. Mozda ti besto od ovoga bude od pomoci ... a mozda si vec sve cula ranije...

hvala na savetu, sledeći put ću da promenim redosled...ma da ne znam kako premazati čokoladom onu koru od belanaca kad je ona jako neravna....uvek sam prvo stavljala žutu kremu , da poravnam, pa crvenu i čokoladu pa šlag....ili žutu, pa čokoladu, pa crvenu i šlag....isto , do sada nisam stavljala želatin u crveni fil ...ali i to može lako da se promeni...sledeća će pretrpeti ove izmene, ima da eksperimentišem sve dok ne pogodim kako treba...

- - - - - - - - - -

Goco, Mari....nije vam lako, ali ne dajte se....šaljem vam pozitivnu energiju da izdržite.... :zag: :zag:

poydravljamo vas
rastvemo
al pamet ne dobijamo

malopre se umalo nisam slogirala
uspela je da otvori svoje vrata - kapira kako kvaka radi
i iz sobe koja je tz magacin sa cipelama, sandalama, papucama i cizmama koje se tu skladiste kad im nije sezona
izvikla nekoliko pari koje je raznela po dvoristu
Radetov ribolovacki pribor koji je takodje tu naravno da je razvasarila
propustila je da se kao Baja nekadda ubode na udicu i pojede preskup francuski hleb za ribe
ali nije propustila da
polomi dve teglice sa nekim kukuruzom za ribe
na sve strane razvasari neke primame za ribe
robijacu je....

i neka svako ako ikad pomisli da cuva malinoa dobbbbro porazmisli ima li zivce ko konopce
2zdppjt.jpg
[/IMG]
2ex4qif.jpg
[/IMG]

:zcepanje:
e ulepša mi dan

Zet doveo Neru sinoć. Maca, Mica i Stefan su u selu. Cic hoće da i ja dodjem za vikend, ali Maki kaže da najverovatnije on ide u Aranđelovac sa firmom petak i subotu a nedelju radi, tako da izgleda ništa od mog odlaska jer nema ko da čuva ove naše krznene :aha:
Stefketa deda odma ukačio na kombajn....lele, ovaj iz cuga vata ručicama volan :lol: Cic kaže da je miran jedino kad gleda u dedu i kombajn i da ona više ne može da stoji kod kombajna :lol:

Da, juče je i Pajčetu bio rođendan. :) Njemu sam čestitala na fb pošto je tamo aktivniji.

- - - - - - - - - -

Inače pita za vas, pozdravlja vas ali ne može valjda da postigne sve, ko će ga znati.

I dobro jutro.I doviđenja, odoh da malo pospremim po kući pa da predajem pazar, uzmem dete od moje mame i tako to...

Draga Magdalena,
nisam svraćala juče, ali nije ni danas kasno da ti poželi svaku sreću,
živa nam i zdrava bila :heart:

Ja po lekari od sabajle. Na kukovima listovi kupusa zalepljeni flasterom ( još 3 bockanja).
Podjem na previjanje, zaboraim flastere i zavoj, vraćaj se od Trošarine ( jedno 6 km)...U Dom zdravlja
zaboravim knjižicu...Ej, Taca je herojčina, ćuti i vozi me i sluša moje oratorske mogućnosti.
Jutros sam piZdila jer nemam ni jednu petuniju posadjenu, ništa..ko da sam, božesačuvaj, umrla, pusto dvorište...
Kad se odmorim par dana od antibiotika, dajem bris pa kod lekara po mišljenje, pa u banju...Ću se utepam :kafa:

magdi1.jpg
magdi.jpg
Pošto sam ja, naravno, zaboravila juče da svratim i česitam Magdici rođendan, "vadim" se prvo što se jesam setila da joj je rođendan, a drugo, poklanjam tortu i parčence ;)
Sve najbolje želim... :heart:

Svima kojima sam propustila da čestitam rođendan :rodjendan: uz izvinjenje :D

Baš ništa ne stižem ovih dana.. Svašta se izdešavalo, tati sve gore i gore..Profa je postavio dijagnozu Alchajmer tj srednja do teška demencija, ali meni se to ništa ne sviđa..Njemu se rapidno na svakih par dana pogorša stanje.i to pored udarnih doza vitamina koje prima u infuziji,.Ono danas i kako je izgledao je i za mene bio preveliki šok..Dakle od kad je izgubio orjentaciju gde se nalazi pa do danas velika promena..Ni jedno trenutka bar u našem prisustvu nije bio svestan gde se nalazi, svo vreme misli da je u selu ali danas strašno..:sad2: Ljilja će da me umlati ali ja još ne mogu da dođem sebi..Onaj pogled kad uspe da otvor oči..glava koja pada, hrana koju ne može da proguta ..lepo ne mogu da se sastavim i smirim,,non stop mi te slike u glavi..I kažem sestri on ne može da guta a ona kaže usporen je..Ali ja znam da nije usporen,,pogoršalo mu se stanje. Jogurt koji sam mu kašičicom davala mu je curio iz usta. Sladoled koji obožava nije mogao da proguta..Danas nije tražio da ide kući kao što traži svaki dan, samo je tržio da ga iz kolica u koja smo ga keva i ja jedva prenele da bih ga nahranila, vratimo u krevet.. Presvukle smo ga i ostavile...Uopšte mi se ne sviđa njegovo stanje,,,,

Goco... :zag:

Mrvica se sunča, leži kao mrtva. Svako malo je pozovem, da vidim jel' reaguje. Mirko sinoć našao na rešetki napolju okačene jambolije i rvao se s njima. Bolje nego sa mojom rukom, a i to je radio prekjuče. Juče stigli tepisi sa pranja (htela Mrvica da pocepa čoveka iz perionice) i stigla Saši tabla sa podacima firme. Kinezi nas polako napuštaju, oko Nove godine su jedni zatvorili radnju, a i ne sećam se koliko su godina bili tu, sad su još jedni od tih "starosedeoca" snizili cene većini proizvoda, za 150 dinara sam kupila: 2 para najlonskih soknica, dve keramičke pikslice (koje će da glume svećnjake za čajne svećice) i kašiku za sladoled.

Bila je neka ... šala, ... ako je to ikom više smešno, kako nas Kinezi napuštaju jer imaju procenu da će nam do 2016 biti toliko dobro da niko neće kupovati (jeftinu) kinesku robu :)

Back