cika.mancic
Obećava
- Poruka
- 67
Drugari, hvala puno na odgovorima .. neke stvari su sad malo jasnije..
Nakon pročitane cele ove teme kao i Kako do Kanadske iseljeničke vize + podosta sa CanadaVisa foruma .. napravio sam lisu od par pitanja na koja nigde nisam uspeo da nađem adekvatne odgovore..pa kako ne bih slao 100 poruka hajde da probamo ovako:
Medical:
- kada se generalno zakazuje medical? (pre ITA, odmah čim se dobije ITA, .. ili..?) * kad se dobije ITA, tada imaš i gde da okačiš rezultate
- od momenta zakazivanja .. oni koji su radili u Beogradu .. koliko se dugo čeka da se dobije termin kada će se uraditi pregledi? (dan-dva ..15 dana..?) * Mi smo čekali dve nedelje,
to su nam rekli da je prvi termin
- da li može kratak opis šta se sve konkretno radi tj. chekira na tom medicalu? .. koliko sam pregled fizički traje? (15-20min .. sat-dva .. ceo dan..?) * traje jedno prepodne. Koliko se sećam:
krv, mokraća, rengen, fizički pregled, očni pregled
- pošto mi imamo ćerkicu koja će u periodu kada se nadamo da ćemo dobiti ITA imati 4 god. .. kako ide medical za klince? -šta njima sve pregledaju?
- koliko košta medical za nas starije a koliko za klince?
- daleko bilo, da li je neko odbijen zbog medical-a? * ljudi se redovno odbijaju zbog medical, ovde nisam čuo da je neko, ali znam da ako nađu nešto što im se iole ne sviđa odmah odbiju kandidata
Potvrda o nekažnjavanju:
- kada je najbolje tražiti ovu potvrdu iz SUP-a .. pre ITA .. odmah po dobijanju ITA .. ? * posle dobijanja ITA je najbolje
- za one iz Beograda .. od momenta podnošenja zahteva .. koliko se dugo čeka da bi se dobilo rešenje? -čuo sam razne priče da je trajalo i po mesec dana... * mi smo dobili jako brzo potvrde
- koliko košta ova potvrda? * 800 dinara
- da li potvrda ima neki "rok trajanja"? -negde sam video da se pominje period od 6 meseci do godinu dana? * trebalo bi traje 6 meseci
Proof of funds:
- da li je neko imao slučaj da je držao keš u sefu u banci .. kako to dokazati kao PoF?
- mislim da je @Boske83 rekao na ovoj temi da je Banka Intesa jako fleksibilna kada su u pianju custom made izjave za PoF .. da li je neko već radio ovo sa Intesom (osim Bosketa83) .. kakva su vam iskustva sa njima? * ja sam takođe tamo imao novac, uopšte se u dokumentu ne pominje koliko je novac stajao na računu, samo koliko imaš
- možda mnogo tražim, ali .. jel može na PM neki custom made template iz Intese .. čisto da vidim kako izgleda.. podrazumeva se da je bez cifara.... * nema potrebe, samo piše ime prezime, tip računa i suma, i da je novac u kompletnosti tebi dostupan u svakom trenutku
Family member:
- Na pitanje "da li imate nekog od rodbine ko ima status PR ili da je citizen of Canada" šta reći za sestru od tetke? :-) Kako se sestra od tetke vodi po njihovoj klasifikaciji familije? Imam neki osećaj da je u pitanju "cousin" ili ti rod koji nije toliko blizak po njihovom rangiranju te da je ne mogu navesti kao blisku familiju u Kanadi ... ili grešim? * ja sam naveo tetku (koja nije rođena, dakle drugo koleno)
i samo su mi tražili njen skenirani pasoš. Možeš da napišeš samo cousin i obezbediš skenirani pasoš kanadski
IELTS:
- ukoliko engleski poznajete dovoljno dobro i koristite ga u svakodnevnoj komunikaciji, kao što je kod mene slučaj jer imam gomilu kolega-strendžera, koliko vam je trebalo vremena (okirno) da spremite test za najveće ocene? -znam da je pitanje jako individualno ali generalno.. jel se radi o mesec-dva..ili 6-7 meseci .. ? * trebalo bi da je dva meseca dosta, ako si već dobar, da spremiš to. U pitanju je savladavanje načina rada testova i šta se od tebe očekuje, ako već imaš znanje engleskog dva meseca je dosta po meni
Hvala do neba svima za odgovore...
pozz
Eto mojih odgovora ovojenih u zeleno iznad. Za ostale nemam odgovor.
Pozdrav,